icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

tinkatinulka
20. nov 2012

@ria191
Asi to prejde ale najhoršie je to kukať na to ako si niekto raz ... a uhaaa sme tehotnííí, ma vytáča ta nespravodlivosť.Ved nechcem tak veľa.

tinkatinulka
20. nov 2012

@vafinka No a to si zober že baby čo boli v tom čase v RF na ET ako ja sú všetky tehotné..iba ja ako čierna ovca.Asi niekto musí priemerovať štatistiky.

vafinka
20. nov 2012

@tinkatinulka ani mi to nevrav radsej, bo sa mi chce plakat ako malej, mna to este nepreslo a skoro asi ani neprejde, ja asi predam ladvinu aby som mala na brno. len ci to bude mat vyznam pri mojich vajcach

waw
20. nov 2012

Ved práve preto, a ked sa aj podari, kolke z nas to dobojuju do uspesneho konca.Su na to statistiky? Pri akych diagnozach neplodnosti sa to podarilo?Mam pocit ze statistiky uspesnosti si centra buduju na urcitych diagnozach.
Mam problem chodit do spolocnosti, pretoze vsade su tehotne, ked tam niesu tehotne, tak sú tam mamicky ktore sa rozpravaju o detoch atd. Ja sa nemozem vyjadrit, castokrat som ticho, pretoze pocity ako tehotna som nemala, nerodila som, nedojcila som, nemala som chore dieta, netesila som sa s prvych krocikov. Sedim a ticho počúvam.
Mate pravdu zufale snazilky, zufale zeny.
Svokra mi radi adopciu, ja sa necitim, zatial nechcem, chcem vlastne babatko!
Bude to niekedy?Budeme mat na nase pokusi dost financii?

ria191
20. nov 2012

@tinkatinulka ale Tinča veď máš za sebou iba 1. IVF 🙂 aj to sa ti podarilo aj keď to nedopadlo dobre. Už to je veľmi veľký úspech. Teraz to tak nevidíš, ale časom zmeníš uhoľ pohľadu. A ver, že v Reprofite sa vám to podarí 🙂 🙂 🙂 s

tinkatinulka
20. nov 2012

@ria191 Je to naše iba prvé ivf ale už druhé biochem.tehotenstvo a to ma boli ovela viac akoby bolo negatívne, ja viem teraz to vidím asi subjektívne.Reprofit neopustíme zatial pretože nám dali nádej ale zistila som že náročnejšie je udržať tehotenstvo ako sa k nemu dopracovat.

vafinka
20. nov 2012

@waw citim s tebou a som na tom ako ty, a ver mi, ze som ani vo sne necakala ako toto zas dopadne, a najhorsie ja asi to, ze ti klamu praimo do oci, len aby v sanatoriu zarobili, je mi zle, z toho ich systemu. nic ine mi neostava, len setrit na brno alebo caka na zazrak, ze to priroda vyriadi za nas ☹

tinkatinulka
20. nov 2012

@vafinka
No my sme šetrili tiež na iné a tak verím že tie peniažky nebudeme nikdy lutovať.Vždy je to ešte lacnejšie ako na slonevsku a prístup tam a tu neporovnatelný.MOj drahy neznáša doktorov ale ked sme boli na prvom stretnutí v RF tak sa celu dobu smial s doktorom že ako pojdu spolu na polovačku.Som kukala ako puk.Do Heliosu by som ho už nedostala.

vafinka
20. nov 2012

@tinkatinulka ani ja tam uz nepojde, pretoze peniazky mi vatia na ucet, telefonat uspesne za sebou a este ist k svojmu lekarovi, a ist bojovat. ale popravde este nevladzem tam ist.
ja som mojmu muzikovi o tebe vravela a kukal tiez, ale povedal len tolko, hmmm malo sa na toto prist skor a aj na to ako to v heliose funguje, ani sme tam nemali ist. a mas asi pravdu, radsej ist do ciech

waw
20. nov 2012

@vafinka Ja sa citim striedavo oblacno ale najviac oblacno.Vcera som si pozerala fotografie z pred niekolkych rokov a terajsie.Poviem ti, poriadny rozdiel.
Predtym: usmievava ,vesela s hravymi ocami.
Teraz: ustarostena z vyhasnutymi ocami. ☹ ☹ ☹ ☹ Dokedy?Chcem nove svetlo do zivota.
Stretla som zenu,ktora je silno veriaca a vie o mojom trapení. Totalne ma dorazila svojim postojom.
Povedala mi "Vies, dieta je dar a tento dar sa neda kupit!" Myslela som,že jej v tej chvili vyskriabem okale.

