Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@kostickabonnie no a kolko si uz dnes dala litrov?? ja som to robila tak, ze som si dala pol litrovy pohar a tak, ja tiez nie som moc taka co by pila vody ako tava, ale som sa snazila. ale aj tak, moje maximum za den bolo cca 2,5litra, viac som nedala
ahojte baby prosim vas mam taku trosku blbu otazku, ale neviem ako to chodi v centre....idem v stredu na sono a chcela som vediet, ci si na vysetrenie beriete suknu,alebo tam maju nejaky plast.....prosim poradte mi, fakt neviem ako sa mam zariadit 😀
@kathrin17 Ahoj vo vnútri v kabínke kde sa pripravuješ na vyšetrenie majú takú zásteru na šnúrkach čo si zaviažeš okolo pása a máš to ako sukňu. Ja som si nosievala svoju sukňu to už záleží na tebe. Máš tam aj šľapky na prezutie sú tam vybavený nemaj obavy.
@janamartina dakujem pekne za info...nechcela som vypadat ako neandrtalec...ale ved za opytanie nic nedam 😀 na gyndu chodim malo, tak pomaly ani neviem ako to tam chodi 🙂 vybavim pravidelnu rocnu prehliadku a koniec 😀
@vafinka Nechcem byť blbá ale asi som. Čo je OHSS. To som ešte nepočula túto skratku. Ďakujem za vysvetlenie.
@janamartina Ahoj OHSS je tekutina v brušnej dutine keď picháš hormóny je to nežiadúci účinok ....ovaryálny hyperstimulačný syndróm
@vafinka no včera to bola katastrofa, lebo som cestovala autobusom do Madarska a mal len jednu zastavku. Tam som sa snazila nieco vypit, ale ponukali len alkohol 😀 😀 a naspät detto. Ale dnes uz pomaly koncim 2.liter 😎 ale nemam to odsledovane, lebo sme boli na navsteve. Chcela by som pit 0,2 litra v nejakom pravidelnom intervale, lebo viac na jeden sup nezvladnem.
@janamartina no vidis, ty si priklad toho, že sa nic strasne nemusi stat, ked nebudem pit viac 😉 😉 😉
kočky, je tu nejaká, ktorá počas pichania mala spinenie este pred tou poslednou MS? Ja ho mam od 21.dc, dnes som 25 dc. Neviem, ci je potrebne o tom niekoho informovat (okrem vas 😀 )
@kostickabonnie Ahoj no vieš doteraz som nevedela čo je OHSS ale teraz keď už to viem som rada no u mňa to nehrozí pretože ja s pitím problém nemám ja so ako cisterna cez deň vypijem aj 4 až 4,5litra.
@kostickabonnie jaj, no snaha sa cenni, ja som nespinila, asi to mas pred ms, to je normal, no a ako to zatial znasas???
@janamartina no , mne sa v 7 den ms troska nazbierala voda v brusku, ale potom sa asi vstrebala, citila som to pichanim v brusku, treba si davat fakt bacha, co som tu citala v inom fore, nie je to ziadna sranda, mala som boba, ze to aj ja dostanem, ked sa mi nazbierala voda. a to som pila na moje pomery nenormalne. aj muzik ma kontroloval, no mile.
@kostickabonnie ahoj, ja som mala špinenie na 23 DC, hneď som panikárila, lebo som si mala začať pichať Diphereline...volala som dr. Krajkovičovi a ten mi kázal prísť na sono...tak som išla, skontrolovali ma a zobrali mi krv a hormóny boli v poriadku...tak som si vydýchla a začala som pichať...MS mi prišiel na 28 DC, čiže skôr, ako bolo v protokole, ale nevadilo to a teraz si už pichám Menopur 🙂
@vafinka @michala99 a okrem toho spinenia ma aj zacinaju riadne boliet prsia, ani dotknut sa ich nemozem. asi je to PMS ako vysity. ja som si dnes bola vyzdvihnut Gonal, lebo od zajtra je drahsi. Na tu plynatost a krce som si kupila Espumisan, mozno to pomoze. @michala99 ako casto teraz chodis na sono od prvej kontroly?
