icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

cmelica
23. jan 2012

@monca303 ahoj!!!ja som bola celu stimulku a teda aj som PN...vsetko zalezi aku mas pracu,ja by som sa tam naozaj len stresovala a moj doki je nazoru ,ze treba byt odpocinuty a s cistou hlavou bez stresu 🙂 od zaciatku mam vychadzky,takze je to v pohode+ som si kupila puzzle,krizovky a MK je tiez super 😀 da sa zamestnat vselicim 🙂
Drziim moooc palce aby toto IVF bolo uspesne 🙂 🙂

monca303
23. jan 2012

@cmelica ďakujem si milá, ty si už tehulka 😉 tfuj, tfuj, tfuj 🙂 Zatial mám ešte čas, užívam iba Proveru, minulý rok som bola PN dva mesiace, najhoršie bolo to čakanie na výsledky a znova čakanie, mala som aj puzzle 3000, ale skladala ich väčšoinou moja polovička 🙂 Tak držím prsty...

cmelica
23. jan 2012

@monca303 Dakujem 🙂 no zatial tehulka nie som,ale snad sa dockam stastneho konca 🙂 sono a krv mame az 31.1 ,ale ako vzdy urcite budem testovat uz skor 🙂
takze mas dlhy protokol,ze??potom mas menopur a diphereline???

monca303
23. jan 2012

@cmelica Nech je 31.1. tvoj šťastný deň. 🙂 Ano mám dlhý protokol, mám Decapeptyl a Gonal, to isté už po tretí krát.... iné mi nedali....Ale keďže som mala vyššie dávky, tak som pichala aj menopur, lebo mi gonal nevyšiel. A ešte mi povedali, že po vklade si budem pichať aj Fraxiparin, budem ako sito 🙂

cmelica
23. jan 2012

@monca303 🙂 🙂 🙂 fraxik je na udrzanie tehu,vsak??ci??
mozem vediet v com je u vas problem?teda ak nechces nemusis pisat,viem ze to neni lahke a plne to chapem 🙂

monca303
23. jan 2012

@cmelica Fraxik mi dali kvôli trombofílii, vraj môže spôsobiť aj potrat, ktorý som pri druhom ivf mala ☹ U nás je problém u partnera, dosť zlý spermiogram, hlavne morfológia 0, boli sme na rôznych vyšetreniach, ale dôvod nenašli, aj sme uvažovali nad darcovskými, ale prehovorili nás, tak dúfam, že to vyjde.

cmelica
23. jan 2012

@monca303 jasne ze to vyjde a nad inym ani len neuvazujte 🙂 🙂 moooc vam drzim palceky 🙂
neboli ste u niakej bylinkarky??

monca303
23. jan 2012

@cmelica Ďakujem....Nie u bylinkárky sme neboli, no možno aj to niekedy skúsime, ale dúfam, že nebude treba. A toto je tvje prvé ivf?

cmelica
23. jan 2012

@monca303 ano prve 🙂 predtym sme mali 2x neuspesne IUI. my sme boli pred IUI u bylinkarky a ja uzivam kyselinu listovu+ ecko a mm ecko,zinok a kvapky kotvicniku 🙂

monca303
23. jan 2012

@cmelica ja užívam Femibion a partner tribulus, multivitaminy, ečko, l-carnitin, to čo nám doporučili...tak nech sa nám to tu všetkým podarí prosííííííííím....

cmelica
23. jan 2012

@monca303 urcite tento rok budeme tehulky 🙂 🙂 ved si to tu prajeme predsa vsetky navzajom 🙂 🙂 🙂
takze velike tfuj tfuj tfuj 🙂

ursula5
24. jan 2012

@monca303 neboj určite to vyjde, treba veriť aj môj mm ma morfológiu 0% a podarilo sa!!! 😉

monka112
24. jan 2012

@ursula5 ahoj, moj muz mal morfologiu dvojku,nevies to je velmi zle?

