Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@lenaa1 Tvoje dosť blbé kuknutie iba podráždilo ženy / a nie babenky ako píšeš preto že babenky neriešia takéto veci ako ženy ktoré sa snažia o babo to len tak mimochodom dosť blbé oslovenie / ktoré sa snažia o dieťatko /môj prípad /. No kedže si otehotnela prirodzene tak by si sa sem ani nemala zapájať dosť provokačné. A to že píšeš že IVF je niečo neprirodzené tak si na veľkom omyle . A dosť zvláštne ako obhajuješ sanatórium v Martine kedže nemáš žiadnu skúsenosť čo sa týka IVF kedže si otehotnela prirodzene tak nevieš ako to tam prebieha a čo všetko musí taká žena /babenka / podstúpiť. Takže jedna rada buď šťastná že si otehotnela prirodzene a, že si to nepotratila a teš sa s toho každí deň ........lebo ja aj každá z nás by to určite robila. Držím ti palce aby to tvoje prirodzené tehotenstvo bolo v poriadku a želám bábätku všetko dobré do života a ak to bude dievčatko tak mu želám aby nikdy nemuselo riešiť neprirodzené tehotenstvo teda IVF. 😉
@olivia31 Ďakujem za podporu. Vieš je to stále čerstvé ale ja sa nevzdávam a verím tomu že bude dobre a raz budem držať svoje bábätko v ruke. Vieš ja som nevedela ani čo sa stalo mojej sestre až keď sa mne toto udialo sme sa rozprávali a vypadá to tak že ja budem mať asi tiež hustú krv a bude to treba riešiť urobiť komplet vyšetrenie aby som sa vedela v budúcnosti takýmto komplikáciám vyhnúť respektíve aby to mali podložene v sanatóriu a vedeli nasadiť adekvátnu liečbu a aby sa to už nezopakovalo. Vieš šmejdila som po fórach a dočítala som sa všelijaké veci o hematómoch mali to baby počas tehu a aj donosili aj krvácali tiež záleží veľa prečo sa vytvoril na akom mieste či bránil vyživovať plod či nie to je veľa faktorov. A už som aj trochu vychladla. Ten najväčší šok a hnev ma prešiel. Teraz len hlavu hore veriť si a ja verím že to príde a budem šťastná.
@janamartina Ahoj len je to zvláštne že nám tam v kuse berú krv a nevedia spraviť kompletné vyšetrenie krvi ? To je zvláštne keď sa to stáva ženám tak by každej mali dať krv na podrobní rozbor a predísť takýmto problémom môj názor .....ja som bola v tom že to aj robia však koľko krát tú krv nám tam brali tak jeden test a nemuselo sa to stať je to zvláštne.
@olivia31 To máš pravdu. Mne je veľmi ľúto toho že mi povedala že mohol sa dať ten fraxiparin ale že ho nedávajú kým si ešte nepotratila alebo nemajú vyšetrenia z hematológie že sa tam nejaký problém môže vyskytnúť. Keby sa to bolo stalo aj potom tak už by som sa možno toľko netrápila a skôr by som to zvládla ale takto mám stále čo keby......................... A vieš dá sa povedať že u mňa to bolo pomaly ukážkové tehotenstvo plod v maternici vysoko položený sliznica vysoko položená zhrubnutá a vidíš čo sa stalo. V nedeľu som potratila v pondelok som bola na sono a sliznica stále zhrubnutá a vysoko položená neklesla ani o milimeter až keď ma začali napichávať aby som odkrvácala. A tiež keď som bola včera na kontrole sliznica stále vysoko nie už tak ale stále a pritom už by mala byť v normále. Taktiež stále krvácam a už by som nemala povedali mi včera že už je to dlho ak to neprejde do utorka bude musieť pristúpiť k čisteniu. Možno je to moja domnienka ale keď to takto dlho trvá tak musel byť plod poriadne prisatý v maternici. A možno preto mám stále tie pochybnosti že ten hematóm zabránil výžive plodu a tak telo začalo signalizovať je tam niečo čo tam nepatrí musí to ísť von.
A ty si ako na tom?
@olivia31 A je ešte jedná taká vec že plod od štvrtka do nedele narástol o 3mm keby sa prestal vyvíjať tak asi nenarastie ale to je zase len otázka a odpoveď nikde. A nikto ti tam z nich nedá také vysvetlenie aby si to pochopila. Len že stáva sa to ideme ďalej no a stým sa mám uspokojiť? Samozréjme že nemôžem dať 100% vinu na nich ale mám stále ešte niekde v sebe že dalo sa ešte niečo urobiť a potom keby tak už si poviem áno nedalo sa pomôcť. A tak sa dávam dohromady hlavne aby som ja bola v poriadku a na ďalší raz budem trvať na komplet vyšetrení hematológa imunologické vyšetrenie a než pôjdem na ivf si nechám spraviť vyšetrenie od gynekológa a to aby mi zobral stery kultiváciu a všetko aby som vedela že nemám žiadny zápal vraj sa to tiež môže stať kôli tomu a uvidíme.
