Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@kathrin17 ja mam doma este nejaky, ale len zopar ampuliek, No, asi ste ho pichli príliš plytko. Ja som decapeptyl pichala kolmo a celú ihlu. V porovnaní s fraxíkom má super ihly, ide to ako do masla. Striedaj strany, neboj, na brušku máš miesta habadej na celý cyklus. Pomysli si, že na konci pichania budú krásne vajíčka 🙂
@tinkatinulka ahoooj, dakujem za mailik, ani som Ti nestihla odpísať, ale našla si fotečku v inej téme, Tak ako, máte už termíny na vyšetrenia?
@kostickabonnie ma, uplne strasne. spociatku som nechapala, preco ma taka krasne tenucka ihla tak boli pri vpichu aj pri vstrekovani... ked to porovnam s puregonom alebo decapeptylom... ale co by som pre svoje miminko neurobila 😉
to je uzasne, uz budes mat za sebou to rizikovejsie obdobie a mozes si to naplno uzivat a vykricat do sveta 😵
@kostickabonnie no vcera dosla imunologia..žiadna sláva, tvorím protilátky k spermiam aj embryu..buduci týžden objednávam do Reprofitu
Dievčatá robili vášmu partnerovi Halosperm vie mi niekto podrobnejšie povedať čo všetko tam vyšetrujú a zisťujú.
@kostickabonnie dakujem ti pekne za odpoved.....dnes mi ho manzel pichol uz podstatne lepsie, neda sa to porovnat so vcerajskom, sice ma to palilo, ale len ked mi to pichol, potom uz bolo dobre.Mas pravdu pichol mi ho šikmo, dnes pichol priammo a je to dobre.Dakujem moc moc za radu.A jasne, ved to robim pre nase drobatenko, tak cosi vydrzim 😀.A inak ja som sa tych ihiel tak strasne bala a pritom su uplne super .Pichnutie vobec necitim.
@tinkatinulka no vidis 🙂 nasadia ti prednison a najblizsie IUI alebo IVF bude tutovka 😉 😉 😉 a mozno aj prirodzene, ale treba mat chraneny styk vzdy okrem plodnych dni ...
@marin.frist no ja som to uz vykričala davno .... mala som (a stale mam) strasny odpor k praci 😀 tak som zrusila niektore moje pozicie a neobislo sa to bez verejnej rozlucky na konferencii, takze sa to dozvedeli aj ludia, ktori ma v zivote nevideli 😀 😀 😀
@radka1704 tak predsa sa dejú zázraky my sme toho dôkaz,i ked možno to ovplivnilo aj to,že náše organizmy boli nadopované ešte hormonamy,ale je jedno čo k tomu pomohlo hlavne,že nám to vyšlo. Veľmi ti prajem,aby ti všetko dobré dopadlo a drobec sa ťa držal ako kliešť 🙂
Som už počula o prípadoch,že niekomu nevyšlo ivf a hned potom sa im to podarilo prirodzené 🙂
Dúfam,že nás bude stále viac a viac 🙂 🙂
@kostickabonnie ja idem v stredu a tiez sa neviem dockat. Semtam mavam ranne nevolnosti,ale nie je to kazdy den nastastie 🙂 Od vcera mam pocit,akoby mi ustupovali iste prejavy, dufam,ze je to OK. Uz ma nebolia tak prsia ako ma boleli. Ja som zase ten typ, co na zaciatku schudne 🙂 moc mi jest nechuti 🙂
@marin.frist tak drzim palce aby bolo vsetko OK 🙂 mna akosi prestavaju boliet prsia, dufam,ze to neznamena nic zle. vies ked je clovek doma, tak sa asi moc sleduje 🙂 ty sa ako citis?
@evkafi s tym pozorovanim mas uplnu pravdu, ked je clovek doma, tak len premysla, co znamena to a ono a ci je to dobre alebo zle 😀
ja som celkom ok, sem tam ma picha v podbrusku, kazde rano do 5 min skoncim na wecku, ale nastastie ma "len" natahuje (zatial), dokonca nechodim ani casto cikat, ale si vravim, ze spociatku pri OHSS som mala vacsie brucho, tak som mozno trenovana 😀
stale si na PN, vsak?