vafinka
20. nov 2012

@waw mal si jej povedat, ze aj ked si stretla ty ju!!!!! a ani taka ...... sa neda kupit. a mala by.
mne pribudli vrasky pod ocami, a mas pravdu, aj ja som prisla o zivot v ociach, ale este jedno mam a to mojho muzika 🙂

waw
20. nov 2012

@vafinka dakujem za skveleho manzela a fungujuce manželstvo. 🙂 🙂 🙂 🙂 Dufam, ze sa budeme milovat dlho a budeme stastny, ze nam ho nase toto trapenie nenastrbi.
Zatial to zvladame spoločne, manžel je statocny , ohladuplny, laskavy, len ja som niekedy zrela na prasky, co uz aj bolo, pred par mesiacmi po neuspesnom IVF.

vafinka
20. nov 2012

@waw ved aj ja, vie ze mi je tazko, a liekom je vela objati a vela bociek,
po prvom som sa neskutocne trapila a terza to nema ani mena, co prezivam, je to des, snazim sa na to nemysliet ale na to, co pre nas spravim do buducna a co budeme robit, ako sa to da napravit a co by sme, uz teraz planujem letnu dovolenku kam pojdeme a kam by sme sli na vychadzku a na aky vylet. jednoducho nieco.

dilino
20. nov 2012

velmi vam vsetkym drzim palce ja som mala mat zdrave dieta a v martinskej nemocnici po zbabranom porode pred porodom som dostala epilepticky zachvat a lekar ma odignoroval ked som sa pytala na vcasnu hospitalizaciu skoncilo sa to obrovskov tragediou dcerka sa mi narodila v bezvedomi ja som sa po 7 dnoch zobudila na are mala som krv hnis vodu a zvratky v plucach po mojom prebrati mi prisiel lekar oznamit ze moja mala je v kritickom stave ze aby sme cakali to najhorsie ak ze prezije mesiac bude to zazrak avsak prezila ma 4,5 roka ale chce to obrovsku obetu snahu cas a hlavne peniaze na rozne vysetrenia a veci dcerka je nevidiaca, ma epilepsiu , chore srdce , pluca, ochrnute vsetky sryri koncatiny je leziaca , nerozprava , za den ma aj 30 epi zachvatov a starostlivost na cely zivot preto vas vsetky chcem podporit nezufajte aj zivot bez deti je zivot nikdy sa nevzdavajte. nenadarmo sa hovori ked najmenej cakas vtedy to pride ked uz by ste aj nedufali prave vtedy sa to stane. 😅

kathrin17
21. nov 2012

ahojte babulky este mam taku otazocku....kolko sa prosim berie ta tabletka od 16DC a potom injekcna liecba pri dlhom protokole? Potrebujem si cosi naplanovat, tak som na to zvedava.Prosim kolko vam cela medikalna liecba trvala?Do odberu vajicok?Dakujem

magica78
21. nov 2012

@kathrin17 ahoj vsetko budes mat na papieroch od koordinatorky .provera sa brala rano a vecer 10 dni .od 23 dc sa zacali pichat injekcie ja som mala decapeptyl stale az po pichnutie pregnylu pred odberom. potom si dostala mrchu cca 30-32 den cyklu a isla si na krv a sono a pootm ti povedia od kedy si budes pichat este jedny injekcie a kolko jednotiek ja som mala gonal a ten som si pichala od 4DC po mrche do dna kedy som si mla pichnut pregnyl pred odberom 1,5dna . pichala som si to o 22 hod ked som bola vzdy urcite doma lebo injekcie musia byt v chladnicke

evkafi
21. nov 2012

bol tu niekto na KET ?

