icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

kostickabonnie
6. okt 2012

@marin.frist kludne jej to povedz, nech si vazi, co jej bolo dopriate 😉 alebo to povedz nam, mne pomohlo, ked som si mohla vyliat dusu tu na konikovi....provera je v pohode, ziadne stresy. Rob vsetko ako predtym a stresy si nechaj na neskor 😉 ja uz picham a Proveru som uzivala este pocas sluzobnych ciest, bolo to len ako zobrat vitamin rano a večer 😉

marin.frist
6. okt 2012

@kostickabonnie jaaj keby to bolo take jednoduche, mozno jej v kutiku duse trosku zavidim, ze riesi len take veci 🤐
Vsak Provery sa ani nebojim, ale mam hrozny strach z ihiel, takze neviem, ako poriesim potom Decapeptyl. Muz sa ponukol, ze mi to bude pichat, ale neviem, ci mu neujdem 😅
Kolky cyklus mas?

kostickabonnie
6. okt 2012

@marin.frist ja prvy 🙂 aj mne sa ponukol mm, ale bol v tom case v zahranici, tak som to zvladla sama. dnes som pichala 9.injekciu Decapeptylu. Tak 5-10 minut porozmyslam, ci pichnem,no potom mi nic ine neostava 😀 a niekedy musim pichnut aj dvakrat...dvakrat sa mi stalo, ze som si to na polceste rozmyslela, a pichla som sa ako spendlikom a raz sa mi pri vytlacani tekutiny vytiahla ihla a musela som si ten zvysok pichnut este raz 😠 Po tyzdni pichania som zistila, ze najlepsi sposob je poriadne sa nastvat, zavriet oci na sekundu a je to tam 😉 viac mi prekaza to vytlacanie tekutiny, lebo tie injekcie sa blbo drzia a trochu to stipe (ale nie vzdy) Zo zaciatku som to tak kuskovala, ze som vytlacila tretinu a oddych, ale teraz sa to snazim na co najmenej oddychov. Neboj, zvladnes 😉

kostickabonnie
6. okt 2012

@marin.frist ja mam tiez kamosku, ktora je uz druhykrat tehotna, pri tom prvom sme sa stavili, kto bude skor "v tom". No a maly ma uz 2 roky. A nedavno prisla, ze je znova tehotna, povedala mi to tym najnevhodnejsim sposobom....nasepkavala malemu, ze povedz tete, co ma mamicka v brusku .....povedala som si, ze je to netolerantna krava a kedze som sa jej nehodila okolo krku a neskakala od stastia, tak sa velmi rychlo zdekovali domov. Odvtedy sme sa este parkrat stretli, ale hram sa s malym a jej tehotenstvo ignorujem. 😉

michala99
6. okt 2012

@kostickabonnie máme aj predĺženú kultiváciu...zajtra dám vedieť...nádej umiera posledná, takže stále dúfam 😒

izzie27
6. okt 2012

@marin.frist ahoj, presne viem ako sa citis. Neboj sa zvladnes to. Budem ti drzat palce 🙂 Ja som sa tiez bala ako si to budem pichat a nakoniec to boo celkom fajn. iba pregnyl mi pichli- to je ta posledna injekcia

olivia31
6. okt 2012

@katika125 držím ti palce a určite budú tvoje embryjká bojovať a dočkáš sa toho malého zázraku prajem ti to. 🙂
@waw Ahoj prosím ťa dáš mi kontakt na tú imunológiu do Košíc chcem sa tam objednať prosím ..ďakujem 😉 🙂

olivia31
6. okt 2012

@michala99 Ahoj chcem ťa povzbudiť nezúfaj určite do dobre dopadne ,,,,ja osobne som mala 24 vajíčok a po oplodnení nám ostalo 11 a po predĺženej kultivácii nám ostalo iba jedno jediné .....určite to zvládne a budeš mať vklad len sa neopúšťaj držkaj sa a zlé myšlienky hoď za hlavu musíš byť teraz v pohode. Držím palce. 😉

