icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

monca303
24. jan 2012

@tessy2121 veľmi dlho to už riešime, cca 6 -7 rokov....., ale medzi prvým a druhým ivf sme mali asi 4 prestávku..nechali sme to nejak voľne, aj tak sa to nepodarilo...

monca303
24. jan 2012

@renka5 však to tá robota..... tak idem do postele, pa

tessy2121
24. jan 2012

@monca303 nam sa spontanne nepodari,mam obe vajcovody nepriechodne a vajok mam sice dost,no bez liekov nedozreju. Aky mas problem ty?

linda81
24. jan 2012

@tessy2121 ahoj...aj ja mam neprechodne poba vajcovody, inak vsetko ok

renka5
24. jan 2012

@monca303 dobru noc 🙂 budem ti držat palčeky aby ti to vyšlo 🙂

tessy2121
24. jan 2012

@linda81 a uz si absolvovala umele?

linda81
24. jan 2012

@tessy2121 ano ...1 IVF mam bohuzial neuspesne za sebou.....v novembri ET a v decembri KET...oba negativne, mrazaky uz tiez nemame, takze jedine, co ostava, 2 IVF...ale nejako mam strasny strach a ziadnu silu na to...

linda81
24. jan 2012

@tessy2121 Ty mas uz nieco tiez za sebou?? kolko sa uz snazite?

tessy2121
24. jan 2012

@linda81 ja vlastne nemam za sebou este nic,v Heliose sme boli len raz. Moj odovzdal spermie,mne vzali krv a dr.mi urobil utz..Vypisali sme ziadost do poistovne a teraz cakame. Dostala som len Duphaston,lebo nemam dobre hormony,takze ho teraz berriem.

tessy2121
24. jan 2012

@linda81 co znamenamenaju skratky ET a KET?

linda81
24. jan 2012

@tessy2121 ET -embryotransfer, KET..kryoembryotransfer

tessy2121
24. jan 2012

@linda81 vysvetli mi to blizsie prosim

ikuska
25. jan 2012

Ahojte, dnes oznamili manzelovi ze ma zvysenu hepatitidu typu C, vysledok z krvi potrebny pre IVF. Myslite, ze to budeme musiet odvolat IVF. Isiel po to k doktorovi tak som zvedava co mu povie a budem asi musiet volat do CAR ako dalej. Dakujem.

ikuska
25. jan 2012

@linda81 Ahoj Linda , aj ja mam nepriechodne oba vajcovody, jeden mi uz vzali - lavy a pravy este mam ,ale len z casti, polovicu.

ursula5
25. jan 2012

@tessy2121 ET je vloženie embrya po 3 alebo 5 dňoch po odobratí a KET je vkladanie rozmrzeného embrya 😉

tessy2121
25. jan 2012

@ursula5 dakujem,uz som si to nasla na nete.Tebe sa podarilo co,ET,al. KET?

sabiiina
25. jan 2012

Ahojte, som tu nova a prvy krat ideme na IVF. Nemam uz vajickovody... stratila som ich pri mimomaternicovom tehu. Teraz mame zasebou v MT konzultacie, vysledy ok a aj spermiogram. Cakame na schvalenie. Stale mi beha myslienkou ci 1 alebo 2 vajicka si nechame vlozit. Poradte mi babky ... aky nazor mate na to. Preskakala som si svoje a chcem dat tomu vacsiu sancu... ale zas aby som nieco nepokazila.

sabiiina
25. jan 2012

@paaat Darkyňu? Aku darkynu? Ja mam vajecniky...ale nemam vajickovody.

tessy2121
25. jan 2012

@sabiiina ahoj ja sice vajcovody mam ale nepriechodne,tiez sme absolvovali konzultaciu u dr.Krajkovica a teraz cakame na vysledky spermiogramu.Ja som sa pytala na vlozenie 2 emb.ale povedal ze staci jedno,tak neviem.Bojim sa ze jedno sa neujme

lussynka
25. jan 2012

@nelika ahoj, ako sa držia embryjka 🙂 ? Kedy vkladáte?

@cmelica už si testovala??? Zvedavá som... 😉

nelika
Autor odpoveď zmazal
ursula5
25. jan 2012

@tessy2121 KET 😀

michala99
25. jan 2012

@ikuska ahoj, ja som bola minulý rok na preventívnej prehliadke a keď mi prišli výsledky, tak som tam mala napísané podozrenie na hepatitídu C, veľmi som sa vystrašila a hneď som utekala na kontrolný odber...potom som mala výsledky v poriadku. Takže skúste kontrolný odber.

tessy2121
25. jan 2012

@ursula5 a na kolky krat sa ti podarilo otehotniet.Ako dlho to cele trvalo kym si bola tehotna?

lussynka
25. jan 2012

@nelika kráásne 🙂

izzie27
25. jan 2012

@tessy2121 neboj sa aj ja som bola na tom tak ze som nicomu nerozumela, co si tu dievcata pisali a co radili. Ale pytala som sa a oni mi odpovedali. Takze ak budes chciet nieco vediet, tak sa kludne pytaj. 🙂

tessy2121
25. jan 2012

@izzie27 si velmi mila. Za aky cas ste vedeli vysledky spermiogramu?

izzie27
25. jan 2012

@tessy2121 mam pocit ze asi 14 dni ale nepamatam si to presne. Nam to vzdy povedali az ked sme boli na konzultacii.

tessy2121
25. jan 2012

my sme na odbere boli v piatok,kazali o tyzden zavolat,no ja sa uz neviem dockat

izzie27
25. jan 2012

@tessy2121 to verim aj ja som bola tak na tom. Teraz ked vieme do coho ideme, mam pred sebou kalendar a rozmyslam kedy by som tak zacala. 😀 Pani Anka bylinkarka hovorí, že jar a jesen su take najlepsie.A mm sa ma potom opytal a prečo sme my boli v zime a v lete? 😀