Ako zladiť IVF s pracovnými povinnosťami?
Ahojte ,ideme v blizkej dobe prvý krat na ivf, tak sama neviem co všetko ma čaká a aké to bude ,viem ze je to náročný proces , ale ako ste to vsetko zvladali popri práci ?
K tomu vsetkemu budem mat dlhy protokol, to je asi časovo náročnejsie, že? Kolko dni ste si pichali injekcie tie co ste mali dlhy protokol? A cca v akom case?
V praci to nechcem prezradit, ale tie Návštěvy centra, kedy neviete s čím mate pocitat, no nemám vela možnosti. Vedeli ste sa v centre dohodnut na tých kontrolách? Alebo proste sa musí chodit presne tak ako oni urcia? Pracujem na smeny aj nočné a víkendy. Mavam v tyzdni aj volno, ale dopredu neviem nič, kludne budem musiet byt v práci a vyjde mi kontrola v centre.
Dovolenky si nemôžem brat, tie uz máme nahlásene do konca roka , oznámiť, že " zajtra musim k lekarovi " tiez veľmi sa nedá, keďže väčšinou si fakt tieto veci riešime vo svojom volne a vzbudzovalo by to podozrenia. Ako ste to vsetko zvladali vy?
Nejake rady aby mi ostalo aspoň sukromie ? Lebo o nervy asi pridem 😃
@anonym_autor ja som mala krátky protokol ale tak je to časovo náročné - u mňa asi 4x folikulometria počas stimulácie, potom OPU, kontrola sliznice, KET, odber krvi, potvrdenie akcie srdiečka a tam už v CAR končíš, ideš k svojmu gynekológovi. U mňa to bolo tak, že január stimulácia, február vklad a november pôrod 🥰 rok 2024 jasné. V práci som povedala vedúcej, že budem čerpať starú dovolenku a paragrafy, lebo prechádzam IVF. Aj tak by videla pečiatky Reprofitu, tak na čo by som to tajila. Počas pohovoru s koordinátorkou sa ma pýtala, či chcem odporúčanie pre gynekológa na PN počas procesu, ja som nechcela, vedúca s mojou neprítomnosťou vopred rátala a svoju prácu som si aj tak spravila. Držím ti palce.
Je to asi náročné časovo, ale určite sa dá dohodnut s jednou aj s druhou stranou. Ja som v práci povedala, o čo ide. Boli uplne otvorení a respektovali to. Ked som potom ekonomovi oznamovala tehotenstvo, tak povedal, ze vedel, ze daco také to bude, lebo som zrazu vela hodín na lekára oznamovala 🙂 Nepamatam sa, kolko presne, ale viem, ze este mi zostalo viac hodín na lekára, takze to nie je take hrozne. My sme isli na prvu konzultaciu v juli, v auguste som si zacala pichat injekcie, odber vajicok som mala v sobotu rano (takze to ani absenciu v praci som nemala), dala som si mesiac pauzu a v oktobri som uz bola tehotna 🙂
Pokiaľ ideš v cykle na odber vajíčok alebo vklad, rátaj aj s 2-3 kontrolami v priebehu týždňa a pol. Ja som v práci povedala, že mám cystu, to sa dá celkom dobre rozvíjať, napr po odbere vajíčok, keď som bola deň doma, tak som povedala, že cystu vyberali. Po vklade som si dala naplánovanú dovolenku, tak nikomu nebolo nič podozrivé. Vyšiel nám až tretí vklad (cysta sa objavila zas) :D
Dakujem baby, ja viem ,že ono je v podstate fér, ak nadriadeny vie ,že ma rátat s nejakou nepritomnostou, ale neviem ako by to veduca vzala a bojim sa že nejak zle, to by som bola potom ešte vo väčšom strese. Teraz som oznamovala lekára 2 tyzdne dopredu a už mala reči , že prečo si to neriesim vo svojom volne.
Ja mám našťastie prácu z 80% v kancelarii, ale tiež to nie je jednoduché niekedy. Navyše u mňa to nejde tak dobre ako písali baby vyššie už 5 mesiacov stimulujem chodím na kontroly, odbery krvi, konzultácie. Takže je vidieť že často chýbam v práci, navyse v malom kolektíve som viditelnejsia. Ale ja som už dopredu svojmu nadriadenému povedala, že mám určite zdravotné problémy a proste budem musieť odbiehat, ale že si vždy prácu dorobím a hodiny nadrobim. U teba to asi také jednoduché nebude keďže máš smeny 🫤 Len si to dobre premysli a pokiaľ je vedúca aspoň trochu normálna tak sa snou porozpravaj že máš ženské problémy a jednoducho bud ťa pochopí alebo jej povedz že pôjdeš na dlhodobú PN. Možno si potom spočíta že radšej ti tolerovať pár hodín než keby si na PN. Každopádne držím palce, ale úprimne ja by som svoje krátké protokoly nedala s nocnymi a smenami. Bola som celkom nafuknuta, ubolena a unavená. Chapem ta že nechceš aby to ľudia vedeli ale priprav sa na to že to nebude musieť ísť podľa plánu a psychicky to budeš zle znasat a do toho ta budú ľudia srat v práci 🙈
Ja som mala krátky protokol, ale prvé IVF nevyšlo, potom druhé kolo, tam mi vyšiel prvý vklad. Dokopy pol roka. Rátaj, že cca 10-15x pôjdeš do toho centra, je to časovo náročné a časom ti aj výhovorky v práci dôjdu, tak možno budeš brať dovolenky, pripadne rovno PN. A na kontroly sa chodí presne v čase, kedy oni povedia, nie je to holubník, ráno berú krv a robia sono a potom už lekári operujú.
@anonym_autor daj sa na PN
@anonym_autor to je hrozne individuálne, podľa mňa ti ani nepomoze vedieť, že iné baby to riešili tak, že otvorené toto nahlásili v práci, ak to sama tak necítiš. Ja som zatiaľ absolvovala len odber, lebo všetko ostatné sa u mňa komplikuje, ale k lekárovi som si vedela odbehnúť aj v obednej prestávke a keď nie, doniesla som pečiatku od iného lekára, z z mojich zásob :D a na odber som si dala celodenného lekára a na druhý deň výnimočne Home Office. Povedala som, že idem na malý zákrok ale za dva-tri dni by to malo byť ok. Nikto sa ma nepýtal na aký, to by sa ani nemali... Držím palce

Ja som si pichala injekcie par mesiacov kazdy den. Robila som na zmeny. Tak aj v robote. Casovo je to za mna narocne. A ci musis chodit presne ako urcia oni? No kvoli niecomu tie terminy davaju. Ja som chodila presne ako kazali. Ked povedali ze mam prist na dalsi den po splne mesiaca o 10 bola som tam.
Ale u mna bola dolezita jedna podstatna vec. Ja som nadriadenym oznamila kam a preco idem. Samozrejme neoznamovala som to celej firme.