icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

marin.frist
7. okt 2012

@olivia31 musi to byt strasne tazke po vela rokoch, ani si to radsej nechcem predstavovat ☹
Je uzasne, ze to nevzdavas. chodis celu dobu do jedneho centra?

kostickabonnie
7. okt 2012

@marin.frist ja tiez pracujem s PC a telefon nonstop na uchu, takze rano pichnem a pustam z hlavy a potom az vecer tu na MK rozoberam ranne pichanie 😀 . Jedine, ked to cez den riesim, je soferovanie, lebo oblecenie a poloha v aute mi akosi nevyhovuje, trochu viac sa sledujem, aby som neznicila moje folikuly 😀

marin.frist
7. okt 2012

@kostickabonnie takze vravis, ze celodenna praca pomaha... uz sa len musim naucit, aby mi niektori kolegovia a zakaznici tak nedvihali tlak 😀 😀
fuha, to mas az tak zvacsene brusko, ze Ta to tlaci?? asi sa hlupo vypytujem, ale snazim sa si v reale predstavit, ako to potom vyzera 😉

kostickabonnie
7. okt 2012

@marin.frist no ja mam tiez klientov, ktori ma pravidelne vytacaju a potom si poviem, uz nech som tehotna a vsetko to zabalim a budem doma varit lekvare 😀 Tak mam tam uz taku vypuklinu 😀 ale skor je to o tom pocite, ze podvedome si ho uz chranim a vsetko sa mi teda zda tesne 😉 Vsak aj pre mna su to nove zazitky a dufam, ze na ich konci bude maly drobec v brusku, ktory to vsetko cele zmeni 🙂

viktoria2010
7. okt 2012

@kostickabonnie no to dufam a ty mas aky problem?

izzie27
7. okt 2012

@marin.frist ahoj, ja som mala mordrinu asi iba 2krát, ked som trafila zilku. Pichavala som si večer, co je výhoda vtom, ze ked mi potom zavolali kolko jednotiek si mam pichnut z tej druhej davky, tak som to hned nastavila a nemusela som cakat do druheho dna. Ja som pichala potom obidve naraz. Jednu do jednej strany bruska a druhu do druhej a na nasledujuci den som ich vymenila. 🙂 Pozeram ze sme z rovnakeho mesta 😉

marin.frist
7. okt 2012

@kostickabonnie tak tak, tomu hovorim motivacia 😀 vsetky baby, ktore sli od nas na matersku, si nevedeli aj po narodeni mimi vynachvalit ten svaty klud 😀 a to je co povedat.
Aha, chapem 🙂 inak Ty normalne robievas z domu alebo chodis do kanclu? lebo u nas je to taka drbarna, ze ked ostanem mesiac doma, je mi jasne, co sa hned zacne suskat 🙄 je mi to ukradnute, ale kolegyna, ktora prisla o babatko, vravela, ze to bolo dost neprijemne sa tam vratit, ked si vsetci suskali, kvoli comu bola vyse mesiaca doma. ked budem velka, budem pracovat v muzskom kolektive 😎

marin.frist
7. okt 2012

@izzie27 ach fuj, fakt ma to desi. hlavne mam aj tak obe ruky lave, tak to bude sranda, ked sa mi od nervov este aj triast budu. Skor som premyslala, ze dam jednu rano a jednu vecer, ale to si este desatkrat cele premyslim, nez ozaj zacnem.
Aj Ty si z Dubnice? 🙂

izzie27
7. okt 2012

@marin.frist ano, som z Dca. Ja som pichala obe naraz, aby som na to nemusela mysliet.

marin.frist
7. okt 2012

@izzie27 nebyva Ti po nich napr zle? myslim napr keby som si pichala rano, ci sa nemusim bat, aby mi pri soferovani do prace neprislo soufl, kym budem len na decapeptyle.

