icon

Vnútromaternicové teliesko Arianna - vaše skúsenosti

klincek
24. jan 2013

Viem, ze existuje, ale to je tak vsetko..moj gyn. mi odporucal Mirenu, ta je ale hormonalna, a Dana sa mi velmi nepozdava. O Arianne som sa dozvedela az neskor, tak hladam informacie. Na nete nie je skoro nic, ani tu na stranke som toho vela nenasla. Je hormonalna, ci nie? Kolko stoji? Da sa vobec na SK zohnat? Je vhodna aj po sekcii? Ak mate akekolvek skusenosti, budem vdacna, ak sa podelite. Dakujem.

ep8985
20. apr 2018

@nique666 za skúšku to stojí. Je to dostupné cenovo a na tie roky to super vychádza ak ti sadne

ep8985
20. apr 2018

A tehotenstvo sa z krvi našťastie nepotvrdilo!

silvialilien
20. apr 2018

@ep8985 gratulko

lamey
20. apr 2018

@nique666 ja som zatiaľ spokojná. Nemala som žiadne problémy.

nique666
21. apr 2018

@ep8985 len to, ak sadne. Ale snaaad. Mne sa paci to, ze to nie je zasah az taky do tela ako pri hormonalnych, ze by ovplyvnovali cyklus a tak

nique666
21. apr 2018

@lamey tak dufam, ze to bude aj moj pripad 😘 a aj cyklus si mala ok? Ziadne kramy 3 tyzdne, bolestive viac a podobne?

ep8985
21. apr 2018

@nique666 tak svojim spôsobom to je veľký zásah do tela - cudzie teleso v maternici, ktoré telo nemusí prijať (ako to moje) ale je to bez hormónov, tak to stojí za skúšku.

ep8985
21. apr 2018

@nique666 ešte som chcela - Dr ma predtým upozornila, že ak som mala bolestivé krámy, tak môžu byť ešte bolesrivejsie a silnejšie. Bolestivejsie neboli, ale silné jó sakra a celkovo aj so špinenim takmer 2 týždne 🙄

ep8985
21. apr 2018

@nique666 ja to neviem asi naraz napísať 😂. A nesmú sa používať pri kramoch tampóny

lamey
21. apr 2018

@nique666 cyklus absolútne normálny +-30 dní,tak ako som bola zvyknutá. Prvé 3 mesiace to bolo silnejšie, krámy asi 7 dní. Potom keď sa stabilizovalo 3 dní silnejšie a 2 dni len slabucky výtok. Bolesti boli prvý krát hrozné,ale to asi len kým sa teliesko uhniezdilo potom úplne v pohode. Teraz ani neviem že ho mám.

nique666
23. apr 2018

@ep8985 nooo ved to, ze cudzie teleso v tele 🤔 ale zas lepsie ako tabletky jest. No neviem fakt. My sme s muzom fungovali bez vsetkeho pocas celeho nasho vztahu a splodili sme len ak sme chceli deti ;) tak uvidim, ci to nenecham tak 😂
@lamey

lamey
23. apr 2018

@nique666 v tomto som si nebola istá,aby sa hneď nesmyklo druhé😂. Tabletky som jednoznačne nechcela tak som vyskúšala. Za mňa môžem odporučiť, ale jasné že nesadne každému všetko rovnako

nique666
24. apr 2018

@lamey no ved prave toto, ze sa bojime tohto roku po sekcii, ked oteh9tniet ani nesmiem. Ale celkovo nam uz staci 😁 zvazujem stale, uvidime na co sa dam teda 🙂

ep8985
24. apr 2018

@nique666 aj my ale už ďalšie deti nechcem, tak som chcela istotu

kubicova
13. máj 2018

Baby,mam druhy mesiac arianu...prvy menzes prisiel o 3 dni skor a bol brutalne silny a trval tyzden...teraz mi meska uz tyzden,mam len take mierne spinenie.Prsia ma bolia,krce mam tiez a stale nic.Pre istotu som zi aj tehu test spravila,ale na stastie len jedna ciarka....sestricka z gynekol.mi povedala,ze 4-8 mes.sa teliesko uhniezduje...

silvialilien
13. máj 2018

@kubicova ja ju mam od januára.. A tiež silný menzes na 3 deň akoby ma rezali trval týždeň to bola tak 2 cyklusy a ešte som ho mavavala každých 21 dní a na 3 menzes mi prišiel už neskôr po 28 slabší o dosť ale trval zas týždeň.. Veru počkaj ako sa ti to upraví..

kubicova
13. máj 2018

@silvialilien som z toho uplne na nervy...neviem tomu nic prisposobit...dovolenka,vikendy...

silvialilien
13. máj 2018

@kubicova veru ja som sa tiež bála ze takto často mat menzes.. Ale posledný prišiel za 28ndni chvslabohu🙏 možno sa ti upravia uvidíš

silvialilien
13. máj 2018

@silvialilien držím palce

kubicova
14. máj 2018

@silvialilien dakujem

lucik106
21. máj 2018
kubicova
21. máj 2018

Pytala som sa u mojej doktorky na to pred dvoma mesiacmi a ze este v predaji nie je a ze je to v podstate to iste ako su vsetky ostatne bezhormonalne telieska...

zlatica3510
21. máj 2018

@klincek ahoj,sice ariannu nepoznam..ale mala som mirenu,,ak budes chciet nieco vediet o nej kludne napis..

evelyn25
23. máj 2018

Ahojte idem si dat zaviest Arianu a chcem poprosit tie z vas ktore mate s nou skusenosti: viem ze sa zavadza na 5. den menstruacie, ako dlho po zavedeni budem este krvacat?

silvialilien
23. máj 2018

@evelyn25 podľa mňa nikkoľko mne normálne skončil menzes a bolo.. A ona sa zavádza aj na 2 aj 3..deň.. Záleží kto ako ma.. Vtedy kedy je menštruácia najsilnejšia vtedy

evelyn25
23. máj 2018

A dalsiu menstruaciu si dostala az nasledujuci mesiac alebo skor? A bola silnejsia?

silvialilien
23. máj 2018

@evelyn25
@evelyn25 ja ju mam od januára tohoto roku a 2 menštruácie boli na 3 deň silné akoby ma rezali.. Musela som mať poporodne vložky.. A mam menzes každých 21 dní a trvá až týždeň a ešte ma aj týždeň pred tým než ju dostanem boli brucho.a tento 3 ti už prišiel po 27 dňoch a teda slabší o dosť ale trval 7 dní predtým som mávala 5

evelyn25
23. máj 2018

Dakujem za odpoved ☺

silvialilien
23. máj 2018

@evelyn25 rada 🙂

andriez13
12. jún 2018

Aj ja by som prosila radu. Ako dlho trva špinenie po zavedení nehormonalneho telieska? Mam 3 tyzdne zavedene nehormonalne teliesko, 2 tyzdne som špinila, tyzden pauza a teraz zase a este viac, som 26 den od menzesu, ale normalne dostavam az na 35 den menzes. Upravi sa to po prvom menzesi? Dufam, ze nebudem stale spinit. A cele 3 tyzdne ma pobolievaju krize ako na menzes. Je to normalne?