icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

kathrin17
28. jan 2013

@alika36 takze sme sa spoznali, len sme sa nepozdravili :-/ ty mas teda riadnu davku gonal, ja som stimulovala len 11dni, viac nebolo treba, lebo mam vajicka uz velike, pregnyl mi pichla vcera teta ona je sestricka na gynde, takze ani neviem, ze to mam pichnute...vraj ked to pichaju na pohotovosti,tak kopec bab malo bolavu dokonca celu nohu, ja necitim nic. Dnes z rana mi bolo docela zle, som myslela,ze pojdem do nemocky, som myslela,ze sa mi rozbieha hyperstimulak, ale vypila som asi 1,6l caju a do toho liter mlieka a uz mi je super 😀. Pohovor sme my mali uz minuly tyzden vo stvrtok.Docela dost informacii. A kolko mas asi tak vajicok? Ako ti to dopadlo?

alika36
28. jan 2013

@kathrin17 ja neviem preco tak vysoku davku, ale zatial to funguje vraj. Vraj mam 7 velkych na oboch stranach + 3-4 drobnejsie. ( takze tak do 20 vajicok ) teda rozmery vsetkych je od 8-13mm. Su zatial spokojni somnou, viac ich rovnomernych co vraj potrebuju. Ako ti bolo zle? Zaludok, ci krce? Zatial ja som ok len niekedy ked si sadam, tak citim spodok brucha, ale to som citila aj kazdy mesiac ked som mala mat ovulku, len teraz tam mam viac vajok 😀 . Veru asi ta voda ma nieco doseba. Pregnyl my pichne asi u nas na gynde ak bude treba.

kathrin17
28. jan 2013

@alika36 mala som bolesti ked som sla "cikat".....strasne tlaky dole, akoby som si mala vytlacit mechur, uz som mala fakt strach....kedze uz mam pregnyl v sebe a ten to moze vsetko spustit, ale chvala bohu sa to ukludnilo 🙂. A ty si kolky den stimulky vlastne dnes?A to co opisujes to tlacenie dole v podbrusku to mam uz piaty den....tiez mam vajok ako kvocka, tak to je urcite tym 😀 mame skratka velke vajecniky....ja som reagovala velmi rychlo na gonal, az boli doktori prekvapeni, takze moja max davka bola 150 jednotiek

alika36
28. jan 2013

@kathrin17 aha, tak zatial pri cikani som si nevsimla nic, len posledne dni mam trocha zapchu, ci je to tym neviem. dnes som 10 den. haha to si dobre opisala my sme teda kvocky 😀 . Zacinala som so 187,5 a teraz som 225. Este mi ostalo 1 pero a asi 50 jednotiek. Tak uvidim ked zavolaju. Mala osm zmeskane 2 hovory ale nedvihaju ak to boli z Martina. Este pockam a brnknem na recepciu. Uz ti nieco vraveli aj o plateni, ked si sa zmienila vyssie o cenach. Cennik mam aj ja, a poznacili ktore veci sa budu platit. Platenie bude zrejme hned po zakroku.

alika36
28. jan 2013

@kathrin17 ozaj a co si mas priniest v utorok? nejake pyzamo? zdravotnu kartu od obvodneho tiez? bude to rano?
Aj manzel ide s tebou, zrejme ze?
My sme mali zhorseny spermiogram, tazko povedat preco, dost to trapy mojho. Posledne dni nieje v kozi, mal aj chripku taku miernu a poti sa akosi vnoci. Niekedy si myslim, ze ma vacsiu depku ako ja 🙂

kathrin17
28. jan 2013

@alika36 zapchu som mala teda aj ja a dost poriadnu, ale dnes to konecne aspon trosku povolilo...je to podla mna urcite tymi liekmi. Mne pri cikani zacalo robit problemy vcera a dnes, ale uz je to o 300% lepsie ako to bolo rano, uz sa citim dobre, tak som to asi zazehnala 🙂. Nie nevraveli mi o plateni nic, len sme si to vcera s manzelom tak preratavali, pretoze nevieme kolko peniazkov si mame so sebou zobrat.Viem ze sa plati urcite hned po odbere,tak preto ma to zaujimalo.Lebo mame urcity limit na karte, tak preto som potrebovala informacie. A kedze mame vela vajicok a oplodnenie bude formou ICSI, tak sme rozmyslali,ze kolko si ich dame vlastne oplodnit.Ja by som najradsej vsetky, ktore sa daju, lebo ich moze este kopec odpadnut. Ak sa nebudu spravne vyvijat a nakoniec mozeme dospiet aj k tomu,ze nebude co vlozit.Aj take pripady nam embryologicka spominala.Tak preto som potrebovala info.

