Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@sisulik82 dakuejm, ja so už som definitívne rozhodnutá že sa na to opýtam dr. , proste to chcem podstúpiť, ked nad tým tak rozmýšlam, je to zákrok hradiaci poisťovnou, mala by ho podstupiť každá žena pred IUI, ktoré si hradí sama nie ?? aj ked v zdravotníctve asi nie je vždy všetko logickééé.
ahojte už 1 a pol roka beriem duphaston vždy od 16DC až 25DC a vždy som pravidelne na 29DC dostala MS a tento cyklus dnes som 24DC a mám špinenie a nechápem čo sa to deje neviete čo by to mohlo byť? akurát teraz keď mám ísť na 3DC na krv na hormóny sa mi stane toto? nechápem čo to moje telo vlastne chce
@marin.frist
@olivia31 tak baby, volala som si do Heliosu a zdvojnasobili cenu za mrazenie embrii.Je to sila, mohli aspon upozornit.Ale tak co uz, aj tak by sme ich urcite nedali vyhodit. Takze som rada,ze mame tolko mrazacikov ako mame.
@hunka ahojky oslava dopadla super bolo paradne dojedena ako blazon 😀 akurat si idem poodhrnat avetko lebo je zasipane snehom a idem ku mamine jej poupratovat 🙂 ja mam dnes 31den a menzes nikde tak som volala helios a idem zajtra medzi 7až 8 rano na sono krv a mam si aj pytat lieky tak uvidim kolko budu vlastne pitat. napiškaj mi večer dobre lebo teraz tu už nebudem ja sa tu večer kuknem 🙂
@lajdacka no ja som dnes 29. a dufam, ze sa to umudri 🙂 a inak si volala na recepciu a tam si sa objednala? sa citim uplne ako blba, uz ani neviem kde a kedy volat 😀 ale teda zajtra sa tam tym padom nestretneme 😒 ale nevadi,tak aspon sa posunies uz dalej a aj budem vediet co ma v najblizsich dnoch caka 🙂 a potom sa tam uz urcite stretneme 🙂 tak si pekne poupratuj maminke a vecer sa tu "vidime" 😉
@kathrin17 A to len tak zdvojnasobili cenu? ja som tam bola 2 tyzdne dozadu a hovorili ze mrazenie bude tak 160 eur stat.
@lucyfromuk ano zdvojnasobili....nie za zakladne mrazenie jedneho embrya...to stoji 160€ ale kazde dalsie embryo predtym bolo 20€ a teraz uz je to 40€...je to dost...ale som stastna za tie mrazaciky...
@kathrin17 celkom hnus, takto bez upozornenia. aspon tym, co im dali ten povodny cennik, mohli nechat povodne...
@marin.frist
@olivia31 babulky ja mam tiez taky nazor, ale nepomozem si.....je to skratka sila....100%priplatok je fakt dost....ale presne tak,vedia,ze by sme si to zaplatili, aj keby sa za jedno platilo 60eur.....ved su to nase deticky 🙂
@lajdacka
@marin.frist Dievčatá to pomaly aby sme banky začali vykrádať ak to pôjde tak to ďalej tak si to naozaj človek nebude môcť zaplatiť ....no čo zarábajú na našom nešťastí ☹
@kathrin17 ahooj, tak uz to mam za sebou, napocudovanie som nemala ziadne velke komplikacie, dost podobne bolesti ako pred vyberom, tazsie chodenie, a vstvanie, otrasy bolia. Inak nic viac, chvala bohu. mali sme 18 vajicok, ale priatel musel podstupit pre istotu TESE, asi on to tazsie znasa ako ja. zajtra budem volat kolke boli zrele. V sobotu slubili spravit vklad. stale mam pit vela vody a dali mi nejake tabletky do posvy Utrogestan. No ako drzi sa fazulka?? Dnes to bola palka co sme tam nechali, ale nedalo sa tomu vyhnut. TESE bolo len 500Eur! Tak paaa a drz sa
@marin.frist No ja si myslím to isté , ale to je asi všade rovnako.......no keby si mali mamičky platiť za pôrod ak je to v okolitých štátoch tak tiež neviem či by sa im to páčilo pretože taká čo otehotnie prirodzene tú to nestojí toľko čo nás a hlavne tie tm... a popritom nás majú za prachaté ženské čo nevedia čo z peniazmi už som sa stým pár krát stretla .
@alika36 waw 18 vajok je krasna uroda, dlzim palce aby ich bolo zrelych co najviac, my sme mali z 12 zrelych 7, ale chvala bohu sme na tese nemuseli ist, dalo sa bez problemov vybrat kvalitne spermie, lutujem tvojho draheho, verim,ze toto je pre chlapa strasne tazke ist na taky zakrok. Som rada,ze ty to znasas dobre.Aj ja som mala dost velke bolesti najma pri otrasoch,ked som chodila, alebo v aute, ale teraz uz ani neviem,ze som bola.Fazulka sa ma snad dobre.Debatujeme a pospavame kade chodime 😀 tak snad nam bude dobre.A ako to preziva tvoj manzel?Neboli ho to vsetko?Moj sa bal,ze tiez bude musiet ist na ten zakrok,ale uspesne sa tomu vyhol 🙂.
