icon

Druhý zamĺknutý potrat po sebe a CAR

basenka3004
24. sep 2022

Ahojte, momentalne som po druhom MA. Obe tehotenstva sa podarili na prvykrat, napriek tomu, ze manzel ma zlu morfologiu. Prvý bol 0% normálnych, opakovaný sa zlepšil na 0,5% normálnych. Fragmentáciu DNA ma 20% co je v norme. OStatné hodnoty spg ma nadpriemerné, až na tú morfolófgiu. Doktorka v CAR nám hneď odporučila IVF, ale s tým zatial nie som stotožnená a keď sme sa dožadovali vysvetelnia alebo konzultácie, tak potom povedala, že pravdepodobnosť otehotnenia máme 10%, ale ak sa podarí, tak by som nemala potratiť. Prvé tehotenstvo sa nevyvíjalo, boli to prázdne plodové obaly. Druhé tehotenstvo- na kontrole v 7. tyzdni bola akcia srdca, teraz v 9. si je doktor neistý lebo akciu nevidí. Takže náhodou som otehotnela bez problémov aj druhýkrát a to nemáme ani pravidelný sex. Bola som na hematologii-zakladne vysetrenie, zakladne vysetrenie v CAR tiež v poriadku.

Máte za sebou 2xMA a naozaj to bola len náhoda?

Ešte stále prevláda názor, že morfologicky zlá spermia by neoplodnila vajíčko?

Akú skúsenosť máte prosím s CAR? Aké odporúčate? Máte pocit, že je to len biznis a tlačia vás do niečoho, čo by sa dalo riešiť aj prirodzene a lacnejšie?

Aké vyšetrenia vám boli doporučené?

ninka99865
24. sep 2022

Podrobnejšiu repro Imuno máte?

basenka3004
autor
24. sep 2022

este nie, povedali mi ze potratit je normalne a pri prvom a aj druhom to moze byt stale nahoda. Doteraz sme sa upínali na tú teraztozoospermiu, ale asi by sa to 2x bez problémov neoplodnilo s touto diagnozou. Asi bude problem inde.

ninka99865
24. sep 2022

@basenka3004 ja by som si dala urobiť tu repro Imuno, môže aj tvoje telo zabíjať plod, možnosti je veľa. Keď je hemato ok mohlo ísť o náhodu ale aj o niečo iné.

stannkal
25. sep 2022

@basenka3004 ahoj, ja akurát riešim niečo podobné, tiež som išla do CAR po 2x MA lebo môj gyn to nejak moc nechcel riešiť. Gynekologicka v CAR mi povedala ze s najväčšou pravdepodobnosťou to bola len náhoda, čiže nejaký geneticky problém. Ja uz jedno dieta mám, cize tam sa to aj inak posudzuje Ale idem na reprodukčnú imunológiu a hematologiu. Nechaj si porobiť testy a skúste popracovať na zlepšení plodnosti, viac sa tam robiť nedá. Zjavne nemáš problém otehotnieť tak si nemyslím ze je hneď namieste ist do IVF, to je ale len môj názor.