izzie27
7. okt 2012

@marin.frist nie nebyvalo mi zle. Zvladala som celkom v pohode. Len ked si budes pichat aj tie druhe-puregon, musis vypit 3-4 l tekutin.

marin.frist
7. okt 2012

@izzie27 hej, to mi vraveli. to bude celkom fun, sa prestahujem na wecko potom 🙂)

michala99
7. okt 2012

@olivia31 ďakujem za povzbudenie. Dnes ráno som volala a embryjko bolo v poriadku, malo osem buniek, tak verím, že vydrží a v utorok si poň pôjdeme....len to čakanie je hrozné...do rána som spala asi tri hodiny a potom som už bola hore a rátala hodiny do pol desiatej a potom som so strachom volala, myslela som, že mi srdce zastane, kým som čakala, čo mi teta embryologička povie, nakoniec sa mi uľavilo asi na desať sekúnd a teraz sa znovu bojím 😒.

olivia31
7. okt 2012

@michala99 Ahoj neboj bude to dobré len mu musíš veriť držím palce a v utorok ti budem držať všetky pršteky aj na nohách 😀

olivia31
7. okt 2012

@marin.frist Ja som nechodila do žiadneho centra riešila som to len u zo svojim lekárom gynek. až po niekoľkých rokoch som sa rozhodla pre Helios chodím len od februára do Heliosu. 😉

janamartina
7. okt 2012

Ahojte dievčatá tíško vás tu sledujem a čítam ako sa bojíte pichania ale môžem vás ubezpečiť že to nič nie je a do brucha nie je ani cítiť že si pichnete ihlu len je to taký blbý pocit ale keď si pomyslite aký to bude výsledok tak prekonate aj nemožné. Nie nadarmo sa hovorí človek si zvykne aj na šibenicu. Len ku koncu pichania tesne pred odberom sa cítite ako slonice pretože tie folikuli ako narastú tak to tlačí a nie je to dva krát príjemné ale aj to sa dá vydržať.Myslím na vás všetky a prajem veľa úspechov. Hlavne sa nestresujte. Chápem že je to pre vás niečo nové ale niet sa čoho báť.

marin.frist
7. okt 2012

@janamartina hlavne nech nam to vyjde..

kostickabonnie
7. okt 2012

@viktoria2010 no ak myslis, aku mame diagnozu, tak z mojej strany jeden nepriechodny vajcovod a zvyseny prolaktin, z muzovej strany zly spermiogram. Genetika, hematka, imuno su v poriadku.

kostickabonnie
7. okt 2012

@marin.frist ja vacsinou pracujem z domu, ale mam aj dve kancelarie 😀 kam sa idem obcas schovat, lebo som v nich sama....kancelarie plne zavistlivych kolegyn som uz davno opustila, lebo sa to nedalo vydrzat, svata pravda, muzi su lepsi spolocnici, ale aj z takeho kolektivu som uz raz usla 😀

olivia31
7. okt 2012

@kostickabonnie Ahoj kde ste boli na imunologii?

