icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

ketrin37
28. nov 2012

@ppetkab aha rozumieme my teraz cakame na ET

ketrin37
28. nov 2012

@ppetkab aha rozumieme my pojdeme na ET

ppetkab
Autor odpoveď zmazal
ketrin37
28. nov 2012

@ppetkab ked nam dovolia

sisulik82
29. nov 2012

zeny, preco uz v heliose nechcu vkladat 2 embrijka???
@ketrin37 vy si idete davat 1 ci 2? Odhovarali vas od 2? Lebo nas ano, a som trochu sklamana, pri 2 je predsa vacsia sanca, ze sa z tych 2 aspon jedno ujme ☹ a planovali sme si dat dve, ale nas tak vystrasila, ze teraz neviem ☹

magica78
29. nov 2012

@sisulik82 na zmluve co podpisujes je napisany dovod. ked ti vkladaju embryiko aj to samoze este rozdelit takze mozes mat jednovajecne dvojcata .
a ciste teoreticky sa moze stat ze das vlozit 2 a budes mat nakoniec stvorcata 🙂
tiez je vela pripadov ze jedno sa zle vyvija a su nasledky

sisulik82
29. nov 2012

@magica78 juuuj aj 4cata by som brala 😀 len keby boli 😀 ja viem, ze mozu byt nasledky rozne, ale co viem, tak doteraz bez problemov vkladali skoro vzdy 2 aby bola vacsia sanca a teraz po "novom" uz len po 1...tak som kus ostala sklamana 😢

magica78
29. nov 2012

@sisulik82 ked si budes chcet dat 2 tak ti daju .

lucyfromuk
29. nov 2012

@sisulik82 a s cim vas odradzali? viem ze pri dvojcatach su rizika ale keby som chcela vlozit dve embria v podstate asi nemaju pravo povedat nie.

sisulik82
29. nov 2012

@lucyfromuk ja viem, ze su tam rizika, ale zase je vacsia sanca, ze sa ujme, ked su dva...ako v podstate nepovedali, ze nie, povedali len, ze davaju vacsinou len jedno, lebo pri dvoch su vacsia rizika nedonosenia, postihnutia a co ja viem este, tak som sa tak vydesila! Ale ze ak budeme trvat na tom ze dve, tak daju dve, ale... a zase strasenie ☹ brrr, tak som sa tak nalakala, ze teraz neviem co, aj ked som bola presvedcena, ze urcite chceme 2 😖

lucyfromuk
29. nov 2012

😒

lucyfromuk
29. nov 2012

@sisulik82 fu tak to si viem predstavit ako to cloveka zneisti. my sa tiez chystame do heliosu a tiez chceme vlozit 2 kedze je necelych 50% sanca na uspech pri ivf. a to povedali ze je vacsia sanca na postihnutie? to som nevedela. a vy sa teraz viac priklanate na 1 embrio ci 2?

sisulik82
29. nov 2012

@lucyfromuk ja vobec teraz neviem, preto hladam nejaky zienky, ktore si dali 2 fazulky a vyslo im to 🙂 Halooo neni tu niekto taky? 😒 Presne ako pises, ked daju 2 tak tam vidim vacsiu sancu, ze by sa to 1 mohlo ujat a to jedno sa nemusi, ale ked ti daju len 1 a nechyti sa??? ja ani neviem, ci presne povedali, ze postihnutie, ale v takom zmysle to bolo ☹ A ty ides do heliku? ak si date vy 2 tak si dame aj my 😀 😀 😀 Akurat som volala s kamoskou, ta bola v iscare v martine a dali si 2 a ujalo sa 1, uz je v 4mesiaci...tak ja teda neviem, ja by som najradsej 2...

lucyfromuk
29. nov 2012

.

lucyfromuk
29. nov 2012

@sisulik82 Daj si do google dvojicky riziko a uvidis ze to nie je taky horor. Je tam zvysene riziko ale lekar ta bude pravidelne monitorovat a ja som casto tu na fore Dvojicky cast II. a je tam plno mamiciek s dvojickami ktore podstupili IVF tak si to precitaj. Alebo im napis a opytaj sa. Ja budem trvat na 2 embryach. Budem rada ci sa uz ujme 1 alebo 2. Len nech to vyjde a vydrzia do konca zdrave. myslim ze v heliose len potrebuju upozornit na rizika.