@ivka1404
si kus zlateho cloveka s velkym srdcom, ja som si tu uz vela krat poplakala nad pribehmi a aj nad tym, ked sa to niekomu nepodarilo, a aj z potratu, boli ma to za vsetkych. ano mas pravdu, ivfko stasne vela stoji a nie je to ziadna sranda, ja to tiez necham asi na december. mozno aj skor, moc sa bojim dalsieho neuspechu a ze to moze zas skoncit ako minule, neviem co mam fakt spravit, rozmyslam aj o kupelnej liecbe, co som sa tu docitala. ale musim zistit viac o tom. tiez ti moc drzim palceky a aj kazdej tu z nas, nech sme krassne a gulatucke a aj s 20 kileckami navyse
@vafinka dakujem si zlatá, vždy má poteší ked možem niekomu pomôcť čo i len slovičkom.a je fakt veľmi ťažké postaviť sa osudu zoči voči a rozhodnuť sa správne.každá z nás sa boji dalšieho neuspechu,pretože vieme ako ten neuspech boli .tiež som zisťovala mnoho info o naších problémoch a ako ich vyriešiť niekedy mám pocit že niejake riešenie neexistuje,ale to není pravda,raz sa ten problem musí vyriešiť a potom príde ten nádherny pocit byť matkou.je nespravodlivé,že ked už držíš to šťastie v ruke tak rychlo pominie.verím však,že raz sa to šťastie usmeje na každú z nás pretože po tom všetkom trápeni si to veľmi,ale veľmi zaslužíme. 😉 😉 držím palčeky,aby sme sa všetky stretli čoskoro v inom fore,kde si budeme vymieňať tehutelské radosti 😉
@ivka1404 Si jedno zlaté a dobrosrdečné dievča. Síce nepoznám ťa osobne ale stačí už len to čo napíšeš je to milé a povzbudivé v našich ťažkých chvíľach a preto ti prajem z celého srdca a tak isto každej jednej z nás skoré tehotenstvo a krásne bábätka.
@vafinka To je pravda. Sme bojovnice. A moje heslo je nikdy sa nevzdávaj po prvom neúspechu. I keď to už bol druhý ale ten prvý nebolel pretože tam ma začali stimulovať a k odberu vajíčok nedošlo zle som reagovala na hormóny a teraz to dopadlo tak ako to dopadlo ale ja pôjdem cez mŕtvoly neni toho pána aby som nevynosila bábätko. Keď som už tehotná ostala tak tá najväčšia dilema je preč a to je či dokážem otehotnieť a to dokážem tak teraz vychytať chybu aby som to donosila a bude všetko ako má byť. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@janamartina neboj sa , dokazes, telo chcelo teraz a bude chciet aj potom, ale musi to byt v ten spravny cas, a v spravnu chvilku, a mozno budes mat dve deticky naraz, mas pravdu nesmiem sa vzdat, ale je to pre mna velmi tazke. este skusim asi LPS, ci je to nenapravitelne a potom pojdem do druheho kola. a mam riadneho boja 😅 .
