Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
ahojte,ja som úspešne absolvovala IVF v Heliose, hneď na prvý krát. Mám endometr. a manžel zlý spermiogram.teraz som v 15tt. myslím si, že celý proces pred ETsa dá zvládnuť a to mám panický strach z injekcii. mala som 19 vajíčok a 13 nám oplodnili, nakoniec sme mali 6 ok embrii. po tej stimulácii som mala zväčšený vaječník a mám ho doteraz, často ma bolí, no doktori hovoria, že to prejde, som zvedavá kedy...od začiatku som na rizikovom. po vysadení utrogestanu v 12tt som začala krvácať a dodnes špiním. taktiež mi vyšli zle prvé genet. testy, teraz čakáme na výsledok druhých, dúfam, že to už bude ok. vieš zrazu počúvam od lekárov, že tehotenstvo po IVF je rizikové, vyššia pravdep. rôznych genet. chýb, vyššia pravdep. potratu...na to nás v centre neupozorňovali, práve naopak, hovorili, že to bude už ako normálne tehotenstvo. preto sa pýtaj, pýtaj,...ale keď človek nemá inú možnosť a túži po bábätku....nerozumiem prečo tam neponúkajú aj poradňu pre tehulky, to by bolo najlepšie. oplodnia ťa a pošlú preč.
@kostickabonnie Alebo mne ani tie konske davky nezaberaju, ked som bola v nemocnici po operacii v plnej narkoze tak som asi po dvoch dohkach uz strasila aj ked ma neposluchali nohy, ani zme mi nebolo ako zvysným babam..no moje sadielko moze narkozu ale zato zaludok ee.
@marecek1 takze moja vlastna skusenost 🙂 pojem planovany sexik nepoznam, nikto mi ho nikdy nenaordinoval, po 3 rokoch snazenia nas rovno poslali do centra. Este predtym som absolvovala diagnosticku laparoskopiu, aby zistili priechodnost. Vraj je toto vysetrenie potrebne. No a po vysledkoch muzovho spg nam odporucili aspon 3x SKUSIT IUI a potom sa uvidi. Tak sme skusili, dvakrat a nepodarilo sa. No a potom sme si dali dorobit zvysne vysetrenia po vlastnej linii, lebo mne take vysetrenia, ako si Ty podstupila, nikto neurobil - bola som vsak v Gynfive v Bratislave, tam im stacil hormonalny profil a nejake stery, kultivacie. Tak sme si spravili genetiku, imunologiu v Prahe a hematologiu a zavery boli take, ze IUI bolo uplne zbytocne. Tak sme sli na IVF. Ale bola to dobra predpriprava na IVF, zistili sme, ako to funguje v centrach, kolko parov ma podobne problemy a spoznala som vdaka tomu kopec super zien tu na konikovi 😉 Takze pockaj na vysledky a uvidis. IUI je jednoduchsi a lacnejsi proces a asi presnejsi ako planovany sexik. Ak by sa potvrdili protilatky, mozno ti len nasadia prednison a skusite este prirodzene. Budeme drzat palce, aby sa ti splnil sen a budes mat coskoro doma 3 deticky 😉
@kostickabonnie vďaka za info 🙂
no my už máme za sebou viacero vyšetrení ako genetika, hematológia, ... , všetko ok, hormonálny profil ok, ovulácia istú dobu podporenú clostilom, odsledovaná folikulometriou u môjho lekára - ok, + tiež stery, kultivácie, všetko ok, len len len. môj lekár vyjadril podozrenie na nepriechodnosť vajcovodov, ale v centre mi mudr. starovecká pripadala, že sa k tejto variante moc neprikláňa - a to z dôvodu, že som už vlastne po synčekovi tehotná bola - i keď žiaľ neúspešne (MA) - hovorila skôr o tom plánovanom styku + clostil - a potom IUI - ale tiež sama povedala, že všetko sa uvidí na základe výsledkov... takže musíme počkať na ten SPG + moje krvné výsledky.
