icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

renka5
22. feb 2012

@jerry23 veru 😀

vemido
22. feb 2012

@jerry23 a preco mate cakat 2 mesiace? Nam kazali prist o mesiac 😒

ria191
22. feb 2012

@jerry23 ahoj. Viem, že si tu kedysi písala, že ti preplatia tie injekcie ktoré si si musela platiť sama keďže si stimulovala dlhšie. Ja som si tiež dokupovala za vlastné a na tvoje odporúčanie som si to zisťovala na poisťovni, ale bohužiaľ mne sa to nepodarilo. Len som chcela vedieť či sa to podarilo tebe. Do ďalšej stimulky ti prajem veľa šťastia so šťastným koncom. Možno budeme stimulovať spolu. Ja by som mala začať okolo apríla. Teraz mi však Krajkovič dal schváliť viacej injekcií tak som zvedavá ako to bude a dúfam, že si nebudem musieť dokupovať za vlastné 🙂 🙂 🙂. Tak ešte raz veľa šťastia

jerry23
22. feb 2012

@vemido neviem, ale vyzera to tak, ze tam asi v piatok zavolam..xixi

jerry23
22. feb 2012

@ria191 ahoj...ano dobre si pamatas...cast mi injekcii preplatili, ale ostatne bolo uz...tak aspon nieco...tak verim,ze aj mne Krajko teraz viacej toho napise, lebo tak povedal aj naposledy..snad nas to tentokrat nevyjde znova 2000 EUR...xixi..ved uvidime..xi..a veru, drzme si palce..

vemido
22. feb 2012

@lussynka Ahoj, tak ako? 😒 😒 😒 čo nové???

lujza1707
22. feb 2012

😉 ahojte..nevie niektora z vas ci byva lekaren ladoven otvorena aj v sobotu?dakujem a prajem vam vsetkym vela stastia a nech je v tomto roku co najviac tehuliek... 😲 😲 😲

izzie27
23. feb 2012

@lujza1707 ahoj, myslim ze asi nie je. Ak by si potrebovala pregnyl, mne minule doktorka odporucila ist tam do kauflandu. Tam ho mali. 🙂

cikyta
23. feb 2012

@lujza1707 nie, v sobotu nie.

lujza1707
23. feb 2012

dakujem za odpovede,volala som na recepciu...nemaju otvorene cez vikendy-myslela som si ,ze aspon v sobotu kedze kolkokrat vyjde kontrola aj na vikend.

olivia31
23. feb 2012

Ahojte bola som v Heliose na prevej konzultácii u MUDr Krajkoviča. Čaká ma ivf a budem si musieť pichať hormóny chcem vedieť koľko inek. vám predpísali a podľa čoho on rozhodne . Prečo niektoré ženy musia stimulovať dlhšie? Kde si to kupujete ? Je možnosť, že vám ich dajú priamo v centre? Moja známa mala dokonca aj zľavu 50percent na lieky. Bola v GINFIVE máte skúsenosť s týmto centrom niekto? Pre aké lieky sa mám rozhodnúť? Máte niekto skúsenosť s operáciou pri ktorej vám odstránili vajíčkovody ?

ame
23. feb 2012

@olivia31 Odpoviem ti len na cast tvojich otazok. 😉
Ked mi dr. Krajkovic predpisoval lieky, pytal sa ma, ci chcem injekcie uz zarobene v pere alebo injekcie v ampulkach, ktore bude treba zarabat. vybrala som si jednoduchsiu cestu a zvolila som si injekciu v pere - mne dali Gonal. Rozhodol o tom dr., Gonal som mala 1. aj 2. krat.
2. krat mi predpisal vacsie mnozstvo na zaklade toho, ze som reagovala na stimulku pomalsie a potrebovala som vacsiu davku. Prvykrat som si musela dokupovat v lekarni par davok v plnej sume.
Cize niekto musi stimulovat dlhsie preto, lebo sa mu pomalise tvoria folikuly a dlhsie trva, kym sa v nich vytvori zrele vajicko. Budes casto chodit na kontrolu a na zaklade velkosti folikulu ti dr. urci dlzku stimulacie. (cim dlhsie stimulujes, dlhsie si pichas a viac sa tam nachodis 😕 )
Lieky aj injekcie je najlepsie kupovat hned pri centre, je tam lekaren Ladoven, su tymito injekciami vybaveni. Inde sa mi to zohanalo len velmi tazko a dlho som cakala.
Priamo v centre, pokial viem, injekcie nedavaju.

