icon

Ako zlepšiť kvalitu vajíčok po IVF zlyhaní?

11. júl 2025

Ahojte dievčata/spolubojovnicky 🙂 prosim Vas najdem tu nejake ktore mali horsiu kvalitu vajicok a podarilo sa im otehotniet? Vcera konzultacia po druhom IVF a som zostala zlomena. V 1IVF sme mali len 3 vajicka (mam znizene AMH po laparoskopi a odstranenej cyste 2cm) oplodnili sa ale vyvoj sa zastavil hned vlastne prvy den. Ak ratam den 0 oplodnenie. Boli sme gyn fiv kde som citala viacero zien malo pdoobnu skusenost. Pripisovali sme to slabym labakom. Isli sme 2IVF do reprofitu v Brne. Tam sa nam podarilo krasnych 6 vajicok. Oplodnili sa boli najvyssej kvality. A uz to postupne klesalo. 3 den sme mali najviac 2x7 bunkove a ostatne boli nizsie. Uz to davalo "predzvest" ze nieco nie je v poriadku. Na 5 den jedna vcasna blastocysta len 2BB zvysok boli nejake morulky a 2 tesne pred blastocystou oznacenie bolo 2x1b ( ale jednobunkac to nebol to sme nemali ani na 3 den ziadne) 2BB vkladali no nic z toho. Ostatne vylucili z kultivacie zrejme ako fragmentovane. Dr mi vcera povedal ze este skusit fragmentaciu spermi a karyotypy. To sme si vcera dali aj urobit. No jeho slova ak sa nic nenajde odporuca darovane ma zlomilo. 😥 zatial som sa vobec na tuto moznost nesustrsedila a neviem sa s tym nejak stotoznit (na teraz). Mam 29 rokov FSH 4.69, AMH 1.36, vajcovody priechodne nic nenasvedcuje tomu preco su nekvalitne. Nasadila som po neuspesnom vklade co sa dalo( Q10, B12, D, Nac, myoinositol,kyselinu listovu) prosim o rady pripadne skusenosti. Dakujem ❤️

anonym_cea366
11. júl 2025

To, co si nasadila je velmi spravne. Hlavne ten myo-insoitol. Ten je klucovy. 2x2g denne sme pouzivali. Ono to zacne ucinkovat az po 3-4 mesiacoch. A manzel nech si prestane davat mobil do vrecka na nohaviciach to je absolutne klucove (tiez to zacne ucinkovat az po 65-72 dnoch, lebo tak dlho "zreju" spermie). Mozno zmena kyseliny listovej na metylfolat (alebo prirodne folaty) by mohol tiez spravit rozdiel. Drzim palce.

autor
11. júl 2025
@anonym_cea366

To, co si nasadila je velmi spravne. Hlavne ten myo-insoitol. Ten je klucovy. 2x2g denne sme pouzivali. Ono to zacne ucinkovat az po 3-4 mesiacoch. A manzel nech si prestane davat mobil do vrecka na nohaviciach to je absolutne klucove (tiez to zacne ucinkovat az po 65-72 dnoch, lebo tak dlho "zreju" spermie). Mozno zmena kyseliny listovej na metylfolat (alebo prirodne folaty) by mohol tiez spravit rozdiel. Drzim palce.

@anonym_cea366 dakujem Ti krasne za radu 🥹 som uplne vnutorne zlomena co dalej. Niekde citam ze este sa s tym da nieco urobit doplnkami inde citam ze kvalita je dana a hotovo. Dufam ze tie doplnky mozu pomoct.

babushkaem
11. júl 2025

a predtym si ziadne vitaminy neuzivala? ja by som pockala tych par mesiacov, ez tie vitaminy ,,zaucinkuju". ja som brala vitaminy dlho predtym.

autor
11. júl 2025
@babushkaem

a predtym si ziadne vitaminy neuzivala? ja by som pockala tych par mesiacov, ez tie vitaminy ,,zaucinkuju". ja som brala vitaminy dlho predtym.

@babushkaem nie predtym som neuzivala nic. Nemala som urobene ani ziadne vystrenia. Myslela som ze to je labakmi slabymi. Ked sme prisli do reprofitu tak som sa pytala ci netreba nejake testy a povedali ze nie. Na vcerajsej konzultaci je pravda ze ma vyplo ked spomenul darovane vajicka uz som bola mimo zaplavili ma slzy ale nemala som pocit ze by nejak povedal ze mozu doplnky zlepsit situaciu. Som z toho strasne smutna:(

robo1990
11. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_cea366 dakujem Ti krasne za radu 🥹 som uplne vnutorne zlomena co dalej. Niekde citam ze este sa s tym da nieco urobit doplnkami inde citam ze kvalita je dana a hotovo. Dufam ze tie doplnky mozu pomoct.

