icon

Azospermia - vaše skúsenosti

jeni12345
24. júl 2023

Dobry mužovi zistili azospermiu a hormonalny profil mal zly odporucali nam mesa/tesa no nevieme co dalej niekto kdo ma skusenosti prosim napiste

ywone
24. júl 2023

@jeni12345 ahoj aj môj má azoospermiu, išli sme rovno do ivf, zatiaľ 3 vklady neúspešne.😔

petvik
24. júl 2023

@jeni12345 Ahoj. Aj môjmu mužovi diagnostikovali azoo. Bol na mesa/tese, kde sa im podarilo niečo nájsť. Určite do toho choďte.

ucholacik
25. júl 2023

@jeni12345 ahoj aké mal hodnoty hormonálneho profilu???

jeni12345
autor
27. júl 2023

@ucholacik testosterone mal nisky a FSh vysoki

jeni12345
autor
27. júl 2023

@ywone to mi je luto ale dufam ze sa podari 😏

jeni12345
autor
27. júl 2023

@petvik nam povedal doktor ze je velmi mala sanca ze sa tam nieco najide a povedal ze liecba neexistuje no ale mi sme sa dopočuli o panovi doktorovi koči a us sme snim mali e konzultaciu a povedal ze liecba je a velmi sme sa potešili no teraz pojdeme na vysetrenie co nam on povedal a potom pojideme za neho do prahi uvidime no ale silno dufam ze tia liečba pomoze. Najpriv tia liecba a potom ta mesa/tesa asi lebo ma vela takich pripadov ze mali 0 spermiogram a po tie liecbi uz po troch mesiacou sa nasli spermie no tak tak sme sa rozhodli ale dakujem vsetkim ze ste napisali

bobix25
28. júl 2023

@jeni12345 moj manzel mal necrospermiu, ked vychadzali spermie vonku tak zomierali. Po liecbe hormonmi a vitaminovej kure nic nezaberalo. Napisala som Kocimu do prahy, zaplatila za konzultaciu vsetko dopodrobna presiel. Vsetko co nam poslal som dala andrologovi a riesil veci podla toho co dal Koci. Dnes manzel ma oligospermiu a zamrazenych mame 7 embrii

ucholacik
28. júl 2023

@jeni12345 to isté aj u nás....😭😭😭😭jediná šanca je darca

ucholacik
28. júl 2023

@jeni12345 nám bolo povedané ,že keď je vysoké FSH má 24hodnota je do 19 tak semenníky nefunguje vôbec čiže ani spermie nevytvárajú takže pre nás mikrochirurgický odber je zbytočný....😭Tvoj má akú hodnotu FSH a testosterónu??my máme testosterón 9,04...

ucholacik
28. júl 2023

@ywone a do ivf ste išli s manželovymi spermiami??

ywone
28. júl 2023

@ucholacik nie máme darcu spermií

ucholacik
28. júl 2023

@ywone.tak to je super. Nás čaká to isté...a ako to prebiehalo??? môžeš mi kľudne aj správu napísať😀

ywone
28. júl 2023

@ucholacik dali nám dotazník aké parametre by nám vyhovovali (výška, farba vlasov...), potom nám poslali na výber že si môžeme vybrať ktorého chceme darcu.potom začala stimulácia na odber vajíčok a ET.

ucholacik
28. júl 2023

@ywone áno dotazník máme aj my doma . A na výber ste mali z koľkých ???

ywone
28. júl 2023

@ucholacik vtedy nám dali na výber len 2 darcov

jeni12345
autor
4. aug 2023

@ucholacik FSH 17 a testosterone 6

jeni12345
autor
4. aug 2023

Mi teraz vyluvujeme darcovske lebo ja mam 19 a partner 20 mi chceme vyskušat naj priv liecbu

ucholacik
7. aug 2023

@jeni12345 Tak to ste ešte mladí ..treba vyskúšať všetky možnosti 😀Držím palce

katarinka_
10. apr 2024

@petvik proím, kde mu robili mesa/tese? aj môjho chlapa to čaká zrejme (BA). ďakujem.

petvik
10. apr 2024

@katarinka_ v Bratislave v GynFiv

katarinka_
10. apr 2024

@petvik och, tak tam sme aj my, ale vôbec som sa nedostala k skúsenostiam s p. Mišankom, ktorý to operuje, moc toho nie je online. trocha si ma povzbudila, hoci viem, že či to vyjde je veľmi individuálne. my ešte len čakáme na výsledky mužových hormónov a druhý SPG, ale už mu hovoril, že všetko nasvedčuje tomu, že je to obštrukčné a operácia by mohla pomôcť. prosím, môžem sa ešte opýtať, koľko ste za to zhruba platili a ako dlho sa muž z toho "dával dokopy"? prepáč za otázky, ale je to pre mňa nový svet a zatiaľ som veľa skúseností nenašla... veľmi ďakujem

petvik
10. apr 2024

@katarinka_ fuuu 800€ operácie a mrazenie cez 200€. Už si to presne nepamätám. No tých 7-10 dni minimálne kludovy režim, keďže sú tam stehy.

katarinka_
11. apr 2024

@petvik ďakujem pekne 🙂

ucholacik
24. apr 2024

@katarinka_ A už Vám prišli výsledky hormónov u manžela ????My sme mali vysoký fsh hormón 😭😭A nízky testosterón...Šance sú veľmi nízke

katarinka_
24. apr 2024

ahoj, prišli nám. môj muž má vysoké FSH (23-24 tuším), jemne zvýšený estradiol, ALE dostatočne vysoký testosterón (skôr v hornej hranici). podľa urológa aj endokrinológa je to riadne zvláštne, nevidia dôvod prečo to tak je, obvykle býva aj nízky testosterón. napriek tomuto mu povedal urológ v CAR, že MESA/TESE má zmysel, aj keď nejde o obštrukčnú azoo. podľa neho je cca 30% šanca, že sa operačne spermie nájdu. včera nás nepotešil endokrinológ, lebo povedal, že toto sa nedá riešiť/liečiť. na druhú stranu, pozerala som si dosť odborných štúdií zo zahraničia a v mnohých prípadoch pri vysokom FSH naozaj našli spermie, pár štúdií hovorí aj opak, napr. že nad 19 je to už márne, ale nájdeš aj kopu iných. a to sa nebavíme o dojmoch, ale dátach keď sa skúmali konkrétni ľudia. ja fakt uvažujem, že sa ozveme Kočimu do Prahy.
@ucholacik