Ako zvýšiť feritin pre úspešný KET?
Pripravujem sa na KET,preto chcem byt v najlepsej kondicii,som pravidelne kontrolovana na hematologii,aj mam liecbu,preto ma velmi prekvapuje,co som si dnes precitala a nikdy sa to neriesilo,preto prosim o radu,ci to mam riesit….dlhodobo uzivam zelezo Ferretab,vystriedala som toho vela,vsetky tbl mi robili zle…aktualne mam hodnoty zeleza dobre,no hladina feritinu je nizka 31,citala som,ze pre otehotnenie sa odporuca hodnota na 50…je to pravda? Ak ano,preco to nemam na hematologii vyhodnotne ako nizku hodnotu,popripade cim ju zvysit,ak uz zelezo uzivam…citala som,ze je moznost aj infuznej formy,musi ju predpisat hematolog alebo si viem niekde v zdravotnickom zariadeni zaplatit podanie infuznej formy pred KET?dakujem za rady a tipy
Hladina feritinu 31 je úplne v poriadku. Deficit železa nie je prítomný.
Nie je to nedostatok ale ja tiež viem tak, že odporúčajú 50 a niektoré ženy písali že im vraveli až 70 ako optimum. Ak užívaš železo správne (rozostupy od jedla, vit.C, dlhodobé užívanie) ja by som sa ešte poradila s lekárom na navýšení, alebo na zmene formy železa, aj keď ak si mala problémy s inými preparátmi bola by som opatrná.
Nie je to nedostatok ale ja tiež viem tak, že odporúčajú 50 a niektoré ženy písali že im vraveli až 70 ako optimum. Ak užívaš železo správne (rozostupy od jedla, vit.C, dlhodobé užívanie) ja by som sa ešte poradila s lekárom na navýšení, alebo na zmene formy železa, aj keď ak si mala problémy s inými preparátmi bola by som opatrná.
@nikiki29 akoze ja som rada,ze sa naslo konecne zelezo,ktore mi nerobi zle,nemam konecne ani anemiu,takze ja som spokojna,no zeny,ktore riesia IVF ma asi vedia pochopit,ze chcu mat kazdy detail tip top,prve dieta nam trvalo 3roky na klinike 2IVF,uz mame len 3zmrazene embryia a nechce sa nam absolvovat 3ivf,preto chcem spravit maximum,aby jedno z nich vyslo a natrafila som na to,napriklad aj euthyrox uzivam len kvoli tomu,aby som mala tsh pod 2,pritom norma je 4,no pre otehotnenie sa odporuca hodnota pod 2,preto si myslim,ze aj s tym feritinom je to rovnake,ak sa odporuca pre otehotnenie hodnota 70…skusim napisat este aj na kliniku
Ja tomu rozumiem, tiež by mi to nedalo… skús sa popýtať, veď za to nedáš nič. Prípadne ešte skús zaradiť viac potravín bohatých na železo, prípadne nejaký prírodný doplnok… nám napríklad pomohol Narosan aj u mňa v tehotenstve, aj u staršieho syna. Ale určite sa poraď v centre…
Ja tomu rozumiem, tiež by mi to nedalo… skús sa popýtať, veď za to nedáš nič. Prípadne ešte skús zaradiť viac potravín bohatých na železo, prípadne nejaký prírodný doplnok… nám napríklad pomohol Narosan aj u mňa v tehotenstve, aj u staršieho syna. Ale určite sa poraď v centre…
@nikiki29 pisala som na kliniku,cakam na odpoved doktora,ci to treba riesit

Použi prípravok železa, ktorý je len extraktom z curry listov, napríklad od firmy Nature Basics. S tým nebudeš mať žiadne problémy.