@anonym_autor ja som tiež niekde čítala že kvalita vajíčok je daná a nemenná.. nám ivf dopadlo hrozne na to že som mala cca 40 folikulov... Odobrali 19 vajíčok a 11 zrelých ak si dobre pamätám.. podarilo sa oplodniť len 6 a iba jedno nám ostalo ktoré skončilo ako biochemické... Keďže to nie je najlacnejšie tak sme si povedali že si dáme rok pauzu a nasetrime... Skúsime vitamíny... Ja som brala femibion, B6+B12 s kyselinou listovou, vitamín E, kotvicnik, macu, vitamín C.. manžel bral kotvicnik, C, E, macu, aschwagandhu, B6+B12 s kyselinou listovou a fertiduo ... Neviem či to bolo tým že sme sa dupovali tak doplnkami alebo pomohlo aj to umelé že mi možno dáke menej kvalitné vajíčka odsali 😅 ale za cca 2 mesiace rodím...

autor
11. júl 2025
@robo1990

@anonym_autor ja som tiež niekde čítala že kvalita vajíčok je daná a nemenná.. nám ivf dopadlo hrozne na to že som mala cca 40 folikulov... Odobrali 19 vajíčok a 11 zrelých ak si dobre pamätám.. podarilo sa oplodniť len 6 a iba jedno nám ostalo ktoré skončilo ako biochemické... Keďže to nie je najlacnejšie tak sme si povedali že si dáme rok pauzu a nasetrime... Skúsime vitamíny... Ja som brala femibion, B6+B12 s kyselinou listovou, vitamín E, kotvicnik, macu, vitamín C.. manžel bral kotvicnik, C, E, macu, aschwagandhu, B6+B12 s kyselinou listovou a fertiduo ... Neviem či to bolo tým že sme sa dupovali tak doplnkami alebo pomohlo aj to umelé že mi možno dáke menej kvalitné vajíčka odsali 😅 ale za cca 2 mesiace rodím...

@robo1990 jeej super gratulujem. Ja som citala ze aj "predavkovanie" nie je v poriadku a moze urobit viac neplechy ako osohu. Ale tesi ma ze je realne nejaka sanca. Snad to bude aj u nas. :(

robo1990
11. júl 2025
@anonym_autor

@robo1990 jeej super gratulujem. Ja som citala ze aj "predavkovanie" nie je v poriadku a moze urobit viac neplechy ako osohu. Ale tesi ma ze je realne nejaka sanca. Snad to bude aj u nas. :(

@anonym_autor tak zase čo som študovala ohľadom tých doplnkov tak vôbec nebol problém pri tom čo všetko sme brali.. takže toho som sa neobavala...

autor
11. júl 2025
@robo1990

@anonym_autor tak zase čo som študovala ohľadom tých doplnkov tak vôbec nebol problém pri tom čo všetko sme brali.. takže toho som sa neobavala...

@robo1990 nam vcera hovorila geneticka ze opatrne aj s vitaminmi nech to je cokolvek ze aj keby d,c,b12 :/ ja uzivam uz tiez vsetko mozne co som si nastudovala. Teda skor ma zarazilo ze v CAR neodporucili nieco viac akourat napisal ze kyselina listova a Q10. Az ked som sa dotazovala viac tak mi povedal ze zly nemusi byt inofolic.. neviem uz ved clovek by si nasadil vsetko co sa da keby to zobralo

baskustek
11. júl 2025

Nemyslím, že vitamíny spravia nejaké zázraky. Tiež som sa dopovala všetkými možnými vitamínmi, čo si teraz spomínala, aj myo inositol, manžel mal macu a každý deň smoothie, orechy a spermiogram ešte horší ako pred 3 mesiacmi. Dnes som mala akurát opu a mala som 9 vajíčok, z toho 7 zrelých. Dúfam, že budú aspoň 2-3 blastocysty. V prvom som mala 11 vajíčok, 7 zrelých a po PK ani jedno.

