Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@vafinka ahoj,
skús kuknúť aj na ich stránke, tam je: http://www.sanatoriumhelios.sk/sk/sterilita/dia...
píše sa tam aj o metóde HYCOSY - kontrastná hysterosonografia - to som podstúpila po hysteroskopii aj ja - skontrolovanie priechodnosti vajcovodov pomocou kontrastnej látky plus ultrazvuk.
a ďakujem, už sa cítim celkom fit. trochu ešte krvácam, ale to úplne minimum.
@marin.frist dufam, ze ano moja.....a ja som im tam dokonca padla, alebo riadne o nieco udrela....mam celu pravu ruku samu modrinu....od ramena po laket...vraj som sa riadne hadzala, ma nevedeli udrzat na posteli.Nechapem. Ruku mam jak po bitke.
@kathrin17 to kedy, pocas odberu?? fiha 🙂 nevadiiii, hlavne nech sa z tych 12tich co najviac oplodni a potom nech uz to ide len a len dobre 😉
@marecek1 ahaa tak je dobre, lebo ja tiez planujem hysteroskopiu ak by nam nevysliel KET
@marin.frist momentalne mi je strasne zle.....podla na som im spadla, ked mi odviazali nohy.....mam pomliazdeniny na oboch rukach, nasla som si uz aj na druhej a dali mi akesi injekcie na hyperstimulak.Mam pocit,ze ma riadne chyta ☹.Je mi dost zle, ak sa to nebude dat vydrzat, tak rano bezim do spitala.Neboli ma len brusko, ale mam aj brutus tôaky v ramenach,neviem,ci z toho padu,alebo mi tlacia pluca na kosti.Dycham zatial dobre.
@kathrin17 dostala si Solu-Medrol?
nestresuj sa, aj ked to nie je lahke - prve dni su najhorsie. ja som mala odber v piatok a v nedelu som bezala do MT, lebo v lahu som dychcala ako lokomotiva, bolelo ma na hrudi aj v ramenach, ale to bolo tym hromadenim tekutiny, tlacila na branicu a zmensovala moznost rozpinania pluc. a tiez ma strasne boleli rebra, myslela som si, ze asi z toho, ze som cestou v aute celu dobu lezala na boku na sklopenom sedadle, takze som skoro nespala v noci a musela som si dat Ibalgin :(
ak Ti bude velmi zle, bud chod do spitala alebo zavolaj na mobil Krajkovicovi, ked tak tam skocis na dalsi den a on Ta pozrie 😉
@hunka no vidiš som ti hovorila že to je v pohode 🙂 tak to si mladučka 😉 no veru hej už sme toho prešli dost hlavne ja preto ti vravim že už mam toho aj dost na psichyku je to naročne. ale dufame že ak boh da tak bude dobre ak nam je sudene. ☹ šak to je ok ak si smedna tak sa kludne napi ja len vravim že netreba pit nasilu. vieščo vychadza mi to tak 30až32den cyklu takže asi tak na buducy týžden utorok streda?podla toho kedy dostanem menzes.ozaj ja som mala v ružomberku vydatu sestru dlhe roky som tam chodila na prazdniny do ribarpole? tak nejak to tam ked prejdeš most tak su romovia a tam dalej je asi tak 5bytoviek za sebou tak tam
@kathrin17 tak to mi je luto ýe ti bolo tak blbo a ten tlak to si ozaj mala nizky. ale super maš dost vajičok tak parada 🙂 tak pekne odychuj a ležkaj až si v poriadku 😉 dobre budem čakat a držat palce až maš čo najviac krasnych vajičok 🙂 to bruško boly to je pravda aj mna bolelo ked som bola prvy krat na ivf ale neboj to prejde 😉 hlavne nech je dobry vysledok
@lajdacka no presne viem kde 🙂 v rybarpoli, a uz tam nebyva? skoda, by sme sa stretli uz s kocikymi 🙂 a isdete si ak sa podari dat jedno ci dve?a tak do heliosu to vychadza aj nam nejak na buduci tyzden utorok - streda..neviem ako to ale dopadne 🙂 , len uvidime kedy, ved sa tam mozno raz stretneme 😀 to by bola sranda. a inak sa mas ako?podla toho vsetkeho co tu citam bude asi najhroznejsich tych 10dni cakania..ci je to tam... 😉ale verim, ze budeme naraz aj od stastia oslavovat 😀 tie dve //
@hunka nie už tam nebyva už byva tu u nas v žiline.ja len jedno už mam dost rokou vieš a naposledy som mala tiež jedno ale ak budem mat dobrych viac tak vložit jedno a dake zmrazyt až mame do rezervy.neboj bude dobre 🙂 ja mam tiež strach ako to dopadne a hlavne kolko bude vajičok ale musime to brat z optimizmom 😉 no to by bola sranda. mna poznaš podla toho že mam strašne kratke vlasy ako chlapček 😀 mam sa celkom dobre len som nafuknuta a staršne mam vetry 😀 no to hej to čakanie je na nervy 😒 no to by bolo že aka nahodička a paradička 😀 🙂 😉
@kathrin17 Ahoj aj ja som takto zareagovala na anestézu pred 7 mesiacmi taktiež som dostala infúzku aj tlak som mala strašne nízky aj solumedrol som si pichala neboj sa ono to prejde len buď v pohode ak by si mala veľké bolesti choď do nemocnice ....držím palce tvojím drobčekom nech sa im darí tuj tuj tuj 😲
@marin.frist hned vcera ma pozrel moj gynekolog, vecer som mu volala a kedze je to moj ujo, velmi sa o mna bal, tak mi kazal okamzite prist.Tak zmeral kolko mam tekutiny v brusku a dnes ked tam pojdem na injekciu, zase ma pozrie,ze ako sa to vyvija. Tiez ma velmi bolelo na rebrach a ramena brutal, ani pohnut som sa nemohla a este stale to boli, tak sme na to tusim, tak isto, dufam,ze tak budem aj pokracovat 😀. A ano tie injekcie su solumedrol.Aj ty si ich mala?