olivia31
6. okt 2012

@kostickabonnie Ahoj ja osobne ťa chápem mne pred niekoľkými dňami jedna známa oznámila jej šťastnú novinu a to som len dva mesiace po neúspešnom IVF a ona mala tú drzosť sa radovať , že čaká druhé babo presne takto som sa aj ja cítila ako ti ......život je s.....no čo sa dá robiť ja viac menej ignorujem tehotné ženy mne osobne je s toho strašne zle a smutno. ☹

olivia31
6. okt 2012

@tessy2121 No zlatíčko to čo tu znova čítam ma nesmierne mrzí a strašne moc ti prajem aby si už mala šťastie .......obdivujem tvoju statočnosť ako bojuješ /LEVICA/ si nesmierne silná žena.....prajem ti aby si už čoskoro bola maminou ja verím, že práve ti budeš tá ktorá nás tu poteší a dodá nám silu bojovať ...držím vám palce aby ste pod vianočným stromčekom našli ten naj darček 😲 😲 😲 ..... 😀

viktoria2010
6. okt 2012

no do heliosu chodim od maja 2012 🙂

viktoria2010
6. okt 2012

@kostickabonnie no k lekarovi som isla minuly rok v juni a do heliosu som isla tento rok v maji

marin.frist
6. okt 2012

@kostickabonnie takze hovoris, ze najlepsie je rano si privstat, aby som mala casovu rezervu, nez sa odhodlam a pichnem... kurnik, uz teraz vstavam 5.45, co potom?? 😀

marin.frist
6. okt 2012

@izzie27 dakujem. stale si vravim, ze vsak aj ine zvladli, no... nebyvaju po tom modriny, myslim spociatku? a este mi napadlo, ked si uz clovek picha neskor 2 denne, to musi byt brucho ako ihelnicek 😕 po akej dobe sa moze pichnut zasa na rovnake miesto?

marin.frist
6. okt 2012

@olivia31 naozaj sa SNAZIM radovat so vsetkymi tehotnymi, zasa na druhej strane si vravim, ze ony nemozu za to, ze my musime na umele a maju pravo sa tesit.... len by bolo fajn, keby boli sem tam ohladuplnejsie a vcitili sa.

katika125
6. okt 2012

@olivia31 Ďakujem za povzbudenie, verím, že sú bojovníci a spolu to dotiahneme ku šťastnému koncu 🙂

olivia31
6. okt 2012

@marin.frist No áno to som aj ja robila, ale už nemám silu ani chuť sa tešiť s toho že ona má len tak šup a je...... a ja sa snažím niekoľko rokou a nič a ešte aj podstúpim kopu operácii a ona príde natešená a popritom vie ako mi je s toho na nič tak už to nerobím neteším sa s toho že ona môže kedy sa jej zachce len tak že si povie že chce a má ......to ma strašne zraňuje ja som bola taká ako ti píšeš tešila som sa/ že bude mať kamoška babo ale teraz už nie bohužiaľ/ ako koľ vek by som chcela tak to nejde a pochopí to len taká čo si tým prejde a bojuje stým niekoľko rokou . 😒

olivia31
6. okt 2012

@katika125 jasné že sú bojovníci 😲 ....... určite nás čoskoro potešíš budem na teba myslieť ..kedy bude asi v klad? 😉

marin.frist
6. okt 2012

@olivia31 to mas samozrejme pravdu :( ale snazim sa mysliet na to, ze ak nebudem v psychickej pohode, babatku sa nebude chciet u mna uchytit. dnes mi to nevyslo, ale uz na sebe pracujem 😉
skus na to mysliet aj Ty, znie to banalne, ale urcite je to pravda...

katika125
6. okt 2012

asi v stredu, alebo vo štvrtok, podľa toho ako sa budú vyvíjať. Verím že sú bojovníci, v prvom cykle som mala iba tri vajíčka, jedno mi vložili a jedno sme aj mrazili 🙂
Ja som sa rozhodla po vklade sa vyhýbať PC, sústrediť sa na seba a malinké, tak hádam ...

