icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

lajdacka
30. jan 2013

@hunka tak to si mala riadne behačky 😀 ale hlavne že maš už všetko vybavene. no ja to poznam sestričky si nepriznaju chybu ale musim poveddat čest vynimkam niesu všetky take 🙂 tak zlatko teraz len pekne pichat odychovat a čakame ako to všetko dopadne 😉

kathrin17
30. jan 2013

@lajdacka mam ale strach, dnes som bola na gynde a moj dr videl asi pol litra volnej tekutiny v brusku, snazila som sa vela pit, tak neviem, ci som sa toho tak nafukla, ale brusko sa mi dost zvacsilo a je bolestive na dotyk.Neviem, ci by som nemala zabehnut do nemocnice na infuziu.

lajdacka
30. jan 2013

@kathrin17 a čo ti nato povedal? musel ti niečo povedat čo maš robyt ked to tam videl? brucho mam aj ja nafuknute ale neboly ma len tak trošku ako ked maš plodne dni. ja na tvojom mieste by som radšej ak teda nevieš čo maš robyt a doktor ti nepovedal čo tak by som volala sanatorium chodiš do martina? a tam ti určite povedie čo maš robyt

lajdacka
30. jan 2013

dievčence chcela by som sa vas opytat či niektora pichala aj puregon a kolko sa zan plati aby som vedela kolko si mam nachystat. dakujem 😉

kathrin17
30. jan 2013

@lajdacka tu tekutinu som tam mala aj vcera po odbere a doktorka povedala, ze je to ok. Dali mi akurat dalsie injekcie a to je tak vsetko. Teraz mi to sestricka u nas na gynde picha.Ak sa to zajtra nezlepsi, tak budem volat do Martina a mozno si tam aj zabehnem na infuzku, nech sa mi ulavi.Vcera ked mi ju dali, tak mi bolo lepsie.

marin.frist
30. jan 2013

@kathrin17 super pocty! 🙂 tak nech ich to co najviac dotiahne do konca.
k tomu bruchu.... no to este bude. a ak otehotnies, budes stale rovnaka, tekutina ustupovat a babo priberat a potom budes dlho stihlejsia nez teraz. hlavne nech veci dobre dopadnu 😉

kathrin17
30. jan 2013

@alika36 juuuj tak to ma strasne mrzi, ze ti to takto pomalicky ide. Mne kopec gonalu este zostalu.Akurat dnes sa mi ozvala babenka a predala som jej ho.Ma si pren v nedelu prist. Ostalo mi asi 800 jednotiek. ale verim,ze sa ti to konecne rozbehne a vsetko bude ok. Ja som bola taka smutna, ked mi vobec nezaberal decapeptyl. Ale vravel,ze je vsetko ok a aj bolo 🙂. Aj my sme mali s takou mladou, dnes som jej volala,ze kolko z nasich krpcov bojuje.Bola velmi mila. Ja mam asi pol litra vody v brusku, dufam,ze to bude len a len klesat, lebo ma to dost tlaci.Zajtra si budem asi volat do heliosu a budem sa informovat, co mam robit.

kathrin17
30. jan 2013

@marin.frist ty si sa tiez citila tak brutalne nafuknuta? Este mozem chodit vystreta, ale robi mi to tazkosti.Snazit sa pit ako dufa.Teraz som si dokonca spravila urologicky caj, aby mi to vytiahlo moc z tela. Dufam,ze mi to pomoze.Teda manzelik ma obskakuje.Je strasne zlat. A povedal,ze chce vlozit siesteho bojovnicka, ze bojovat skratka musia vsetky 😀 tak uvidime. Kolko si ty mala tekutiny v tom brusku asi? Mala si aj pred ET?

marin.frist
30. jan 2013

@kathrin17 ako, ja som celkom prsata a mala som brucho viac vpredu nez prsia 😀 😀 😀 cele, od zaludka az dole, teraz mi vystupuje len podbrusko. nafukla som sa hned v den odberu, takze tekutinu som mala aj pred ET, ma pred nim aj kontrolovali, ci to nie je tak zavazne, aby museli ET odlozit, ale nastastie v pohode. potom mi uz pocas prehliadky v tehotenstve povedali, ze jej mam tak liter a pol a postupne jej bolo stale menej.
povedali, ze ak sa otehotnenie nepodari, vstrebe sa to veelmi rychlo a ak sa podari, holt to vstrebavanie potrva pocas celeho prveho trimestra.

kathrin17
30. jan 2013

@marin.frist ja len velmi dufam,ze nam to neodlozia, ja sa tak tesim,ze budem mat fazulku uz v nedelu v brusku a nic mi to nesmie prekazit. A kolko si asi tak pila denne?Ja mam dnes za sebou skoro tri litre a chcem to dotiahnut aspon na tie styri.

marin.frist
30. jan 2013

@kathrin17 pila som tie 3-4l denne, niekedy, ked uz som bola tak preliata, ze mi ani nechutilo jest, aj menej nez 3. na to nemysli, ze by Ti to odlozili, aj si bola na kontrole u toho svojho uja?

kathrin17
30. jan 2013

@marin.frist bola som aj vcera vecer, aj dnes a zajtra okolo piatej idem znova.Chce ma radsej pozerat, ked by sa to nahodou zhorsovalo.Uvidim, co mi povie zajtra.Ja len dufam,ze to pojde k lepsiemu.