no uvidíme, čo sa dozviem o 10 dní... zatiaľ sa sama sebe čudujem, že kvôli tomu nie som nervózna, alebo nestresujem, že čo a ako, beriem to ako to príde - jednoducho sme sa vydali na cestu, a kráčame... niekde sa chyba musí nájsť, nie je možné, aby sa nenašla - keďže na základe doterajších výsledkov som v podstate zdravý človek...
akože infošky o IUI, prípade potom IVF si pomaly začínam zisťovať, nechcem prísť do centra, a pozerať tam na lekárku ako teliatko na nové vráta, človeku sa ľahšie komunikuje/rozhoduje/chápe proste všetko, keď vie "vo co gou", no nie? 😉
a tiež som tu na koníku spoznala pár super kočiek - snažiliek 🙂 je fajn, keď má človek možnosť porozprávať sa s niekým, kto má podobné problémy/starosti, a stále dookola ich riešiť, podporovať sa vzájomne. akože určite aj mm mi je veľkou oporou, teraz v centre bol taký zlatý.... , ale predsa len je super, keď môže človek pokecať aj s niekým iným, odregovať sa, a potom už nemám až takú potrebu vyplakávať na pleci, že prečo sa nedarí...
ahojte prosím vás viete mi niektorá poslať cenník z Heliosu? na stránke ho nemajú môj mail: martinaberes@gmail.com
ahojte, chcem sa opýtať doktorka Gáťová už nerobí v centre? Ja som mala na pláne, že keď pôjdem na IVF tak pôjdem k nej a teraz som pozerala na ich stránku a nenašla som ju tam :(
ahojte ...mam jednu otazocku. Ked dostanem menzes mam sa objednat na druhy den na krv a na sono, Ale co mam urobit ked je vikedn a ja som dostala menzes.Co mam robit v takomto pripade?
@laskonka277 skus zajtra zavolat cca po8 do heliosu na recepciu .
ja som mala 30-32 DC na sobota nedela a pondelok ale vola som vo stvrtok do heliku a oni ma hned objenali na pondelok na sono a krv lebo ze ak by som nedostala tak 32 den je v pondelok tak by som mal prist tak ci tak
@laskonka277 Ahoj nestresuj nič sa nestane aj keď nie si objednaná a zajtra ráno tam pojdeš na sono aj na krv nič ti nepovedia. Aj ja už som tam tak bola a nič sa nestalo.
@laskonka277 Nemusíš sa vôbec objednávať choď tam a oni ti zoberú krv a spravia sono ...ja som sa ne objednávala išla som a nikto my nič nepovedal. 😉
Tak kočky, drobec je v brušku, tak už som vo faze 14 dnoveho cakania 🙂 @tinkatinulka @radka1704 ako ste na tom?
ahojte babulky...prosim vas pekne ako dlho ste cakali na schvalenie ziadosti o IVF?U nas to bude v utorok 5 tyzdnov, co sme podavali.Mame obaja vseobecnu....dakujem za infosky 🙂
@kostickabonnie moja a ako sa citis?Verim tomu,ze sa vam to podari.Moc drzim palceky 🙂
@kostickabonnie drzim palce 🙂
@kathrin17 my mame obaja vseobecnu a trvalo to mesiac
@kathrin17 ja som cakala strasne dlho, od 3.5. do 3.7.2012 cele dva mesiace, ale tam bola chyba v odoslani ziadosti z centra, poslali to s dvojtyzdnovym meskanim, aspon tak mi to vysvetlili....Dakujem, citim sa fajn, kupili sme krasne kreslo ku krbu, aby som mohla par dni oddychovat a dopriat bublinke, aby si u mna zvykla 😉
@kostickabonnie Ahoj, no to je super ze už si tehulka 🙂 a mrazacikova mas? My super, pobolieva podbrusko asi sa chrobacik rozrasta 🙂
@kostickabonnie vcera pregnyl do brucha a zajtra odber ,drzim palce aby si zvysila statistiku uspesnosti🙂

@tinkatinulka ja si to nepametam, urcite ma prebrali, aby som preliezla z kozy na postel, ale pamätam si az moment, ked som sa zobudila na izbe 🙂 v Brne maju asi slabsiu narkozu 😀 😀 😀