kostickabonnie
7. okt 2012

@olivia31 v Prahe v Podolí

ivka1404
8. okt 2012

@marin.frist ahoj neboj presne tie iste obávy čo máš sme mala kážda je to preto,že poriadne nevieme do čoho ideme človek má vždy strach z neznámeho,ale každá sa drží toho hesla ked to zvládli ostátne musím aj ja.a pokial ide o mužov môjmu som tiež zbytočne mohla vysvetľovať že to neni dva krát prijemné ked si musíš picháť inj. do brucha on bol hrdina ked sa len kukal ale v skutočnosti by to ani jeden nezvládol a panikarili by oveľa viac ako my.ja mám panickystrach z ihiel a nezvládla som si picháť si to sama.no mala som šťastie,že moja suseda je zdravotná sestra a bola táka zláta,že mi inj.pichala ona a gonal,ktporý je vo forme pera zasa moja mama ona s tým nemala problém kedže si pichá inzulin.a pokiaľ ide o bruško môže sa ti stáť že počase bude po toľkích inj.citlivé ale dá sa to zvládnuť,ale modriny som aspoň ja nemála stačilo,že mi trochu opuchlo mála som pocit akoby som bola pomaly v štvrtom mesiaci tehotenstva.a čákaju ťa vykyvy nálad čo je úplne bežné mňa rozčulovali úplne maličkosti a blbosti takže na to by si mala prípraviť svoje okolie 🙂 a my sme sa tiež bali ako zareagujú náši rodičia na umelé oplodnenie,oni sú stára škola za ich doby sa také niečo nedialo žena sa vydala a do roka otehotnela nevedia pochopiť,že dnes je to vedčší problém môj ocino nebol z toho vôbec nádčšený,mama v pohode,svokra tá bola úplne proti a svokrovi to bolo jedno.ale chceli vnúča tak sa museli zmieriť s tým,že v tej chvili to bola náša posledná nádej takže sme to s ními už potom neriešili bolo to zbytočné hlavne je to,aby to vyšlo a ked sa drobec narodi tak budu pri pohľade na neho takí rozcitlivení,že ich nebude zaujímať akým spôsobom bol počatý 🙂 takže hlavu hore a hlavne treba veriť si,že to vynde.držím ti palce ako káždej z vás 🙂 😉 a ked budeš mať pocit,že nevieš ako dalej klikni sem a tú budeš máť veľa podpory pretože tú sú ženy,ktoré preživajú presne to isté čo ty a každá z nás ťa podpori a povbudi 😉

janamartina
8. okt 2012

@marin.frist Ahoj čítala som tu že chceš pracovať z domu no neviem či je to najšťastnejší nápad pretože keď využívaš k svojej práci PC a Telefón tak po vklade embrya by si sa im mala vyhýbať a aj sa umývať len detským mydlom žiadne parfémy ani nič podobné ako sú voňavé sprchové gély atď. a ešte čo sa týka telefónu netreba ho nosiť vo vačku pri brušku vraj to všetko zle vplýva na embrya.
Aj @katika125 tu písala že po vklade sa bude vyhýbať PC.
Vieš ono je iné počať prirodzene a umelým oplodnením. Pri umelom si musíš dávať väčší pozor na seba a čo robíš a s čím robíš.

janamartina
8. okt 2012

@kostickabonnie Ahoj ako čítam si tiež veľmi vyťažená ale mala by si to po vklade ET obmedziť a menej telefonovať a použivať PC. No a viac sa venovať sebe.

kostickabonnie
8. okt 2012

@janamartina jasneeee, planujem od OPU a asi tak tyzden po vklade byt mimo civilizacie 😀 😀

vafinka
8. okt 2012

Ahojte baby, chcem sa opytat, preco sa chodi na ET s plnym mocovym mechurom???? asi je to blba otazka, ale ja fakt neviem preco

vafinka
8. okt 2012

@kostickabonnie ahoj, za kolko ti vychadza opu???

waw
8. okt 2012

@vafinka pretoze plny mocovy mechur sa pekne zobrazi pri ultrazvuku a lekar pekne vidi kde ma zaviest embryo.Maternica je umiestnena hned pri moc.mechuri, takze je to prehladnejsie. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

katika125
8. okt 2012

@marin.frist áno budem sa vyhýbať PC, kvôli žiareniu, pri prvom ET som sa tiež vyhýbala a otehotnela som, aj keď som si potom nedala pozor a zle to dopadlo. Pri KET som sa nevyhýbala a nepodarilo sa. Poznám mnohé baby ktoré sa po vložení nevyhýbali PC a nepodarilo sa, potom im niekto poradil a teraz sú tehu a tešia sa na mimi 🙂

janamartina
8. okt 2012

@katika125 Ahoj ako sa ti vyvíjajú embrya čo ti dnes povedali