icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

jerry23
27. feb 2013

ahojte baby....nejak som roku a pol zabudla, ako to funguje a co treba robit?...proveru beriem ako mi koordinatorka povedala a od zajtra mam pichat Diphereline...tam ma byt pianko rezim, ci az pri tych druhych?...viem akurat, ze vela vela pit..

charlota333
27. feb 2013

@jerry23 ahoj , tak si opat zacala? super. ako si ja pamatam tak hlavne pri tych druhých inj. pianko , ale samozrejme stale by si mala byt v pohode.

lajdacka
27. feb 2013

@jerry23 ahojky mala by si byt od začiatku pianko hned ked začneš pichat lebo nervy a sters neroby dobre takže pohodička a klud 🙂 😉 😀

jerry23
27. feb 2013

@charlota333 ahoj ahoj...ano ano...aj ja si na teba pamatam..xixi...rada ta vidim..xixi..ano ideme do druheho....

@lajdacka vdaka....a co este treba?...nejak mi nikto tam uz nic nehovoril...asi si myslia, ze to clovek si uz pamata..xixi..

charlota333
27. feb 2013

@jerry23 vsak aj ja na teba si pamatam, boli sme skoro v tom istom case na odbere aj vklade stretli sme sa na kontrolných sono a krv. a rovnako aj mne to na prvý krat nevyslo, tiez sa chystame na 2x pokus ale uz sa nestretneme, ja som bola v stredu len na konzultácii, este si nepichám, ja by som rada zacala tak nejako v april-maji

jerry23
27. feb 2013

@charlota333 ja som chcela skor...ani neviem..asi aby som mala nieco z leta..

kvietok1605
27. feb 2013

ja idem na to prvý krát v apríli ani neviem čo ma vlastne čaká ako to tu čítam tak mám mať absolútny kľud uff to bude fuška ja som strašne stresový typ asi by som mala začať trénovať pokoj 🙂

lajdacka
28. feb 2013

@jerry23 a čo chceš ešte vediet 🙂

lajdacka
28. feb 2013

@kvietok1605 ahojky no mala by si byt v pohode hlavne a aj klud žiadny stres pohodička 🙂

izzie27
28. feb 2013

@jerry23 ahoj moja, tak si uz zacala, tesim sa a drzim palce. 🙂 🙂 🙂 Len bud v klude, vela pi a nestresuj sa. Urcite to vyde. 🙂

jerry23
28. feb 2013

@izzie27 tak tak...zacala som..od dnes si picham injekcie...minule som si takto rano pichala, ale teraz zacnem az o 15,00 alebo tak nejak, lebo ked zacnem Merional pichat, tak vzdy do tej 15,00 zistim kolko si mam pichnut..xixi..

ale nestresujem, akurat som si vsimla, ze som kazdy den na tychto strankach..xixi....ale nezabudla som na vas....

izzie27
28. feb 2013

@jerry23 aj si na PN alebo este chodis do prace. Velmi na teba myslim.

jerry23
28. feb 2013

@izzie27 si zlata....zatial pracujem, ale tak vies, ja mam pohodicku praca...nemam nejaky stres a tak...minule som bola hned od tychto prvych injekcii na PN...teraz pojdem az od tych druhych...

nelabela
1. mar 2013

Ahojte dievcata...ak sa nam tento cyklus nepodari, zvazujem ze sa objednam do Heliku...Mam pco a idem na 4 cyklus s clostilom...myslite, ze je to skoro? vobec nemam skusenosti, ako dlho tam vsetko trva od objednania az po IUI alebo IVF...robia tam aj vysetrenie priechodnosti kontrastnou latkou? lebo to mi asi tiez odporucia...ci len laparku odporucaju?
ak by sa niktorej chcelo, nemohli by ste mi dat infosky, u koho sa objednat, ako to asi vsetko dlho trva a tak...dakujem velmi pekne 😀

lucyfromuk
1. mar 2013

Co sa stalo s hunkou? Uz zopar dni tu nebola! Dufam, ze sa jej ten OHSS nezhorsil. @hunka ozvy sa! 🙂