kathrin17
28. jan 2013

@alika36 presne ako u nas, tiez je problem v manzelovi.Ja som podla vsetkeho v poriadku.A aj ja na mojom badam,ze je cim dalej tym nervoznejsi. A tiez bol minuly tyzden chory a embryologicka nam povedala,ze kazde prechladnutie moze ovplyvnit SPG, tak sa boji,ci tam vobec nieco najdu.
Manzel ide so mnou.Pyzamo netreba. Iba vlozku, biele ponozky a papuce ak chcem. Mame tam byt rano o 7.30, odber by som mala mat o 9.45

alika36
28. jan 2013

@kathrin17 drzim velmi palce, prave mi volala koli vysledkom. Vsetko bolo ok, davka vraj zostava 225 ako bolo, a kontrola v stredu + pohovor s embriologickou. Tak uvidime. A kolko embrii si chces dat vlozit? Myslis, ze vyhoveju ak budem trvat ze chceme 2? Aj ked som stale na vazkach, kolko, lebo som citala o tom vselico. Moj by chcel aby dali 2 ale v Martine uprednostnuju 1. Odhovarali ta na tom pohovore? nechcem ani ja ziadne rizika, ale ako kazda urcite chceme aby to vyslo na 1 krat, a pri 2 embriach je vacsia sanca, ze?

kathrin17
28. jan 2013

@alika36 ja si budem davat urcite len jedno, myslim,ze pri prvom raze ti nebudu chciet dat dve. Na pohovore ma odhovarali. Ale ja som ani dve neplanovala.Radsej babatka po jednom, ak by sa nahodou chytili obe, bola by to velka fuska.

alika36
28. jan 2013

@kathrin17 ved to mam aj ja tie iste pocity z 2 ako ty. Necham to na lekarov asi. fuska by to bola, to moj si asi nevie predstavit, lebo teoreticky aj z 1 by mohli byt 2.
Ok, kathrin budem na teba urcite mysliet, a posielat ti vela vela energie aby si bola kludna a aby vsetky vajka pekne sa zamotkali s rybickami a raaastli a rastli ako maju.
Ak ma este nieco napadne napisem. a aj ty sa ozvi prosiiim.

hunka
28. jan 2013

@lajdacka ahoj, tak aj ja mam obrovsky strach z tych ihiel ja sa urcite sama nepichnem, ide to robit manzel 🙂 len neviem ci ma chyti to asi rano pred pracou bude nahanacka po byte 😀 a kedy si pichas? casovo? nam povedali, ze naj je rano,ale to vstavanie pred pracou ma nici, nie to este si pichat...a som z ruzomberka tak dufam, ze to prve pichnutie zajtra zvladnem 😝

deinad
28. jan 2013

@kvietok1605 no u mna zase hykali nad krasnymi vajickami a embryami a nic z toho...so sliznicou mam aj ja trochu problem, byva dost nizka a poslednej dobe pri vkladoch tak 6 - 7 mm. Sice mi doktorka hovori, ze co by som chcela pri svojej vyske mat aku maju baby so 180 cm 😀 ale aj tak sa mi to nezda no...🙂

lajdacka
28. jan 2013

@hunka ahoj zlatko ja som mala strašny strah stich inekci a manžel sa tiež bal mi to pichnut. tak som skusila ja a je to super to vobec neboli tam su maličke ihličky skus si to sama aby si si to mohla sama regulovat. ako hovorim je to brnkačka teraz už som frajerka ale bala som sa aj ja ale pichneš tu prvu a uvidiš zvladneš to. a ty chodiš do prace? ja idem na pn.ja si picham decapeptyl rano okolo osmej deviatej. a potom ked budem pichat aj puregon tak ten si dam večer takže jedna rano druha večer aby bol odstup.neboj držim moc palce a daj vediet ako ste sa nahanaly dobre 🙂 ale ako ti vravim skus sama je to lepšie možeš to regulovat čavko kakavko

