icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

lucyfromuk
29. mar 2013

@zuzu1108 A vy ste si dali tiez ICSI metodu? a kolko mate mrazacikov? No tak ja dufam ze v maji budeme uz obidve tehu 😎 Ja som tiez na 16 den brala proveru, potom 23. den Diphereline ( ale ja si ho miesam - vodicka a prasok). ten Diphereline vlastne picham od pondelka a teraz v pondelok by som mala dostat menzes. (1.-3. april) tak mam prist na kontrolu a povedia mi kedy mam zacat pichat MENOPUR. 🙂

zuzu1108
29. mar 2013

@lucyfromuk tak to sme mali skoro to iste. Ten Menopur je ten v pere? Ci sa to tiez miesa? Ja som tiez jasne miesala Diphereline vodicka+prasok. Merional som mala 150 jednotiek.
My sme si vsetky dali ICSI . Nam to odporucili. Davali sme oplodnovat 12. A mrazacikov mame dvoch 🙂 . Ale my sme si davali aj PGD robit a z troch vhodnych zostali dvaja 🙂 . Vy si date ICSI? Ja by som si dala urcite. Alebo ak mate dobry spg tak dajte polovicu normalne a pol na ICSI.

lucyfromuk
29. mar 2013

@zuzu1108 Nie my miesame aj ten Menopur nedali sme si pero. Tych 150 jednotiek to je vlastne 1 davka ci? A nemala si ohss, nemala si problemy pred a po OPU? A kolko ste mali celkovo vajicok? 12? A z toho len 2 vyhovovali? Kolko sa uspesne oplodnilo? My si tiez dame ICSI lebo priatel ma zly spermiogram, len ma hneva ze nam v Heliose povedali ze to bude cele IVF stat 900-1100 eur a ked to zhruba ratam tak okolo 1500 😒

zuzu1108
29. mar 2013

@lucyfromuk 150 jednotiekje jedna vodicka a dva prasky. Nastastie som nemala ohss, ak len taky strasne slabucky. Ja som ale chodila do Brna Heliosu, ale Helios v Martine je ich sesterske centrum. Oni spolu spolupracuju. Mne dali do zily hned po odbere nieco a potom som dostala domov este dve davky Solumdrolu. Takeho lieku co sa picha. No mala som 21folikov z toho 12 vajicok bolo zrelych. Dali sme oplodnit vsetkya potom hned 4 odisli a osem sa ich drzalo dobre a po Pk ich zostalo 4 a na PgD boli vhodne tri. A po tom vysetreni PgD zosrali dobre zdrave dve 🙂 . No oni ti nikdy nepoviedia kolko presne budete platit 😒 . Kolko to cele bude stat a to neni dobre 😒 . Clovek pocita s jendnou sumou a zrazu je to tretinu viacej.

olivia31
29. mar 2013

@lucyfromuk No možno sa stretneme ja idem zajtra na kontrolu a uvidím čo nám povedia a podľa toho budem múdrejšia.

olivia31
29. mar 2013

@zuzu1108
@lucyfromuk Dievčatá ten solumedrol som si pichala aj ja mala som až 5 injek. pichala mi to známa do svalu zadného. 😀 Inak s tým platením je to tak nám povedali ,že to bude stáť 700eur. a nakoniec to bolo 1400 dávali sme si icsi a predl kult.

zuzu1108
29. mar 2013

@olivia31 aj mne to dozadku pichala znama 😀 . Kraasa tieto vypocty ze kolko to bude stat 😒 . A to vam najprv po edali 700€ aj s PK a ICSi? Ci az potom po Pk a ICSI to tak napocitali?

olivia31
29. mar 2013

@zuzu1108 Počkaj pozriem na ten papier on nám to aj písal

olivia31
29. mar 2013

@zuzu1108 No áno ale len ten základ že keď ich bude ICSI 1-8 ocytov 370 eur a predĺženú kultiváciu 220 eur plus doplatok lieky 200 až 330 eur to len ten základ.tak to bude 700 eur ...... no upozornil nás na to, že ak bude tých vajíčok viac na ICSI tak plus ešte no a ja som mala 24 foli. a s toho 18 vajíčok zrelých ktoré oplodnili ICSI plus pk a lieky plus spermiogram asi 2 krát alebo 3 krát a bolo 1400 eur ....teda za icsi sme platili 370 plus za každí ďalší ocyt tých bolo 10 za tie sme platili 330 eur plus pk 220 suma na bločku mám ho pri sebe 920 er icsi a pk . no a ešte keď pripočítaš lieky tak 1400 eur a spermiogram.

