Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@kathrin17 juj mnamka ten obedik, si ozaj sikulka 😀 😀 a myslim, ze mrchu mame asi tak 80% z nas tu "trpiacich" taku svinu bolavu 😀 😀 😀 ale aj keby som mala prezit tak cely mesiac koli malemu urobim to..i ked ked to mam tak si prajem nikdy viac To nemat 😀 😀
a lyzovat nechod, este dade ked budes sediet prechladnes,nech muzi vidia co pre ne obetujem, aj my sme boli predminulu sobotu este polyzovat "naposledy" tento rok 😀
a idme sa trosku psychicky pripravit na prvu davku druhej injekcia a potom ti dam vediet ako to dopadlo,ale urcite to nebude take zle ako prva diphereline 😀 😀
tak si siestujte a uzivajte ze ste konecne spolu 😉
ahojte baby.. uz tu dlho sledujem tuto stranku az teraz som sa odhodlala sem napisat ..neviem co robit.. s manzelom sa pokusame o babo uz 3 rok minuly rok sme navstivili centrum asistovanej reprodukcie Helios v Martine, lebo moj manzel ma azoospermiu.. este pred navstevou v heliose mu robili spermiogram u nas na urologii tam vysiel 2 krat uplne nulovy cize azoo..ale ked sme prisli do Heliosu tam mu vysiel spermiogram uplne super ..tak nas poslali domov a povedali aby sme prisli este po 2 mesiacoch na kontrolny spermiogram a tam bol zase azoo ...nevedia nam to vysvetlit..tak nas poslali na genetiku ..ale vysledky maju byt az v marci tak cakam s napatim co bude ..ale jedna vec mi nejde do hlavy ze 3 krat mu vysla azoospermia a raz to mal uplne super ..rozmyslam aj nad moznostou ci to nemohli s niekym tam zamenit ked to vtedy vyslo dobre.. neviem co uz robit..momentalne nam ostava len cakat na vysledky z genetiky a potom sa asi vsetko vyjasni ..velmi tuzime po babatku ..ja by sla aj do darcovstva spermii ale manzel to odmieta ze radsej potom adoptovat .. pekny vecer zelam
@alul ahoj, tvoj pribeh velmi je podobny tomu nasmu. Neboli ste nahodou na spermiograme v Leviciach? Lebo my sme tam boli 3x priblizne a stale nenasli ani jednu spermiu, tak sme boli dost zufali. Neskor nam povedali ze priatel ma varikokelu, zistite si aj vy u urologa ale odporucam vam potom ist do LUcenca tam je jediny odbornik a robia tam aj ten zakrok. Pohladaj nejake info na nete o tom. Len tak v skratke, varikokela je akoby zdurena zila na semenniku ktora privadza teplu krv do neho a ako vies teplo zle posobi na tvorbu spermii. My sme podstupili 2 opraciu prave v Lucenci lebo v Nitre to nevyslo a aj robia inou metodou, zastaralou. Tak zisti si to prosim. No a po 2 rokoch operacii sme sa odhodlali ist do Heliosu a tam sme zazili sok, v sperimiograme nasli dostatocny pocet spermii. Tam totiz maju podrobnejsi a citlivejsi pristroj, tak nezufaj. S[ermiogram moze kolisat inak dost vyrazne, my sme teraz zazili ze spermie mozu ubudnut behom 2 mesiacov. Pockajte na tu genetiku ale snazte sa vyuzit cas popri tom a vylucit tu varikokelu. Pripane si zozen bylinne tablety Kotvicnik zemity ( tribullus) odporucaju ho v Heliose.
@alul
@alika36
kocky, ja pri mojich aktualnych skusenostiach uz neberiem vysledky spermiogramu ako nejaku nemennu velicinu.. tento mesiac bol manzel na spermiograme, vysledky katastrofalne, 98 % patologickych a z tych 2 percent dobrych len 2% pohyblivych a aj celkovo mensie mnozstvo. o dva dni po vysledkoch spermiogramu som mala ovulaciu a za 2 tyzdne boli 2 // na teste a to mam zdravotne problemy znacne aj ja.. Nam urolog povedal, ze nie je sanca na prirodzene pocatie..
@mambba WaW, to si ma vpodstate velmi potesila, vela takych pripadova sa stalo, nam tiez povedali ze prirodzene pocatie nepirpada do uvahy. Vies to vyjadrit prosim aj v kusoch kolko spermii? nase sa daju pocitat, tak malo ich je ☹ .
ale ja vravim ze aj motyka vystreli ked treba.V tvojom pripade to bol zazrazrak , musela si byt velmi stastna...
@alika36 v kusoch sa ti nevyjadrim asi presne, len tak co si odhadom pamatam.. ze dobrych bolo z celeho mnozstva cca niekolko malo tisic..ale tym, ze sa mu vytvaraju zhluky, ktore zabranuju pohybu tych pohyblivych, k vajicku mohlo dorazit mozno par stoviek( citujem lekar povedal, ze ak by mal byt velky optimista, tak to par stoviek snad bude). ono tych par stoviek je minimum na prirodzene pocatie, lebo spermie musia naleptat povrch vajicka, aby sa mohla jedna dostat dnu..
a stastna stale som.. v podstate tento zazrak je velmi cerstvy ( ved kukni ku mne do albumu) ja som tehu zistila len minuly tyzden, dnes som 5tt +1.. takze je to este take krehke tehu, z krvi je ale potvrdene, este musim cakat take 2 tyzdne na utz a strasne verim, ze to vsetko dopadne Ok.
