icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

adka_pajerska
17. jan 2012

@zujka2 hej a kedy?

zujka2
17. jan 2012

@adka_pajerska v pondelok

adka_pajerska
18. jan 2012

@zujka2 teraz v pondelok?To je kolkeho?

slavena73
18. jan 2012

@brita Ahoj ,spominala si mi ,ze v heliose vysetruju priechodnost vajickovodov.Ja uz som bola na IUI,ale neuspesne a mam ist na IVF,ale predtym by sme este chceli dat vysetrit priechodnost vajickovodu praveho.Chodíma k Mudr.Gatovej v Heliose ,ale je problem sa tam dovolat,tak sa chcem spytat ako to vysetruju a kolko to stojí v Heliose.Dakujem za kazdu odpoved.Slavka

brita
18. jan 2012

@slavena73 Ahoj moja, ano, urcite to tam robia, mne to nerobili, ale Krajkovic to raz pisal na tej ich heliosackej stranke, ze to robia, ale kolko to stoji, neviem. Skus jemu alebo Gatovej napisat na ich mail, oni ti urcite odpisu co a ako.Na heliosackej stranke maju aj mailove kontakty.Vysetruju to v narkoze, takze sa nemusis nicoho bat. Drzim palceky. 😉

zujka2
18. jan 2012
lussynka
18. jan 2012

@slavena73 Ahoj, mne Krajkovic hovoril, ze priechodnost nevysetruju, vraj to robia len v nemocnici, mne odporucil Cadcu, vraj od Ziliny je to najblizsia nemocnica, ale nebola som....Hovoril mi, ze ono to k otehotneniu aj tak nepomoze, len do buducna budem vediet, ci vobec mam priechodne vajcovody a budem moct mat dieta prirodzenou cestou, ale je to bolestive a ak chcem dieta hned, tak jedine cestou IVF (kedze IUI ani na treti krat nebolo uspesne...)

brita
18. jan 2012

@lussynka
@slavena73 Ahoj, ja som predcasom citala na webe Heliosu, ako tam Krajkovic pisal, ze robia Hycosy, to je metoda, ktorou sa tiez da zistit priechodnost vajickovodov.Pytala sa tam na to jedna kocka. A este viem, ze sa to robi v narkoze, takze fakt teraz tomu nerozumiem, ako to vlastne je. Tu som vykopirovala:

gabika - dobry den,pan doktor... vysetrenie priechodnosti vajickovodov robite ambulantne alebo laparoskopicky? plati sa za tento zakrok a je to bolestive? dakujem pekne ...
>Dobrý deň prajem, realizujeme Hycosy, je to zákrok jednodňovej chirurgie, je hradený zdravotnou poisťovňou. S pozdravom Dr Krajkovič

Dobrý deň pán doktor, prosím vás, robíte vo vašom sanatóriu HSG vyšetrenie? resp. iné vyšetrenie priechodnosti vajcovodov? ak áno koľko to u vás stojí? tiež by som sa chcela spýtať, či pri zlej morfológii doporučujete IUI? Už máme za sebou 3 neúspešné cykly IVF + ICSI, ale žiaľ z finančných dôvodov si už ďalšie IVF dovoliť nemôžeme. Preto zvažujeme aj možnosť IUI, čo je menej finančne náročné. Je nám jasné, že robíme krok späť, ale nádej je posledné čo nám ostáva. Ďakujem za odpoved.
>Dobrý deń prajem, HSG neralizujeme, robíme podobné vyšetrenie hycosy, pri veľmi zlej morfológii má IUI výrazne nižšiu šancu na otehotnenie. Najlepšou cestou je pohovor u nás, kde sa dohodneme na postupe. S pozdravom Dr Krajkovič

izzie27
18. jan 2012

@slavena73 ahoj Slavka, mne priechodnost robil moj gynekolog. Naplanoval mi to tak, ked mal on sluzbu v nemocnici. Je to bolestive, ale da sa to vydrzat. Striekol tam nejaku tekutinu a pozeral na obrazovku, ci presla dalej. Ked som tam chvilu lezala, tak sestricky spominali, ze velakrát sa stalo,ze po tomto zákroku ich tam po 9 mesiacoch mali opat ale to uz isli rodit. Takze, niekedy to vyde a niekedy nie. 🙂

slavena73
19. jan 2012

dakujem vam za vsetky odpovede,pomohlo mi to,vcera som sa aj dovolala dr.Gatovej,tak idem 27.1.2012 na pohovor aj ivf aj priechodnost vajcovodov,dam vam vediet ako som dopadla 🙂 😉

lussynka
19. jan 2012

Baby, potrebujem poradit... Mam ist 1-2 den cyklu na krv a UTZ...(klasicky pred pichanim menopuru, pred IVF) Pred chvilkou mi zacalo slabe spinenie, takze mrcha pride zajtra, dnes sa uz nestihnem objednat na zajtra na krv, takze najskor tak na pondelok. To budem ale uz 4 den cyklu. Nie je to neskoro ak bude treba zacat pichat Menopur???

nelika
Autor odpoveď zmazal
lussynka
19. jan 2012

@nelika dakujem za rychlu odpoved 😉 To mi nenapadlo, ze by som tam rovno prisla...Dufam, ze ma zoberu, aby som necestovala zbytocne...Ale pre istotu pojdem, aby fakt nebolo neskoro.

nelika
Autor odpoveď zmazal
lussynka
19. jan 2012

@nelika Super, ďakujem, som stresator 😀
A ešte jednu trápnu otázku mám, ten ultrazvuk snáď nerobia vaginálne, keď mám mrchu, či? 😅

lussynka
19. jan 2012

@nelika A som sa Ťa ani nespýtala, ako si na tom, už vieš, kedy bude odber alebo už bol?

nelika
Autor odpoveď zmazal
nelika
Autor odpoveď zmazal
lussynka
19. jan 2012

@nelika Super, to je čoskoro, držím palce 😉 To ja akurát pôjdem možno na odber, keď Ty už budeš vedieť výsledok 🙂

nelika
Autor odpoveď zmazal
lussynka
19. jan 2012

@nelika no to dufam! 😉 Vajicok Ti kolko dozrelo?

nelika
Autor odpoveď zmazal
nelika
Autor odpoveď zmazal
lussynka
20. jan 2012

@nelika Ahoj, bola som, v pohode ma zobrali, ďakujem za radu 😉 Už len čakám na telefonát, že čo a koľko pichať...

lussynka
20. jan 2012

@nelika Tak už mi aj volala ta pani koordinatorka (myslím, že Mikulová sa volá...) Budem pichať zatiaľ 150 jednotiek Menopuru - to sú 2 prášky a 1 vodička, no a v utorok idem na krv a sono (som rada, že som to dnes stihla🙂

nelika
Autor odpoveď zmazal
lussynka
20. jan 2012

@nelika už od zajtra pichám

sony44
20. jan 2012

ahojte babulky, viem že to sem nepatrí, ale nezostal niekomu po stimulácii menopur so zárukou aspon 2013? ako ano prosím IP.....plánujeme 5.ivf

inak všetkým prajem nech to výjde hned na prvý šup.....

nelika
Autor odpoveď zmazal
lussynka
21. jan 2012

@nelika super, tak drzim palce😉