Čo sa vyšetruje pri genetickom vyšetrení páru?
Ahojte, co presne sa vysetruje na genetike paru, prosim? Rada by som pred dalsim vkladom mala vsetky potrebne doplnujuce vysetrenia a uz mi chyba iba genetika. Nie som si vsak ista co treba povedat gynekologovi, ze co presne potrebujeme na tomto vysetrit. Dakujem za kazdu skusenost a informaciu.
@michaela329 Dakujem velmi pekne, to je velmi uzitocna info, ze sa takto treba vopred pripravit. Ale chcela by som este vediet ze co konkretne sa tam vysetruje. Ze napriklad najdem si genetika, poviem, potrebujem urobit genetiku paru a on bude hned vediet ze co treba robit?
Áno, neboj sa. Oni vedia, čo majú vyšetriť 🙂 My sme tam tiež boli kvôli IVF. Nám nič nevyšlo.
Ahoj presne tak treba lístok na genetiku tam spravia všetko potrebné,nas na genetiku poslala hneď z asistovanej reprodukcie keďže partner mal zlý spermiogram a tam nám aj napisali odporučenie na genetiku embryi vďaka ktorému nám prispela aj poisťovňa len musíš mat Union 🙂

Gynekológovi nič, len dá lístok. Nachystajte si s mužom takú rodinnú anamnézu, koľko detí kto mal, či nejaké zomreli, či byvali potraty, choroby, postihnutia v rodine. Genetik vám vezme krv, potom pôjdete pre výsledky a vtedy obvykle býva také vyhodnotenie - z krvi a z tej anamnézy. Nie je to nič hrozné.