Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@kathrin17 tak dufam , ze uz si napapna..a mozeme sa obidve pustit do citania 😀 a ak by si mala nahodou cestu okolo tak sa stavna to cevebcici.na veceru si mm vyziadal coko puding s jahodkami a slahackou,takze ja asi tiez ziadnu zdravu stravu nemam 😉 ,ale co uz, nutelku by som si aj ja dala 🙂 a inak sa citis ako? dufam, ze ti je uz lepsie,lebo ked som citalaako ti bolo zle po odbere,tak ja uz stresujem teraaaaaaz 🤐 hihi..pockaj ja im ked budem spat porozpravam vsetko co len budu chciet 😀 aj to co nebude treba..tak ak mas cas mozeme pisat,alebo knizky do ruky na start a hura citanie 🙂
ahojky dievčenca prajem dobru chut k tim mnamkam 😀 ja mam dnes palacinky 🙂 dnes som bola na kontrolu na krv a sono takže zatial všetko ok dostala som recept na pregnyl aj pero tak som si to vybrala a čakam poobede na inštrukcie ked mi budu volat ake boly vysledky krvy a kedy mam začat pichat pregnyl 😉 dievčata mate skusenosti z tim perom? lebo vyzera to dost zložito sestrička mi to dnes len tak na rychlo ukazala a to bolo všetko tak idem asi čitat navod a uvidim hadam to niako pichneme potom z manželom 🙂 ale budem rada ak mi napišete skusenosti a poradite ako čo 😀
@hunka neboj sa.....ved nas tam bolo 8bab a tak sialenu reakciu som mala iba ja 😀 takze ziadne stresy este pred OPU, ja musim byt vzdy vo vsetkom ina 🙂 predpokladam,ze to znesies priam bravurne. Skoda ze si az z RK, moj mm tam ma krstnych, tak 4krat do roka sa u nich vieme zastavit na kavicku 🙂. Nejak ma lame, asi po tom vydatnom obede, tak si pojdem trosku pospat a potom sa znova ozvem 😀.Mozno aj kustik precitam z tej vychyrenej knizocky.
@lajdacka ja som mala pero iba na gonal a to bolo uplne v pohodicke.Nic narocne, mojho mm to naramne bavilo, bolo to viac zaujimave ako klasicke injekcie 😀. Natocis si na ciferniku kolko jednotiek si mas dat, nasadis ihlu, ocistis miesto kde ides pichat, pichnes stlacis pero a pocitas tak do desat, pozries na cifernik a ak je tam nula, tak si dostala spravnu davku.
@lajdacka ahojky, tak co moja, co ti povedali? som taka zvedava, moje dni si davvaju na cas..este tiez stale nic.. a co ty? neprisli nakoniec? a ta palka za pero a pregnyl? je to vela, nie ? a nedali ti aj davky do toho pera v tej nehoraznej cene? dufem,lebo to bybol ze.....a uz vies odkedy zas pichas aj druhe? ci ti az po obede povedia?taka som zvedava..ja ak dnes nic, takci tak tam zajtra volam, lebo budem 31.DC...tak sa budeme nahanat 😀
moj trpi kazde rano ked mi picha...to zni teda dobre,ako daky narkomani 😀 😀 mi miesame prasok a roztok..tak to robi on a ja len zatnem zuby.. v jednej polovicke bruska oki, a v druhej ze auuuuuuuuuuuu 😢 ale trpi so mnou,asi viac ako ja...tak sa tvarim velmi statocne ,akoze nic, lebo ten jeho pohlad utrapeny..to ma boli viac ako vpich 🙂 a co vpich ta napln ..to je ze vau..aj teba to tak stipalo,ten obsah? a uz utekaj oddychovat, male si to ziada, ma chvilku poobednej siesty 😀
@hunka ahoj, co sa tyka toho TESE nam o tom hned vraveli na zaciatku, lebo spermigram bol stale slaby, dufali sme ze to bude stacit ale bohuzial ked prislo k tomu, tak radsej sme to riskli a dali TESE, lebo nemuselo by byt dost na oplodnenie vajicok. priatel stale stona, boli ho to, predsa je to na velmi citlivej casti semennikov, ma tam 3 stehy. Pouzili nejake mnozstvo aj z toho. ale bolo aj vela nedozretych. Si myslim ze vam to ponuknu, a radsej s tym ratajte ak seprmiogram bude slaby. Nam robili aj skusobny asi tyzden pred oberom ako sme natom. Zvladol by to urcite, ale Pnka by musela byt aspon 5 dni, tazko sa mu chodi a dali mojmu na 3 dni antibiotika. Ved aj my si musime toho prezit vela a nie vzdy je to prijemne. Treba ho povzbudit trocha.