nadova
29. mar 2013

Baby viete mi prosim vas povedat kolko budeme platit a cakat keby chcem ist naKET?mame tam 2 mrazacikov uz 3roky,je tam aj nejaka priprava,ved uz som zabudla :( dakujem.len pre potesenie,hned prvy cyklus po neuspesnom oplodneni (ICSI)som ostala prirodzene tehotna 🙂)drzim vam palce.

lucyfromuk
29. mar 2013

@zuzu1108 Uf ja sa bojim tej PK ved co ak po nej neostane ani jedno embryo? 😒 A co je to Pgd? ja som si myslela ze ty si tiez chodila do Martina. @olivia31 no ono je to s tym platenim naozaj tak ze ludom nemusia tu sumu ani hovorit lebo to ani zdaleka nie je pravda 😀 😀 😀 🙄 a kolko vam ostalo z tych 18 vajicok?

zuzu1108
29. mar 2013

@olivia31 a na co robili spg az tri krat? Prvy jasne, druhy odber pri OpU? No sa to nazbiera hrozne. To si mala krasne 18 vajicok 🙂 . To bolo pri prvom ivf? A kolko vam zostalo na mrazenie potom? Si bola aj na KET uz z prveho ivf?
Ja som za lieky za Diphereline dala v CR 2700 Kc a za Merional to bolo nejakych 12500 KC co je asi 500€ . To je viac ako na SK doplatok za lieky,
ze?

olivia31
29. mar 2013

@lucyfromuk no nepoteším ťa iba jedno jediné a to nám vložili a neujalo so nám ☹ ☹ ☹ Tak preto druhé IVF No ono ani nevedia že koľko ťa to bude stáť lebo sa ešte ty rozhodneš čo vlastne všetko chceš a oni netušia koľko ich bude a či sa rozhodneš pre pk a pre ICSI to je všetko na nás oni ti odporučia to čo je pre vás to najlepšie a ostatné je na vás a potom je aj tá suma taká ako je ......vieš ja som tiež nevedela koľko nás to bude stáť no počítala som približne 1000eur .

ludkaol
29. mar 2013

@lucyfromuk Super tak držím palčeky..ja by som už bola tiež v stimulačnej fáze ale vyvolávali mi menzes meškal mi 26 dní čo mi všetko posunulo,takže stmulačná fáza by mala začať začiatkom mája....tak snád .nie snád budeme veriť že nám to spolu výjde 🙂 🙂 🙂

ludkaol
29. mar 2013

@olivia31 Nám sa to skomplikovalo DNA sperniogram je zlý takže zmenili metodu a suma sa nám navýšila...ale čo už nato už človek kašle peniaze sa zoženu len lutujem ženy ktoré si to naozaj nemožu dovoliť ☹

olivia31
29. mar 2013

@zuzu1108 No tak to si mala riadne drahé lieky teda ja som platila za lieky 330 eur a to som mala pero aj teraz mám puregon v pere žiadne miešanice som ja nechcela. 😝 A ja som mala 18 oplodnených ICSI a stoho nám ostalo len jedno na vklad a to mi vložili a to sa neujalo ......nemali sme ani čo mraziť ☹ ☹ ☹.....takže žiadne KET nebolo ............ Prví krát keď sme tam prišli potom po nejakom čase znova kontr. sepermiogram a potom pri opu.

olivia31
29. mar 2013

@ludkaol Aha a to je čo DNA spermiogramu ???vám robili lebo my sme boli teraz v January na Halosperm to stálo 100 eur a tam zisťujú niečo také ako DNA spermošiek a to sme malo ok. To máš pravdu na to to treba sakra šetriť nie každý si to môže dovoliť je to kruté ....poisťovňa by mala preplácať viac .