kvietok1605
28. jan 2013

@deinad no nič nie je ideálne , ale ty sa nevzdávaš to je dobre ako sa hovorí keby sa už šťastie unavilo a sadlo aj na teba však? Možno ho bude treba nejako uhnať 😀 len keby človek vedel ako. Poznám aj babu ktorú poslali domov s tým že nech si adoptujú dieťa že to proste nepôjde a potom keď už sa prestali snažiť tak otehotnela a má 3 mesačného syna ja som to už tiež skúšala nemyslieť na to ale na mňa to nezabralo

hunka
28. jan 2013

@lajdacka no mi pichame diphereline a potom merional...a chodim do prace, dokonca som v zdravotnictve,ale dnes som sa tak s pacientom vynatahovala, ze som potom bola tak znicena, ze manzel ked to videl tak bol na vrchnu taky nahnevany, ze vie co chystame a necha sa ma natahovat..tak idem od 1.na pn...a ty? si pn, ci este sa len chystas?
inak sa dooooooost bojim,je to nase prve ivf,tak dufam, ze bude aj uspesne a kolko mas rokov?
a mystale nevieme, ci pichat rano, ci vecer, ked v heliose povedali, ze najlepsie rano i ked neviem preco a potom ze tu druhu mozeme teda naraz s touto prvou casovo,ale zda sa mi to dost...vy ste to robili predtym ako?dakujem za rady 😀

marecek1
28. jan 2013

@magica78
@olivia31
@vafnka

ahojte kočky 🙂
tak už mám za sebou hysteroskopiu v Heliose, zároveň mi skontrolovali priechodnosť vajcovodov kontrastnou tekutinou pod ultrazvukom - prechodnosť potvrdená, takže super,
brali mi vzorky z endometria, výsledky budú o dva týždne, ale v podstate celý zákrok trval cca 15 minút, okolo ôsmej som bola prijatá na izbu, potom sála, a o 11. som už šla domov.
zákrok vykonával mudr. Krajčovič - neviem, prečo som si ho predstavovala ako staršieho lekára, je to mladý lekár, sympoš. prikláňa sa k budúcemu cyklu k inseminácii, takže zasa clostil + pregnyl, no uvidííííme, ako budú folikuly rásť a dozrievať, lekár sa vyjadril v tom zmysle, že po týchto zákrokoch sa často ženám podarí otehotnieť, takže s novým optimizmom nastupujem do nového boja 😉 😉 😉 😉

kvietok1605
28. jan 2013

@marecek1 držím palce nech to výjde nepovedali ti aká je úspešnosť inseminácie lebo neviem či do toho ísť ak mi to navrhnú

marecek1
28. jan 2013

@kvietok1605 lekár sa vyjadril v tom zmysle, že tá inseminácia má dosť veľké šance na úspech - samozrejme, v prípade, že vaječníky budú pekne reagovať na stimuláciu clostilom - a že budem mať dostatočne veľké folikuly, ja určite chcem najskôr vyskúšať IUI.

kvietok1605
28. jan 2013

@marecek1 ešte si nemala clostil? ja som naň reagovala super teda 2 krát tretí krát som mala cystu ale doktorka mi povedala že to nie je nič hrozné ale otehotnieť prirodzene sa mi nepodarilo teraz mi v CAR robia všetky vyšetrenia nanovo tak uvidím čo mi povedia ale predpokladám že ak budú hormóny ok navrhnú mi to čo tebe ja som už laparku absolvovala viem že vajcovody mám priechodné

marecek1
28. jan 2013

@kvietok1605 už som mala clostil párkrát, len neúspešne.

makovicka53
28. jan 2013

@marecek1 ahoj preco ti robili hysteroskopiu?

kvietok1605
28. jan 2013

@marecek1 vôbec? ani s vyššou dávkou? niekto bral dokoca 3 denne ani tak nie?

marecek1
28. jan 2013

@kvietok1605 akože neúspešne som myslela v tom zmysle, že som neotehotnela. teda pokiaľ bola tá kombinácia clostil + pregnyl + plánovaný sex.

pomocou clostilu sa mi tvorili folikuly, len problém bude niekde inde - nepriechodnosť vajcovodov sa teraz vylúčila, tiež aj možné prekážky v maternici (zrasty, polypy - hysterka nič také neobjavila).
tak uvidíme, čo bude ďalej.

