icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

katika125
6. nov 2012

@vafinka presne tak, aj mňa podržal mm, je úžasný, vždy stojí pri mne aj keď sa tiež trápi. My sa najskôr pokúsime osamostatniť, urobiť všetky vyšetrenia a uvidíme. Dnes mi robil sono, je všetko vporiadku. Od zajtra zarezávam v robote, tak uvidím, či ma nevyhodia po takej dlhej PN. 😒

katika125
6. nov 2012

@marecek1 ahoj na IUI sa nečaká, ak ti vajíčka dozrievajú prirodzene, čiže nemáš problém s ovuláciou, tak ti môže IUI urobiť hneď ako vajíčko bude zrelé, u väčšiny je to okolo 14DC, je to ambulantný zákrok 😉

miska32
6. nov 2012

@magica78 díky moc za tip, si zlatá a s tým rozbaleným gonalom máš pravdu, som to úplne opomenula. ešte raz vdaka a držím pršteky na šťastný koniec. V heliose sú fakt odborníci, takže všetci čo tsm chodia sú vo veeeľmi dobrých rukách🙂 drž sa🙂

miska32
6. nov 2012

@kathrin17 dakujem moc, jasné, treba počkať na ti čo ti vobec odporučia, lebo viem, že nie každej gonal. tak ak by náhodou ti určili gonal, skús napísať a ak ho ešte budem mať k dispozícii, tak sa domluvíme. držte sa, držím vám všetkým veeelmi moc pršteky, ale výsledok stojí za to, len to treba dobojovať a nevzdávať po prvých neúspechoch. tfujtfujtfuj pre šťastíčko🙂 papa

magica78
6. nov 2012

@miska32 ja som mala tiez nacaty tak som ho darovala jednej kocke ktory isla na 4 ivf dufam ze jej prinesie statsie 🙂 mna sa pytala dr ci si chcem miesat injekcie alebo chcem pero volali sme ho croco pero 😀

olivia31
6. nov 2012

@marecek1 Tak to sa teším s tebou, že máte všetko v poriadku....ja som bola dnes v Heliose odniesla som výsledky z geneti. a všetko je aj u nás v poriadku a doktor nám všetko vysvetlil tak som stadiaľ odchádzala spokojná 😉 . Tebe držím palce aby si mala úspešné hneť prvé IUI . My z manželom v podstate tiež máme všetko v poriadku a taktiež sa nám nedarí
@tinkatinulka Ahoj zlatko to ma nesmierne mrzí ...... je mi smutno 😢 .....držkaj sa.

kostickabonnie
6. nov 2012

@tinkatinulka som z toho smutna ☹ ☹ prajem ti skore psychicke zotavenie a mnoho sil do dalsieho boja 😵

vafinka
6. nov 2012

@katika125 no mna vyhodili a vobec sa so mnou nemaznali, ale co uz a ja dufam, ze to bude mat velky vplyv bo som v klude a ziadne nadrapovacky

marecek1
7. nov 2012

@katika125 vďaka za info 🙂

takže teoreticky: idem tam koncom mesiaca - cca 11DC dohodnúť ďalší postup - ak by bol ten "ďalší postup" IUI - tak je možné, že mi ho budú robiť hneď pár dní na to? 18 DC /ja mávam ovulku trošku neskôr/

marecek1
7. nov 2012

@olivia31 tak to je super, že aj u vás všetko ok. a aký bude ďalší postup u vás?

katika125
7. nov 2012

@vafinka no mňa po prvom IVF tiež vyhodili, no dúfam, že teraz to tak nebude. Uvidím ako to bude dnes 😒

katika125
7. nov 2012

@marecek1 nemáš začo
teoreticky by ti mohli urobiť IUI pár dní po tom ako tam pôjdeš, ak budeš mať vajíčko. Ja tiež mám ovulku neskôr, tiež tak okolo 18dňa, niekedy som mala aj 22deň cyklu, ale ja iba s hormónmi. Veď uvidíš po sone, čo ti povedia. 🙂