izzie27
23. feb 2012

@olivia31 tak ako ti napisala @ame tymto ju zdravim 😉 , o pichas si 2 druhy injekcii-zvacsa o nich rozhodne doktor/ ja som si tiez vybrala uz zarobene , tiez je to pero a mala som aj 1. aj 2.krát Puregon/ O dlzke stimulacie rozhodne lekár a najlepsie je si vybrat lieky v lekárni vedla heliosu.

@ame ahojky a kolko si cakala ked si si to vyberala v mieste bydliska? ja som bola teraz v takom soku ze je to uz schvalene, ze som povedala nech mi to poslu domov a teraz sa zacinam obavat, ci to pride vcas a ci ich zozeniem lebo uz som 2.DC 😝

olivia31
23. feb 2012

Ahoj kočky ame bola si už na ivf kto ti to robil prečo to nevyšlo? Keď ste sa rozhodli pre ivf tak ste to konzultovali iba v jednom centre, alebo ste boli aj niekde inde? Nemáš s toho nervy, že to nevyšlo na prvý krát? Keď chodíte na kontrolu ostávate v Martine ak áno tak kde je dobré sa ubytovať?

boska74
23. feb 2012

@olivia31 myslim, ze na tvoje niektore otazke je tazke odpovedat🙂 preco to zenam nevijde, nikde nenajdes, skus zapatrar niekde inde: napr. Taka priroda🙂)) robi svoje. Kazda zena sme ina, kazda reagujeme inac , kazda mame ine problemy. Chcela by som ti len poradit skus sa zoberat inaksimi vecami a ci nemali zeny nervy, ked im to na 1 x nevyjde? To myslim, sa nemusis ani pytat. A neber vsetko negativne, mne sa to na 1 x podarilo. Ale vies, pred nami tehotnymi su dlhe mesiace, plne obav a strachu ci je vsetko v poriadku. Moja rada je : nezamyslaj sa tak nad tym a ber to krok po kroku, zaoberaj sa niecim. Drzim palce.

ame
23. feb 2012

@izzie27 aj ja ta zdravim, tak bojovnicka, pripravena do boja? snad uz vitazneho, ved to tretice vsetko dobre, budem na teba mysliet a posielat pozitivnu energiu 😉 priebezne daj vediet, co a ako 🙂
U nas v lekarni som si objednavala len tie prve injekcie, Decapeptyl. potrebovala som 4 skatulky po 7 ks a trvalo im to vyse troch tyzdnov!! Ja som si ich vsak prezieravo objednala uz skor, este asi dva mesiace predtym, ako som sa rozhodla, ze pojdem do toho. No a Gonal som si uz vybrala v MT, ked som bola na prvej kontrole.
Drzim palce. 🙂

