Azospermia - vaše skúsenosti
Dobry mužovi zistili azospermiu a hormonalny profil mal zly odporucali nam mesa/tesa no nevieme co dalej niekto kdo ma skusenosti prosim napiste
@petvik nam povedal doktor ze je velmi mala sanca ze sa tam nieco najide a povedal ze liecba neexistuje no ale mi sme sa dopočuli o panovi doktorovi koči a us sme snim mali e konzultaciu a povedal ze liecba je a velmi sme sa potešili no teraz pojdeme na vysetrenie co nam on povedal a potom pojideme za neho do prahi uvidime no ale silno dufam ze tia liečba pomoze. Najpriv tia liecba a potom ta mesa/tesa asi lebo ma vela takich pripadov ze mali 0 spermiogram a po tie liecbi uz po troch mesiacou sa nasli spermie no tak tak sme sa rozhodli ale dakujem vsetkim ze ste napisali
@jeni12345 moj manzel mal necrospermiu, ked vychadzali spermie vonku tak zomierali. Po liecbe hormonmi a vitaminovej kure nic nezaberalo. Napisala som Kocimu do prahy, zaplatila za konzultaciu vsetko dopodrobna presiel. Vsetko co nam poslal som dala andrologovi a riesil veci podla toho co dal Koci. Dnes manzel ma oligospermiu a zamrazenych mame 7 embrii
Mi teraz vyluvujeme darcovske lebo ja mam 19 a partner 20 mi chceme vyskušat naj priv liecbu
@petvik proím, kde mu robili mesa/tese? aj môjho chlapa to čaká zrejme (BA). ďakujem.
@katarinka_ v Bratislave v GynFiv
@petvik och, tak tam sme aj my, ale vôbec som sa nedostala k skúsenostiam s p. Mišankom, ktorý to operuje, moc toho nie je online. trocha si ma povzbudila, hoci viem, že či to vyjde je veľmi individuálne. my ešte len čakáme na výsledky mužových hormónov a druhý SPG, ale už mu hovoril, že všetko nasvedčuje tomu, že je to obštrukčné a operácia by mohla pomôcť. prosím, môžem sa ešte opýtať, koľko ste za to zhruba platili a ako dlho sa muž z toho "dával dokopy"? prepáč za otázky, ale je to pre mňa nový svet a zatiaľ som veľa skúseností nenašla... veľmi ďakujem
@katarinka_ fuuu 800€ operácie a mrazenie cez 200€. Už si to presne nepamätám. No tých 7-10 dni minimálne kludovy režim, keďže sú tam stehy.
@petvik ďakujem pekne 🙂
@katarinka_ A už Vám prišli výsledky hormónov u manžela ????My sme mali vysoký fsh hormón 😭😭A nízky testosterón...Šance sú veľmi nízke
ahoj, prišli nám. môj muž má vysoké FSH (23-24 tuším), jemne zvýšený estradiol, ALE dostatočne vysoký testosterón (skôr v hornej hranici). podľa urológa aj endokrinológa je to riadne zvláštne, nevidia dôvod prečo to tak je, obvykle býva aj nízky testosterón. napriek tomuto mu povedal urológ v CAR, že MESA/TESE má zmysel, aj keď nejde o obštrukčnú azoo. podľa neho je cca 30% šanca, že sa operačne spermie nájdu. včera nás nepotešil endokrinológ, lebo povedal, že toto sa nedá riešiť/liečiť. na druhú stranu, pozerala som si dosť odborných štúdií zo zahraničia a v mnohých prípadoch pri vysokom FSH naozaj našli spermie, pár štúdií hovorí aj opak, napr. že nad 19 je to už márne, ale nájdeš aj kopu iných. a to sa nebavíme o dojmoch, ale dátach keď sa skúmali konkrétni ľudia. ja fakt uvažujem, že sa ozveme Kočimu do Prahy.
@ucholacik

@jeni12345 ahoj aj môj má azoospermiu, išli sme rovno do ivf, zatiaľ 3 vklady neúspešne.😔