Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@olivia31 neboj...všetko dobre dopadne...Viem, hovorí sa mi to ľahko, pri tom sama som nervózna, aký bude výsledok...keď som mala príznaky, že dostanem menzes, začala som plakať a smútiť, že zrejme to zas nedopadne dobre, ale našlo sa tu pár osôb, ktoré ma povzbudili, že to tak nemusí byť...tak len dúfam...no v kútiku duše tá pochybnosť je...nezbavím sa jej...veď je to už vlastne u nás 3 transfer...2 transfery boli po odbere a 1KET. Najskôr sme boli v BA...nepodarilo sa...Tak smepotom šli do Sanatória Helios...Na nich som počula len tie najlepšie odporúčania....a ľudia okolo mňa majú s nimi skúsenosť, tak preto tento krát verím, že to vyjde...
@olivia31 Suhlasim s tebou,nezavidim ,prajem vsetkym tie krasne pocity z tehotenstva, nech sa tesia patri to k tomu.Ja vsak nemusim ich pocity zdielat, nedokazem to mam barieru.Ich stastie v babatku je len ich.Viac ohladuplnosti by som ocenila.Ja viem ze sa tesia,ja im tu radost neberiem len ju az tak jneprezivam.Uz teraz mam paniku ako mi tie babatka budu kamosky a rodina davat do narucia a hovorit aby sa mi prilepilo atd.Neznasam to.Najradsej by som vtedy usla.Bojim sa tych situacii ale v najblizsej dobe to budem prezivat.Neviem ci to psychicky zvladnem.Myslim ze budem po veceroch plakat a manzel bude zo mna zufali.Je to tazke az mi zviera srdiecko.Poradte mi ako sa cez to preniest.
@olivia31 Prepac mi prosim ze si tu vylievam srdce, ty teraz musis byt hlavne pokojna a neustale mysliet na malicke, pretoze ta velmi potrebuju.Verim ze to zvladnu.Nedovol telu aby bolo v strese.My sme mali v prvom kole PCSI a z troch boli dve na vklad. Ked sme rano volali ze mozme ist na vklad sa manzel rozplakal tak sme sa tesili.Vtedy som prvy krat videla manzela plakat.Bolo to take dojimave, ze ma to dojalo viac ako ziadost alebo svadba.Bola to prekrasne chvila.Dufam ze to este prezijem a dotiahneme to do uspesneho konca.
@waw ťažko sa radí v takejto chvíli, ale myslím, že sa nemôžeš tak poddávať smútku, alebo neistote, či sa to podarí, alebo nie....musíš si veriť a dúfať, že to vyjde...Ako som už spomínala, ja som po transfere...už ma napadlo, že si kúpim tehotenský test a urobím si ho...no radšej som nechala túto možnosť, hoci som nervózna...povedala som si, že ten týždeň to ešte vydržím...aj keď ten týždeň bude neskutočne dlhý...je to už môj 3. transfer, takže nechcem pomyslieť na to, čo bude, ak to nevyjde...ale dávam si nádej už len preto, že chodím do Heliosu...ako som na nete čítala, majú dosť vysoké % úspešnosti a v mojom okolí je pár žienok, ktoré im vďačia za to, že majú bábätko...takže toto je pre mňa také pohladenie na dušu...
@waw Zlatko si v poriadku a zdravá po psychickej stránke to mi ver je to normálne čo prežívaš .....a to že budeš držať bábo v náručí je krásne uži si to a kašli na nich nech si vravia čo chcú ......vôbec mi to nevadí, že si tu vylievaš srdiečko od toho sme tu .....hlavu hore musíme len veriť bude dobre .......môjmu manželovi to tiež nieje jedno my sme dali ICSI a PCSI tak im verím .....a koľko si ich mala po odbere ?
@olivia31 Dakujem ti.My sme mali len tri vajicka a po PK zostali dve.O to horsie som cely proces prezivala, pretoze aj stimulacia bola tazka kedze sme do poslednej chvile nevedeli ci vobec nejake vajicka budu.Ked prislo k odberu a nasledne aj v kladu, boli sme nesmierne vdacni a stastni za sancu a moznost prist k vytuzenemu dietatku.
@olivia31 tak sme smutné obe 😖 ja som myslela,že možno sa to podarilo lebo som mala na teste slabulinke //...lenže je to pregnyl ako som sa dočítala ☹ ...aspon na malilinku chvíločku som bola taká štastna a teraz som tak velmi smutná 😢 ja ti držím velmi palce,aby si mala vela štastia... 😀 najhoršie tá dlhá doba čakania,aj ked utorok je tu hned,ale tebe to príde ako týžden...no potom budeš už určite štastná 😀 .a čo ti dnes povedali v CAR?