@marin.frist presne tak, v tomto s tebou suhlasim, ale som rada aj tak,ze je taka moznost,ze ktosi pomoze...kedysi to nebolo mozne a pary ostavali bez vlastnych deticiek, aj ked by si to napr v sucasnosti bez problemov mohli dovolit.Som fakt vdacna za tu moznost a asi by som si riadne vycitala, keby som to nepodstupila.
ahojte baby plne sa k Vam pridavam v teme, ze je nehorazny priplatok100% za zamrazenie.. nas to caka teraz tiez, zatial len pichame...ale je to naozaj len o prachoch,ale zas aj my sme radi s manzelom, ze aspon nieco taketo je i ked, ked sa bavite o tom, ze ini si myslia, ze sme prachaci, co nevedie co s peniazmi a daju si "urobit" dieta..
a najviac mi bolo luto, ked sa sestricka na internom tvarila a pozerala na mna ako na tu poslednu chuderu..a doslova som mala pocit, ze keby tam prisla baba ktora ide na potrat a ja co chem ivf, tak jej urobi este poklonu za to ako sa obetuje a mna vysmeje..ako poznamka pred ostatnymi pacientami, ze "... a to ako musite riesit dieta az takto, no moja treba sa v posteli viacej snazit" ma tak pichla pri srdci, ze som otdial isla s placom a ti starsi dedkovia co tam sedeli neviem co si pomysleli....mna uz asi v tomto svete nic neprekvapi... ☹ a ked som to povedala manzelovi mal chut ist jej jednu vrazit..ale aj take sme "my" zeny.. ☹ lebo lekar bol mily a poprial vela stastia pritom bol stary..a od toho by som cakala opovrhnutie a nie od mladej sestricky....
@kathrin17 taaaaaaaaaaaaaaaak 😀 😀 😀 dakujem kathrin, tak perfeknte som sa uz davno nezasmaila.... 😀 ale ano, asi som svina aj ja , lebo ked som prisla v zufalom a uplakanom stve domov schuti som si zanadavala a popriala som jej to iste co nam a mozno 100X horsie 😖 som svina....a dakujem, zasmiala som sa perfektne 😀
@hunka nemas zac rada potesim, ked mozem 🙂 pretoze viem co to obnasa.....a doslova nenavidim, ked sa niekto obuva do nasho sexualneho zivota 🙂 juuuuj dobre som sa teraz vykecala, aspon som odburala stres a tiez mi usiel cas pri cakani na vysledok 🙂 dnesok mi ide neskutocne pomaly....
@hunka No keby sa to stalo jej osobne alebo jej deťom tak by inak rozprávala ....proste niektorí ľudia sú hnusní ....moja skúsenosť kolegyňa nemohla mať deti tak behal po doktoroch lietala všade kde jej poradili aby otehotnela prirodzene no a keď sa dozvedela, že ja chodím po doktoroch / šéfka moja jej to povedala všimla si na priepustkách čo som jej doniesla od gynkol. tak si to dala do kopy a bolo jej jasné prečo asi tak často chodím. / tak bola taká špina , / že no veď decko chce mať tak behá / a ona čo robila hnus až sa mi žalúdok dvíha aký sú zlý ľudia a popritom ona robila to isté len už zabudla ....to je tak..... Kašli na sestričku jej sa to vráti možno nie tak to ale iným spôsobom. 😉
@hunka jaj tak to maš ešte čas teda do toho 30až32 dna cyklu.hej na recepciu tam povieš meno a den cyklu a oni ti povedia inštrukcie 😉 to je v poho ja som bola taka ked sme išli prvy krat na ivf stale som volala aby som niečo nevinechala 😀 no nestretneme ale šak nevadi možno sa stretneme inokedy šak mame rozdiel len 2dni cyklu 🙂 neboj budem ta o všetkom informovat 🙂

@magg424 Ja som bola 1x na IUI - neuspesne, potom sme mali ist este 2x (kvoli ziadosti na IVF), ale odporucili mi urobit hysteroskopiu (mensi zasah ako laparka) a tam mi zistili uplne nepriechodne vajcovody. Na sone to vidiet nie je, takze ja som rada, ze som na tom zakroku bola, lebo by som zbytocne vyhodila dalsich 200,- eur za IUI a aj tak to nepomohlo. Takze neviem, ja by som to urcite zvazila, alebo vyskusala to prve IUI, ak by sa nezadarilo, islo by som dat zistit priechodnost...