Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@charlota333 ahojky, dakujem, mne je uz fajn 🙂 uz je to uplne v pohode 😉
tak dufam, ze Vam to teraz vyjde na prvy sup 😉
TO: cuculik1 dakujem no budeme to nejako riešit, ale asi budeme dochadzat! no budeme informovat ako to pojde!
Ďakujeme
@jalovec ahoj ja som od MT cca 150 km a my sme dochadzali na kontroly -1x ked som si zacala pichat a potom este asi tak 5x ( každý 2-hý deň) to v druhej fáze tesne pred odberom. tiež som mala krátky protokol
ahojte baby...chcem vas poprosit o radu,chystam nas objednat do heliosu,mam volat na čísla na recepciu?dakujem za všetky info,mam z toho krče v bruchu.
@jonathana1 ahoj, ano volaj tam oni ta objednaju. Aj som mala take stavy ked som sa sla objednavat, ale drzím ti palce a nemas sa coho bat.
@jonathana1 ja som tam bola na konzultácii včera a bola som veľmi milo prekvapená.. šla som tam zo žaludočnou neurozou a odchádzala s dobrou naladou, koli čomu tam ideš?
@jonathana1 a hej objednala som sa na čísle recepcie, povedala som že chceme s manželom konzultáciu a oni bez všetkeho ma objednali , dokonca to bolo tak že aj zo dňa na deň , ale mali sme iné termíny tak sme tam sli od telefonatu až o dva týždne, no a je to bezplatne ta konzultácia
Mne doktor povedal davnejšie,že ma podozrenie na endometriozu...no anic sa nedialo a zrazu,že mi už nema ako pomoct a dal mi odporučenie takehoto centra...ale odporučil mo Gynecare v Košiciach,ale ja si radšej vyberám helios.ako tak čitam,tak zatial u mna vítazí aj ked som tam ešte nebola.A čo vám dalej povedal po tej konzultacii?Kedymate opat ist?
@jonathana1 no doktorka písala takú správu o nás na základe otázok ktoré nám dávala ohľadom zdravotného stavu, plus potom je doležité ktorý DC si ja som bola 6DC tak mi spravila ultrazvuk videla veľa malých folikulov, a povedala že mám prísť na 14DC , 4-6 hodín predtým mať sex že zoberu vzor z hlienu z krčka a uvidia ako sa tam správajú spermie a urobí na vyšetrenia na priechodnosť toho hlienu, na protilátky proti spermiám či čo, potom z krvi zisti ci som niekedy neprekonala npr chlamýdie a zoberie Hormonálny profil na ten 14DC a potom ma odrazu objednali aj na 22DC ked bude aby mi spravili dodatočne ešte jeden HP v tretej faze cyklu ci prebehla ovulácia plus mi povedala že ma uspia na 15minút a spraví mi priechodnosť vajcovodou a ak toto dopadne všetko dobre, tak potom kontrolný spermiogram manžela a asi IUI.. Nam vyšla teratozoospermia a vysoká patologia ale velký počet aj dobrá pohyblivosť..
Tak nech to dobre dopadne,možno sa tam niekedy stretneme 🙂 ...idem skusit sa objednat.
Potrebujem poradit! Ake mate skusenosti s DIPHERELINE a MENOPUR? Dali nam dlhy protokol, tak zhanam infosky... 😉
@izzie27 Už sme objednaní...a ani to nebolelo 😀 zatial 😕 Vysvetlia mi cez telefon toho dost aj kolko asi budeme platit zatial a za čo.Už nemam strach z toho,že by boli ku nam odmeraní...už len tie diagnozy 😒
🙂 @jonathana1 a na kedy vas objednali? Ale mas aspon dobry pocit, ze jeden krok je za tebou. Ani neviem preco, ale ja som sa vzdy tesila ked sme tam chodili, lebo aspon nieco sme pre to robili.
@lucyfromuk ahoj Dipherelin moze trosku stipat ked sa picha, ale vobec nemusi. Menopur sa tiez riedi? Neviem este ake skusenosti by som ti napisala 🙂 . Ja som mala Diphereline a Merional.
Ano menopur sa riedi rovnako ako diphereline. A ty si ten diphereline skladovala v chladnicke? Viem, ze niektore baby pisali, ze tie lieky treba drzat v chladnicke a zabudla som sa nato spytat v Heliose. A mala si dlhy protokol? Dakujem 🙂
@izzie27 Ved prave...na jednej strane sa velmi teším lebo psychicky to už pomaly nezvladam ked stale dorazí mrcha a opat nič 😢 Vahala som ak sa mam priznat,či sa objednat...no akukolvek diagnozu mi povedia,budem o nej aspon vediet.A vy tam ešte chodievate? a ako dlho sa liečite?
@jonathana1 my nie takto pred rokom sme mali 3. IVF- 5tt sa udrzalo ale sa neudrzalo. 😢 asi tak 6 rokov sa pokusame.
@izzie27 Mrzí ma to 😒 ..je to velmi tažké...budem silno držat palce tebe aj všetkým...raz sa to podaríí a dotiahnete to do konca 😵
@lucyfromuk Ahojky moja, ja som mala tiez diphereline a nemala som ho v chladnicke, lebo v lekarni vravi (pri heliose) ze ci skladovat v chladnicke a ona na mna ta lekarnicka, ze v ziadnom pripade, nech citam , ze skladovat do 25st. tak sme ho mali len tak..a veru stipal ako svina 😀 ale dalo sa zvladnud..a potom som tiez mala merional ako @zuzu1108 a ten sa tiez miesal,ale nebolel 😀 tak drzim palceky, ako ste sa rozhodli? idete do toho hned, ci si davate odklad?
@lucyfromuk ja som mala aj to,aj to,nestipalo ma to....Tentox som mala Menopur 225 jednotiek a vysledok bol 29vajicok!!!Inak nedrzali sme ich v chladnicke
@olusam Tak 29 vajicok je dost 🙂To je super. Nemala si problem s OHSS? A vklad vysiel?
Ahojte,
Baby chcem sa Vás opýtať ak mám ešte 3 zmrazené embriá v Splne v Košiciach a nechcem ich už využiť ( neveríme ich kvalite) môžeme isť do iného centra napr. do Heliosu v Martine na daľšie IVF? Bol by to náš druhý pokus, druhé IVF. Mali by sme to hradené poisťovňou?

@jalovec ja to mam 120 km, a dochadzala som...ale v podstate len tri krat kym bol odber pri kratkom protokole....konkretne 6,8,10 Dc a potom bol uz odber....