zuzu1122
21. nov 2012

ahojte babulky... citala som prispevky, ktore ste tu pridali a rada by som sa podelila. my s manzelom sme zacali chodit do heliosu pred cca pol rokom... kym jeden nam povedal, ze nebude problem, druhy povedal, ze odporuca jedine IVF + ICSI + predlzena kultivacia, inak sa dietatka nedockame, respektive si nan pockame veeeeeeelmi dlho... navyse vraj nehovoria pravdu o cene, ktoru par za IVF zaplati... uz som citala viacero prispevkov, kde bolo uvedene, ze povedali sumu do 600 eur a v skutocnosti par platil takmer dvojnasobok... toto je podla mna velmi nekorektny pristup... nebudem tu vypisovat celu "love story" ako som sa dostala do mojich zdravotnych problemov vdaka mojmu uz byvalemu gynekologovi - ten ani nestoji za to, aby som ho nazvala doktorom... prave dnes sme sa objednali s manzelom do reprofitu v brne... citala som velmi vela pozitivneho na nich... myslim si, ze zena v takejto situacii v akej sme tu asi vsetky potrebuje hlavne pochopenie a ten spravny pristup...
tinkatinulka - ked som citala tvoj prispevok, akoby som pocula samu seba... som maximalne vytocena, ze iny si mozu splnit taku samozrejmost ako je dieta a my nie... nikoho som nezabila, neokradla a pritom mam na krku takyto trest... a ako citam, niesom sama co to tak citi...

waw - rada by som reagovala aj na tvoj prispevok, citala som co si napisala o tej znamej - veriacej... dieta je dar Bozi? aj nad tymto som rozmyslala a nieje to pravda... pride mi to, akoby Boh ukazoval prstom náhodne na ludí, ktoremu dopraje a ktoremu nie... som veriaca a je pravda, ze teraz zo mna hovori zlost a som na Boha nahveana, pretoze ked moze mat dieta spinava ciganka, ktora nema ani len vytvorene zivotne podmienky tak ako je mozne ze nemaju deti zeny, ktore po nich tuzia... a ked ciganom nejake dieta umrie? no tak co, spravia dalsie dve... no je toto spravodlivost? nedavno som bola v hyper tescu na nakup... ked tam nebolo 5 tehotnych na 30 m2 tak ani jedna... na kazdom kroku, kazda brucho za rovno nosom... mlada, stara, taka, onaka... chytila som nervy a vravim nahlas muzovi aby sme rychlo odtial vypadli lebo mi to nerobi dobre a tie tehotne mi uz lezu krkom... ani som si nevsimla, ze som prechadzala okolo dalsej tehotnej... ja som si to sice nevsimla ale muz mi vravel, ze zapocul od nej, ze co si to dovolujem...

zienky, chcem vas podporit a povedat, ze uprimne obdivujem kazdu jednu, ktora to dokaze zvladat s lahkosotou, s chladnou hlavou... ja som z toho na nervy... tych slz co som uz preplakala a nic nepomaha... ani krik, ani nadavky, prosby... jednoducho nic... dufam, ze nam RF pomoze splnit si to, po com kazda z nas tak velmi tuzi...

izzie27
21. nov 2012

@kathrin17 ahoj, magica 78 ti opiasala ako prebieha dlhý protokol. Trva to približne 1 mesiac do odberu vajícok. Treba aby si bola v klude. bez stresu a ak sa ti da, chod na RD aleboPN. Ja som sla na PN, ked som si zacala pichat tie druhe injekcie, lebo budes musiet vela pit, tym pádom pojdes casto na wc a asi kazdy 2alebo 3 den pojdes rano na krv a sono. Drzím palce. 🙂

tinkatinulka
21. nov 2012

@zuzu1122 AHoj..pekne si to napísala.Aj ja som veriaca ale tiež mam zlosť na Boha že aka nespravodlivosť, dal nam dar po tom vsetkom a hned aj ho zobral preč.Bola som sa ešte v nemocnici pomodliť do kaplnky ale ani som sa nemohla pozrieť fararovi do očí a utiekla z tade preč.na otázku prečo práve my si neviem odpovedať a ani nik mi ešte nenašiel vysvetlenie prečo.Snažíme sa na vlastnú past zistit kde je pes zakopaný.Stojí nás to síce kopu síl a penazí ale ja to nevzdám.My sme už 2x odložili svadbu, pretože vždy prišiel pád na dno a teraz už ani neplánujeme lebo by som nešla do kostola nielen s vierou ale aj hnevom.