@waw Ak ti možem poradit,čo sa týka tých kamošiek kludne odmietni navštevu,vyhýbaj sa stretnutiam,nedvíhaj mobil ...atd.Máš na to úúúplne právo,ak vedia o tvojom probléme tak to pochopia a ak nie tak im to vysvetlíš až ked budeš tehu 😲 a možete sa spolu vytešovat...ale v týchto chvílach bud proste sebecká.Len naši chlapi to akosi preživaju tak naplno s nami aj ked moj mi už dnes povedal,že som ale riádne protivná 😕 ...ale vie čo prežívam.Ja som si akurát včera kupila časopis EVA...takto sa viem odreagovat aj to mne pomáha.
@angie2601 Ano nech ti to dobre dopadne...budem mysliet na vás všetky,aby ste sem napísali,že máte krásne dve //...ked budeš vediet viac daj nám vediet 😉 ..a už si po vklade?
@jonathana1 áno som po vklade...mala som 8 vajíčok, no oplodnili iba 4....1 mi vložili pred týždňom, dve dali zamraziť a do posledné neviem, čo presne sa s ním stalo...ale zrejme nebolo dobré na vklad...musím čakať ešte týždeň, kedy pôjde do MT na krv a ultrazvuk...tehotenský test som si nerobila...a radšej si ho do tej doby ani robiť nebudem...keď som vydržala doteraz, vydržím aj do budúceho pondelka
@angie2601 Si super,že vydržíš si nerobit test...tak pekne oddychuj a relax 😀 ...a si si nechcela vložit dve vajká?
V Martine doporučujú vložiť jedno embryo, je väčšia šanca otehotnieť, ako keď by vložili dve. Osvedčilo sa im to...tak im budem veriť...ty si v akom štádiu liečby?
@jonathana1 som tu nová, len pár dní, takže ak Ti nepríde priamo odpoveď na Tvoje meno, prepáč...musím si zvyknúť... komentár o 11.15 patril Tebe
angie2601 aoj chcela by som sa ta spytat ci si mala ICSI a PK mne to odporucaju a este o tom rozmyslam ja teraz cakam na menz a pôjdem na sono mala by to byt tak koncom tyzdna teraz som si robila predope vysetrenia inak drzim palce
@angie2601 My sme na začiatku...SPG mame velmi dobrý..ja vyzerám tiež dobre,takže mám pregnyl pichnutý a planované milovanie...a tak sa to zopakuje pár krát ak to nevyjde..tak asi rovno IWF 😨 a mne tiež ešte moj gyndoš povedal,že ak bude treba IWF tak si mam dat len jedno vložit,že je vačšia šanca.Tak budem čakat s tebou...ja o týžden mam dostat mrchu.
@jonathana1 o tej mrche ani nevrav..od piatka mám pocity, akoby som ju mala dostať...ale ukľudňujú ma tu babenky, že to ešte nemusí byť zlý signál...práve naopak...aj keď som si už stihla aj poplakať, že ak príde, budem zas tam, kde som bola na začiatku...
@angie2601 Ja mám tiež bolesti...spodok brucha aj vaječníky aj kríže 🙄 ...ja si cez víkend asi spravím test...nech som pripravená ked bude mat prist tá mrcha.Dufam,že pregnyl už bude von z tela.
@jonathana1
@angie2601 dievčatá ak nešpiníte ešte nič nieje stratené ono sa môže ešte uhniezď. držím vám palce tešte sa že bude tehul. slniečko vám dodá energiu hlavne nemyslite na zlé držím palce. 😲
@olivia31 Ano slniečko je super...ja som už stihla aj povyhrievat,aj sa ešte chystam na prechadzku 😀 toto som potrebovala,víkend bol strašný...depka bola zase moja naj kamoška 😖 ...takže babeny šup šup vonku 😀 😀
@jonathana1 ja so už bola ráno no idem sa ja fyzicky aj psychicky pripraviť na zajtra .....ja som bola včera strašne skleslá to to čakanie je najhoršie no musím veriť, že bude dobre. 🙂
@olivia31
@jonathana1 stále verím, že je všetko OK...neviem prečo, ale veľmi verím, že tento krát to vyjde...nepripúšťam si zlé...aj keď niekedy tá obava príde...no aby nechodila často, tak sa zamestnávam niečim, čo mi to nedovolí...či už pozriem nejaký film, alebo sa zahrniem prácou...mám to šťastie, že nemám fyzickú prácu...ale obtiažnu na psychiku...preto som daňové priznanie urobila ešte pred tým, než sme sa na to dali...teraz robím už len niečo, čo mi nerobí stres...

@angie2601 Už je to nepodstatné už odišli a nech sú šťastný prežila som to . Čo už oni za to nemôžu ani to nikdy nepochopia môžu mať detí ako sme tí ani nevedia ako a kedy to spravili ani nechceli .