icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

katika125
8. okt 2012

vraj sú pekné, dve mali 8buniek, tak ako majú mať a jedno bolo trošku pozadu, že ráno keď sa pozerali malo 5buniek, ale volala som o 9:30 a že už môže mať aj 7buniek, tak je to super 😀, som šťastná ako blška 😀

janamartina
8. okt 2012

@katika125 Moc ma to teší stojím pri tebe a prajem šťastný koniec. Myslím na teba.

katika125
8. okt 2012

@janamartina ďakujem, verím že ten šťastný koniec bude až v júni, ale ja si na drobčeka počkám kým príde na svet 😀 Dúfam že teraz pôjde všetko hladko 🙂

janamartina
8. okt 2012

@katika125 Ja som to tak myslela do šťastného konca čiže pôrodu a budete v budúcom roku šťastná rodinka.
A to že sa budeš vyhýbať PC schvaľujem ale daj po ET ten 14 deň vedieť ako si dopadla na kontrole

katika125
8. okt 2012

@janamartina ja viem že si to tak myslela, ale musela som to tak napísať, lebo sa to dobre píše aj číta, len už aby to bola pravda. Dám vedieť, len dúfam, že ma mm pustí k PC 😀

janamartina
8. okt 2012

@katika125 Ak ťa nepustí nech napíše on budem zvedavá ako sa ti darí a nie len ja ale aj dievčatá čo sú tu a držia ti palce.

katika125
8. okt 2012

@janamartina tak ďakujem všetkým čo mi držia palce 😀 a určite dám vedieť 😉

tessy2121
8. okt 2012

tak dievcata,krv negativna,no nevadi,ideme dalej,raz sa to musi podarit.

olivia31
8. okt 2012

@tessy2121 To ma mrzí no určite sa vám to podarí ☹ ........ máš ešte zamrazené embrya ? A čo vám nato povedal doktor? To už nieje možné moja zláta neboj bude raz určite. 😲 😉

olivia31
8. okt 2012

@katika125 Určite vám to teraz dobre dopadne však budú vianoce a ježiško už teraz dobrým a trpezlivým a snažilkam rozdáva vianočné darčeky. Rovno dva naraz 😲 😲

katika125
8. okt 2012

@olivia31 Ježiška už teraz o to prosííím, len aby ma vypočul 🙂 Dávame si vložiť jedno, tak asi jedno, aj keď v rodine sme mali aj dvojičky. To by bola sranda 🙂

olivia31
8. okt 2012

@katika125 Jej tak to je super že sa sním o tom rozprávaš /Ježiškom/ to je dobré znamenie ...vieš ja osobne som už a tom tak , že keby boli aj dve tak by som bola šťastná ako blcha.....len nech to už je tam a nech je to pozitívne na teste. 😉 Nič sa neboj určite vám ten darček 😲 donesie ja som o tom presvedčená ...držím palce. 🙂

kostickabonnie
8. okt 2012

@vafinka neviem presne, od zajtra picham gonal a tam pisu, ze spravidla na 14.den od zacatia Gonalu 😉 bude to zavisiet od vysledkov kontrol asi

katika125
8. okt 2012

@olivia31 tak ja dve moc nemôžem pre moju váhu, lebo by som nemusela bábätká vynosiť, inak by som aj ja bola šťastná keby boli aj dve, ale radšej nech je jedno a budeme zdraví. Už som bola na tom tak, že som zanevrela na Boha, ale akosi som ho opäť začala o tento zázrak prosiť, tak verím, že ma vypočuje a po rokoch trápenia budeme šťastní. A ďakujem za držanie palcov a povzbudenie 😀

marin.frist
8. okt 2012

@janamartina myslis, ze to naozaj moze mat taky vplyv, ked clovek po vklade pracuje s PC? citala som si nazory a skusenosti tu, ale to moze byt vsetko len nahoda... alebo vam nieco k tomu povedali aj v MT? pride mi, ze skor ked je clovek za PC, tak dlhu dobu sedi v rovnakej polohe a mozno je aj napaty, hlavne pri praci.... ale asi to nebude nejakym ziarenim. alebo?

Aj ako pisala @kostickabonnie, je dolezite sa venovat aj sebe, ale to moze byt skor o relaxacii a vnutornom klude nez o PC a telefone.

marin.frist
8. okt 2012

@ivka1404 dakujem za povzbudenie 🙂 mne ani nejde o to, ze by som sa za to hanbila, alebo by nasi boli proti. ale viem naisto, ze by zacali hrozne stresovat a ako som pisala, na to si vystacim aj sama a asi by mi to velmi nepomohlo 😖
mozno im to raz povieme, ked budeme uz cakat alebo ked sa malicke narodi, ale zatial v zaujme zachovania kludu mlcime🙂

tessy2121
8. okt 2012

@olivia31 uz nemame veru mrazene nic,musim ist do dalsieho IVF.A doktorka mi nepovedala nic,bola tam ta mlada a akosi sa mi nezda. .vklad mi robila dr.Gatova,nic ma po nom nebolelo a 2x mi robila vklad tato mlada a skoro tyzden ma bolelo brucho.Jedno viem,uz mi nikdy nebude embrya vkladat ona.

marin.frist
8. okt 2012

@katika125 nechcem vyznievat, ze Ti neverim, ale mozno je to ako s vplyvom ziarenia z PC na muzsku (ne)plodnost. individualne a tazko preukazatelne. v kazdom pripade som rozhodnuta po ET pracovat menej, resp si to rozlozit do mensich casovych usekov s prestavkami na spanok, prechadzky...

