icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

marverka
24. feb 2013

@magica78 dik, 3 týždne? to by si uz mala mat výsledok, drzim palceky??? 14 DC A 18den vklad - to mi nesedi, ja som mala prasknuty folikul na 11DC /OVERENE LEKAROM/ a vklad mam mat na 17 den, mam obavy ze je to neskoro....chodis do heliosu??

magica78
24. feb 2013

@marverka ano do Heliku , no mala som stres a chorobu tak ovulku som mala trosku posunutu preto ten vklad neskor, vysledok mam :( ujalo sa ale neudrzalo, idem tam zas aby mi povedali co ideme robit dalej. a ty preco si mala ovulku na 11 DC? drzim ti palce

marverka
24. feb 2013

@magica78 to ma ☹ mrzi, ☹ ja mavam ovulku skor, este pred car ma aj sledoval lekar, mam to overene ze na 14 den je davno po nej .ja som mala v hel. vklad na 22 den co bolo urcite neskoro pri mojej ovulke, tak teraz som chodila k dr. obden aby to bolo presne, ako dlho chodis do hel.?

magica78
24. feb 2013

@marverka a cyklus mas ako dlhy? ja od maja 2012, neboj oni vedia co robia a kazdy je jedinecní preto ty mas ovulku vtedy a ja inokedy 🙂

marverka
24. feb 2013

@magica78 🙂 :nepravidelny., mavala som 22-24-26, ale teraz cca rok po ivf, vobec neviem aj 31 som mala..ja tam chodim O cosi viac ☹ a mam uz len na 2 vklady, ale uz mam schvalene dalsie ivf len neviem ci mam ostat v hel. alebo ist do brna RF. ty si ako spokojna?mozes pisat aj na IPak chces.

magica78
24. feb 2013

@marverka ja som v heliku spokojna ,najlepsie by ti vedeli porovnat baby ktore boli aj v BA a vobec nemali pocas pripravy taky servis ako mame my v heliku. ja som bola az zhrozena ze tam vobec neberu krv pocas pripravy na IVF a tiez sono, vobec ich neinformuju o OHSS a ako mozu tomu zabranit ,mam to priamo od jednej holky ktorej so mdaroval Gonal a bola na 4IVF. ona bola prekvapena ze ako to chodi u nas. a som jej povedala ze je kača že nesla ked uz si plati ten pokus sama rovno do brna . ale teraz zas uz nad tym uvazuje lebo zas nic nemala na vklad a ani na mrazenie a este aj OHSS. ja viem ze kazda je nestastna ked jej to nedopadn dobre aj ja som bola pri ET aj teraz ale netreba zabudat ze to chce trpezlivost a necakat 100 % uspesnost ked je to v uvodzovkach vabank 50:50. ja som tiez uz bola na nervy vyskusame este tie mrazaciky a ak to nedopadne dobre predavame dom alebo si adoptujeme ,lebo clovek nie je majitelom banky aby si to sponzoroval lebo u nas su take zakony :( a tiez tie nervy ked to nedopadne dobre....

marverka
24. feb 2013

@magica78 uplne s tebou suhlasim, hlavne tie nervy, ja som pocula na hel. same chvaly preto som tam sla, ale banujem ze som nesla pri mojom veku rovno do brna, bola som v brne na konz. na konci 1/2013 a mala som velmi prijemny pocit, inak som zatial nebola na slov. v ziadnom inom car len v hel, doveroval som 1,5 roka len heliosu ale zacala som si preverovat podane info a nie vzdy je zhodne, tlaci ma vek, financie aaaa nezvladam psych. niekedy hlavne ked to nevide

magica78
24. feb 2013

@marverka to poznam :( a kolko mas IVF za sebou ? tak ked ti helios nevyhovuje a budes si to platit sama tak chod do Brna kde citis ze to dopadne dobre. V heliku je výhoda z fin.hladiska ze ta nastimuluju na viac vajicok a nemusis preto tie tortury s pichanim a chodenim tolko krat absolvovat ,ale inde ides menej liekov ale malo vajicok a tym padom mas jedno IVF v cudu a vysledok ziadny a penieze tiez v cudu a moznost preplatenia IVF tiez o jednu menej.

helenka12
24. feb 2013

ahojte baby co mate nove,a neviete peco DR.GATTOVA odisla z heliosu 🙂

magica78
24. feb 2013

@helenka12 ma svoju ambulanciu v MT asi uz nechcela robit cez vikendy a chcela sa venovat rodine a robit si na svoje ,,bachory,, 🙂

olivia31
24. feb 2013

Dievčatá kedy mám zavolať do Heliosu, že začínam druhé ivf lieky mám doma stačí zavolať keď začne brať proveru???

lajdacka
24. feb 2013

@kathrin17 ahojky dievčence 😀 tak dnes som volala rano tak to zase kleslo už ich je len 4 tak som zufala a neštastna ☹ 😢 😢

lajdacka
24. feb 2013

@hunka ahoj zlatičko aj mojim si poslala pusunky 🙂 😉 ja som dnes volala tak už ich je len 4 zase o dve menej tak som neštastna a modlim sa aby vydžali a aby boly dobre moji drobčekovia ☹

magica78
24. feb 2013

@olivia31 skus koordinatorke zavolat a ona ti povie 🙂drzim palce

olivia31
24. feb 2013

@magica78 No ja som už po menštruácii tak to je asi jedno kedy jej dám vedieť sa my zdá, že mi vravela keď začnem brať proveru ....no a ešte nemala by som mať ešte aj nejaké kontrolne sono či je všetko ok kým začnem brať lieky ?? nevieš my povedať ako to je?

