icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

marecek1
19. mar 2013

@evkafi
@rica1 pozerám, že vy obe máme skúsenosti aj s dr. Staroveckou, aj Culbovou - takže môžete porovnávať 🙂 ja som konzultácie a vyšetrenia, telefonáty, riešila s Dr. Staroveckou,
iba na hysteroskopiu som bola u Krajčoviča, akože v pohode, bol príjemný a milý, ale to bolo len raz - taká rýchla záležitosť.

ono je to možno aj tým, že centrá už sú akousi pásovou výrobou na ľudské šťastie, takže sme všetci len jeden další pár... nedá sa prežívať neprestajne s plnou účasťou úspech/neúspech každého....

rica1
19. mar 2013

@marecek1 tá hysteroskopia to je urcenie priechodnosti?? ak áno uspali Ta?

evkafi
19. mar 2013

@marecek1 jasne, ze sme tam ako na pase...ale ide o to aky mas z toho konkretneho lekara pocit... ja ked som si mohla vybrat,tak som sla bud k dr.krajcovicovi alebo k tej mladuckej, k staroveckej sa mi moc nechcelo......

marecek1
19. mar 2013

@rica1 tak to ťa chápem... po prvýkrát, keď ide človek na takéto vyšetrenia, tak očakáva asi trošku viac podpory... ja som na ňu natrafila, keď bola v pohode, takže nemôžem povedať proti nej nič zlé - ale ako som písala, manželovi sa zdala strohejšia, ja som to možno až tak neriešila, lebo som mala hlavu nadupanú informáciami, čo chcem, takže som potrebovala vyslovene konzultáciu odborníka -
už pred návštevou centra som navštevovala často svojho gynekologa + som bola na rôznych vyšetreniach ako genetika, hematologia, takže toto nebola nejaká extra premiéra - informovať niekoho o svojich problémoch, podstúpiť ultrazvuk, alebo odber krvi...

marecek1
19. mar 2013

@evkafi určite, pokiaľ niekto nemá až tak super pocit, môže si lekára zmeniť - nikde nie je napísané, že musí zostať pri tom istom, ak nie je spokojný - predsa len tu nejde o nejakú obyčajnú chrípku, ale o dlhodobejší proces, s tým lekárom bude v kontakte pravdepodobne dlhšie, takže odporúčam @rica1, ak mala lepší dojem z doktorky Culbovej, nech sa preloží k nej.

ja keď som sa tam prvýkrát objednala, tak mala voľný termín doktorka Starovecká, tak sme šli s mm tam... akurát tú hysterku mi robil dr. Krajčovič...

evkafi
19. mar 2013

@marecek1 a teraz si v akom stadiu?

rica1
19. mar 2013

@marecek1 a na hematologii Ti robili aké vyšetrenie?

marecek1
19. mar 2013

@rica1
takže z netu:
"hysteroskopia je vyšetrenie dutiny maternice a vstupov vajíčkovodov pomocou endoskopického aparátu - kamery.
Po zavedení kamerového systému do dutiny maternice sa pod kontrolou zraku vyhľadávajú patologické nálezy ako sú polypy, svalové uzlíky - myómy, prepážky...
Následne sa tieto patologické nálezy pod kontrolou zraku odstránia a materiál sa odošle na histologické vyšetrenie. "

u mňa bolo podozrenie, že mám v maternici polyp, ale nakoniec to polyp nebol, takže mi nemuseli odstrániť nič, len zobrali nejaké vzorky zo sliznice na vyšetrenia.
a áno, uspali ma,
ráno som prišla do Heliosu, okolo ôsmej som podstúpila zákrok, o jedenástej som už cestovala domov.

no a pri tej hysteroskopii mi urobili rovno aj vyšetrenie priechodnosti vajcovodov pomocou kontrastnej tekutiny - priechodnosť mám potvrdenú, čo je super.

marecek1
19. mar 2013

@evkafi ja som teraz v takomto štádiu: mám nasadený clostilbegyt, a budúci týždeň idem na ultrazvuk, ak budem mať dominantný folikul, tak pregnyl + IUI.
má síce malú úspešnosť, ale ja verím, že zapadnem do toho malého percenta úspešných.

rica1
19. mar 2013

@marecek1 a inak aký ste mali problém?

rica1
19. mar 2013

@marecek1 no ja pojdem na to stou kontrastnou látkou chcem si to naplánovať po MS , prepláca to poisťovňa alebo sa za to platí?

marecek1
19. mar 2013

@rica1 na hematológii - to bolo už celkom dávnejšie, takže už si presne nespomínam. musela by som kuknúť do karty na papiere, čo všetko sa tam skúmalo.

ale v Heliose ti urobia všetky potrebné vyšetrenia, neboj -
čo vám vlastne robili teraz na tej prvej konzultácii? už ti brali krv, manžel SPG ?

