Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@veronika2486 nas to vyslo aj s cestovanim.....presne to iste co netilka pisala....1500eur aj s cestovanim....za injekcie som davala 397eur za dlhy protokol.....ale gonal mi cely ostal, tak som ho za 70 predala a tak ma vysli v podstate 327eur....mala som gonal v pere
@hunka ahojky dakujem pekne zlatičko 🙂 😉 😵 dufam aj ja že budu silny a vydržia že budu pomne taky bojovnici ja som tiež taky bojovnik 🙂 a ti sa mi maš ako dufam že dobre a že je všetko v poriadku???? kedy ideš volat? ja idem zajtra volat a aj mi povie ako čo už by mohol byt aj vklad tak uvidime ako sa im bude darit mojim anjelikom 🙂
dievčata dakujem vam velmi pekne za podporu a pekne slova moc si toho važim dakujem 🙂 😀 😉
@lajdacka to som rada, ze ti je teda dobre 🙂 takze brusko pripravene na zajtrajsie uvitanie dorbceka 😀 my zajtra uz asi vola nebudeme, lebo na 7-8 som este objednaan na usg..a a z tam sa dozvieme ci vobec ten vklad bude,ako to bude s tou mojou vodou 😒 ale verim, ze povolia, pijem ako tava, uz teraz mam daky 4 liter pred sebou 😀 takze ked tam rano budeme rovno sa spytame a dozvieme ci daky vklad bude..a kedy..no ja som si ale ista, ze ja ho chcem..takze inu moznost nepoznam 😀 😀 😀 ň
tak sa drzkaj a zjatra sa teda asi vidime vsetky "stvrtkove" 😀 😀 😀
@kathrin17 juj moja..to s tymi muzmi poznam..moj je dnes len klasicky v praci..ale uz michyba..je do vecera..ale ked sme doma tyzden spolu tak mam obcas take nervy..ze koniec 🙂 🙂 🙂 ale to z lasky 😀
ale ozaj keby mi chodil ako tebe, tak som uplne ze ...asi to neprezijem... ☹ ta v tomto obdivujem aj vsetky baby co to zvladaju...moj chodil na trojtyzdnovky, kym sme spolu lenchodili..a ja som to tak zle znasaal..ze to bolo na nervy 😒
a ta alpsky lyzovacka, to je spica napad, verim teda ze vam to vyjde, to by bol perfektny relax po tolkom strese 😀 tak drzim palceky...
a tu vymretu dedinu si viem predstavit....akoby vystahovali pol dediny 😀 😀 😀
@hunka no aj ja som rada že už ma nič neboli konečene lebo bolo to dost naročne 🙂 no dufam že hej že to vide a zajtra drobčekovia pocestuju kumne do bruška 😉 jaj tak ti ideš rano rovno tam nejdeš ani volat. ale ved si pisala že už to je lepšie nie? nebojkaj bude to dobre s tou vodou uvidiš 🙂 tak tak pekne pi a hodne 🙂 presne tak chcem a hotovo 😀 😀 😀 asi hej vidime sa a tešim sa na teba 🙂 ale ja bude ešte volat rano tak uvidim podla toho čo mi povie či mi niaky bojovniček ostal ale ja verim a silno dufam že hej a moc sa na ne tešim 🙂
@lajdacka jasne, doktorka bola prekvapena, myslela, ze to bude horsie s tou vodou,ale kedze vody bolo malo,ale vajecniky boli 10a 9cm..tak povedala, ze nevie ci povoli vklad, ze sa to rozhodne az v utorok rano 😖 podla toho ako to bude..lebo ze ak by sme ostali tehu tak sa to este zhorsi..tak sa trosku bala...tak ja sa len modlim,aby vsetko dobre dopadlo..a mohli sme si ist po drobcekov..a kedze budeme okolo 8 uz v heliku,tak by bolo zbytocne im volat,ked sa rovno mozeme spytat 😀 😀 😀
tak teda sa vidime hadam zajtra 🙂
@hunka tak to je super ked to vizera dobre s tou vodou 🙂 šak jasne ked tam budete už od rana tak je zbytočne volat. ja uvidim rano čo povie aj sa trochu bojim a nemožem sa dočkat už aby bolo rano a vedela som ako čo 😉 a tie vaječniky 10a9cm to je ako to je malo? kolko by mali asi byt nevieš?