ivka1404
7. nov 2012

@tinkatinulka je mi to ľuto dúfala som,že ti to vynde pretože to vyzeralo nádejne.teraz je to ťažké,ale po čase sa tá bolesť záhoji a ty nabereš dalšiu sílu bojováť dalej.netreba sa vzdávať pokiaľ máš vieru ,že raz to vynsť musí.teraz si odychni a viem,že to je veľmi ťažké no skus sa sústrediť na niečo čo ti urobí rádosť a hlavne nedus to v sebe kľudné sa vykecaj z pocitov pomáha to aj hnev sa občas objavi ja som sa pri prvom neuspechu hnevala na celý svet je to normálne pretože sú to veľké emocie ale vyrozprávala som z toho a hlavne bolo,že má podržal manžel v takej chvili je dôležité nebyť v tom sama,ale aby si mala niekoho pri sebe trochu lepšie sa s tým potom človek vyrovná a všetky cítia s tebou takže v myšlienkách káždej z nás si ako aj kážda ktorá si tým prejde takže ani jedna v tom není sama.prajem ti veľa síl. 😉

vafinka
7. nov 2012

@katika125 ahojcek, tak napis, ze co bolo, ale je to smutne, ze takto zametaju s ludmi, na jednej strane chapem zamestnavatela. ze nechce zamestnavat cloveka co je dlho prec, ale zas by ho za to nemusel vyhodit. ach jaj. ja som cakala hned v ten den ako som prisla ale nic, ale prislo to az na druhy 😀 ale co uz

tinkatinulka
7. nov 2012

@ivka1404 Ivka, dakujem..ano boli to neskutocne aj na dusi aj na tele.Ale už pár dní som cítila, že je problem a tak som radsej utekala na pohotovost.Ale ked sa to ma stat tak ti ani doktori nepomozu..radsej teraz akoby sa to malo stat ked by už bolo so srdiečkom.Možno sa iba utešujem, ale ked som za tých pár dní v nemocnici čo všetko sa dnes stáva tak som amatérka. Moje telo dostalo zabrat pretože stimulacia mi rozhadzala výsledky vsetkých testov a tak musime čakat do nového roka.Snažím sa nájsť príčinu ale to sa asi nepodarí.Zelám každej aby sa stali maminami a mali zdravé bábatká, len nám k tomu musia tí embryologovia trošku pomocť.Vy sa nechystáte na nový pokus?

ivka1404
7. nov 2012

@tinkatinulka jasne,že to boli a i,ked ešte srdiečko nebilo vnímaš,že to bolo tvoje dieťa ja som to tak brala nebrala som ho ako embryo,ale už ako babetko a to asi kážda pretože po tom kážda túži a preto je to ťakšie sa s tým vyrovnáť a je slába utecha ,že lepšie na začiatku ako neskôr no je to asi fakt lepšie potom by to bolelo ešte viac.rany potrebujú čas na zahojenie.ak ti môžem poradiť skuste genetické testy tam sú tie vyšetrenia hlbšie a zistia pravu príčinu viacerím to pomohlo.my sa už nechystáme na další pokus. 🙂 tak sa drž.. 😉

tinkatinulka
7. nov 2012

@ivka1404 Diky, genetiku už máme a je oki..aj hemato je oki a preto hladame čo ešte, mysleli sme že sme dost pripraveni.

ivka1404
7. nov 2012

@tinkatinulka tak to ti už potom neviem poradiť a čo ti povedali v nemocnici?

tinkatinulka
7. nov 2012

@ivka1404 Oni ma poslali domov akože tehotnu ☹ a odovzdali ma do ruk mojej doktorke.Ta sa chytala za hlavu že prečo mi nenapísali rovno že som potratila ale zaobalovali to hovadinami.Primár povedal len tolko, že nevyzerá to dobre.Akoby sa báli že sa zrútim alebo tak ale ked mi povedali vysledok HCG tak som sama vedela čo ma čaká.

ivka1404
7. nov 2012

@tinkatinulka takže len otázky bez odpovedi to je normálne.ja som tiež išla ku svojej doktorke chcela som hľadáť príčinu chcela som postupiť všetkí možne vyšetrenia povedala mi,že to nemám riešiť,že som zdráva a príroda sama rozhodla,že sa nemám tým zbytočne záťažováť takže som išla další cyklus do ket,ale už s tým,že som bola priprávena na obe možnosti a preto druhý krát sme to už ták ťažko nepreživali.no pokiaľ chceš zistiť pričinu nedáj sa odbyť,ale priprav sa aj na to,že možno nezistia presnú príčinu lebo vo viacerích prípadoch je ťažké v začiatkoch tehotenstva zistiť skutočnú príčinu potratu.ani ja som to nezistila,ale to už teraz nerieším už je to za námi.tak sa drž 🙂

tinkatinulka
7. nov 2012

@ivka1404 DAkujem aj ty a taktiež to nevzdavaj.

ivka1404
7. nov 2012

@tinkatinulka neboj ja som to nevzdála 🙂 tak to nevzdáj ani ty. 😉

tinkatinulka
7. nov 2012

@ivka1404 A teraz snažíte prirodzene?

