icon

Ako zvládnuť IVF s trombofilným stavom?

melanita
12. feb 2025

Ahojte dievčatá, snažilky. Rozhodli sme sa, že ideme do toho. V minulosti sa nám za pomoci nastavených hormónov dvakrát podarilo ale žiaľ oba razy aj skončilo. Vtedy mi zistili, že mám vrodený trombofilný stav (syndróm lepivých doštičiek a mutáciu FV Leiden). Moja otázka znie, ako ste zvládli IVF a hlavne ako ste zvládli menzes pri stimulácii ak ste si pichali aj Fraxi? Mám z toho dosť paniku, ani nie tak z celkového priebehu a toho čo ma čaká, ako z toho ako dám ten menzes. Krvácali ste nejak viac ako bežne (aj dievčatá čo fraxi nemali). Nikde som na nete k tomu nič bližsie nenašla. Nemávam silný ale pri potratoch to bola hrôza. Pri prvom som skončila po vyvolávačke v nemocnici, masívne krvácanie, pri druhom som už v nemocnici bola ale nakoľko to už bol dosť vysoký týždeň to už bola hrôza. Museli mi podať transfúzku. Takže ja už dodnes mám komplexy len z obyčajného menzesu, nie ešte pri týchto ďalších faktoroch.

martaatram
12. feb 2025

Ja som pri ivf brala fraxiparin a aj anopyrin… anopyrin budem brat do koca zivota ked mam menzes musim ho vysadit … ale po porode mam menzes hrozny to pomaly ani z bytu pohnut mavala som aj pred tehu velmi silny ale toto je extrem .. ale myslim si ze kombinacia fraxiparin a anopyrin mi konecne pomohlo a z 11 vkladu mame rocneho chlapceka …
V 8 tt som skoncila v nemocnici s takym krvacanim ze som myslela ze je koniec kvapkalo doslova podomnou na vysetreni a chvalabohu to dobre dopadlo ….

baskustek
12. feb 2025

Veď injekcie si picháš až od 2.-3. dňa cyklu a to už to najhoršie krvácanie by si mala mať za sebou. To s menzesom nemá moc spoločné, ten máš normálny, veď prvé dni ani nevieš, že niečo picháš, to až tak po týždni budeš mať zväčšené vaječníky a ďalšie príznaky a to už budeš mať po menzese

petamich
12. feb 2025

Po tromboze som si pichala fraxiparin asi rok, absolutne ziadny vplyv na menstruaciu to nemalo a to som mala riadne konske davky 🙂 to len k teme Fraxik

A drzim paste! 🤞🏻

sonkam
12. feb 2025

Ja som si pichala clexan a brala anopyrin a menzes som mala normálny. Anopyrin som brala dlhodobo kôli syndrómu lepivych doštičiek a nikdy som ho nevysadzala keď som mala menzes a nemala som ho silnejší.

martaatram
12. feb 2025

@sonkam mne aj na hematologii povedal dr ze pocas menzesu mam vysadzat..🤷‍♀️ a neviem si veru predstavit keby ho beriem aj pocas co by to bolo🙈

melanita
autor
13. feb 2025

Ja taktiež užívam anopyrin už teda do konca života, ale cez menzes mi hematologička povolila vysadiť na 2-3dni. V centre asistovanej som sa pýtala že či budem užívať oboje a mi doktor povedal že tým pádom anopyrin vysadím a budem len fraxi (tak to si musím prezistiť na hemato keď vy ste užívali oboje). No ak som dobre pochopila tak ja fraxi už hneď od prvého dňa kvôli týmto diagnózam. Keby od 3. dňa tak to by bolo super...ale to pochybujem. Však keď dôjde menzes budem kontaktovať konzultantku a dozviem sa čo ďalej. Už mi týždeň mešká, nemávam pravidelnú ale do toho som mala ešte minulý mesiac cysty na vaječníkoch aj pomerne stresové obdobie, bola som u gyneko, že už len čakať. Tajne som dúfala, že by na teste vybehli dve čiaročky a to by bol ten dôvod, ale žiaľ nič také sa nekoná 😏

martaatram
13. feb 2025

@melanita no z mojej skusenosti mal som 10 vkladov vzdy mi anopyrin kazali vysadit a nechali len fraxik … nepodaril sa ani jeden … boli tam naznaky … biochemicke … v 5 tt potrat
V druhom centre mi povedali ze tato kombinacia sa ma brat spolu kedze sice je to na riedenie ale ma no a 11 vklad sa podaril neviem ci nahoda ale ja to urcite pripisujem aj k tomuto … aj v skupine ivf su zienky ktore to takto brali …takze si to prezisti drzim palce

sonkam
13. feb 2025

@martaatram však aj ja som to mala z hematky nasadené oboje a nekazala mi to vysadiť. Jedine som to mala vysadiť v prípade krvacania počas tehotenstva, ktoré aj nastalo (dokonca aj napriek tomu že som od vkladu k fraxi a anopyrinu brala aj ascorutine a dicynone 3x denne)a hneď som vysadzala.
@melanita počas stimulacie v podstate je jedno či budeš brať fraxi alebo anopyrin ale pri vklade potrebuješ anopyrin a ideálne aj s fraxi pri tvojej diagnóze.

martaatram
13. feb 2025

@sonkam aj ja tak v 8 tt ked som zacala krvacat .. ja som to myslela tak ze ked podstupuje ivf mala by brat mozno obidva lieky … ale to nieje na mne..

melanita
autor
13. feb 2025

Na hematke doktorka momentalne nie je a este mesiac nebude. No budem si to musiet nejak prezistit. Dakujem za rady dievcata.

Martaatram mas moj velky obdiv, ze aj napriek neuspechom si sa nevzdavala a sla si za svojim cieľom. To bola odmena za tvoju vytrvalost ❤️

martaatram
13. feb 2025

@melanita ďakujem krasne🥰❤️veru aj dieta klop klop mam za odmenu🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻tebe drzim silno palce❤️