Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@vafinka takže zatiaľ som rozhodnutá o tom, že sa najskôr skontroluje priechodnosť vajcovodu. v centre sa porozprávam s lekárkou o možnostiach, a o tom, čo by bolo najvhodnejšie. ale nie je na škodu oboznámiť sa so všetkými metódami, takže pozbieram informácie na nete, aby som tam na ňu nepozerala ako teliatko na nové vráta.
@radka1704 vies, ja som musela, kvoli robote, lebo som mala velmi tazku a namahavu pracu, brusko som si furt napinala a dvihala tazke veci, vela krat sa mi stalo, ze som hocikedy zacala dost silno krvacat, a aj mikulova to hned po mne chcela, aby som doma ostala a mala nohy hore a lezala. to bol nie len jej prikaz ale aj krajkovica. len je mi luto, ze som nesla aspon o tyzden skor,mozno by to inac dopadlo
@marecek1 ja si myslim, ze je to takto lepsie, lebo aspon budes vediet ze na com si, ci staci iui, alebo rovno ivf, aby si sa aj ty zbytocne dlho netrapila a necakala na vysledok z toho, co nema pre teba zmysel, lebo kebyze ides 3*na iui, vyhodis 300eur a ak ta rovno odporucia na ivf tak mas za to lieky. ale myslim, ze si sa rozhodla spravne 😀
co bolo bolo to uz nezmenime aj ja som stale rozmýšlala kde som urobila chybu a podla mna to je zbytocne sa tym zaoberat lebo to ta len ubýja
@vafinka presne tak.... lebo takto sa obávam, aby náhodou to IUI nebolo zbytočné - veď tehotná som už párkrát bola (síce len raz úspešne), ale bola. takže neviem, či všetko vyrieši to, že spermie do mňa vstreknú v centre, a nie priamo mm. ale samozrejme, že ak by hysteroskopia dopadla dobre, a priechodnosť vajcovodu sa potvrdí, vyskúšam IUI.
akože 3krát asi nie, to by som asi radšej zvolila možnosť už IVF - predsa len kvôli psychike, i kvôli tomu, že mávam ovulku častejšie z toho vaječníka, z ktorého otehotnieť nemôžem, takže by som sa načakala, kým by som to IUI mohla vôbec podstúpiť.
@marecek1 ja mam tiez jeden vajcovod nepriechodny a ten pocit, ze je sanca prirodzene otehotniet 5-6 krat do roka, aj to vtedy mozu zavazit ine faktory, bol hrozny. IVF je vacsia istota a ja som ho psychicky zvladla omnoho lepsie ako IUI 🙂
@kostickabonnie to mi hovor.... som chodila od lekára poriadne nešťastná tento rok: odsledovaná folikulometria, nasadený clostil - a čo z toho, keď ovulka bola práve vtedy na tej "nesprávnej" strane. takže clostil mi priniesol len kilá navyše, a nie vytúžené dve čiarky.
@marecek1 mna ani pri jednom IUI nestimulovali clostilom. Vzdy len do spravy napisali prirodzena ovulacia....ani som netusila, ze sa nieco take dava, aj ked to nepomohlo, aspon som teda nepribrala 😉
@marecek1 Ahoj, presne teraz ja riesim tutu dilemu. Tiez mam len jeden vajcovod koli mimomaternicovemu tehotenstvu, v Heliose cakam ze mi navrhnu IUI, ale ja mam este aj PCO, tak mam obavy ci to ma vyznam. Lebo ak sa vajka "urodia" na zlej strane tak to bude na figu a budem sa len napchavat clostylom. 🙂 V pondelok tam idem, laparku mi ale budu tak ci tak robit, ci mam ten jeden priechodny. Som zvedava co mi doktor povie 😉
@kostickabonnie Kolko krat si bola na IUI? Sakra to je riadna dilema...Preco ma IUI taku malu uspesnost? Ja som uz bola na IVF aj na KET, ale to je 6 rokov dozadu..nejak sa bojim ist do toho znova.. 😒 Fakt neviem co mam robit ☹
@nikola81 ja som bola 2krat ...v auguste 2011 a potom bola ovulka na vhodnej strane az v decembri 2011. Aj tak sa nepodarilo ☹ Az potom sme si doplnili vysetrenia z vlastnej iniciativy, lebo v centre GF nam ich neponukli a chceli, aby sme este skusali. Dalsie dva mesiace schvalovali ziadost, a k samotnemu IVF som sa dostala az v septembri 2012. A to som predpokladala, ze IVF stiheneme uz v marci....ale vsetko to dlho trvalo. No kto caka,ten sa docka a ja verim v pozitivnu spravu v pondelok. 🙂
@kostickabonnie uvidím... ja by som najskôr rada zistila, či mám ten vajcovod prechodný. či vôbec ešte môžem otehotnieť prirodzene - ja som už bola tehotná viackrát, len bohužiaľ mimomaternicové, MA - a teda jeden synček 🙂 preto som aj volila centrum, mám už po 30., a nechce sa mi čakať na zázrak - zvlášť kvôli tomu jednému vajcovodu. ak bude prechodný, tak IUI, a potom ak IUI nevyjde, tak IVF. veľmi rada by som bola, keby sa nám pošťastnilo prirodzene, ale dokedy budem čakať? do menopauzy?