marecek1
28. jan 2013

@makovicka53 z viacerých dôvodov:
najskôr sme sa snažili otehotnieť len s pomocou clostilu + pregnylu + duphaston + plánovaný sex, čo nevyšlo,
a dohodli sme sa s lekárkou, že pred IUI by bolo vhodné skontrolovať priechodnosť vajcovodov (ak by priechodné neboli, tak je to IUI úplne zbytočné, zbytočné financie, psychika, čas...), a tiež aj vnútro maternice, či tam nie sú polypy, alebo iné mechanické prekážky, ktoré by bránili uhniezdeniu. lebo na ultrazvuku predtým sa mi tam ukazoval útvar akokeby polyp, ale bola to našťastie len nejaká zvýšená sliznica.

kvietok1605
28. jan 2013

@marecek1 toto poznám len mne sa navyše robí cysta na vaječníku bez pregnylu mi folikul nepraskne

lajdacka
29. jan 2013

@hunka ahojky no tak to radšej chod na pn nestoji ti to zato aby si sa vynatahala. ja som bola dnes u ženskeho tak mam pn teraz som mala ešte dovolenku do konca januara a teraz som už pn. lebo ja robim dost tažku pracu tak preistotu.nemusiš sa ničoho bat da sa to všetko zvladnut hlavne pohoda. ja som bola najprv na inseminacii neuspešne potom na ivf neuspešne mala som len 3 vajička a ztoho bolo dobre len jedno ale neujalo sa tak teraz idem na 2 ivf. a mam už dost rokou 36 ale stale som mala niake problemy najprv som 2krat potratila potom upchaty vajcovod takže laparoskopia a teraz uvidime hadam to už konečne vide lebo už je to dost naročne aj na psichyku. vieš čo ja si picham decapeptyl rano a potom ked budem pichat puregon tak večer aby som mala odstup aj prvy krat som to tak robyla jednu rano a jednu večer. a jem hodne bielkovin a vodu len ked som smedna dnes mi povedal moj žensky že netreba pit tolko vody 3litre dene len ked si smedna že to tiež netreba prehanat. takže tak aby si vedela a som zo žiliny a ty?

lajdacka
29. jan 2013

@kathrin17 ahojky chcela by som sa opytat ako si dopadla? a moj manžel je teraz tiež chory tak aj ja sa bojim ked pojdeme na odber vajičok asi tak za 2týždne či tam niečo aspon bude mat ked je chory.

vafinka
29. jan 2013

@marecek1 tak supis, ze to mas uz za sebou, len ja stale tvrdim ze pri tomto zakroku ti nemozu skontrolovat priechodnost, nech studujem co to po nete, ale na to by museli mat ine vybavenie. 😀 , drzim paleceky k skoremu uzdraveniu.

hunka
29. jan 2013

@lajdacka no tak prvu rannu injekciu sme obidvaja prezili 🙂 a celkom sa to dalo zvladnut, skor by som povedala, ze bol strach väcsi,ako injekcia 😀 my sme z ruzomberka a mam 26, tiez mame problem u manzela,tak dufam, ze ja som ozaj ok ,ako vsetci tvrdia 🙂 a vy ste si uz teda presli riadnou cestou za babätkom...ale ja verim, ze tento rok bude stastny...pre nas vsetky 😉 a inak k tej vode som ja vypila tak tri litre uz vcera,ale ked som vecer isla spat, tak som bola taka smädna, ze som si vzla pit aj k posteli a dokonca v noci som pila 🙂 a to sme pichali iba dnes1x 😀 cudne,cim viac pijem, tym viac som smädna...a kedy asi ides do heliosu?

kathrin17
29. jan 2013

@lajdacka dopadli sme tak.Anesteza na mna posobil dost zle.Bolo mi strasne blbo.Jedina z nas 8mich co sme tam boli, tak som musela dostat infuzku, inak by som sa nepostavila.Tlak som mala len 80/55, sialene nizky. AAAAAAAAAle mame 12vajicok, mam mierny hyperstimulak,tak som dostala akesi injekcie na 5 dni, z toho jednu mi pichli hned v centre, ani neviem kedy.Spala som este bez pohnutia po anesteze asi hodinu a pol. Zajtra si budem volat, kolko sa ich oplodnilo.Potom dam vediet. Inak je mi dost na figu, strasne ma boli brusko, ale vraj je to normalne, tak tomu budem verit. Krajkovic sa smial, ze si ma tam nechaju na noc ako straznika 😀