magica78
24. feb 2013

@olivia31 vsak preto jej zavolaj lebo ja si tiez myslim ze by si asi mala mat kontrolu 🙂

olivia31
24. feb 2013

@magica78 No lebo od prvého ivf je už 7 mesiacov a žiadne sono my nikto nerobil tak som stoho v šoku neviem či by som nemala radšej Krajkovi zavolať a jeho sa na to opýtať čo ty na to ??? Lebo koordináto. som sa pýtala a ona ma odbila pred dvoma mesiacmi že nie nič také nieje potrebné no mne sa to nezdá .

zuzu1108
24. feb 2013

@lajdacka ahoj 🙂 . Neboj, nezufaj. Oni to zvladnu 🙂 . My chodime do Heliosu ale v Brne a ja som mala 21 folikov, z toho bolo 15 vajicok a 12 zrelych. Na 6 den PK ich zostalo 4 a my sme si dali aj PGD robit a na PGD boli vhodne tri. A po vysetreni po troch tyzdnoch nam zostali dvaja bojovnici 🙂 . Takze neboj, urcite su toto silni bojovnici 🙂 . Drzim ti velmi palce 🙂

magica78
24. feb 2013

@olivia31 tak mu zavolaj vsak cislo mas ,alebo chod ku svojej gyndoske ,aby si bola kludnejsia. a prevntivku mas urobenu u svojho gyndosa ci si uplne OK? ja som pred IVF vsetko absolvovala preistotu aj sono prsnikov som stihla kvoli rodinnej anamneze ,lebo vsak tie lieky na IVF stoja majland .

hunka
24. feb 2013

@lajdacka moja, poslal som pusinky vsetkym, tak silno som na vsetky nase "male" fazulky myslela, tak neboj sa 🙂
a urcite uz vydrzia vsetky 4 🙂 su predsa po vas...silno drzim palceky...zvladnu to ,neboj sa!a mozno z jedneho sa postastia aj tie vysnivane dve 😉

olivia31
24. feb 2013

@magica78 No pred prvým mi to to všetko urobili, ale teraz som bola a povedal mi môj gyndoš , že nič netreba tak som stadiaľ išla ako keby mi niekto dal po papuli tak pred prvým komplet tak ako ty píšeš a teraz nič, lebo iba v apríli mu to poisťovňa preplatí ...ja zavolám asi Krajkovi okolo obeda a budem to mať asi najistejšie ...veď presne nieže ja začnem brať a potom sa tam niečo skomplikuje a bude to následok toho že sa na mňa nikto ani nepozrel. ☹ ☹ 😒 😒

magica78
24. feb 2013

@olivia31 ale ved keby si isla do heliku tam ti urobi aj preventivku len za nu cvaknes aj stery odoberu na cytologiu,veru zavolaj mu nech mas pokoj a budes vedeit ze si urobila preto vsetko, uz si sa objednala aj na interne?

izzie27
24. feb 2013

@olivia31 ahoj, ja som tiez nemala kontrolne sona, ked som sla do dalsieho kola a volala som ked som zacala brat lieky, aby si ta mohli zaradit, ze maju pocitat aj s tebou. Drzím palce 🙂 🙂 🙂

vafinka
24. feb 2013

@lajdacka neboj, vajuska to zvladnu 🙂 🙂 🙂

veronika2486
24. feb 2013

ženičky môžte mi povedať, koľko teraz vychádza ivf liečba aj s injekciami...Ja som bola pred 6 rokmi a vtedy stáli injekcie 10 a 12 tisíc...teraz koľko chcela by som to opäť skúsiť hoc máme zmrazené embryká ale nevydarilo sa nám to po vklade...

netilka
24. feb 2013

@veronika2486 Mna napr. cely cyklus IVF - injekcie, ICSI, predlzena kultivacia, cestovanie vyslo na 1 300 €. To bolo pred dvoma rokmi. Viem, ze napr. ICSI + PK teraz zvysili oproti tomu, kolko to vsetko stalo pred 2 rokmi. Zalezi aj od toho, ako budes na FSH injekcie reagovat, ja som napr. pichala az 250 jednotiek a tak bola spotreba Gonalu vyssia ... viac som aj zan platila.

cuculik1
25. feb 2013

Dievcata kedy sa robia v heliku odbery vajicok? Je to hned rano alebo skor pred obedom?

hunka
25. feb 2013

@cuculik1 no rano ta objednaju aby si prisla na tu pol8-8..ale moze byt aj 10 kym pojdes, podla toho kolko maju bab v ten den 😉

hunka
25. feb 2013

@lajdacka no ahojky moja, ako sa mas? dufam, ze ti je dobre 🙂 zajtra sa hadam vidme 😉

hunka
25. feb 2013

@kathrin17 ako sa mi mas? si sa tu uz dlho neozvala, duafm, ze sa setris a pripravujes brusku na Ket- ik 😀 uz si zas sama? mm zas v praci?a ty asi tiez,vsak? 😉