@olivia31 ano, na IVF som bola uz 2x a preco to nevyslo? To ti nikto nikdy nepovie....proste smola. 1x som mala len 4 odobrate vajicka, dve dobojovali do konca, ked mi vlozili prve embryo, tak som na 8. den po vklade zacala krvacat a ked som bola na vklade druheho embrya, tak som ani nekrvacala a test bol aj tak negativny.
Pri druhom pokuse som nedosla ani ku vkladu embrya, lebo som mala znova odobratych len malo vajicok a do 5. dna, ked mal byt vklad, sa mi ani jedno nedovyvijalo. To ma dost sklamalo.
Takze, vsetko zavisi od nahody, prirody, Boha........neovplyvni to ani dr., ani ty. Musis len pozitivne mysliet.
Vsetko som konzultovala len v jednom centre.
A ci nemam nervy? Nervy som nemala, len som bola smutna, sklamana a nestastna. Predsa, cela ta tortura, kopa hormonov v tele, cestovania, nadej, penazi....a zrazu to bolo fuc. Potom som sa s tym zmierila a povedala som si, ze aj horsie veci sa stavaju.
Do MT som vzdy sla na otocku, mam to cca 80 km. Ubytovanie neporadim, pozri nieco na webe.
Drzim palce a hlavne....ako som napisala...pozitivne mysli.

izzie27
23. feb 2012

@ame no to si ma veru nepotesila, ze 3 týždne. Dnes som urobila reviziu, a mam este 12 decapeptilov a snad proveru by mi aj moj doktor predpisal a puregon hadam zozeniem kym pride na radu.Alebo sa tam preveziem a pojdem si to vybrat do MT. ved mm skolabuje ked mu to poviem 😀
Ja pevne verim ze to bude výtazny boj 🙂

renka5
23. feb 2012

ahojte ako dlho ste cakali na schvalenie IVF?

ikuska
23. feb 2012

@izzie27 Ahoj, ohladom tych liekov, mne tiez recepty posielali domov a vyberala som si ich v mojom meste, a proveru som mala hned, decapeptyl na druhy den, aj puregon bol na druhy den, je to taka lekaren pri zdravotnom stredisku takze nebol problem. Mala som mensi problem len s tym ze recept treba vybrat do 7 dni, a ja som isla po dvoch tyzdnoch ale spravili mi to a nebol problem 🙂 🙂 🙂

izzie27
23. feb 2012

@renka5 ahoj, tentokrat nie dlho. podpisali sme 30.1. a tento tyzden nam volali. Ale minule sme cakali dlhsie.

ikuska
23. feb 2012

@renka5 Ahoj, ja som cakala 3 tyzdne a mam vszp.

izzie27
23. feb 2012

@ikuska dakujem a ty sa ako citis. aj badas nejake zmeny? budes aj testovat?

ikuska
23. feb 2012

@olivia31 Ahoj, ja mam odstraneny jeden vajcovod a druhy mam len taky kripel polovicny, odstranovali mi ho laparoskopicky a na druhy den rano som isla domov.

ikuska
23. feb 2012

@izzie27 Dakujem za opytanie, som na nervy, lebo vcera ma bolelo brucho ako pred MS, ale dnes ma picha na pravej strane a testovat budem, asi v utorok to budem 9.DC lebo v stredu idem na kontrolu k svojmu dokymu tak aby som vedela na com som ... 😒 😒 😒 😒 😒 Drzkam palceky ...

izzie27
23. feb 2012

@ikuska tak to bude dobra predzvest to pichanie.a preco ides na kontrolu k svojmu dokimu. do MT nejdes na kontrolu?

renka5
23. feb 2012

mi sme podavali 24:1 a volala som utorok a este som to nemala schvalene a mam vszp. ☹
@izzie27
@ikuska

ikuska
23. feb 2012

@izzie27 idem ale az 5.3. ale u svojho som na PN, tak sa mam 29.2. prist ukazat

izzie27
23. feb 2012

@renka5 ja mam apollo, ci dovera je to po novom
@ikuska aha, no ja rozmyslam ci pojdem na PN alebo RD, lebo neviem ci tam nebudem mat aj prednasky a keby som bola na PN tak by som tam nemohla ist.

ikuska
23. feb 2012

@izzie27 no ja si nechcem este minat dovolenku, na PN mi je dobre aj ked nemam vychadzky a od nedele som nebola vonku 🙂 🙂

izzie27
23. feb 2012

@ikuska aku si si dala peknu fotecku 🙂