@janamartina moje zlaté som táka istá ako každá z vás žena túžiaca po babetku s bolesťou v srdci z neuspechu,ktorá sa odmieta podrobiť prírode takže len sa snážim preniesť svoje pocity do slov,aby ste vedeli,že vo svojom trápeni nie ste same to ťa trochu povzbudi.psychika je veľmi dôležitá a v živote som už prešla mnohími vecami vädčšinou tími ťažkími takže moje motto znie čo ťa nezabije to ťa posilni takže vždy ked ma osud zrazí na kolena postavim sa oprašim boľave kolena a idem dalej nikdy nemázmysel ostáť čupieť v kúte a plákať osud by sme si mali tvoriť samé a nie ho bráť ako niečo nezmenitelne.Niekto kto si tým neprešiel by povedal,že on by to nedokázal isť dalej a bojovať ako mi to povedala jedná známa,ale keby sa ocitla v tej situacii určite by bojovala dalej lebo my čo sme na tomto fore ideme za tým najkrajším cieľom v živote a to je byť matkou.Takže baby musíme držať spolu a navzajom sa podporovať,aby sme boli silnejšie lebo stáči ked to jedná z nás nevzdáva a tým dodá odvahu aj tím dalším.Ja veľmi ráda pomôžem pokiaľ je to možné i,ked ako som už spomenula slovami.Kým som sa neregistrovala na tejto stranke tak som si myslela,že nikto nevie aké to je tužiť po babetku a nemôcť ho máť a potom som si prečitala príspevky od žien z celého slovenska a hned sa mi ľahšie bojovalo s osudom,ked som vedela že nie som sama s takým problemom vzájomná podpora nás všetkích je veľmi dôležitá,i ked máme pri sebe svojích partnerom nedokázali by nás počuvať celé dni o tom čo nás skutočné trápi oni nie sú na to stvorení preto sme tu my všetký pre všetký.Takže hlavu hore a nech to každej z nás vynde.Príroda možno boj zatiaľ vyhrala ale vojnu ešte nie. 🙂 🙂 🙂 😉 😉
@janamartina ja som sa tiež tak dlho čistila, asi dva týždne možno o niečo dlhšie s prestávkami 2dní, až nakoniec zo mňa vyšiel plod, mal cca 1cm. Revala som ako besná, ale už je to za mnou, možno by bolo fakt lepšie ak by si išla na to čistenie. To že som ho videla na vlastné oči ma dorazilo úplne 😢
Držím ti palce, aby si čím skôr prekonala a veľa síl do ďalšieho boja. Raz budeme len spomínať na tieto strašné chvíle
@katika125 Ahoj dneska som bola ráno na kontrole a vraj je všetko o.k robil mi UTZ zospodu už nekrvácam a že špinenie ešte bude ale to mám len také sem tam keď sa utriem. Ráno mi povedal že maternica v poriadku pravý a ľavý vaječník o.k. a sliznica má 6mm vraj odkrvácana tak dúfam že je to v poriadku.
@janamartina Ahoj moja zláta je mi ťažko keď to čítam máš pravdu nechápem prečo nám neurobia hematologické , genetické a taktiež imunologické vyšetrenie však sme tam všetko páry čo sa trápime mať bábo pár rokou a oni nepátrajú vôbec po príčine len ti navrhnú IVF alebo IUI....tak keď skúšame dlhé roky mať bábo a nejde to tak je tam asi niečo čo nám v tom bráni a oni to vôbec neriešia aj nás poslali na genetiku čakáme na výsledok no až po prvom IVF neúspešnom je to zvláštne ja chcem požiadať aj o hematologické a taktiež o imunologické vyšetrenie ....tak o mesiac asi budú výsledky tak som zvedavá ako dopadnú a podľa toho budeme pokračovať 😉
@janamartina
@katika125
@ivka1404
@magica78
@tessy2121
@makovicka53
@vafinka Ahojte spolubojovníčky .......Tak Ivka 1404 napísala si to strašne pekne presne tieto pocity a túžby mám aj ja a asi každá z nás čo sme tu v tejto téme......dnes som bola na návšteve pozrieť bábätko privítať ho do života bolo strašne krásne no nebolo mi ľúto , že ona áno a ja nie pretože je to žena ktorá prišla o bábo a prežila si svoje je to strašne dobrý človek .........takej to doprajem 🙂 🙂 🙂 .........a musíme aj my veriť , že sa nám to podarí držím vám všetkým silno palce aby sa tak stalo čo v najkratšej dobe . 😉
@tinka9075 Ahoj ten pocit mám aj ja .......ja som mu takisto volala a on ma ubezpečil že je to v poriadku keď špiním no nebolo keby som to vedela tak by som týždeň nečakala na zázrak a tak isto dopadla aj moja známa ktorá bola v ten istý deň na vklad....ja osobne by som chcela vedieť či sa to niektorej v ten deň vkladu podarilo bolo nás 5 alebo 6 žien v ten deň na vklad strašne by ma to zaujímalo pretože tá jedna mala takisto špinenie a tiež jej povedal, že je to v poriadku a nebolo smutné ....... 😢