olivia31
6. okt 2012

@marin.frist Ja osobne som žiadne modriny nemala no sú ženy ktoré majú ...ja som som pichala raz do jednej strany a na druhí deň do druhej strany ...no keď budeš pichať dve tak jednu do jednej strany a druhú do druhej a na ďalší deň opačne vymeníš strany...nemusíš sa báť nebudeš to ani cítiť .Ak budeš pichať decapeptyl tak pomaly a nebude ťa to tak štípať ...mne to pichal manžel a bol veľmi šikovní išlo mu to super ja som bola na pn a pichala som si to 7.30 každý deň v rovnakí čas.

olivia31
6. okt 2012

@katika125 určite to bude úspešné držím ti palce. Ja som mala 24 vajíčok a s toho sa oplodnilo iba 11 a keď prišiel deň vkladu tak ostalo len jedno jediné no čo sa dá robiť.........držkaj sa.

kostickabonnie
6. okt 2012

@viktoria2010 my sa snazime už 4 roky, od augusta minuleho roku aj v centrách, takže hlavu hore, všetko chvíľu trvá, ale raz sa všetky dočkáme 😉

katika125
6. okt 2012

@olivia31 Ešte raz ďakujem a aj ja ti prajem veľa síl do ďalšieho boja 😉

marin.frist
6. okt 2012

@olivia31 jaaj ja pocas pichania decapeptylu budem este chodit do prace a potom, ked zacnem s puregonom, budem uz doma.... hadam budem mat dost casu na pripravu. manzel sa divi, ze uz vysilujem kvoli tomu, ale tak dufam, ze paniku si odbyjem teraz a potom uz to nejako pojde 🙂

kostickabonnie
6. okt 2012

@marin.frist tak ako pise @olivia31 bolo by fajn, keby si mohla ist na PN a pichat v klude. Ja nemam pravidelnu pracovnu dobu, ale pre istotu som si to naslavila na 6,30. Zobudim sa 6,15, kym sa preberiem a pichnem je 6,30 a este 15 minut polezim a potom idem von s havinou. 😉

olivia31
6. okt 2012

@marin.frist Zlatko ja osobne som aj som bola v psychickej pohode a nepomohlo .....no po toľkých rokoch snaženia už neriešim šťastie niekoho iného jednoducho to ignorujem nemám prečo sa tešiť že ona je tehotná keď je necitlivá a nechápe čo prežívam ....a nikdy som nepovedala , že taká čo má a môže mať kedy sa jej zachce môže za to že ja nie ...však nech sa teší no nech je ohľaduplná k takým ženám čo to šťastie nemajú.....ja len toľko. 😉 🙂 ...máš určite pravdu ja už som proste v takom stave že my je jedno čo bude nechávam tomu voľní priebeh a uvidíme čo nám život prinesie. 😉

olivia31
6. okt 2012

@marin.frist Neboj sa zvládneš to ja som sa tiež strašne bála a bola som prekvapená ako to išlo ...bolo to v pohode . 😉

makovicka53
6. okt 2012

@tessy2121 moja moc ma to mrzi, prajem ti vela sil...hlavne si oddychni a potom bojuj dalej 😉 ...

marin.frist
7. okt 2012

@kostickabonnie uz som o tom vravela svojej sefke, chcem, aby mi vybavila home office. aj tak potrebujem k praci po vacsinu dni len PC a telefon, takze som to brala ako sposob, ako byt doma v klude a zaroven sa mat cim na cele dni zamestnat, aby som neustale dokola nepremyslala, ci to vyjde, nevyjde (hoci to aj tak budem 🙂) ale dufam, ze tym sposobom mi z toho neprepne. Lebo muz bude chodit do prace a inak by som bola cele dni sama doma, nasim som o tom zatial nevravela, lebo mama by strasne vysilovala a to zvladam aj bez nej 😠