@kathrin17 hej, aj ja som ich dostala na 5 dni. tie bolesti mi po par dnoch ustupili, ale mala som stale dost tekutiny v bruchu, aj o dost vacsie brucho nez teraz 😀 v MT mi potom niekedy v 7tt povedali, ze jej tam mam tak liter a pol a mozu ju odsat, ale ja som do seba nechcela nechat zasahovat, aby sa nieco nestalo miminku... a teraz uz tam nemam nic 😉
@marin.frist jeeeej tak to je perfektne, ani nevies, ako si ma tymto podporila 😀. Ja verim,ze mi bolesti ustupia co najskor a ze sa nam to podari. Dufam, ze vklad bude v nedelu, aby pritom bol aj manzel. Vy ste mali po kolkych dnoch vklad?
@kathrin17 no lebo viem, ake to bolo, tiez som mala hrozny strach, brucho sa mi nafuklo, ani pohnut, paradicka 😀
my sme mali vklad na 5. den od odberu, muz bol nachystany v praci a ked som rano volala do MT, tak mi povedali, ze mame dobehnut tak na 11tu a uz to bola rychlovka 🙂 kolko vajicok sa vam oplodnilo?
@marin.frist takze celkovo bolo 12, zrelych bolo 7 a oplodnilo sa spravne 6, dufam,ze daktore dobojuju do konca 😀
@marin.frist inak ja mam dens teda brucho poriadne, som z toho zufala, snazim sa vela pit, ale kedze ma to vsetko tlaci, tak mam problem do seba nieco dostat.Bola som na gynde a namerali mi tak pol litra tekutiny, dufam, ze to nie je nejak moc ☹
@lajdacka super,tak sme na internom boli naraz,az na to ze ja som sa tam musela 2krat vratit, lebo sestricka mi papiere co vytlacil lekar zbalila do kraty a ja behom, ze na vlak do prace, a na zastavke kukam co mi napisal..a sestricka mi dala ine vystrenie, ineho cloveka 😒 ..ako doplietla to total a ked som sa vratila, tak este naziapala po mne, ze to urcite preto, ze mam u nich este povodne priezvisko v systeme a uz skoro 2 roky mam uplne ine, tak mi zacala vysvetlovat ze to preto ze som to este neoznamila na poistovni zmenu priezviska a ake to robi problemy...,aj ked som jej ukazala karticku poistenca, ze uz odkedy je na moje sucasne meno,ale ani za nic si nepriznala,ze ona spravila chybu a lekarovi dala cudziu kartu,nie moju a aj vysledky tym padom dopletla 😠 ...ale aspon lekar bol mily 🙂 ze za 46 rokov ako tam robi sa to este ziadnej sestricke nepodarilo tak domotat... 😀 takze som do prace nakoniec ani nesla, uz by to nemalo aj tak zmysel 😀
@kathrin17 ahoooj, to som rada ze sa citis uz lepsie. Dnes som bola na kontrole v MT a stale este nie su vajka dost velke 😢 zvysili mi znova davku, ale uz nie gonal lebo dalsie uz nehradi poistovna a bolo by to okolo 350E za kus! strasne vela, tak som zvolila lacnejsiu variantu aj ked narocnejsiu. a to rozrabat prasok a tekutinka Meriaonal, je to vlastne podobne. Takze ziadna slava, aj vajka akosi nerovnomerne rastu podla toho ked vravel rozmery. Som smutna. Dr. sa tvaril akoby vsetko bolo ok, vraj nemam z coho byt nervozna, tak dufam, ze len ja panikarim a nie dokrori, to je ten lepsi pripad. V piatok idem na poslednu, aspon tak bolo povedane a v pondelok najneskor bude vyber. ak nebude ziadna zmena. Asi maloco ide pomasle 😖 . Mali sme aj pohovor s embriologickou, takou mladou. Drzim palce aby co najviac sa uchytilo emrii a rastli do kraaasy 😉 paaa

@kathrin17 vidim, ze mas rovnaky priebeh po odbere ako ja, tak dufam, ze budes mat aj rovnake stastie 😉 tiez som dostala aj infuzku a cely den ma bolelo brucho, neboj, to cez noc povoli 🙂