icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

lussynka
14. jan 2012

@nelika Ahoj🙂 Menopur si picháš od 1dňa cyklu? A čo Diphereline? Dokedy Ti ho nechali pichať (lebo v tých inštrukciách píšu, že do odvolania...alebo tak nejak🙂

nelika
Autor odpoveď zmazal
michala99
15. jan 2012

@lussynka ahoj, ja som pichala diphereline až do konca spolu s menopurom, posledné injekcie som pichala dva dni pred odberom, čiže ráno som si pichla diphereline a menopur, večer som bola na pohotovosti dať si pichnúť pregnyl, potom som mala voľný deň bez injekcií a na ďalší deň som išla na odber. Držím palce, aby Ti to dobre dopadlo, hlavne sa nestresuj, pani koordinátorka Ti vždy všetko vysvetlí.

izzie27
15. jan 2012

@cmelica ahoj moja, volala si dnes? ako sa maju tvoje fazulky? Istotne sa pekne vyvíjajú a cochvila pojdu k maminke. 🙂

izzie27
15. jan 2012

@lussynka neboj sa oni ti povedia kedy si zacnes pichat tie druhe injekcie. Teraz si pichás tie prvé a cakas na mrchu. Ked pride zavolas tam, a na druhy den / ak je pracovny/ ides na sono a krv. Okolo 15,00 ti zavolaju kolko jednotiek si budes pichat tých drudých injekcií. A kazdy den si pichás obe, a po kazdej kontrole ti budu volat ohladom davky. Takto pichás az do odvolania.. Drz sa a hlavne sa nestresuj. 🙂

lussynka
15. jan 2012

@michala99, @nelika, @izzie27 Dakujem za odpovede 🙂 Tolko injekcii, hadam si zvyknem...ale stoji to za to🙂 Snad nam to vsetkym vyjde....

cmelica
15. jan 2012

@izzie27 ahooj!!hej volala a mame 4 jednotkovej znamocky a 1 dvojkovej 🙂 juu stale na ne myslim,aby este vydrzali tie 2-3 dni kym bude ET,,,v utorok volam znova ci uz bude moc byt vklad 🙂
a ty ako??

boska74
15. jan 2012

Ahojte,rada sa pridam k Vam. Som na zaciatku pichania inekcii Decap. potom maam predpisany Gonal, tak uvidim ako sa to bude vyvijat 😉 zelam vsetkym vela stastia a hlavne ziadny stres 🙂

lussynka
16. jan 2012

@boska74 ahoj,tak sme na tom rovnako🙂

adka_pajerska
16. jan 2012

Ahojte tak pred malou chvilockou som nas s manzelikom objednala na prve vysetrenie do Heliosu tak som zvedava ake to tam je 🙂

cmelica
16. jan 2012

@adka_pajerska no tfuj tfuj tfuj aby vam pomohli k vytuzenemu babtenku 🙂 🙂

boska74
16. jan 2012

@lussynka Ak sa mozem spytat, v akej faze si a ides na ivf

lussynka
16. jan 2012

@boska74 ja mam za sebou proveru a od 12.1., teda piaty deň pichám diphereline. Čakám na mrchu, tento týždeň by mi mala doraziť a idem na krv... Podla koordinatorky by ivf malo vyjst na cca 5.2. (mozno skor) A Ty?

adka_pajerska
16. jan 2012

@cmelica jej ahoj moja 🙂 no ako to dopadlo??? a dufam ze nam pomozu 🙂

cmelica
16. jan 2012

@adka_pajerska ahoj esteneviem ako to dopadlo,bo zajtra volam ako sa maju 🙂 🙂

izzie27
16. jan 2012

@cmelica to sa pekne drzia, tfuj tfuj tfuj, len nech pekne vydrzia. Ja som dnes nestihla volat na genetiku, takze mozno zajtra. Uvidime.Vklad budes mat kedy?
@adka_pajerska prajem vela stastia 🙂

boska74
16. jan 2012

@lussynka ja tiez cakam na menzes, len ten by mi mal dojst do zajtra a zatial nic 🙂 no aj potom si pichat gonal, ale ak zajtra nedostanem tak budem volat do centra. a vklad? to netusim, nepytala som sa zatial, komunikujem s doktorom krajkovicom, tak to beriem krok za krokom Nejdem sa radsej zamyslat a ani neviem co si mysliet, uvidim ako budem reagovat na inekcie a postupne. ale co som tu citala tak nie vsetkym sa to podarilo na prvy krat, tak to radsej beriem sportovo 🙂