@marecek1 😀 prepac aj som sa pousmiala, vraj do menopauzy..Ja uz mam tiez po 30-ke a bol by uz cas rozhybat sa. Ja sa snazim ist na to od najjednoduhsej moznosti, neviem co to urobi, ale laparka ma caka urcite nech zistia ci mam ten jeden priechodny. Len presne ako pise kosticka....otazne je kde a kedy sa vajka urodia. Ak na zlej strane tak je to v haji 🙄
@kostickabonnie no ja pojdem asi len raz...potom uz len ten zalozny plan IVF...ale ty si sa uz aj testovala vsak? ak som teda dobre pozerala ked som listovala diskusiu...Ty si po prvom IVF? Kolkych bojovnikov vkladali? Dvoch ci jedneho?
@nikola81 no je to také smutno-smiešne.... je to celé na figu - najskôr som párkrát prišla o mimi, dali sme si urobiť všetky možné vyšetrenia - genetika, hematologia, imunulogia a neviem čo ešte, všetko v poriadku,
potom sledovaná folikulometria, na podporu ovulky clostil (mala som jeden anovulačný cyklus, z toho dôvodu mi ho lekár nasadil) - a čo z toho, keď väčšinou ovulka na tej nesprávnej strane!!!! a keď už bola tam, kde byť mala, tak som mala taký herpes na pere, čo teda vôbec nemávam bežne, až hrôza,... tak mi lekár radšej odporučil ten cyklus si dať pozor. no takže clostil už po dva razy, a fakt mám takú smolu, že z týchto hormonálnych tabliet vždy priberiem, niekto nič, a ja hneď bum len taký fukot minimálne 3 kilá, zakaždým, a nie a nie sa ich zbaviť.
@marecek1 Jaaaj priberanie to ja poznam..Po IVF z velkosti 34-36 som isla na 40. Skoro tri roky som to davala dole. Ja som si trosku od tohto vsetkeho oddychla..Najprv IVF, neuspesne...KET potrat+kyret a potom mimomaternicove. Ja som brala aj clostil aj duphaston...ale po nejakej dobe mi to prestalo ucinkovat. So mnou zahybali len injekcie pocas IVF a skoncila som s OHSS...nejak velmi som na to reagovala. Styri roky som mala oddych ale asi takym stylom ze som sa o nic nepokusala, ficala som na agolutine z ktoreho som mala stale cysty, potom dlho lutenyl, ale z neho som bola po roku uzivania taka zuriva, ze ma chcel priatel uz z domu vyhodit 😀 ...a teraz...v pondelok uvidim..ale isto laparka a IUI.
@kostickabonnie 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 jeeeeej ved tam ti len potvrdia co uz vlastne vies 😉 😉 😉 😉 😉
@kostickabonnie aha - takže tebe už vyšiel pozitívny testík, tak to je super 😵 😵 😵
@kostickabonnie tak to sú neklamné znaky toho, že si tehuľka 🙂 myslím, a že časté chodenie na WC kvôli drobčekovi prežiješ 🙂 🙂 🙂
@kostickabonnie drzim ti palce aby sono vyslo ale daj vediet ako si dopadla!!!!!!

@vafinka aha, už som si našla nejaké infošky o laparke aj hysteroskopii na nete, a študujem odušu.
3 roky je dosť dlhá doba... a teraz sa snažilkujete prirodzene, alebo IUI, IVF?