icon

Aký cyklus zvoliť pri ket? Prirodzený alebo riadený?

3. dec 2023

Ahojte, zaujima ma vas nazor na ket v native a v riadenom cykle, nejake skusenosti, odpucania ? Bude to nas prvy ket tak zistujem nieco viac. Ovulujem prirodzene avsak pri poslednych kontrolach nedorasta ta sliznica nejak extra do takej vysky ako by mala, v tom pripade asi bude lepsi riadeny cyklus ? Alebo je vyssia uspesnost pri prirodzenom ? Dakujem za info ☺️

adabise683
3. dec 2023

Ahoj, ja zatial skusenosti nemam ale tiez ma caka prvy KET. Zatial vsak cakam na menzes. Mozem potom napisat, ake instrukcie som dostala. Zajtra sa mam ozvat lekarovi, bo cez vikend bol mimo a aj tak musim pockat do zajtra na vysledky krvi nech je iste ze ET nevysiel.

sonkam
3. dec 2023

Ak máš teda problémy so sliznicou, tak bude lepšie ísť v riadenom kde nasadia estrofen...alebo ak sa neponáhľas ja by som skúsila ísť v prirodzenom cykle a podporiť sliznicu nasadením vyšších dávok Ečka, stavy z repy a granátového jablka, ricinove zábaly a červené vínko ak nemáš lieky na riedenie krvi . A ak teda sliznica nezareaguje tak v ďalšom cykle ísť v riadenom už. Mne osobne vyšli vklady len v prirodzenom cykle a aj mi to bolo prirodzenejšie ísť v takom cykle

gabrielamodrykonik
3. dec 2023

Co znamena, ze nedorasta sliznica nejak extra? Dolezite je, aku vysoku ju mas na piaty den od ovulacie, lebo vtedy sa vklada embryjko. To nech ti odsleduju. Co tu aj baby pisali, tak vklady im vysli pri vyske 10-11 cm. Ovulacia je zodpovedna za tvorbu zlteho telieska, ktore uvolnuje progesteron, a ktore je zodpovedne za vyzivu embryja, kym tuto funkciu nepreberie placenta. Lekari este pre istotu davaju na prekrytie progesteron v tabletkach, alebo injekciach. Ja by som prvykrat dala sancu vlastnemu telu, aby vytvorilo najlepsie podmienky pre prijatie embryjka, takze by som isla v prirodzenom cykle, kde prebehne ovulacia tak, ako je prirodzena pre moje telo. Kazda zena ma inu dlzku menstruacneho cyklu a aj iny cas, kedy ma ovulaciu a s tym suvisi aj dozrievanie sliznice. Ak mas dlhsi menstruacny cyklus, tak to trva pomalsie. Preto je dolezite, aby si si sledovala ovulaciu ovulacnymi testami a v case kedy ti ukazuju pozitivitu, tak nech ti ju v centre kam chodis odkrontroluju aj ultrazvukom, ci sa uz vajicko uvolnilo a najlepsie by bolo den pred planovanym vkladom zmerat vysku sliznice a ak je nizka, alebo vysoka, tak vklad radsej odlozit. Ak je to ok, tak potom nech ti embryjko vlozia na piaty den od ovulacie, lebo tak je to pre telo najprirodzenejsie. To, ze prirodzene prebehne ovulacia dava jasny signal telu, ze vsetko prebehlo ako ma, a ze sa ma maternica pripravit na oplodnene vajicko. A aj statisticky najviac uspesne su vklady v native. Az keby to takto nevyslo, tak by som skusila vklad v riadenom cykle.