adka_pajerska
17. jan 2012

@cmelica ahoj no daj mi vediet ako to potom dopadne prajem ti aby ti to krasne vyslo 🙂

zuzulienocka77
17. jan 2012

Ahojte. Môžem sa opýtať ako ste spokojné s Heliosom v Martine? Ja sa ešte rozhodujem do ktorého centra v Martine mám ísť, tak by som potrebovala poradiť. Ešte by som Vás poprosila, či by ste mi napísali, aké všetky vstupné vyšetrenia ma asi čakajú. Ešte som nebola na žiadnych vyšetreniach, tak nemám tušenie, čo ma čaká. Resp. čo si mám pýtať, aby mi urobili. Ďakujem veľmi pekne za pomoc. Pekný deň

cikyta
17. jan 2012

@zuzulienocka77 Ahoj........keby si napísala do temy iscare,chvália si to.Kedže píšeš sem, tu si budeme chváliť Helios 😉 Ja som tam bola pred skoro 4 rokmi. Mám dcerku vdaka Heliosu 🙂
Vtedy (a myslím, že aj teraz) tam stačilo iba zavolať. Nemusíš mať so sebou ani žiadnu zdr.dokumentáciu,len ak si náhodou podstupila nejaké operácie atd...........všetko ostatne si tam oni urobia sami. Všetky potrebe vyšetrenia,niektore zákroky a podla výsledkov uvidíte čo dalej 🙂 Takže stačí zavolať,objednať sa a prísť 🙂 Su tam milý dr. a naozaj sa netreba ničoho báť. 🙂

zuzulienocka77
17. jan 2012

@cikyta ďakujem ti veľmi pekne. No ja práve potrebujem povzbudivé slová 🙂 . Chcem sa ešte opýtať ako je to s platením tých vyšetrení. Prepláca ich poisťovňa, ale hradím všetko ja? Prípadne aj niečo ja? A ohľadom tých vyšetrení mi nevieš poradiť, čo všetko mám očakávať? Ďakujem ešte raz

cikyta
17. jan 2012

@zuzulienocka77 No cenník ti uplne presne nepoviem. Ja som mala vtedy konzultáciu a odber krvy za 300 sk (myslím) aj spg sme platili tuším 500 sk. Očakávaj , že ti budu brať krv na rozbor a mužovi hned spg. Krv ti budu brať viac krát a zhruba po mesiaci budu všetky výsledky od ktorých sa odvinie další postup..........či už liečba, lieky, laparka, vitamíny na spermie, plánovaný styk, či IUI alebo hned IVF (IVF hradí 3 x poisťovna lieky no aj tak to je zhruba 15-30 000 sk pre teba a hradí to do veku 39.rokov pacientky.............no to už predbiehame 🙂 Možno to nebudete potrebovať)

zuzulienocka77
17. jan 2012

@cikyta muž už bol na SPG v auguste 2011 a tam je to super. Takže skôr bude u mňa problém. Ak sa smiem spýtať, po akom čase snaženia, si ty išla na vyšetrenia?

cikyta
17. jan 2012

@zuzulienocka77 Ja som tam išla po 4 rokoch snaženia,ale to len preto, že som nevedela, že nejaké car existuje.....Inak by som tam išla po roku.

zuzulienocka77
17. jan 2012

@cikyta pýtam sa preto, lebo do mňa všetci hučia, že to preháňam a že to príliš riešim. My sa snažíme 1 rok a 4 mesiace. Že keby som na to nemyslela, tak by to prišlo skôr. Lenže to sa ľahko povie. 🙂

cikyta
17. jan 2012

@zuzulienocka77 Viem o čom píšeš a ver, že rozhodnutie isť do nejakého caru je to najlepšie, aké ste mohli urobiť. Budete v správnych rukách a bábätka sa dočkáte rýchlejšie 😉

zuzulienocka77
17. jan 2012

@cikyta Ďakujem ti veľmi pekne za podporu aj za rady. Prajem pekný deň

cikyta
17. jan 2012

@zuzulienocka77 Aj tebe pekný den a hlavne držím palce, nech sa čím skôr dočkáte krásneho vytuženého dieťatka 🙂

izzie27
17. jan 2012

@cmelica precitala som si ze uz si si bola po bublinku, tak pekne oddychuj a velmi ti drzim palce. 😵

zujka2
17. jan 2012

@adka_pajerska aj my ideme prvý krát