marin.frist
30. jan 2013

@kathrin17 to asi az casom, hlavne nech sa to nezhorsuje 🙂

vafinka
30. jan 2013

@lajdacka zalezi od toho, ze kolko ti predpisali, teda ake balenia. ale cca 200eciek a viac asi.

olivia31
30. jan 2013

@lajdacka to je jasné že musíš pokračovať ..no my sme zatiaľ ešte len 8 deň cyklu takže tento cyklus sme sa rozhodli, že ešte nebudeme nič riešiť počkám na ďalšiu menš. a až potom .....neboj nič manžel sa dá raz dva do poriadku a bude všetko ok držím palce. 😉

lajdacka
30. jan 2013

@kathrin17 ja som zatial v pohode. to si išla sama k doktorovy? či si mala niake priznaky? ja mam len večie brucho ale inak nič sitim sa v pohode

lajdacka
30. jan 2013

@vafinka diky za info ale ešte neviem kolko mi napišu ešte picham decapeptyl a ten mam 4balenia po 7inekcii a platila som okolo 80ečiek. tak uvidim 🙂

lajdacka
30. jan 2013

@olivia31 no ved to je jasnačka 🙂 a prečo to ešte teraz nechceš netreba na nič čakat zlatko 😉 no manžel už je ako tak v pohode už mu je dnes lepšie ale ešte ležka pije čajik a odychuje.dakujem pekne aj ja držim palečky 🙂

olivia31
30. jan 2013

@lajdacka no ja nechcem lebo som brala pred dvoma týždňami antibiotika a teraz zasa manžel je chorí takže nejdem tlačiť na pílu potrebujem biť fit takže ešte počkám na ďalšiu menšt. a potom sa do toho pustím aj v práci máme toho veľa a teraz mi šéfka nedá toľko a tak často voľno.

deinad
30. jan 2013

@kvietok1605 ano tiez som o takych pripadoch pocula, aj tu na MK, dvojicky z IVF a ked nemali este ani rok tak otehu aj prirodzene, takze po rokoch snazenia zrazu 3 deti...ale obavam sa ze ani moj pripad to nebude, tiez som na to aj nemyslela aj myslela a vysledok rovnaky 😒, tak je nevzdavame to. zatial nemas ziadne vysledky?

vafinka
31. jan 2013

@lajdacka tie 4 balenia decapeptylu ti bohato stacia a este ti aj ostane. ale za ten puregon rataj tie dve stovky a co mas v recepte, ze ake balenia?

lajdacka
31. jan 2013

@olivia31 jaj tak to hej ked si brala antibiotika to sa dajte dokopy a potom treba do toho ist cupky dupky 🙂

lajdacka
31. jan 2013

@vafinka ahojky ja viem že mi to stači a že mi aj ostane aj pri prvom raze mi ostalo ale ine čo som pichala.ešte nemam recept ten dostanem ked pojdem na kontrolu ked dostenem menštruaciu ten 30až32den cyklu. mam tam len napisane že si mam zobrat korunky na recep a aj na pero to pero viem že bude 360ečiek ale ten puregon neviem tak uvidim ale asi ako hovoriš tich 200ečiek. 😉

kathrin17
31. jan 2013

@lajdacka no ja som bola tiez uplne bez problemov, ziadne problemy som nemala pocas stimulky, ked som pichala decapeptyl a gonal, bolesti nastali po odbere vajicok, brucho mam ako v piatom mesiaci, tak som pre istotu k lekarovi isla. A este mi pichaju take injekcie do zadku solumedrol sa to vola. Boli to jak slak, ale uz to vydrzim 😀

vafinka
31. jan 2013

@lajdacka pocuj a to pero si kupujes??

vafinka
31. jan 2013

@lajdacka asi aj viacej, ja som naposledy platila za lieky presne 300e,

lajdacka
31. jan 2013

@kathrin17 no ani ja nemam žiadne problemy len trošku večšie bruško a sem tam taky naval že sa spotim ale inak v poho 🙂 ja som ani po prvom umelom nemala žiadne problemy ani po odbere tak dufam že aj teraz to bude ok všetko.neboj to vidžiš 🙂

lajdacka
31. jan 2013

@vafinka no asi hej bolo mi tak povedana mala som na vyreb dve jedno modre a jedno červene prečo? dasa to aj nejak inak či? lebo prvy krat som pichala obyčajne tak že som si musela všetko nariedit nachystat a tak ale teraz som sa rozhodla pre pero koly tomu že to nieje take naročne. tak potom.

lajdacka
31. jan 2013

@vafinka no parada už sa to len stupnuje stale čosi sem 300sem 200 sem100 a nakoniec to bude super sumička ☹ ale v poho človek obetuje všetko len aby to malo dobry vysledok

kathrin17
31. jan 2013

@lajdacka no tak to si teda dobre znasala. Ale dnes uz je to aj pre mna o moc lepsie.Uz sa mi dari aj zatiahnut brusko, co som este vcera nemohla, tak verim,ze tej tekutiny je tam menej. O pol siestej idem na gyndu,tak uvidime 🙂. Uz sa neviem dockat zajtrajska,ze kolko mame bojovnickov. Dufam,ze ich ostalo 6.Moj muz chce vlozit sieste v poradi 😀 ze je to jeho stastne cislo,tak uvidime 😀