@lajdacka voda myslim bude v pohodke..a vajecniky..ze su velke..ale vobec neviem ake maju byt,aspon sa tak nestresujem 🙂 takze cochvila je rano a my vsetky si ideme pre bojovnickou..a sup uz len do novembra vydrzat 🙂 ale myslim, ze ked sa zadari, tak vydrzat bude to najkrajsie 😀 tesim sa na zajtra 😀 aj na teba 🙂 ale najmň na nase "babätko" tak to krasne znie ked marek povie, tak zajtra si ideme pre babätko 😀
Ahojte snazilky som medzi vami po prvy krat...preto mam par otazok....s manzelom sa uz 3 roky snazime o baby a stale nic...bola som uz aj na prefuk a museli mi vybrat lavy vajcovod, pravy mi ostal ale vraj tiez nieje velmi priechodny...uz nam dosli aj papiere z poistovne na IVF..ja ale stale vaham...stale verim,ze by sa mohlo zadarit...chystame sa s manzelom do martina,pretoze po navstevach kosickych doktoroc uz neviem comu mam verit, dokonca som zacala brat aj matersku kasicku, preroze mam uplne rozhodeny cyklus...myslite, ze sa nam oplati ist do martina a nechat sa vysetrit este aj tam?bojim sa ze ked teraz pojdeme na to umele tak to nevijde.A ako je to potom s platenim?kolko mame pokusov na prvy krat?viem ze ste to tu uz asi preberali ale je tu tolko stran, ze sa to tu neviem docitat tak ak by bol niekto taka dovra dusicka a poradil mi...dakujem:-*
@chumacik007 Ahoj,
v prvom rade Ti chcem napisat, ze musis verit, ze to vyjde. Aj ked nie na prvykrat, ale vyjde. 😉 Ja osobne chodim do Heliou v MT a idem teraz v lete uz na 3 .pokus. Ako som vyssie pisala, cena celeho IVF zavisi od toho, ake lieky a ukony budes mat. Pri najdrahsich liekoch a vsetkych moznych priplatenych ukonoch ta vyjde vsetko okolo 1 300 € + cesta. (Z KE to bude stat do MT viac, ja to mam spolu tam a spat "len" 160 km). Poistovna preplaca 3 pokusy IVF do 39. roku veku. Po odobrati folikulov sa v nich hladaju vajicka a ak su zrele, oplodnia ich spermiou a cakas, ako sa budu vyvijat. Zvacsa na 5. den po oplodnení (po predlzenej kultivacii) sa embrya vkladaju a o 14 dni ides na kontrolny tehotensky test. Ak ti zostanu nejake embrya, davaju sa zmrazit a v pripade neuspechu sa rozmrazia a znovu vlozia. (KET). Poistovna schvaluje ziadost cca 1 mesiac a cely cyklus od uplne prveho dna az po odber folikulov (OPU - ovarialna punkcia) trva asi 1,5 mesiaca. Ak budes mat otazky, pokojne sa pytaj, my vsetky ti tu radi poradime. 🙂
@chumacik007 ahoj, istotne sa ti oplati ist do MT. a hlavne treba verit. Tak ako pise @netilka aj ked to nemusi vyst na 1.pokus ale mozno na 2. Ja som bola v MT velmi spokojna a nemas sa coho bat. Drzím Vam palce. 🙂
Dakujem vam snažilky @izzie27 a @netilka....ja stale verim, a som velmi rada, ze ste mi to takto pekne napisali. Urcite napisem ak ma este nieco napadne 🙂...dakujem.
@hunka ahojky zlatičko tak ako sa maš?čo maš nove? boly ste dnes v martine? ako ste dopadly? bože strašne vela otazok že 🙂 🙂 🙂 dufam že je všetko v poriadku a že bol aj vklad 🙂 mi sme boly na 10hod.obiedn. tak mam v brušku už maleho anjelička jedneho 😉 tak dufam že sa mi tam riadne uhniezdy fazulka malinka 🙂 😉 🙂 aj fotečku sme dostali 🙂 a mame dvoch mraziačikou 🙂 zlatko napiš ako čo dobre som moc zvedava na teba 🙂 a dnes sme tam boly všetky čo sme spolu lažkali na izbyčke ja som išla prva a potom dievčence pomne takže sme sa tam všetky stretly 🙂
@lajdacka Super! Tak nech sa tam len dobre uchyti na najblizsich 9 mesiacov a nech je vsetko v poriadku. 🙂
@kvietok1605 ze budes pichat omnoho menej injekcii....ja som napriklad mala dlhy protokol od 16 dna cyklu som brala tabletky, potom sa k tomu pridali injekcie, potom prisli kramy, injekcie som stale pichala a na 4den cyklu sa pridali dalsie injekcie.......dohromady som do seba napichala 43injekcii....kratky protokol je len v jednom cykle a pichaju sa naraz injekcie myslim,ze okolo 10 dni a hotovo....
ahojte dievčence chcela by som sa opytat či nahodou niektora neviete aky je rozdiel medzi: ŠTADIU VČASNEJ BLASTOCYSTY A ŠTADIU EXPANDOVANEJ BLASTOCYSTY 🙂 🙂 🙂
@kathrin17 dík ale nerozumiem aký je v tom rozdiel mne dajú asi vyššie dávky na kratší čas a tebe to dali v dlhšom čase po viac injekcií nie? myslím že vravela že 14 dní si budem pichať injekcie
@kvietok1605 davky som mala dost vysoke, tie prve injekcie mi mali navodit umelu menopauzu a potom dalsimi hormonmi si mali navodit to co potrebuju a podla mna v kratkom protokole len zintenzivnuju tvoj prirodzeny cyklus, ale to je iba moja domnienka

@hunka ahoj moja zlata...veru ano...mm dnes rano odisiel, ale posledny krat 🙂 dalsi tyzden by mal byt doma, potom si ho vyziadali na dalsi projekt, ale nemusel by ist 😀 prijala by som, tak mi je dobre, ked je so mnou.....a ked je zase dlho doma, tak mi kolkokrat az lezie na nervy 😀 a makam veru aj ja...ale veru nepretrham sa, pretoze su prazdniny a dedina je vymreta...strasne cosi......a vies co ani sa nejak nepripravujem.....ale som kludna ohladne KETu....zatial mi to ani nepride,ze ma nejaky byt 🙂 prestala som na to uplne mysliet....konecne mi kramy skoncili, teda aspon dufam, sak trvali 9 dni, tak uz som toho mala plne zuby, tak verim,ze uz to bude okacko. A inak planujeme alpsku lyzovacku ak sa nam podari.Ale to su zatial iba plany, na zaciatku aprila 🙂