0% šanca - povzbudenie. Náš príbeh
Ahojte vsetky a vsetci... Chcem sa s vami podelit o ten nas pribeh.. Chcem vam povedat a uistit vas, ze Boh kona svoje zazraky aj v tejto, pre nas tak citlivej oblasti.. Dakujeme...!
Tie, ktore riesite tento problem, urcite poznate mena ako Dr. Herman, Dr. Hredzak, Dr. Dankovcik, Dr. Bobak.. so vsetkymi nimi sme prisli do kontaktu pocas dvoch rokov nasho cakania na babatko, ktore neprichadzalo.. Prvi traja menovani lekari nad manzelovymi vysledkami vysetreni krutili hlavami..jednoznacne oznamovali, ze vyhliadky na prirodzene pocatie su uplne mizive.. Od miernejsej reakcie 'Ak mate cas cakat aj sedem rokov na prirodzene otehotnenie...' (Vtedy som mala 31, teraz 33.. cize pouzili to ako ilustraciu toho, ze nemam cas tak dlho cakat..) az po ostro cynicke vyhlasenie Dr. Hermana, ze nase sance na dieta prirodzenou cestou su NULOVE.
Ked som 'nejak' intuitivne citila, ze snad to este nemusi byt koniec nasej sance na prirodzene pocatie a opytala sa MUDr. Hermana opakovane pri dvoch ci troch navstevach, ci by nemalo zmysel kontaktovat androloga, urologa, ci neexistuje nejake mozne liecenie zlej manzelovej diagnozy, jednoznacne to odmietol, ze vraj ziadna hormonalna liecba v nasom pripade nema zmysel, teda ze sme uplne beznadejny pripad. Tlacil nas do asistovanej reprodukcie.
Napriek velkemu otrasu a smutku, citila som, ze mu nemam uverit... Skontaktovala som MUDr. Hrivnaka, znameho a teraz uz mozem aj potvrdit, ze uspesneho kosickeho androloga, ktory po testoch nasadil manzelovi hormonalnu liecbu. V polovici predpokladaneho casu priniesla vysledok!! Dnes mame uzasneho synceka... o dva dni z neho bude hrdy oslavenec prvych narodeniniek... Tesime sa na ne velmi.. 🙂
Tymto pribehom vas chcem povzbudit a potesit a tiez poskytnut realne informacie, akym smerom sa vybrat pri rieseni tazkej situacie skor nez vas niekto presvedci o mimotelovom oplodneni ako jedinej sanci na dieta.
Vela Bozich zazrakov zo srdca zela M.
no skoda z zaraky sa deju vsetkym na okolo len nie mne. Nam by nepomohol ani David Copperfield.
@schneiderovam mozes byt konkretnejsia, aku mal manzel diagnozu a co uzival? Hormony, ktore dostal mu predchadzajuci lekari nemohli predpisat?
Aj mna by zaujimalo, aku konkretne ma diagnozu manzel, lebo aj moj ma, dost vaznu. Mozes aj IP
Takýto životný príbeh sa číta naozaj krásne. Želám vám len to najlepšie!
@gagik ... mne sa tiez niekedy zda, ze ked mi na niecom zalezi, investujem do toho vela energie a vsetkym naokolo to ide hravo a mne nic :( Nebud smutna, neupadaj, ver, ze raz sa to jednoducho podari. Okolo mna beha tolko smutnych snaziliek, ktorym sa podarilo byt nakoniec stastnymi maminami. Hlavu hore!
Mojej svokre po prvom dietati povedali, ze uz dalsie dieta nehrozi. Neviem co mala za problem, ale po 10.rokoch mala dalsie dieta , po dalsich 4 dalsie a po este dalsich 4. rokoch este jedno ( mojho draheho ). Takze nadej umiera posledna 🙂
@schneiderovam Ahojky. Veľmi ma teší, že ste sa dočkali svojho vytúženého dieťatka. Mrzí ma však, že z tvojho príspevku to vyznieva, ako keby si bola proti asistovanej reprodukcii. Bohužiaľ však nie všetci majú také šťastie ako ty. A práve vďaka takýmto príspevkom sa rozhodnú čakať s tou asistovanou reprodukciou a čakajú a čakajú...až majú 38....treba si uvedomiť že aj asistovaná reprodukcia má svoje limity, t.j. čím si staršia, tým je to náročnejšie a teda čakať sa nedá donekončena. Hovorím to, lebo je to prípad presne mojej kolegyne. Momentálne zvažuje adopciu. Ale určite je pozitívum tvojho príspevku, že poukazuje na to, že ešte pred tým, ako sa začne s asistovanou reprodukciou je určite na zváženie obehať si aj iné oddelenia a doriešiť svoj celkový zdravotný stav. Akokoľvek cesty božie sú rôzne a niekomu prinesú vytúžené bábätko hne´d/ niekomu po dlhšom skúšaní a niekomu cez asistovanú reprodukciu alebo cez adopciu. Ak je však na konci šťastná rodinka...kto sme my aby sme súdili, ktorá z tých ciest je tá správna......držím palčeky všetkým mamičkám v ich ceste za dieťatkom.
Tabletky, ktore manzel bral sa volali Tamoxifen.
Dg. bola oligoastenoteratozoospermia gravis.
@petkavka
Ja som poukazala na neobjektivne praktiky centier asistovanej reprodukcie.
@schneiderovam moja svagrina sa bezuspesne snazi asi 3 ci 4 roky, tiez nadavali na CAR, ze nikto sa tam na nich komplexnejsie nepozrel, iba povedali ze 0% a rovno ivf. potom zacali s creightonskym modelom, im sa sice nepodarilo otehotniet, ale poznam dalsie tri pary s "0% sancou", ktore uz vychovavaju svoje deticky. ja osobne nie som uplne proti ivf, no myslim, ze urcite veci jednoducho nevies znasilnit (poznam zopar parov, kde to proste nevyslo a viedlo to este k vacsim depresiam). mne sa skor tiez nepaci, ze ziadny z tych lekarov si poriadne nesadne k pripadu a neposle pacientky a pacientov na ostatne vysetrenia, aby sa zistila pricina neplodnosti. oni to rovno tlacia na umele oplodnenie a potom napisu, ze vyliecili sme neplodnost. nevyliecili, dali im vytuzene dieta. ale problem zostal.
@schneiderovam ako dlho manzel lieky uzival a kedy po dobrati si otehotnela?
Uzival ich mozno 2 - 3 mesiace, nepamatam.. nebol ani v polovici predpisanej davky a bola som tehotna.
Preco??

preji ti z celeho srdce, aby jste byli vsichni zdravi a stastni. 🙂 Kez by takovych zazraku bylo vic! Napriklad manzelova teta otehotnela po 17 letech snazeni. Ted je asi ve 3 mesici. 😵