@marin.frist ano, ja som od zaciatku na PN a od 12.1 by som mala byt na rizikovom takze budem v PN pokracovat az do konca 🙂 Aj mna semtam pichne v podbrusku a tiez nechodim nejako extra vela cikat, mozno to bude neskor 🙂 a co sa tyka toho napinania, tak aj v tomto sme na tom veeeelmi podobne 🙂 jedine co mi uz lezie na nervy je ten utrogestan, no ale ved uz vydrzime nejaky ten tyzden , ze? 🙂
@evkafi neboj, ani mna uz nebolia prsia, este minuly tyzden ma boleli bradavky a uz je to ok, teda dufam 😨 a ako pise @marin.frist pri stimulke a ohss som mala rovnako velke brucho ako teraz, mozno este vacsie, takze teraz sa citim omnoho lepsie, ako počas procesu IVF. 😉 ja som zatial pribrala 1 kg, jedine, čo ma trápi, je nejaký črevný vírus, nepreháňa ma síce viackrát do dňa, ale idem raz za deň a samá voda...vôbec sa mi nevstrebávaju tekutiny alebo čo ☹
@evkafi to Ti lekar automaticky povedal, ze ides na rizikove? je aj nejaky konkretny dovod alebo skratka kvoli IVF? (teda ak sa mozem opytat 🙂)
utrogestan je to najmenej, pichanie fraxiparinu je o dost horsie 😀
@kostickabonnie fuha, ziadna sranda :( aj na to beries nejake cipky? aby sa Ti to nejako nezhorsovalo...
@marin.frist nie, uz sa mi to parkrat stalo, aj som to konzultovala s lekarom, povedal mi, ze to nie je hnacka, lebo to by som mala lietať na wc aspon 2-3 krat. Ak idem len raz, tak je to len riedka stolica. A ze by to chcelo kolonoskopiu alebo ine vysetrenie criev. Ale ono to vzdy nejako ustupi. Tak asi prejdem na nejaku racio stravu, ktora trochu precisti creva.
@kostickabonnie v takom pripade hej, ked trosku upravis stravu na chvilu, snad sa to da dohromady 🙂
vidis, ani neviem, kolko som pribrala, vzdy mi lietala vaha 2 kila hore-dole... a ked som si bola u lekarky po teh knizku, sestricka mi kazala postavit sa na vahu komplet oblecena vratane kabatu a ciziem, takze uz tak 3 kila hore v zazname 😀
ahojte baby...teraz picham decapeptyl, a nejak za styri dni by som mala dostat MS, najneskor 7.1. mam ist do heliosu na kontrolu....oni robia vnutorny ultrazvuk pocas menstruacie?Alebo ako to je?Aby som sa vedela pripravit....dakujem pekne ak sa najde niektora z vas, ktora mi odpovie 🙂
@kathrin17 Ahoj, Ja coskoro zacnem brat Proveru a potom Decapeptyl ( ak sa to tak pise :o ) . K tvojej otazke som sa tiez pytala v heliose, kedze aj ja tym prejdem skor ci neskor, a bude to zhora, klasicky ultazvuk, na brusku. To by bolo velmi neprijemne ak by to robili zdola 😒 pocas menstruacie.
@kostickabonnie ja som schudla 1kg 🙂 snad ti ten problem rychlo prejde. ja sa teraz tiez citim ovela lepsie 🙂 uz ti brali krv a robili tie prve velke vysetrenia?
@marin.frist je to automaticky po IVF, teda tak mi to dr povedala. no verim,ze injekcie nie je ziadna vyhra,ale ved vies kolko sme si ich uz napichali 🙂 🙂
@alika36 juuuj super, tak to som rada, lebo inak by som sa citila neskutocne neprijemne, teraz si ma fakt potesila, tak dufam, ze to tak bude. Teraz ides prvy krat na IVF? Mna uz rano caka piata vcelicka decapeptylu....dufam, ze to pichanie coskoro skonci 😀....nejake tri tyzdne to dufam uz len bude trvat 😀

@marin.frist joj, ten fraxík má hrozne tupé ihly, že? Len pekne pichaj, aby bolo dobre 😉