vafinka
21. nov 2012

@zuzu1122 mas pravdu, je to tak v heliose ako to je, aj my sme sa tam velmi sklamali a preto aj my uvazujeme do buducna nad brnom, aj ja velmi a velmi dufam, ze nam pomozu a konecne sa uz dozvieme, kde je problem a bude mat konkretne meno, lebo v heliose sme len poculi, ja neviem, ☹ ☹ ☹ , uz cakam 3 roky na moje mimi tak dufam, ze buduci rok sa to splni 🙂

tinka9075
21. nov 2012

@zuzu1122 ahoj pekne si to napísala 🙂 aj nás sklamali v Heliose hlavne Krajkovič ale už je to za nami ale keby ho stretnem niekde tak asi by som sa neudržala a dostal by po papuli odo mna za to čo nám spravil 😒 😒 nebudem to tu písat lebo by som písala do rána nám povedal že dieta jedine cez ivf mat budeme tak sme šli na ivf a samozrejme že sa nepodarilo sa ani nečudujem s tým prístupom centra 😖 😖 v septembri sme boli na konziutácii v Reprofite v Brne a zaujímavé že som otehotnela hned na prvý krát a stačila mi len iui 🙂 🙂 tak pre mna je Helios len o prachoch je to smutné ale je to tak bohužial 😠 😠

vafinka
21. nov 2012

@tinka9075 vidis, nas do oci klamal a bez hanby, mna aj muzika, nechceme ho ani vidiet, myslim, ze tymto by sa mal aj niekto zaoberat, ze co sa tam robi za podvody na ludoch

cmelica
21. nov 2012

kocky nam zas v Heliose pomohli a s Krajkom som bola spokojna..neviem ci som jedina,ale ano mame maleho drobca 🙂 a to sme cakali na babo 8 rokov... sice vklad nam robila Gatova,ale sona a tak Krajko...

magica78
21. nov 2012

no ja s vami nesuhlasim ja chodim do heliku od maja najprv som maja Gatovu a teraz som mala vzdy Culbovu ,obe su velmi mile a vzdy sa bavia na rovinu a povzbudia , tiez som bola z toho mimo ked mi ET nevysiel a idem na kET. ja som si precitala zmluvu co nam dali podpisovat a tam bolo napisane jasne ze sance su 40% v priemere a nikedy viac .vsetko u mna islo ukazkovo vajicok ako kvociek mrazacikov mame ale tehotenstvo neprebehlo oddychovala som aj hybala som a nic . musim verit ze raz to pride ale nebudem nikoho obvinovat . skuste sa opytat bab z BA ktore maju skusenost z BA ceńtrom a aj z brnom lebo ho maju blizsko a ochota velka ale to im nezarucilo ze zostali tehotne a aj ho donosili

vafinka
21. nov 2012

viem, ze kopec ludi, ktorym pomohol, ale zas neporovnatelne omnoho viac co oklamali a je mi to luto, ze to musim takto povedat na plne usta. a klamali kopec ludi o tom, ze jedine iba ivf,,,,, a kolko jedno stoji? * za den kolko im tam nech ludi za den penazi?????

tinka9075
21. nov 2012

@vafinka tak to máš pravdu malo by sa tým zaoberat ale neboj ved lady sa zachvílu pohnú ved nebudú donekonečna ludí okrádat 😒 😒 čo je fakt smutné že zarábajú na neštastí tých ktorý chcú mat deti to je fakt svinstvo 😖 😖 jediná dobrá duša čo tam bola tak dr.Gatová ale aj tá odišla asi sa už nemohla pozerat na to čo sa tam robí 😕 😕

magica78
21. nov 2012

@vafinka nam povedali hned na zaciatku ze je moznost otehotniet aj normalne ale je to minimalna sanca a odporucali nam 1 IUI a ak to bude negativne tak IVF a my sme si mohli vybrat nikto nam nedrzal noz na krku ze musime absolvovat IVF a este u nich

bozenkad27
21. nov 2012

@cmelica nie si jedina, ja si idem pre svoj poklad v piatok... Teda v piatok sa narodi... 🙂

vafinka
21. nov 2012

@tinka9075 mne je do placu, ked si na to trapenie tam spomeniem, ale je to aj dobra skola do buducna, stale len jedna obohrana pesnicka, ked tam prides. ste mladucka a zdravucka,,,,,,,,,, bla bla, a ked sa realne spytas na danu vec a co mas od ineho zdroja na 100percent overene a ze je to tak, tak dostanes strohu odpoved, a aj neviem. a vygulene oci, odkial si na to dosla, a atd......