icon

Ako prebieha odsávanie tekutiny po OPU?

monula3421
6. júl 2025

Ahojte 🙏🙏prosím vás 🙏 v piatok som mala OPU (30 vajíčok) mám neskutočne strašné bolesti...chodím v predklone,cikanie a stolica boli tak všetko ide s plačom...zajtra mám ísť do CAR ..ako vysávajú tu tekutinu? Cez brucho alebo načo sa mám pripraviť?

bambulka711
6. júl 2025

@monula3421 máš OHSS, nečakaj určite do zajtra, je to nebezpečné. Utekaj okamžite na pohotovosť, pomôžu ti. Nechajú si ťa v nemocnici, dajú ti infúzky od bolesti a budú ťa zavodňovať. Mne teda už potom neodsávali nič, infúzky pomohli. Ak by mali odsávať, tak ten istý spôsob, ako ti robili OPU.

elz1920
6. júl 2025

Treba ísť čím skôr. Kolegyňa na to takmer zomrela, podľa superodborníka v Ružinove to bol OHSS ako sviňa. Započula z chodby.

bambulka711
6. júl 2025
@elz1920

Treba ísť čím skôr. Kolegyňa na to takmer zomrela, podľa superodborníka v Ružinove to bol OHSS ako sviňa. Započula z chodby.

@elz1920 áno, mala som tú česť v Ružinove a naozaj ma tam postavili na nohy - bohužiaľ ma nechali na urgente 8 hodín čakať v takých bolestiach, že som myslela, že ma odvezú v truhle, lebo podľa nich narazený malíček je dôležitejší na ich stupnici 🙈 celá šťastná som bola, keď ma nakoniec odviezli na oddelenie a nadopovali liekmi. Preto súhlasím, v žiadnom prípade nečakať, z CAR aj tak pošlú do nemocnice.

elz1920
6. júl 2025

Zabudla som dať úvodzovky, keďže tá super starostlivosť bola myslená ironicky. V nemocnici síce prežila, ale ...

bambulka711
6. júl 2025
@elz1920

Zabudla som dať úvodzovky, keďže tá super starostlivosť bola myslená ironicky. V nemocnici síce prežila, ale ...

@elz1920 ja na oddelení gynekológie som bola spokojná. Tam naozaj zachraňovali, čo mohli a celý čas boli super. Aj rodiť tam idem.
Urgent bol naozaj zúfalstvo, tam až známa musela spraviť po tých 8 hodinách cirkus, že koľko narazených malíčkov ma ešte predbehne, že mám OHSS a neprejedla som sa sladkosťami a "nebolí ma bruško". Potom už teda to lietalo.