olivia31
29. mar 2013

@ludkaol Inak poraď čo vám zmenili akú metódu vám potom navrhli ja idem zajtra na kontrolu a máme pohovor u Embryolog. a neviem čo sa jej tam pýtať . ☹

lucyfromuk
29. mar 2013

@olivia31 No ostava mi len mysliet pozitivne a dufam ze budem mat co najviac embryi a ze sa to podari na prvy sup. 😀 a ty ides teraz na dalsie IVF? @ludkaol no aj mne meskal menze chceli mi ho vyvolat ale potom na sone videla ze mam hrubu vystelku maternice tak povedala ze mi pride menzes. Prisiel mi na hadam 60 den. 😝 Tak sa tesim ze to mame zhruba v rovnakom case 😉

olivia31
29. mar 2013

@lucyfromuk Áno ja už si pichám na ďalšie ivf a predpokladám, že budem mať odber ak bude všetko v poriadku niekedy budúci týždeň ...zajtra budem múdrejšia .....Treba myslieť len na to dobré 😉

ludkaol
29. mar 2013

@olivia31 ideme metodou PICSI
http://www.sanatoriumhelios.sk/picsi
@lucyfromuk mne nepraskol folikul ostal tam tak preto pichli vyvolávačku

olivia31
29. mar 2013

@ludkaol To viem čo je presne to to som hovorila teraz manželovi, že sa jej na to opýtam , tak držím palce aby vám to dobre dopadlo.

zuzu1108
29. mar 2013

@lucyfromuk nam dr. v Brne povedal ze mozeme chodit do Martina Heliosu na kontroly, ze oni su sesterske centrum s Brnom.ten orimar co to ma na starosti v Brne chodieva aj do Martina Heliosu.vidis ze aj protokoly su rovnake v Brne aj v Martine. My to mame blizsie do Brna ako Martina. A ja som bola rozhodnuta od zaciatku pre Brno. Neboj sa vbec PK 😉 . Nemas sa preco bat. Nemate nejaky velmi zly spg.a aspon uvidia ako sa embrijka vyvijaju ajmpo tretom dni a mozu ti vlozit pekne, kvalizne embrijko 🙂 . PGD je geneticke vysetrenie embria.

zuzu1108
29. mar 2013

@olivia31 no ia som ani nevedela ze sa to da zohnat napr.tu na Mk. Ked sme tam isli ja som absolutne nevedela nic o ivf. Co sme si na SK absolvovali boli dve konzultacie v Gyn five v Ba a stacilo mi 😒 . Tak je clovek cislom a ani po mene ta nevolaju 😠 . Juu to mi je luto 😒 .Kolko ich zostalo po Pk? Len jedno? Nepovedali ze kde mohla byt chyba?
Ale teraz ich urcite bude ovela viacej a bude to tvoja posl.stimulka lebo bude uspesna 🙂 .

olivia31
29. mar 2013

@zuzu1108 No áno ostalo iba jedno jediné ale tak dúfam a pevne verím, že to bude teraz úspešné ...nie to nevedia prečo sa to tak to stalo Embrya neboli kvalitné ☹

zuzu1108
29. mar 2013

@olivia31 a spg mate celkom dobry? Mozno bude chyba tam, ak zostalo len jedno embrijko 😒 . Ta druha metoda Picsi, by bola mozno pre vas vhodnejsia ako Icsi. Myslim, ze pri Picsi vstrekuju nejaku latku medzi spermie a nejako sa vytriedia len tie dobre spermie z tych vsetkych. Skus sa opytat embriologycky na to, ci by to nebolo vhodnejsie pre vas.

magica78
29. mar 2013

@nadova objednas sa na konzultaciu a asi ti predpisu ustrogestan na vkladanie a potom sa objednas na 14 DC na sono a na pohovor embyologickou kde podpisete papiere. a vtedy ti povedia kedz mas vklad cca o 2 dni alebo ako mas velky folik 🙂 drzim palce

marverka
30. mar 2013

@ludkaol no to teda naozaj neviem, dr. mi povedal ze doporucuje pauzu po mimomaternicovom teh. cca 3 mesiace, takze vobec neviem, do heliosu mam ist cca za 3 tyzdne i ked pravdu poveduiac momentalne sa na to necitim.

ludkaol
30. mar 2013

@marverka Ja si tiež myslím žeby si si teraz mala dať pauzu nech ti pekne prejdu tri cykly ako maju 😉
oddýchni sa teraz aj psychicky aj fyzicky..každá strata veľmi bolí

olivia31
31. mar 2013

@zuzu1108 Ahoj no u nás je celkom dobrý spermiogram aj embryologička nám včera povedala že nevidí problém v sperm. ale bude problém že moje vajíčka nie sú až tak kvalitné. ☹ No a to picsi nám odporučila a dali sme si ho .Tak teraz len vydržať do odberu a čakať ako sa budú vyvíjať teraz. No vďaka za radu.