ivka1404
7. nov 2012

@tinkatinulka no u nás je to už iný prípad

radka1704
8. nov 2012

@katika125
@vafinka baby a to preco vas vyhodili?vy ste kolko marodovali?

marecek1
8. nov 2012

ahojte kočky, idem si ku vám zasa po radu 🙂

rozmýšľala som nad všetkým, čo sa nášho postupu teraz týka... aby som to objasnila: lekárka v centre vidí ako najlepšiu variantu predbežne to IUI - ja som sa jej pýtala skôr na laparoskopiu - či by ešte nebolo potrebné skontrolovať priechodnosť vajcovodov - mám totiž len jeden, o jeden som prišla kvôli mimomaternicovému tehotenstvu (hneď druhý cyklus po tej laparke kvôli mimomaternicovému som však otehotnela so synčekom), tak som sa lekárky pýtala, že či nie je možné, žeby sa ten jeden vajíčkovod "zaniesol" - zrasty, hocičo... čo sa jej nezdalo pravdepodobné, lebo som už po synovi tehotná bola - len to skončilo MA.

tak teraz nad tým tak dumám, že či mám trvať na tej laparke, keďže je to - podľa mňa - asi už len tá posledná vec, ktorá mi môže brániť v prirodzenom otehotnení (teda neberiem do úvahy psychiku, ale tú si myslím, že nemám až tak besnú, snažíme sa už pár rokov, a jedno dieťa mám, takže to zatiaľ níe je u mňa "na prášky"),
alebo či rovno to IUI? lenže ak je problém nepriechodnosť, tak je IUI zbytočné, no nie?

a ak teda laparka: absolvovali ste niektorá v Martine v Heliose tento zákrok? poprípade nejakú inú metódu zistenia priechodnosti vajcovodov (myslím ultrazvukové, či RTG vyšetrenia - viem, že je viac možností, len som počula, že najlepšia je laparka, lebo odhalí všetko - a hneď môže prípadný problém - napr. zrasty odstrániť).

vďaka za každé info 😉 😉 😉 som rada, že tu ste, a môžte mi pomôcť pri rozhodovaní sa, a hlavne, že máte vlastné skúsenosti.... takže si vaše rady, postrehy veľmi cením 😉

vafinka
8. nov 2012

@radka1704 Ahoj moja, no ja som bola na pn od boby ako som si pichla prvu injeckiu az dovtedy pokial mal byt transfer, a zrovna mi to vyslo tak, ze ked som skoncila pn akurat som zacala celozavodnu dovcu, a ked som prisla. tak uz to bolo. inak pn som mala 3,5 tyzdna, a v robote som nebola cca 6 tyzdnov, tak si to vies predstavit. 😖

vafinka
8. nov 2012

@marecek1 ahojcek, no aj mne hned nukali IUI, ale ja som to odmietla z jedineho dovodu, ze pokial ja neviem, ci mam materincu ok, a vajcovody, tak na to nejdem a dobre som spravila. bo by som zbytocne centrum zivila, mne robili hysteroskopiu, kde sa kontroluje dutina maternice a vstupy do vajcovodov. a berie sa vzorka endometria, teda vystelky maternice, a ja som si to dala robit v heliku. radsej takto ako vyhodit 3 x za iui peniazky a mozno zbytocne, je to na tebe ako sa rozhodnes.

marecek1
8. nov 2012

@vafinka vďaka 🙂 som rada, že som tu našla pár kočiek, ktoré uvažujú podobne, ako ja, poprípade - ako ty, že už majú tieto procedúry aj za sebou.... takže laparoskopiu ti robili v Heliose? môžem sa opýtať, koľko dní si bola u nich hospitalizovaná + ako dlho si potom bola PN? a tiež, za ako dlho ste sa mohli snažilkovať. ja som tú moju laparku mala pekných pár rokov dozadu, takže veľa vecí je už určite inak. a ešte: zaujímalo by ma, koľko stojí táto laparka, pamätáš si ešte?

vafinka
8. nov 2012

@marecek1 ahojcek, no to nie je laparka, hysteroskopiou sa zistuje stav materinice, krcok, a len vchody do vajcovodov, a aj na tom vidia na sone zevraj, ci tekutitna prejde vajcovodom, doobeda som dosla a poobede som isla domov, cca 3 hodky, a za to som neplatila nic, ja som ju mal v aprili, a na pn som bola 10 dni, no ja n mimi cakam uz 3 roky, tak sa hadam dockam 😀