robo1990
11. júl 2025
@anonym_autor

@robo1990 nam vcera hovorila geneticka ze opatrne aj s vitaminmi nech to je cokolvek ze aj keby d,c,b12 :/ ja uzivam uz tiez vsetko mozne co som si nastudovala. Teda skor ma zarazilo ze v CAR neodporucili nieco viac akourat napisal ze kyselina listova a Q10. Az ked som sa dotazovala viac tak mi povedal ze zly nemusi byt inofolic.. neviem uz ved clovek by si nasadil vsetko co sa da keby to zobralo

@anonym_autor tak možno myslela tak že nie je dobré niektoré kombinovať.. ja som si aj to študovala ktoré ako brať..aké rozostupy a nebol problém .. jedine potom po teste som niektoré nebrala už a zase z Reproimuno mi ešte predpísali D ...

robo1990
11. júl 2025
@baskustek

Nemyslím, že vitamíny spravia nejaké zázraky. Tiež som sa dopovala všetkými možnými vitamínmi, čo si teraz spomínala, aj myo inositol, manžel mal macu a každý deň smoothie, orechy a spermiogram ešte horší ako pred 3 mesiacmi. Dnes som mala akurát opu a mala som 9 vajíčok, z toho 7 zrelých. Dúfam, že budú aspoň 2-3 blastocysty. V prvom som mala 11 vajíčok, 7 zrelých a po PK ani jedno.

@baskustek možno je to individuálne.. to čo nám zabralo tak inému nemusí 🤷🏻‍♀️ môjmu sa zlepšil spermiogram len po 3 mesiacoch brania fertiduo... Nie extrémne ale predsa

baskustek
11. júl 2025

Ja som si dala do chat gpt presne aké vitamíny beriem, čo riešim, aké ešte odporúča a presne mi rozpísalo kedy aké mám brať a v akých dávkach. Tak za pokus to stojí…

autor
11. júl 2025
@baskustek

@baskustek ano ved prave preto sa oytam ci tie doplnky maju zmysel. Niekde som citala ze proste je to dane a koniec. Na druhen strane vsetky ostatme hodnoty su ok a nic nenasvedcuje tomu preco by mali byt nrkvalitne aj vzhladom na vek. Cakam na genetiku ci ta nepovie viac. Dr povedal ze moze byt zvyseny stres a aj to moze byt dovod. Takze uvidime po vysledkoch co dalej. Kazdopadne doplnky som si nasadila a nechala schvalit lekarom.

baskustek
11. júl 2025
@anonym_autor

@baskustek ano ved prave preto sa oytam ci tie doplnky maju zmysel. Niekde som citala ze proste je to dane a koniec. Na druhen strane vsetky ostatme hodnoty su ok a nic nenasvedcuje tomu preco by mali byt nrkvalitne aj vzhladom na vek. Cakam na genetiku ci ta nepovie viac. Dr povedal ze moze byt zvyseny stres a aj to moze byt dovod. Takze uvidime po vysledkoch co dalej. Kazdopadne doplnky som si nasadila a nechala schvalit lekarom.

@anonym_autor podľa mňa kvalitu vajíčok nejako výrazne už neovplyvníš, tá kvalita sa skôr zhoršuje ako zlepšuje. Predčasné ovariálne zlyhávanie majú aj 20ročné ženy, genetika nemusí nič ukázať. Tak ti nezostáva len skúšať ďalej, niekedy motyka vystrelí aj pri nulovom AMH, nikdy nevieš ktoré vajce bude to zlaté a víťazné. Len je to na dlhé lakte potom

anonym_eba29d
18. sep 2025

@anonym_autor ahoj, neviem pomoct ale napisem moju skusenost. Isla som do brna ReproGen. po laparoskopiach vybratych vajcovodoch, a vsetko prebiehalo fajn. 7 vajicok a postupne kazdy den mreli, na konci sme mali jednu blastocystu ze je krasna a 3 morule, tie do dalsieho dna neprezili. Z blastocysty vznikol vacok a dieta nikde. Dr povedal ze to moze byt od zlej manipulacie az po to ze mohla tam byt nejaka gen chyba a ze na zlepsenie vajicok sa nic neda robit. Tiez mam znizene AMH. Chcela by som ist znova ale rozmyslam ci do Helios kedze do Brna som sla kvoli tomu ze "maju mat lepsi pristup a techniku" a nakoniec mi v nicom nepomohli a dopadlo to ako dopadlo.