icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

lucyfromuk
17. apr 2013

@olivia31 No som trochu sklamana, lebo som cakala vacsie mnozstvo oplodnenych vajok. V heliose nam hovorili, ze po PK zvykne prezit tretina z vajok, tak dufam, ze nam nejake dve ostanu, ale to mam asi velke plany. Najhorsie je to cakanie, lebo do piatku sa mi zda velmi daleko. Najviac sa bojim toho, ze spermie neboli dost kvalitne, tak vajka postupne uhynu. O tej PICSI nam nikto nic nehovoril (co je divne) a dokonca to nie je ani v cenniku. 😒 Mozno by nam to pomohlo, ktovie! U nas je to naopak, ja mam vajka dobre, len tie spermie... 😒 No snad to nebude az take zle. 😒 A ty si uz mala vklad?

cuculik1
17. apr 2013

@hunka mozem sa opytat ci ti uz dosla tehu nevolnost?

angie2601
17. apr 2013

@lucyfromuk povedali mi, že je to normálne a že si budem musieť na to zvyknúť....že to môže trvať celý 1. trimester...takže sa mám na čo tešiť... 😒

angie2601
17. apr 2013

@lucyfromuk možno Ťa trošku povzbudím....u nás boli tiež vajká dobré...ale spermie boli zlé...oplodnili nám z ôsmych 4, jedno embryo vložili, s jedným neviem, čo sa stalo a dve nám zmrazili...No a výsledok HCG u mňa bol vysoký...takže to isté želám aj Tebe...

hunka
17. apr 2013

@cuculik1 no , tak rano ked sa najem, tak by som to najradsej vyvracala do wc..ale smrdi mi hrozne vodovodny odpad, ci zubna pasta..to je des,ako ma pritom natahuje..asi si kupim daku detsku perlicku 😀 😀 😀 a dnes som otvorila chladnicku tak ako zvycajne ze pocumim do nej co si dam..le rychlo som ju zabuchla a natahovalo ma este zo 5 minut 😝 takze ak idem do chladnicky teraz len s nadychom a nedychat,rychlo vybrqat a autekat...a ked varim,este aj to mi strasne smrdiiiiii 😝 ze potom to nejem..takze dnes varil mm..a ja som pri tom nemohla byt...
a ty,ako si na tom? inak nebolia ma vobec prsia ako pisu ine baby, len toto som tak poznamenala. ze asi som ozaj tehu 😀

cuculik1
17. apr 2013

@hunka mne zase vobec nie je zle a to som 5tt5 dni ale prsia ma bolia. Na utz som este nebols v pondelok na hcg bolo vyse 8400. No ja sa este nevytesujem vobec kym to na utz neuvidim na vlastne oci. Tyzden po transfere ma dost aj brusko pibolievalo aj v noci som sa na to budila ale aj to ustalo.

angie2601
17. apr 2013

@hunka
@cuculik1 ahojte babenky....tak mne zatiaľ ešte zle nebýva, prsia ma pobolievajú už dlhšie, ešte pred transferom ma boleli...ale už začínam nejak priveľmi rozmýšľať, že čo dobré by sme spapali... 😎 😎 No a tie bolesti sú stále...ale nič si z nich už nerobím...musím si na ne zvyknúť....

lucyfromuk
17. apr 2013

@angie2601 Dakujem angie za povzbudenie. Snad to nakoniec vsetko dobre dopadne, tak ako u teba a u @hunka. Doteraz som nechapala, ked sem baby pisali, ze ten cas im ide neskutocne pomaly, kym sa dozvedia, ako to vsetko dopadlo po PK, ale teraz uz viem. Este zajtra cely jeden den nebudem vediet, co sa deje. 😒 Asi pojdem radsej sadit na zahradku, nech sa s niecim zamestnam, lebo toto mi veru neprospieva. 😅 Joj, ved mne staci, ked nam len jedno embryjko ostane, len nech to vyjde!

lucyfromuk
17. apr 2013

@hunka Hunka tak to definitivne vyzera na tehu priznaky 😀 😀 😀 Tisko zavidim a prajem, nech vsetko prebieha v najsamlepsom poriadku. 😉

lucyfromuk
17. apr 2013

@angie2601 a mali ste aj PK? To vam potom supeer vyslo, ked zo 4-och len jedno odislo 🙂

angie2601
17. apr 2013

@lucyfromuk áno, mali sme aj PK

angie2601
17. apr 2013

@lucyfromuk myslím si, že najdlhšie obdobie je, keď v osudný deň čakáš na telefonát....najskôr som myslela , že najdlhším obodbím je 14 dní po transfere, ale veru ten 15. deň mi išiel neskutočne pomaly, kým som sa dočkala telefonátu... 😉 😉

jjajka
18. apr 2013

Ahojte dievčatá,
ja som si dnes volala do heliosu o vysledky, ja som OK, ale manžel má zlý tvar spermošiek. V tej rýchlosti som sa nespýtala, čo má na to užívať, ale verím, že vy budete vedieť poradiť. Ďakujem Vám

magica78
18. apr 2013

@jjajka ahoj nam odporucali tribulus a vitamin E 🙂 drzim palce

jjajka
18. apr 2013

@magica78 Ďakujem za odpoveď. A kupovali ste ten tribulus v lekarni? este som to nepocula. A ake mnozstvo sa denne uziva? Ja som citala, ze je dobra aj kyselina listova a vitamin C. Idem este nieco vyhladat.