rica1
19. mar 2013

@marecek1 najskor sme mali manzelov spg, potom sme si dohodli dalsie stretko na stred cyklu kedy mala byt ovu lenze nevideli folikul,, teraz na 19DC ale ovutesty pozitívne tak neviem a uvidím ako bude pojdem tam teraz najbližšie pred MS ci ovu prebehla a budu aj vysledky tých testov z krvi.. a potom sa uvidí

marecek1
19. mar 2013

@rica1 preplácala to poisťovňa, neplatili sme nič.

marecek1
19. mar 2013

@rica1 a koľko sa už snažíte o mimi, keď ste sa rozhodli pre centrum?

marecek1
19. mar 2013

@evkafi a pozerám, že čakáš bábätko 🙂 gratulujem -
podarilo sa vám vďaka heliosu?

evkafi
19. mar 2013

@marecek1 dakujem 🙂 ano, ale sla som najskor tiez na IUI ale nic, zbytocne vyhodene prachy,tak rovno na IVF a hned na prvy sup 🙂

jjajka
19. mar 2013

@rica1 Ahoj, dakujem za uvitanie. My uz jedno dieta mame 6-rocne, a prakticky od jeho 2 rokov sa snazime s prestavkami o 2. Mam za sebou 2x anembryomolu a to vzdy po viac ako rocnom snazeni. To nas viedlo do Heliosu, ak mame nejaky problem, chcem to vediet a nie sa donekonecna len snazit a ked uz sa to konecne podari, tak to rychlo skonci ☹
Ale sme optimisticky, potrebujem proste len zistit v com je problem a urcite sa nam to podari.
Pri prvej konzultacii mi vzali krv, mm spg, potom som bola u svojho gynekologa na hormonalny profil 3 DC a este na hematologii mi vzali 7 skumaviek, Teraz cakam na vysledky tej hematologie, vraj mam volat po velkej noci, ale skusim zavolat uz pred nou. Inak hormon. profil mi vysiel v poriadku, nemam ziadne, zrasty, cysty, nepriechodne vajecniky....proste zatial som nikdy ziadne problemy nemala....Ovulaciu pocitujem a cyklus mam ako hodinky (na hodinu presne 28 dni). Tak uvidime v com je pes zakopany....mozno len nestastne nahody.

jjajka
19. mar 2013

Dievcata, ked sa ide na IUI vzdy davaju ten clostibelgyt na dozretie foliklov, alebo ho davaju len ked je na to dovod?
Rozmyslam, ze ked tam nabuduce pojdeme a vysledky z mojej strany budu OK, ci by nam nespravili hned IUI ak by sme prisli v case ovulky.

marecek1
19. mar 2013

@jjajka tak to neviem, či by šlo to IUI tak rýchlo: že ak by si mala ovulku a dominantný folikul, tak hneď... ale možno áno, však sa skúste popýtať. vyhla by si sa užívaniu clostilu - pregnyl by ti asi pichli...

a boli ste na genetike - keď si mala 2x anembryomolu?

magg424
19. mar 2013

Ahojte, dakujem za názory na Mudr. Staroveckú, ja k nej chodím a som spokojná , len som počula aj také /jedna baba povedala/ že nie je odborník, ale ja si to nemyslím. Tiež mi vyhovuje 🙂

magg424
19. mar 2013

@marecek1 no mne clostil 2x1 zabral na jeden ,,dominantny ,, folikul 13 mm :((( uvidime ako 3x1 , vo štvrtok folikulometria

jonathana1
19. mar 2013

Tak zajtra nas čaka prva konzultácia v Heliose...mam asi strach 😒 ale to ste mali asi každa.Tak držte palce

jjajka
19. mar 2013

@jonathana1 Ahoj, nieje sa coho bat, idete tam aby Vam pomohli, nie na popravu.

rica1
19. mar 2013

@jonathana1 ja som po prvej konzultacii odchadzala s velmi dobrou naladou..

jjajka
19. mar 2013

@marecek1 Ja som bola u Krajkovica, povedal, ze genetiku vzhladom na to, ze uz mame jedno zdrave dieta robit netreba, ale ked som bola na hematologii, doktorka mi povedala, ze pre vysledky mam prist o mesiac, lebo ze genetika trva tak dlho. Takze fakt neviem, ci mi teda nakoniec robili aj tu. Krajkovic mi napisal ze mi maju urobit len trombofilne stavy, ale kedze mi vzali 7 skumaviek, tazko povedat co vsetko mi vzali.

jonathana1
19. mar 2013

@jjajka Jasné 😉 ...ja nemám strach z doktorov,ale z toho prečo neviem otehotniet,dufam že prideme na to.

jonathana1
19. mar 2013

@rica1 No dufam,že zajtra pojdem rovnako odtial,všetci píšu o Martine len v dobrom,preto som si vybrala prave Helios aj ked moj dr.ma posielal do KE.

rica1
19. mar 2013

@jonathana1 a odkial si?

jjajka
19. mar 2013

@jonathana1 Nestavaj sa k tomu so strachom, stavaj sa k tomu ako k prekazke ktoru musis prekonat 😉 Mozno bude jednoducha, mozno tazka, ale s odhodlanim ju prekonas 😉 pozitivny pristup 😉