hunka
1. mar 2013

@lucyfromuk ahojky, moja, vcera som skoro.. 😝 ale dnes v noci somsa zobudila a uz bolo lepsie..a dnes...zazrak 🙂 aj sa uz hybem a dycham 😀 ale tie tri dni...poviem Ti, ze som skoro zomrela... ☹ ☹ ☹
ale dnes je uz fajn 🙂 aj brusko uz vyzera len na 4 mesiac 😀 😀 😀 vcera malo obvod este 112cm 😕 a dnes uz "LEN"91cm 😀 😀 😀 no kym to zide na tych povodnych 75 cm cca... 😎 ale si zlata , dakujem..uz zijeeeem 😀

lucyfromuk
1. mar 2013

@hunka Chuda tak to ma mrzi, ze ta to neobislo? Tak vklad sa nekonal? To si musela mat riadne vela vody v bruchu, volala si do Heliosu? Nechceli ta supnut do nemocnice? Ale som rada, ze zijeees 🙂 🙂 🙂 😎 A aj ti bolo zle? 😲

hunka
1. mar 2013

@lucyfromuk juj moja, bola som na usg v nedelu, bolo len pol litra vody...vajecniky 10x3 cm..tak v utorok pred vkladom som este musela na sono..a tam ma chytil krajkovic..a povedal NIE ☹ na transfer..vody cez liter a vajecniky10x6..ze keby povolil vklad..tak sa to tak zhorsi, ze to ako mi bolo zle je slaby odvar..tak to ti poviem ze si neviem predstavit ako by mi bolo...ved teraz som fucala ako kon..nemala som si ani co obliect..fakt som bola ako v 6tom mesiaci, bolelo ma vsetko ,rebra, medtzi lopatkami , talk na hrudi, koza mi popraskala..ako strie ako vysite..ked za 2 dni ti narastie take brusisko...spala som v polosede...a grckala som asi 3x, potom ma uz len natahovalo a jedla som asi, ze maximalne len polievku na ktoru som mala len chut a - som doslova cisto vyvarovu pila z pohar a nic viac.. pila mlieko a nutridrinky..nic viac som do seba nedostala...a aj to obcas skoncilo vo wc-ku.. 😝
a vcera vecer este som plakal v posteli, ze sa zadusim, uz ma vsetko boleleo spat v polosede, ani neviem co je to lezat na chrbter ci boku...tak sa mm rozhodol, ze zajtra (dnes)ideme do heliosu, tahat vodu..krajkovic navrhoval aj v utorok,ale ja som odmietla.. 😕 ale presla pol noc a zrazu to zacalo ustupovat...mam aj pocit, ze coskoro dostanem ms. takze asi hormony sa zacali prejavovat.. 🙂 vdaka Bohu...takze vklad mame odlozeny na KEt..na konci marca, ked "babulky" co boli so mnou uz budu mesiac tehulky 😉 ale tak co pockame si...dost mi to bolo luto...ale neviem si predstavit vydrzat to este dlhsie...ale dost o tom 😉
a ty sa mi mas ako? ako pokracujete?som moc zvedava 🙂

lucyfromuk
1. mar 2013

@hunka To znie vsetko tak strasne ze uz mam aj strach do toho ist. A to tu vodu by sko odsavali? To by ta dali do narkozy? Boze no to mi je ozaj strasne luto cim si si musela prejst, ale hlavne ze mate vela mrazacikov. A kolko ste ich nakoniec dali zamrazit? Tych par tyzdnov do konca marca ti ujde ako voda ani sa nenazdas a budes mat malinke pekne v brusku. Teraz uz len bud rada ze mas najhorsie za sebou a ze si to vsetko tak skvele zvladla. Hlavne relaxuj 🙂 My sme boli v Heliose v stredu uz sme boli aj s koordinatorkou, dali nam recepty na lieky, mame dlhy protokol a vraj uz len cakat na menzes. Ja mam ale inu dilemu teraz lebo rozmyslam ci to IVF nepresunieme o par mesiacov neskor. Crta sa mi momentalne skvela praca, bola by skoda to nezobrat. Ale na druhej strane strasne uz chceme dieta. Och keby tych penazi bolo viac tak mam po dileme. 😒 No necham si to trochu prejst hlavou a uvidim.

