Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@jjajka Dakujem, si zlatá. Viem,že je nás vela a každá z nas túži po bábatku,ja to prajem každej jednej 😉 tak šup do toho 😵
@jonathana1 ja tam idem tiez zajtra 😉 no ja som bola na prvotnej konzultacii a potom podla cyklu, uvidis ako sa snimi dohodnes a ake vysetrenia budete riesit...
@jonathana1 držím palce, aby prvá konzultácia dopadla podľa tvojich predstáv, a aby ste sa čím skôr dopracovali s partnerom k miminku 🙂 🙂 nemusíš sa báť, prebehne to v pohode, bude to len základný pokec o vašom zdravotnom stave, možno manželov SPG..... každá z nás tam ide s nejakým neurčitým strachom z niečoho ... či z toho, či sa vôbec príde na problém, prečo to nejde; poprípade že sa príde na problém, ktorý je dosť veľkou prekážkou; či sa to vôbec aj s pomocou centra podarí... Helios /aj iné centrá/ už dopomohli viacerým párom k bábätku, už len pevne veriť, že budete jedným z nich.
@magg424 do štvrtku hádam ešte folikul dorastie na potrebnú veľkosť...
možno by bolo vhodné vymeniť clostil za niečo iné - aj dr. Starovecká naposledy skonštatovala, že uvidíme, ako zareagujem teraz, po tej hysteroskopii, lebo sa jej tá reakcia vaječníkov nezdala po dávke 3x1 svetoborná.
@marecek1 dakujem,presne tak to citim,prave sme prišli domov a moje pocity su fajn,zatial sice nič konkretne nevieme lebo ako naschvál som rano dostala mrchu mrchavú 😒 ,tak mi len brali krv a mužovi ten SPG.Budem už len čakat na vysledky a pojdem na sono a uvidí sa,ale ten prvý krok už je za nami 🙂
@jonathana1 teraz som bola druhy den, ja som tam bola rano o 7mej a 7,40 som uz sla domov.
@rica1 aha,tak my sme boli len na 9.30 a čo ti teraz robili?máš už nejaku diagnozu?
Ahojte,
rica1 - a ako prebiehalo to 2. sedenie? Co Vam odporucili?
Jonathana1 - tak super a kedy mate mat vysledky? Poslali ta na vysetrenia aj niekde inde?
@jjajka ..no mne brali len krv kedze mrcha si vie presne vybrat kedy dojst 🙄 a o 2 týždne mám volat,či už su vysledky aj z mužovho SPG a následne pídeme.
babenky prosim Vás ake ste mali vysoke hcg v 5tt +1den a kedy vam dr na ult videl plod.vacok??dik
chcem sa spytat, ci ma vyznam robit si vystrenia u svojho gynekologa, ci to potom budem musite vsetko absolvovat v Heliose odznova. Idem teraz na HSG vystrenie v Mikulasi.
Ja som mojmu gynekologovi vobec nepoedala že chodíme do car, myslíte že by som mala, proste som mu nechcela to povedať 😕
@rica1 povieš mu to neskôr - keď si k nemu pôjdeš po tehotenskú knižku 🙂 🙂
nemyslím, žeby si mala povinnosť ho o tom informovať - aj ja som si bola konzultovať (keď sme ešte neboli v centre) svoje problémy aj s inými lekármi, názor viacerých odborníkov je predsa vždy lepší ako len názor jedného.
môj doki o tom vie, už len z toho dôvodu, že som u neho každý mesiac na folikulometri + dávam si predpisovať clostil, dufík, čo potrebujem - aby som nemusela kvôli tomu cestovať do Martina.
dohodla som sa tak s lekárkou v centre - že jej len cinknem vždy výsledky folikulometrie.
@rica1 to meranie mi nejde do hlavy, žeby tam bol oproti meraniu v centre taký veľký rozdiel....
zmeň lekára a máš po starostiach. to bude asi najlepšie.
ak budeš chodiť do centra dlhšie, niektoré vyšetrenia si môžeš dať urobiť u svojho gynekologa, a nemusíš cestovať do centra, a keď nie si s lekárom spokojná, tak je to o ničom...
@marecek1 no len nemám koho vymeniť, uvidím, prave preto by som to tak zatial dvojito chcela porovnať ale nie tak že budem robiť vysetrenia dvojako, len tak pre info zbehnem k nemu na folikulometriu, to sa fakt koli tomu nehodi chodit do MT.. a to meranie to je mne zahadou uplnou , som kukala na doktora a že ste si fakt istý že 21m a on to otocil na mna obrazovku a hej som si istý že 21mm tak faaaakt neviem
Ahojte heliosacky...chcem sa vas opytat...ci niektora z vas absolvovala ivf v ramci prirodzeneho cyklu=bez hormonalnej stimulacie vajecnikov, odber jedneho vajicka na oplodnenie...robi sa nieco take vobec v heliose? aka je uspesnost? dakujem za kazdu odpoved 🙂
@marhulka88 ahoj v heliku take nieco nerobia ,tusim sa to vola soft a je to pri minime hormonov. skus kuknut brno helios tam to mozno robia
eeeej oddnes pichame Diphereline a veruze stiiipe! Nevedela som si to predstavit, ale uz viem! 🙄 😵 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@hunka Dakujem hunka. 😎 Verim ze to zvladneme. Najviac sa bojim tych odberov a OPU ale tak uvidime 😅 😀
Ahojte môj manžel má morfologiu spermii v hodnote 0%. Máte daka z Vás skúsenosti s týmto problémom? Nám zatial v caru v Heliose odporučili vitam, kúru pre manžela, mne zvýšenie euthyrozu na štítnu žľazu. Chcem sa spýtať či to pomôže, alebo je to zbytočne a tiež ma veľmi trápi, že ak by sa podarilo prir. otehotnie tak či dieťa nebude mať daku ment. poruchu, kedže manžel ma zlé spermie a to až na nulu. Mne nasadili clostilbegyt a zajtra mi idu pichnuť pregnyl, vraj na ovuláciu. Myslíte si že to zaberie, teda podarilo sa to už niekomu???? Dakujem za Vašu odpoved.maya
Mam otazku. kolky den cyklu ste zacali so stimulacnou fazou? ked idete na kontrolu po pripravnej faze ( 1-2 den menzesu) odkedy vam dali pichat tie druhe injekcie? Dakujem 🙂
@lucyfromuk ja som pichaal od 2dna cyklu...a neboj OPU nebol vobec hrozny...viac menej taka pohodicka(ale ten moj stres predtym 😀 😀 😀 )..a inak ak by ta bolelo brucho po opu ked sa zobudis povedz im to daju ti inf. od bolesti..a je ti fajn..mna bolelo iba tam a po infuzke vobec..ani doma..mozno ak dake pichnutie...ale nic hrozne,takze ziadny strach 🙂
drzim moc palce 😀
@hunka Hunka ty si taky moj osobny poradca co sa tyka IVF 😀 Dakujem ti 🙂 a teba vlastne kedy chytilo to ohss? po opu? A fyzicky sa mam setrit az v tej stimulacnej faze? 😲
@lucyfromuk ja som zacala az na 3.alebo 4.DC, lebo som na kontrolu isla az v pondelok. 😉

@rica1 my sme okres Lučenec-stredné Slovensko,počítame cca 2 hod.cesty,ale to je jedno aj ked neviem ako často budeme do Heliosu chodit.