magica78
18. apr 2013

@jjajka no podla navodu aky kupis podla objemu v tabletke, ano z lekarne . neviem nam urolog odporucal profertil ale je to len vela penazi a nic moc na 1 mesaic/ 50€. ale neckaj ziadne extremne zazraky lebo spermiogram sa neda uplne vylepsit na to lieky nie su. pozor na caje ovplyvnuju lieky

jjajka
18. apr 2013

@magica78 Dakujem. Ja mam doma macu, vitamin C a kyselinu listovu, takze skusim ho nadopovat tym a este doplnim ten vitamin E, selzin a snad to postaci:o) Ja viem, ze zazraky to nespravi, ale zase nemal to najhorsie, tak aspon nech sa mu to nezhorsuje kym otehotnieme.

angie2601
19. apr 2013

@jjajka ak chodíš do Heliosu, tak na recepcii majú zoznam všektých tých vitamínov...tak si ich skús tam vypýtať....poradil nám to Dr. Krajkovič...a teraz pozerám, že ten zoznam mám aj doma..takže?
-Vitamíny Centrum 70 dní
-Carnitagin 1 ampulka ráno 30 dní....
-Tribulus 2-3 tbl. denne.... - 21 dní a 7 dní pauza....
Zhruba do kopy to stojí cca 45 €

angie2601
19. apr 2013

@jjajka počula som, že aj pre mužov je dobrá kyselina listová, ale tak tou sa môžeš "dopovať" ty.. 😉 a manžel sa môže dopovať tými tabletkami zo zonamu... 🙂 🙂

helenka12
20. apr 2013

ahojte baby mala niektora z vas skrateny prookol 14 dnovy zacinam pichat hned v prvy den menzesu a po 14 dnoch odber 😎

olivia31
20. apr 2013

@lucyfromuk Ahoj ako sa máš? Máš niečo nové?

lucyfromuk
20. apr 2013

@olivia31 Ahoj moja 🙂 No mam nove len to, ze ked som volala na embryologiu po 2 dnoch, ze kolko prezilo z tych 9 embryi, tak povedali, ze vsetky, akurat 4 z nich sa vyvijaju pomalsie, tak vraj uvidia, lebo nasledujuci den mal byt vlastne taky kriticky, tak som zvedava. Mame volat zajtra rano, zase po 2 dnoch a teoreticky by mal byt transfer, ak nieco ostane, tak cakam s malou dusickou, ze co mi zajtra povedia. Dufam, ze to budu len same dobre spravy a ze tu najlepsiu spravu sa dozviem o 14 dni 🙂 A ty? Co mate nove? 🙂

olivia31
21. apr 2013

@lucyfromuk No to je dobré číslo ešte stále ich je 5 to je dobré neboj niečo určite ostane 😉 .Ja nemám nič nové zatiaľ všetko je v poriadku v utorok sa dozvieme výsledok . Držím ti palce takže dnes transfé?

jjajka
21. apr 2013

@angie2601 dakujem za odpovede. Ano chodime do Heliosu, resp. boli sme tam len na vstupnu konzultaciu. A teraz som si len volala o vysledky, a kedze vsetko bolo OK, okrem toho tvaru sprmošiek (ale ani ten nebol uplne zly), tak sme sa dohodli, ze este 1-2 mesiace vyskusame prirodzene a ked nie, tak si dame trosku pomoct. My sa snazime prerusovane uz 4 roky(napr. 6mesiacov sa snazime, potom napr. 1 mesiac prerusime lebo som mala chripku....), zatial sme sa dopracovali len k 2 anembryomolam.

lucyfromuk
21. apr 2013

Takze od dnes mam aj ja v sebe jedno embryjko, tak drzte palce, nech sa tam pekne drzi dalsich 9 mesiacov... 😎

olivia31
21. apr 2013

@lucyfromuk Ahoj gratulujem tak ako aj ste mrazili držím ti palce . 😲 😲 😲 😲 😲 😀 😀 😀 🙂 🙂 🙂

zuzu1108
21. apr 2013

@lucyfromuk Ahoj 🙂 . Jeej gratulujem 🙂 . Drzim paste na // a na pozitivnu krvicku 🙂 . Ake embrijko ste vkladali? Kolko vam zostalo na mrazenie?

olivia31
21. apr 2013

@angie2601 Ahoj ideš teraz v utorok do Heliosu ?

lucyfromuk
22. apr 2013

@olivia31 Ahoj, ano aj sme mrazili, jedno vlozili, 3 mrazili a teraz rano mam volat, ze ci nahodou nie je este nieco na mrazenie, ale uz aj tak som nadmieru spokojna 🙂 Len cas mi ide strasne pomaly, uz mam pocit, ze presiel tyzden od transferu a pritom to nie je ani den 😀 😀 😀

lucyfromuk
22. apr 2013

@zuzu1108 Dakujem 😉 Vkladali mi jednu expandovanu blastocystu po 5 dnoch PK a 3 zamrazili. Som straaaasne rada. 🙂 Ale aj tak dufam, ze to vyjde na prvy krat. A ty ides kedy ku kardiologovi?