@kostickabonnie aha, ja budem zas na puregone. mna zacali boliet tiez pred ms, a potom zas po opu, ale sialene, to sa nedalo vydrzat a to myslim vazne, to som nikdy nezazila, mala som ich tak napnute a naliate, ze som nemusela mat ani podprsenku, tak mi ,, stali,, a ani na ne lahnut, cosi sialene. vyzerala som ako silikonova cica. dufam, ze ti to coskoro prejde, a co , da sa zatial?? a co to pichanie, neboli ta este brusko z toho???
ahojte baby prosim vas pekne....tie ktore ste uz boli v centre a mate nieco za sebou...prosim vas ako vysetrenia okrem HP a nejakeho hrmonu ktory ovplyvnuje rast folikulov vam este robili.....robili vam aj cytologiu a stery na ureaplazmu a podobne?Alebo si to mam vyziadat, rada by som tie vysetrenia absolvovala pred IVF...aby sa nahodou nieco nepokaslalo a potom si budem vycitat, ze som tomu mohla zabranit...dakujem pekne vopred za info 🙂
@kathrin17 Ahoj no ja nemám skúsenosť, že by mi urobili nejaké stery , citológiu ani nič podobné. A myslím si že ani na vyžiadanie to neurobia to je asi potreba si urobiť u svojho obvodného gynekológa ak chceš mať istotu pred IVF že nemáš žiadny zápal ani nič podobné. No a ak mám byť úplne presná a úprimná mne Helios nerobil vôbec ale vôbec žiadne vyšetrenia pred IVF.
@janamartina mne urobili HP a este teraz v stredu idem na krv na hormon, ktory podporuje rast folikulov, ze ci ho mam ok....a este ultrazvuk mi idu robit teraz v stredu.....a doktorka mi povedala, ze sa mam informovat co potrebujem vediet....ved ked nie, tak si to vyziadam u mojho dr, je to moj ujo, tak mi snad spravi, co budem chciet 😀
@kathrin17 a nejdú ti náhodou vyšetrovať AMH? To znamená ovariálnu rezervu ( v podstate koľko máš vajíčok na vaječníkoch) aj podľa toho sa rozhodujú aká silná bude tvoja stimulácia. A ak chceš vedieť pred IVF či si v poriadku, tak to ti spraví tvoj obv. gynekológ a nemusí byť ani tvoj strýko 🙂 🙂 🙂. Ale tieto testy ti dá spraviť aj Helios, ale až počas stimulácie na IVF (v rámci predoperačných vyšetrení), ale tiež na odporúčanku k tvojmu gynekológovi aj tvojho muža preklepnú. Ono je to tak, že pokiaľ nemáš nejaké výtoky alebo problémy, tak to nemajú prečo robiť pred IVF.
@ria191 ahojcek, asi to bude to AMH, ale povedala mi, ze este daky hormon mi budu vysetrovat....taka som bola akasi mimo, ze som to asi nepostrehla poriadne 😀 praveze som mavala velmi caste zapaly mocoveho mechura a obcas sa mi stane, ze citim palenie.....je to asi dva roky dozadu, co som cely rok brala antibiotika kvoli mechuru a ono to ide ruka v ruke s gynekologickymi problemami, preto sa toho obavam a radsej sa pytam, ci mam ziadat o to svojho gnekologa, alebo ziadat o to Helios, ja si myslim, ze im to moze byt jedno a mozu to spravit aj oni, ked uz tam budem 🙂 dakujem, ze si mi odpovedala 🙂 pomohlo mi to
@kathrin17 Ahoj poviem ti tak keď máš teda strýka či uja či čo ti to je gynekológa tak by som ja na tvojom mieste nechala si vyšetriť všetko možné čo sa dá nechala by som si urobiť všetky stery ktoré sa len dajú a vôbec by som nezaťažovala s tým Helios a aj tak ti nemusia zobrať všetko a u uja máš istotu že ti všetko zoberie nie? Heliosu to môže byť jedno ale je to pre nich zaťažujúce robia to len v krajnom prípade na požiadanie keď tvoj obvodný gynekológ nemá záujem ti vyhovieť ale to sa teba netýka. A zacvakáš si to. Lebo aj na predoperačné keď robí problémy tvoj obvodný lekár alebo lekár tvojho muža lebo aj on pred tým bude musieť ísť na krv a je to nákladné a ja som už zažila že sa lekárka zdráhala odobrať krv tak ti ju vezmú aj v Heliose ale platíš to. Oni okrem toho čo sa ich týka navyše neurobia a keď tak všetko platíš.
ahojte zienky, dnes som 10 DC, bola som v heliose na ultrazvuk, folikuly mam 2 na jednej strane, obe 14 mm, zial na tejto strane mam nepriechodny vajcovod, a na druhej strane jeden folikul 11 mm a druhy 15 mm.. v stredu vecer mi maju pichnut pregnyl a v piatok rano IUI. Staci ten jeden folikul velkosti 15 mm na IUI? nemate s tym skusenost? dakujem

@marecek1 Ahoj to máš jedno ku komu pôjdeš na prvú konz. my sme boli u dokt. Krajkoviča ...sú tam všetci v pohodne tak je to v podstate jedno ...držím palce. 😉