@hunka no moj sa na to pichanie zo zaciatku strasne tesil, ale treti den spravil prvu modrinu a odvtedy uz bol strasne nestastne, prve som mala decapeptyl a ten stipal ako das......asi po desiatich dnoch som sa mu rano rozplakala,ze uz nechcem, tak ma tak stiskal a utisoval, ale no zvladli sme to.Museli sme. To pero uz potom bolo super, to som ani nevedela kedy pichol, je tam totalne tenulinka ihla, tak som fakt vobec nevedela. Aj ja som vravela,ze sme ako narkomani 😀 este doteraz mame ihly v spalni v krabici 😀 musim to zobrat do lekarne 🙂
@hunka ahojky mojko no nepovedali mi nič bola som na sono a na krv a to bolo všetko dostala som recept na pregnyl a dali mi aj pero to mi dala doktorka a dokopy som platila 300ečiek.včera som len špinila ale dnes už ma tak boly brucho a už sa mi aj roztiekly konečne.nie davku ti daju ked ti budu telefonovat poobede mne volala teraz asi tak pred hodinkou a dala mi 200jednotiek pichat a začinam od štvrtku pichat rano decapeptyl pokračujem a večer puregon a v pondelok mam prist na kontrolu klasika sono a krv.no to by si mala zavolat ked už maš 31den.
@susesi ahoj ako som spomenula vyssie, zalezi to na vysledkoch spermiogramu, ak by bol velmi zly tak ho spomenu. Pripadne sa spytaj nato sama. urcite ti povedia. nam to povedali hned na zaciatku aby sme stym ratali. tiez ho uspali na 15 minut a urobili maly rez na spodku semennika kde vyrezali kusok tkaniva kde hladali spermie ktore by mohli pouzit ak by bolo malo v cerstvom. potom asi 2 hod tam lezal aj som mnou na izbe a ptom po konecnej konzultcii sme isli domov. dali mu na 3 dni antibiotika. je to bolestive asi 3 dni ale stale si musi davat pozor.
@kathrin17 vieš ako ja sa strašne bojim ihiel ☹ ale manžel sa boji tiež a maminu mam už taku postaršiu tak som musela sama pri prvej som sa triasla ako osika ale teraz už pohoda picham ako nič 😀 ale druhemu by som určite nepichla. a som zvedava ako budem teraz to pero ale hadam to niako zvladnem manžel mi bude aspon robyt asistenta či to robym spravne 😀
@lajdacka neboj, aj ja som mala bobky z ihiel, ale bola som prkvapena ze Gonal ( pero) je uplne bezbolestne. to akoze vazne!! Ani Decapepthyl nie je taky ako pero. Mne dokonca posledne dni predlzili stimulku o 4 dni a uz gonal by som si musela hradit celu sumu, tak som volila klasiku Merional a to sa musi rozrabat prasok s vodickou. Daju ti male striekacky a 2 druhy ihiel hrubu a tenku a sama si to riedis a pichas. to som mala stresy, ale nakoniec ani to nebolo az take zle, nieco ako Decapepthyl. Spomen si koli comu to vsetko podstupujes a hned to je lahsie. Niekedy mi pomohlo ked som pozerala TV popri tom a nesustredilasom sa az tak na ten pocit. Zmaknes to !!
@alika36 ja mam pero puregon pen. to poznam to riedenie to som podstupila ked sme boly prvy krat na ivf to mo pichala svokra a všetko sme museli riedit ako hovoriš vodička prašok a jedna hrubšia ihla jedna tenšia to boly ine stresy ale vidržala som to teraz jednorazovky decapeptylu su pohoda to nieje nič 🙂 však to človek si spomenie nato krasne čo pride a stach je hned fuč 😉

@hunka mnaaaaam ty si provokaterka....tu si kazdy vari jedla, ktore ja zboznujem......neplechy jedny baby 😀 akurat som sa vratila, tak si aj ja idem naplnit brusko a veru nakupila som kila a kila ovocia a tak isto aj zeleniny, plus mliecko a jogurtiky....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaale 😀 nepohrdla som ani nutellou...nemozem to s tou zdravou stravou zase tak moc prehanat 😀 a kupila som si 50odtienov sivej aj ja 😀 mali ju v tescu za 15,99 tak som ju kupila za darcekove poukazky co mm dostal z roboty.....mame v nich cez 120eur, tak to treba pomaly minat 😀