@olivia31 konečne nie som sama čo má taký pocit 😒na vklad nás bolo 5 a všetky sme špinili aj hcg z krvi sme mali potvrdené a potom koniec všetko zlé sme si volali navzájom keby sa aspon jednej podarilo ale všetky a takto sa mi to nezdá 😒 😒 a všetky sme mu volali ako kázal a nič z toho 😠
@tinka9075 No to je ale dosť blbé ja by som chcela vidieť štatistiku od júna po dnešní deň koľko mali vkladov a koľko je tehotných strašne by ma to zaujímalo .....no nechápem načo máme potom volať keď ti aj tak nič rozumné nepovie však keby mi povedal , že ak to bude dlhšie špinenie niekoľko dní / ako bolo u mňa ja som špinila 7 dní / tak mám prísť no ale on nič že je to v poriadku ak nekrvácam tak sa nič nedeje ........no ja som vedela, že to nieje pravda aj tak som čakala nejako som sa ubezpečila že predsa on je lekár a musí lepšie vedieť ....no a ja som sa ho ešte opýtala či si môžem nasadiť duphaston a on že áno no ale mohol mi povedať aj sám od seba no nestalo sa keby že sa ho na to nespýtam tak mi nič dalšie neodporučí ...smutné
@olivia31 tak to by aj mna zaujímala tá štatistika ona môže byt dobrá ale len na začiatku a potom už asi ubúda 😒 ved to mne hned povedal že mám volat a ked som volala som sa tak blbo cítila že ho otravujem ja som o nom pochybovala od začiatku ked sme tam prišli som mala za sebou 3 potraty už som to tu písala a on je obyčajný prípad som 😠 mala som chut vstat a íst preč aj by som to urobila len muž ma ukludnil 😠
@vafinka Ahoj ti píšeš, že uvažuješ o kúpeľnej liečbe no ja som sa na to pýtala aj v poisťovni že máme problém mať bábo mám aj operácie za sebou a povedala mi, že mám nárok ale len na B a to si musíme platiť ubytovanie a stravu poisťovňa preplatí len liečbu procedúry .....no chcela by som vedieť ako to je po neúspešnom IVF aj ja nad tým uvažujem vieš niečo o takejto možnosti ?.....no to máš pravdu že sme dosť nasrdené však aj oni by boli keby mali takéto problémy a museli za to toľko zaplatiť a nič s toho len bohužiaľ nevyšlo to skúsime znova ....nás to stálo 1500 eur takže žiadna sranda a pri dnešných platoch mal by sa aj štát zamyslieť či ni je vhodnejšie podporiť takýchto slušných ľudí a nie podporovať istú neprispôsobilu skupinu našich pri-údených spolu občanov to je choré ....sme právom nahnevané 😠
@olivia31 hmm, ja som sa tu len k tomu nejako na mk docitala, ale ja musim po nete toho viac posliedit, a dam ti vediet, ja by som rada isla, ale mas pravdu a aj pre mna je to strasne moc penazi a uvazujem nad tym aj ja vselijako aby som sa vyhla ivfku, preto uvazujem nad laparkou, a mozno ak by sa podarila aspon jedna strana spriechodnit, to by bolo ok, lebo mne hned krajko povedal po hysteroskopii, ze len treba ifko, nic ine sa neda robit a laparka moc nema vyznam, mne moj doki povedal, ze podla spravy so zakroku, si neni isty ani to co krajko videl a ze moc by sa na to nespoliehal. ze on by urobil laparku a podla toho by pokracoval dalej, lebo ja tu jednu stranu moem mat kludne priechodnu, lebo ak to tu niektora podstupila tak vie, ze hysteroskopia nie je 100per, a ze laparkou sa daju aj podaktore zrasty odstranit, vies mne sa moc nepaci ten ich pristup, hned ta dotoho tisnut, skor by mi mal povedat, co je pre mna vhodne este posdtupit pred ivf a ci je fakt nutne. a pricmudli?? ani mi to nevrav, neviem v ktorej som fronte stala, ked pan bosko nadeloval plodnost!!!!!! a ja si myslim tiez, ze by sme to mali mat plne hradene, a aj liecenie, ved by to malo byt v zaujme statu aby ,,, sme navymierali a bolo co najviac deticiek, a aby mali deticky aj ty, co je u nic co i len malinka sanca,,, ale dnes je vsetko o peniazkoch, ten kto ma , tak ma vsetko a my, co nemame tak len prihliadame
@vafinka No ja som bola na laparke / operovali ma na nepriechodnosť a podarilo sa im to s priechod-niť a dokonca obe strany a ani tak som neotehotnela brala som aj lieky aj na IUI som bola a nič takže je to asi aj v mnohých prípadoch zbytočné......... a je tomu už dva roky a zázrak sa nestal. Mala som zrasty na oboch stranách. ☹ ☹ ☹

@janamartina Ahoj tak som sa tu dočítala dosť smutné veci a je my to strašne ľúto, že sa to tak to pokašľalo. Ja osobne zdieľam tvoj názor , že mali urobiť všetko ☹ ......úplné maximum a nie teraz polemizovať. Ja osobne by som sa taktiež takto trápila je to určite pre teba strašne ťažké no musíš sa stým vyrovnať aj keď to bude ešte dlho trvať a bojovať ďalej. Držkaj sa. 🙂