navyse, nicim inym sa nezamestnam a ako sa poznam, viac nez pracou s PC si uskodim, ked nebudem svoju mysel nicim zamestnavat a budem stale dokola nervozne premyslat, ci sa uchyti alebo nie 😖

katika125
8. okt 2012

@marin.frist ja ťa nenútim, ja som iba povedala, čo budem robiť ja a že poznám baby ktorým to pomohlo. A máš pravdu PC zle vplýva aj na mužskú neplodnosť. Ja sa radšej ako by som tu sedela, budem rozprávať s bublinkou v brušku, aby sa jej u mňa páčilo, pomaličky si budem doma niečo robiť a oddychovať 🙂 Ale sto ľudí, sto chutí 😉 Prajem ti aby ti to vyšlo

marin.frist
8. okt 2012

@katika125 samozrejme, ved ja som to tak aj brala 🙂 kazdy si najlepsie sam rozumie. mozno casom zmenim nazor, ktovie 😉
tiez som to myslela tak, ze popri praci (zlahka 🙂) sa budem venovat psychohygiene, citat a celkovo sa hodim do kludu s tym, ze prvorade je, aby slo vsetko dobre, nejaka praca ma nesmie rozhodit.
navyse, ak mi potom povedia, ze mozem spat do roboty, tak ci tak sa ocitnem tam, kam chodim teraz kazdy den, takze sa budem skor snazit zmenit svoj postoj k robote - co uz robim niekolko mesiacov 🙂

tiez Ti prajem, aby Ti to vyslo, uvidime, dufajme, ze onedlho sa budeme kazda tesit z bublinky 🙂

katika125
8. okt 2012

@tessy2121 myslíš že niečo nebolo v poriadku, že ti to vložila zle? Mne brala vajíčka a tiež ma akosi viac pobolieva bruško, ako pri prvom, ale teraz som mala viac vajíčok. Myslíš že si môžeš vybrať kto ti to bude vkladať?

janamartina
8. okt 2012

@katika125 Ahoj áno môžeš si vybrať kto ti to vloží. Keď povieš že chceš aby ti to vkladal doktor tak oni ho zavolajú a vloží ti ho on. Je to na tebe koho si vyberieš a oni ti vyhovejú nerobia problémy.

katika125
8. okt 2012

@janamartina OK Krajkovičovi dôverujem a som jeho pacientka 🙂, tak ich poprosím aby mi bublinku vložil on, Ďakujem 😉

bozenkad27
8. okt 2012

Dievcata, taka som rzohorcena, ze vam musim napisat... Jedna mamicka riesila Jonasovu metodu, tak som jej napisala, ze nech kasle na jonasa, peniaze aj energiu moze venovat dcerke (ma skoro rocne dievcatko a bez problemov otehotnela, s tym nemaju ziadny problem na rozdiel od nas, co sme tu), lebo ako tu vsetky vieme, ani jednej by taky jonas dietatko nepriniesol... A ona mi na to napisala, ze sak jasne, "radsej si zaplatime umele oplodnenie a dame si vlozit chlapca, aby sme mali istotu, ze to bude syn..." Pochopite to??? Do mna vosla taka zloba... Tak jej pisem, ci sranduje a vobec vie, o com hovori... A ona ze nesranduje, chcu chlapceka, tak si to zaplatia... Sice pochybujem, ze s takou pixxvinou niekde pochodia, ale vonkoncom nepochybujem o tom, ze svet je plny strasne hlupych ludi!!!

kety221
8. okt 2012

Dievčatá držím vám palce ja som toto absolvovala pred skoro troma rokmi vložili mi 2 embria.Po 7tt som o jedno prišla,ležala som v nemocnici ponevač som velmi krvácala a nevedeli to zastaviť stále jedno embrio tam žilo a srdiečko mu stále bilo bol to zázrak. Nepripúšťala som si,že aj o tento poklad prídem a bolo mi úplne jedno ako dlho budem ešte ležať v nemocnici a že som na vianoce sama na nemocničnej izbe....Hlavné bolo že každý 4. den skontrolovali cez sono či ešte bije srdiečko..... a ono bilo..... a bije dodnes už 27 mesiacou.... Poviem vám stálo to všetko za to. 🙂
A ešte jedno " VERTE SI" že to dobre dopadne a ono sa to stane..... Držím palce... 🙂

janamartina
8. okt 2012

@katika125 Nemáš vôbec zač keď môžem a viem že sa niečo dá rada poradím. A pravda je že Krajkovič je na tieto veci macher to sa mu musí nechať vie to vkladať a nič ťa nebolí. 😉 Ja som tiež jeho pacientka.

katika125
8. okt 2012

@janamartina super, naozaj pri vklade mi vôbec neblížil, chlap ako gynekológ je citlivejší, tak som normálne kľudnejšia, len aby nepovedali že som drzá, ale keď si môžem vybrať, tak radšej jeho 🙂

katika125
8. okt 2012

@bozenkad27 nikdy tie ženy ktoré nezažili to čo mi nepochopia ako sa cítime, ani jedna si nevyberáme či chceme chlapca, alebo dievča, hlavne aby nejaký ten drobec bol a robil nám radosť a bol hlavne zdravý 🙂
Dúfam že sa máš dobre, už sa ti to blíži, ešte mesiac aj kúsok a máš doma princeznú 😀

tessy2121
8. okt 2012

@katika125 ano mozes si vybrat a pytaj si dr.Krajkovica,ked tam uz Gatova nieje.

katika125
8. okt 2012

@tessy2121 môj doktor je Krajkovič a som s ním spokojná 🙂 , len tiež nechcem, aby mi to vkladala doktorka ktorú nepoznám, tak ďakujem 🙂