magica78
29. nov 2012

v cechach sa pracuje na uzakoneni vkladu 1 . ja som tiez chcela 2 vlozit ale so m si to rozmyslela lebo keby som nakoniec mala 3 to by som nestihala lebo mi nema kto pomoct

lucyfromuk
29. nov 2012

a je tam aj moznost ze sa z jedneho embrya stanu 2 i ked dvojcata nemame v rodine? 😅

magica78
29. nov 2012

@lucyfromuk jasne je to aj zmluve napisane co podpisujes pri IVF. oni ked vkladaju este nevedia ci sa nerozdvoji alebo neroztroji. ked si precitas letaky pri liekoch tak tam je to napisane tym ze je clovek nadupany hormonmy je tam ta vacsia sanca

cikyta
29. nov 2012

Počet vložených embrií zvažujte až niekde v den ET 😉
Nikdy sa dopredu nevie, kolko sa odoberie vajíčok,kolko oplodní,kolko ich prejde 6 dní PK.....(napr.ak vám zostane 1-2 = vložte ich. Ak 4-5 silných, stačí jedno a zvyšok zmraziť....)
A teda ešte su tam faktory ako vek rodičov, či počet IVF....to už je fakt individuálna situácia 🙂

olivia31
29. nov 2012

@ketrin37 ahoj ja som mala solumedrol po odbere hneď pri prvom ivf

sisulik82
29. nov 2012

@magica78 my sme ale nic nemali v tej zmluve, za kolko budeme vkladat...to sa asi rozhoduje, az pri vklade, nie?
@cikyta a ten vek rodicov, ci pocet ivf ako ovyplvnuje pocet embrijok? cikytka a ty si si kolko dala vlozit? Citala som, ze tebe ivf vyslo 😀

cikyta
29. nov 2012

@sisulik82 Kriste 😖 Jasne,že to neovplivnuje počet embrijok.............odpovedala som na to, kto premýšla nad počtom vložených embrijok....Dôvody, prečo chcieť vložiť jedno, dve atd..DOVODY,nič iné............na str.403 v čase 16:29 píšem, ako dopadli moje IVF-ká

magica78
29. nov 2012

@sisulik82 pred odberom ste podpisovali poucenie a to ze suhlasite s odberom cca 5-7 listou a tam to bolo napisane .treba citat co clovek podpisuje a pytat sa v centre aby si mala podlozene informacie nie informacie od lajkov. ja som sa vzdy tu kukla a co mi nebolo jasn enapisala na papier aby som nezabudla a pytala som sa v centre na co som zvedava

sisulik82
29. nov 2012

@cikyta veď som sa len spytala len na ten vek a tie dalsie faktory, co si pisala, som chcela vediet, ze co konkretne, kedze si to uz podstupila, tak si mudrejsia ako my, chcela som len poradit, tak neviem, preco to "Kriste"! ☹

sisulik82
29. nov 2012

@magica78 prepac, zle som si precitala, ja som mala na mysli ziadost, nie zmluvu, zmluva sa podpisuje az pri odbere a ten sme este nemali...a samozrejme, ze si ju precitam...dakujem za radu 😀
idem z tadeto radsej het, lebo ma tu este ukamenujete 😖 clovek sa chce popytat, poradit, aby sa nieco dozvedel od zien, ktore si tym presli, ale ako vidim tie reakcie su rozne ☹

cikyta
29. nov 2012

@sisulik82 Prepáč, zrejme tam chýbal smajlík, lebo tvoju vetu "ako ovplivnuje vek a počet IVF" som pochopila ako výsmech, uštipačnosť a tak... 😉 Chápeš 🙂
Tak prepáč...som si to zle vysvetlila potom 😉

magica78
29. nov 2012

@sisulik82 no tak tam to budete vsetko mat a treba sa pytat naozaj tam ,tam ti najlepsie povedia. ja ked som bola u koordinatorky a tym ze bolo tolko infosiek tak som mala hlavu ako melon ale precitala som si instrukcie a uz som si to ukladala v hlave . zabudla som ako mam pichat injekcie tak som kukla na youtube a bolo 😀
nedurdi sa . ja ta zas chapem ze je tu kopec veci popisanych ktore su mimo temy a potom sa ti to nechce vsetko citat 🙂

lucyfromuk
29. nov 2012

@sisulik82 VEK: pokial je zena starsia (napr. zeny nad 40 rokov ) uspesnost IVF klesa tym padom moze lekar odporucit vlozenie 2 embryi

POCET IVF: ak ma zena za sebou niekolko neuspesnych IVF ked sa vkladalo 1 embryo dalsie IVF mozu skusit vlozit 2 na zvysenie sance.

tiez sa moze odporucit vlozit viac embryi pri KET ak nie su az tak kvalitne ako embria pri ET... atd

ketrin37
29. nov 2012

@olivia31 aj my sme mali prvy krat

ketrin37
29. nov 2012

@olivia31 aj ty chodis do helika martin