@mambba ahoj, tak, ako citam, my sme o dost horsie s tym poctom spermii, ale moj drahy, je stale optimista a este viac teraz, ked musel podstupit TESE a bol cely uboleny. Tak ak by sa nahodou nevydarilo teraz otehotniet umelym, tak dame si pauzu asi pol roka a obaja sa budeme snazit aby ten sperimiogram sa zlepsil a on nemusel podstupovat take bolestive zakroky. Tesim sa s tebou a drzim ti palce. mrknem sa ucite do albumu.
Ahojte,chcela by som sa spýtať,či nahodou niektorá neviete,či v Heliose nie je druhé oplodnenie s nejakou zľavou pre samoplatcov,vopred ďakujem
@kathrin17 ahoj, som rada ze pises. Nuz som velmi nervozna a chodia mi rozne myslienky po rozume, neviem sa akosi sustredit na ine veci. Asi by to chcelo vypadnut k niekomu na navstevu. Dali aj tebe fotku? Mna to velmi prekvapilo, dojalo ze je tam ta mala bodka. 😀 Rano ma trocha bol spodok brucha, ale potom to preslo. Ozaj mala si aj nejake spinenie ako tvrdia, ked sa zavrtava embrio?
Tebe sa to krati uz, to napatie musi byt este vacsie. 😵
@alika36 no tak tomu ver, ze napatie je obrovske.......vsetko sa sledujem a tak....spinenie som vobec nemala, ani naznak....jedine co mam, tak to je obcasne popichavanie v jednom vajecniku a prsia mam samu zilu, su viac modre ako farby koze....ale nemyslim si,ze by to bol nejak znak 🙂. A nervozna som kazdym dnom cim dalej tym viac 🙂. akurat som teraz zehlila obrovsku kopu, aby som sa odreagovala a chystam sa pokracovat v citani knihy, i ked najprv by som mala uvarit 😀.Moja drahocennost sa chysta spat, tak aby ked sa zobudi som mala navarene. Takze asi dam varit a potom budem citat 🙂. Takze vravis,ze si nervozna uz teraz?Aj ja som bola a bude to este horsie 😀 to ta nechcem strasit, ale skratka je to tak 🙂
@kathrin17 popichavanie mam aj ja. Tie prekrvene prsia su podla mna dobrym signalom.. 😵 Ja este mam uvarit polievku nejake mensie prace. Napadlo nam zase dost snehu, trocha som odhrabala nieco, ale zvysok necham na draheho ked pride. Asi sa predsa pozvem k niekomu na pokec 😀 pekny den ti prajem
vafinka,ja suhlasím s lajdacka,netreba to hneď vzdavať,my sme sa snažili 10 rokov
tak dievčence zajtra ma čaka sono a krv tak som zvedava čo mi povedia či tam už bude niake to vajko 🙂 mam 38dca picham a picham 😀 a dufam ☹
@alika36 ahoj.nie my sme od trencina.. uz sme boli u 2 urologov a u kazdeho mal nulovy spermiogram iba v heliose mal raz velmi dobry ale zas nasledne uz zas nemal nic.. mojmu manzelovi robili aj sono a proste vravia ze vsetko je v poriadku ze netusia z coho to moze byt preto nas poslali na tu genetiku len vysledky budu az v polovici marca..Manzel bral aj hormony aj vitaminy a nic nepomohlo .. a odkedy zistil ze je neplodny tak ma problemy aj s erekciou ..velmi sa tym trapi neviem uz ako mu pomoct lebo sa uzavrel a nechce sa bavit na tuto temu
@lajdacka
@marus28 zeny moje, ja nepojdem niekam, kde ma niekto vedome oklamal. a do oci mi tvrdil klamstvo a vedome. nemozem sa tomu cloveku ani do oci pozriet, do lekarskej spravy mi jasne napisala tubarny faktor-nepriechodne vajcovody, a stacila mi laparka a zrazu, som zdrava ako ryba, vsetko krasne priechodne a bez akych kolvek zrastov, tak myslite, ze by som tam mala ist??????

@hunka juuuj to ma mrzi,ze mas bolavu mrchu, ale prve dva dni su u mna tiez katastrofa asi tak,ze bez ibalginu ani na krok 🙂 Ale ja som tu rannu citila vzdy 🙂, este teraz ma to stipe, ked si na to spomeniem.
No jasne,ze by som sla lyzovat, len sa bojim. Milujem lyze a velmi ma to laka pokazde, ked vidim sneh. Rozmyslam,ze by sme aspon tak mohli ist, aby si aspon on zalyzoval a ja niekde dve hodinky pockam a budem citat knizku, i ked uz teraz viem,co mi odpovie.Ze od bezo mna nikam nejde. Mrzi ma to,ze som mu uprela jeho zimnu lasku lyze.Ale aspon vie co aj ja pre neho obetujem, no nie? 😀. Knizku som teraz nechala tak.Vcera ked som prisla,tak som cosi poupratovala a potom varila, dnes som bola doobedu v praci a teraz sme si dali siesticku. Vstala som pred pol hodinkou 😀. A inak dnes som bozsky rychlo navarila. Kupila som grilovane kuriatko k tomu doma spravila ryzu a obedik jak vysity.Som to ale vymyslela, co? 😀