icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

izzie27
25. jan 2012

@cmelica no uz je tam nejaky naznak tej bakulky ci nie? pevne verim ze jeeeee. 😉

tessy2121
25. jan 2012

@izzie27 tak chod v marci,ale podla mna je jedno kedy otehotnies. Ja ked som to tak ratala,tiez pojdem asi vtedy,no este neviem ako budem zvladat injekcie.

cmelica
25. jan 2012

@lussynka @izzie27 ahojte kocky 🙂 dakujem ,ze mysline na mna a mozem sa zatial len usmievat 😀 😀 😀 😀 😀 na testiku su // 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

izzie27
25. jan 2012

@cmelica jupiiiiiii tak sa tesim/ zatial potichucku/ ani nevies ako. 😵 velmi ti to prajem
@tessy2121 neboj sa injekcie su v pohode. Aj ja som sa ich bala ale zvladla som si ich sa ma pichat.

cmelica
25. jan 2012

@izzie27 Dakujem moja moooc 🙂 🙂 sme este taky opatrny,ale podelit som sa s vami musela,ved to prezivame spolu predsa 🙂

tessy2121
25. jan 2012

@izzie27 ked si si ich pichala,chodila si aj do prace?

izzie27
25. jan 2012

@cmelica ved jasne, samozrejme ze sa len potichucky teste. Aj sa s vami tesim. Dufam ze aj sa uz budem tentokrat tesit.

izzie27
25. jan 2012

@tessy2121 no ked som zacala brat tie prvé -mala som decapeptyl- tak to som chodila ale ked zacala pichat aj tie druhe uz som mala dovolenku- pichas si dvoje injekcie, pijes 4litre vody denne a mas byt bez stresu. A este tak kazdy treti den ides na kontrolu.Aj v centre ti to tak odporucia. Ale viem ,ze niektore kocky, ktore nemali stresovu pracu, tak chodili do prace.

tessy2121
25. jan 2012

@izzie27 ja mam dost divoku robotu,proste som stale v behu,no mam kopu dovolenky z minuleho roka,tak si ju asi vyberiem.Hadam nebudu v robote robit problemy.Ako dlho sa pichaju inj.,kolko dni?Mne doktor spominal 14,ale niesom si ista.

cmelica
25. jan 2012

@izzie27 moja mooooc ti to prajem z celeho srdiecka 🙂 🙂 🙂 🙂 a jasne ,ze sa budete 😵 😵 😵

izzie27
25. jan 2012

@tessy2121 tie druhe tak asi 2 tyzdne, potom ides na odber vajíčok my sme este cakali 5dni a volali si ako sa po oplodneni delia a potom ides na vklad a cakas 2 týzdne na vysledok z krvi,ci sa to podarilo alebo nie.

izzie27
25. jan 2012

@cmelica dakujem snad ano. A kedy ides na krv? My ideme v pondelok na konzultaciu

tessy2121
25. jan 2012

@izzie27 a preco si si musela pichat az dvoje inj.?Mala si nejaky problem?

cmelica
25. jan 2012

@izzie27 tak sa obídeme ...my ideme v utork sono+krv...myslis,ze by nieco bolo vidiet na sone??

izzie27
25. jan 2012

@tessy2121 nie kazda z nas pich dvoje. Jedny su ako "brzda" a druhe ti dopomozu aby si mala viac folikulov /v nich by mali byt vajicka/ akoby si mala za normalnych okolnosti. Takto sa ti vytvaraju folikuly na obidvoch stranach ale teraz ked ich neberiem tak sa mi vytvori jeden iba na jednej strane. Aspon si to tak myslim.

izzie27
25. jan 2012

@cmelica no asi iba maly fliacik. Ked to bolo vidiet ked to tam vkladali. Ale ved uvidis uz sa nevies dockat, ze? 🙂

tessy2121
25. jan 2012

@izzie27 ach boze ,mam z toho take nervy. Este ze nieje doma buduci otec,lebo by ho zo mna uz porazilo.Ti chlapi to beru akosi zlahka.

izzie27
25. jan 2012

@tessy2121 presne tak ale mozno aj oni sa vo vnutri trapia. Vobec sa nestresuj . Vsetky to tu spolu prezivame takze stres musi ist prec, to je nas nepriateľ 😉 Neboj sa vsetko dobre dopadne. Hlavne pozitivne mysliet.

tessy2121
25. jan 2012

@izzie27 hadam mas pravdu,ale ten cas ide velmi pomali

ursula5
25. jan 2012

@tessy2121 my sme mali výsledky spermiogramu za 10 dní 🙂
podstúpila som prvé IVF, prvý vklad sa nepodaril a hneď na ďalší cyklus som absolvovala KET a ten bol úspešný celkové trvanie neviem ako myslíš, na to že manžel ma zlý spermiogram sme prišli v marci minulého roku od vtedy sme to riešili, boli sme na IUI, potom sme čakali 2 mesiace na schválenie žiadosti o IVF stimuláciu som začala brať asi okolo 20.8.2011 a až po pozitívny výsledok, ktorý som sa dozvedela 9.12.2011, ale musím ťa upozorniť, že to sme tí šťastnejší je tu veľa takých ktorým sa to nepodarí na prvé IVF, treba veriť ísť do boja s úsmevom a hlavne neriešiť výsledok skôr ako sa ich dozviete 🙂

ursula5
25. jan 2012

@cmelica ty kokso fakt máš dve //, jupí teším sa s Tebou nech to dobre dopadne a posielm veľa energie aj keď mne nejako ubúda 😀 😀 😀

ursula5
25. jan 2012

@cmelica jasné, že už bude vidieť na sone, mne už videli dutinku, tak si to v utorok uži ja idem na NT skrining 😀

tessy2121
25. jan 2012

@ursula5 dakujem ti.Takze ak to dobre chapem,kazdy cyklus sa moze vkladat,ci?

ursula5
25. jan 2012

@tessy2121 nie každý druhý, pretože keď ideš pre výsledok a je negatívny musíš vysadiť lieky a dostaneš menzespotom musíš čakať zas na ďalší cyklus lebo pri KET berieš lieky od 1.dňa menzesu a to by si nestihla hneď po vklade, ja som mala IVF +ET v septembri a KET som absolvovala v novembri

tessy2121
25. jan 2012

@ursula5 ty uz mas dvoch starsich chalanov,tiez si bola na umelom?

ursula5
25. jan 2012

@tessy2121 nie nebola som na umelom, to mám s prvým manželom (teda už ex manželom) 😀 chalani majú 15

cmelica
25. jan 2012

@ursula5 dakujem moja moooc 🙂 🙂 s mm sme nevydrzali a testli sme...no mm bol viac nedockavi ako ja 😀 to vazne uz bude nieco vidiet 🙂 ??? no mm ide jednoznacne somnou na sono,teraz mi tu hovori 😀
co je to ten skrining???

tessy2121
25. jan 2012

@ursula5 ja mam tiez ex,ten deti nechcel,no priatel je pravy opak,hadam sa aj nam zadari

ursula5
25. jan 2012

@tessy2121 jasné, že sa zadarí musíš tomu veriť a neváhať 😉

tessy2121
25. jan 2012

@ursula5 moja verila som 2 roky,vsetci mi hovorili nesmies na to mysliet,ale da sa to ked tuzis po babatku a furt nic? Doktori mi tvrdili ze som v poho,ze to chce len cas,az ked som naliehala tak ma moj gyn.poslal na diagnosticku laparku a tam sa zistilo ze deti mat prirodzene nemozem a bolo.Preto mam zo vsetkeho nervy a som netrpezliva.