ursula5
24. jan 2012

@monka112 akože 2% mal morfológiu, tak určite je to lepšie ako 0% ale oni teraz dokážu kadečo hlavne aby našli aspoň pár dobrých 😉

monka112
24. jan 2012

@ursula5 mne povedali ze dvojka, tak neviem ako to mysleli, nas uz caka tretie IVF, som cerstvo po druhom neuspesnom, tak sa spametavam

tessy2121
24. jan 2012

Ahoj dievcata,tak aj my s partnerom sme boli v piatok v Martine na konzultaciu u Dr.Krajkovica. Potvrdil mi predoslu diagnozu,ze v mojich vajecnikoch mi bohuzial vajicka nikdy nedozreju,myslim tym normalne a este k tomu mam aj na oboch vajcovodoch vela zrastov. Takze sme hned vypisali ziadost do poistovne a teraz cakame. Partnerovi sa robi spermiogram a to cakanie na vysledky je hrozne,no v piatok tam volam. Zaujimaju ma vase skusenosti,ste s Heliosom spokojne? A prosim vas,ozrejmite mi,co ma caka. Zaujima ma ludske-laicke hladisko a vysvetlenie. Dakujem

ikuska
24. jan 2012

@monca303 Ahoj drzkam palceky nech ti to vide, aj toto je moje 3.IVF 🙂

ursula5
24. jan 2012

@monka112 a zamrazené Ti nič neostalo?

izzie27
24. jan 2012

@tessy2121 ahoj, ja som s Heliosom velmi spokojna. Chystam sa na 3.IVF. Takze teraz cakate na schválenie žiadosti a výsledkov spg. Ked pride schválená žiadosť /tak po mesiaci/ do Heliosu, tak ti zavolaju, aby ste si prisli po recepty. Ja som mala vzdy dlhý protokol- zacinala som na 16den cyklu brať tabletky, na 23.den uz som zacala pichať pré injekcie a ked prisla mrcha tak som im zavolala a isla som na sono+ krv a poobede mi volali aku davku si mam pichat tých druhých injekcií. Asi tak kazdy 2-3.den som chodila na kontrolu. potom ides na odber, po 5-6dnoch na transfer a 14 dni cakas na výsledok. To nie je to az take strasne. Najhorsie je asi to cakanie na vysledkok.Drzím Ti palce. 🙂
@cmelica ahoj tak vysledky uz mam.zistili nejaku inverziu chromozomu 9 ale ze to nie je nejaký problem. Tak zajtra idem volat do Heliosu aby som nas objednala na konzultáciu.

michala99
24. jan 2012

@tessy2121 ahoj, ja som tiež s Heliosom spokojná, všetci sú tam veľmi milí a ochotní.

tessy2121
24. jan 2012

nerozumiem tomu PROTOKOLU??????????

tessy2121
24. jan 2012

@izzie27 nerozumiem,co znamena ten protokol?

izzie27
24. jan 2012

@tessy2121 protokol moze byt krátky a dlhy. Lisi sa tym kedy zacinac so stimulaciou-s liekmi. Ale mam dojem ze Helios ide podla Sydney protokolu a ten zacina od toho 16.dna cyklu. Ja som mala vzdy iba ten. Ale to rozhoduju doktori aky ti daju. Podla coho to neviem. Ale ci kratka alebo dlhy je jedno hlavne aby sa to podarilo. 🙂

nelika
Autor odpoveď zmazal
tessy2121
24. jan 2012

@izzie27 ach moja,ja tomu absolutne nerozumiem. Boli sme tam len 1x,odobrali sa vzorky spermii a mne odobrali krv,dr.ma vysetril a potvrdil diagozu.Podla nej sme vypisali ziadost do poistovne. Dostala som Duphaston. Na 3.den menzesu mam zajst na krv k svojmu gyn.a ked pride odpoved z poistovne,zavolaju.

izzie27
24. jan 2012

@tessy2121 aha tak ty mas uplne ine ako ja. Ja som ti opisala moje IVF - po schvalení žiadosti. A vy nejde nahodou este na IUI? My sme neboli, lebo mm ma velmi zlu morfologiu a IUI-inseminácia by nam nepomohla.Tak ti drzím palce aby to dobre dopadlo.

tessy2121
24. jan 2012

@izzie27 inseminacia znamena,ze spermie sa do mna vstreknu a mala by som otehotniet prirodzene?

izzie27
24. jan 2012

@tessy2121 ano. Nam by sa to nedalo.My sme museli ist dlhsou cestou. Na IVF sa posiela ziadost do poistovne. Ale ved vsetko ti doktor vysvetli.

tessy2121
24. jan 2012

tak uz tomu rozumiem aj ja. No IUI nam nehrozi,lebo mam oba vajcovody nepriechodne a vo vajecnikoch mam sice vajicok dost ale nedozrievaju. Preto sme asi vypisovali tu ziadost hned.

izzie27
24. jan 2012

@tessy2121 To asi hej. tak teraz nastava obdobie cakania na schvalenie. My sa tiez chystame teraz na jar.