hunka
2. mar 2013

@lucyfromuk nebojm moja, nic nie je take strasne ako to znie, vsetko ,ale uplne vsetko sa da prezit, ked vies, preco TO vsetko robis.. 😉 a hned to ma iny zmysel... 🙂 a ten nahradi uplne vsetko... 😀 a poviem ti, ze bolest je bolest,ale ta bolest ked mi povedali ze vklad odkladaju sa nevyrovna nikdy tej co boli ozajstne... som si poplakala ☹ ..ale uz som sa vzchopila aj vdaka babam tu na MK 🙂 (ved oni vedia) a uz sa tesim az bude ten den "D" 😀
... a tie peniaze , ja to presne viem, stale sa bojim ci s tym vsetkym vyjdeme.. pozicane sa tazko vracia,ale ked sme sa na to dali, musime to zvladnut a peniaze boli...a daju sa zarobit..ale dietatko... i ked ak vas to tak netlaci, tak je to na vas.. 🙂 a ver , ze vsetko je tak ako ma byt..a nic si dopredu nenaplanujes... 😉 ale to myslim, ze kazda z nas velmi dobre viem 🙂 tak drzim prsteky, nech sa rozhodnete spravne, daj mi vediet potom 🙂

charlota333
2. mar 2013

@jerry23 ahoj ako sa cítiš. máš rovnaký protokol ako si mala predtým ? ja som mala minule krátky, tak som zvedavá či mi dajú rovnaký.

jerry23
2. mar 2013

@charlota333 ahoj ahoj...celkom v pohode, len mam problem s pitim vody...cez leto to ide lahsie....a nejaka sa mi zda, ze som nafuknuta....snad vsetko ok bude....a ano, mam dlhy protokol ako aj minule...au..xixixi

charlota333
3. mar 2013

@jerry23ahoj, ako dlho trvá dlhý protokol, v com je iný ako krátky .
Pri kratkom som mala dve fázy- provera, potom cca10 dní pripravna fáza-pichanie decapeptil a potom cca16 dní decapeptil nadalej + pichanie Gonalu.
teraz som požiadala o inj. je to o nieco lacnejsie ( asi merional, alebo neviem co mi daju) nie Gonal v pere ako minule , tak dufam ,budem zvládat to miesanie vodicka +prasok 😲
minulé IVF som ku koncu dva dni pichala merional, lebo som uz nemala gonal, a bolo mi treba len nejaké dva dni.tak ..............bolo to iné. 😕 , ale vsak mi koordinatorka este ukaze ako treba miesat a hadam to zvladneme.

olivia31
3. mar 2013

@magica78 Ahoj tak bola som na to sono a všetko je v poriadku ...takže od štvrtku začínam druhé ivf. 😒

hunka
3. mar 2013

@charlota333 ahojky, my sme tiez mali merional, miesali sme a v pohodicke...zvladli sme to, len pichal ma mm, lebo ja sa sama neviem..ale asi keby som musela, tak zvladnem... 🙂 tak drzim palce 😉

charlota333
3. mar 2013

@hunka dakujem, 😉 ja som si predtým pichala sama tak dufam ze to pojde aj teraz , zatala som zuby a islo to- a to ja neznasam ani odber krvi, tak som sa aj sama cudovala ze som to zvladla, ale co vsetko clovek neurobi ked musi..... 🙂 a hlavne tie posledne stiplavky do zadku... ☹

jerry23
3. mar 2013

@charlota333 ahoj....myslim, ze o tyzden je dlhsi a dlhsie sa pichas....sranda inak, lebo ved to ti trvalo asi tak isto...

miesanie vodicka a prasok je v pohodicke...to zvladnes...ja som mala minule Menopur, ale ked dosiel, tak sme dokupovali Merional, asi 3krat...a to uz zabralo, tak teraz som rovno dostala Merional...

hunka
3. mar 2013

@charlota333 waw..tak to klobuk teda dole 😉 tak drzim prsty , nech to lahko zvladas aj teraz 🙂

charlota333
3. mar 2013

@hunka -dakujem, a ty ako sa citis nieco som precitala ze si mala problemy- uz je dobre?

jalovec
3. mar 2013

Ahoj chcem sa spýtať, ideme v Martine na krátky proces, alebo skratený a budeme si aplikovať Menopur. No a ide o to že nám vraveli že bude treba chodit na 4dnové kontroli a možno na obden kontroli, mi to máme asi 140km tak sa chcem informovat ako ste to riešili?
Ubytovanie v Martine, dochadzali atd.
Ďakujem za info