icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

sefinka
24. apr 2013

stale mi kladli na srdce, setrit sa , odpocivat......

jonathana1
24. apr 2013

@sefinka tak to je ine..mrzí ma to,šetri sa a lenoš 😉

sefinka
24. apr 2013

😉 teraz uz nemam na vyber, som doma a stresujem pred odberom vajicok 😎

jonathana1
24. apr 2013

@sefinka a kedy maš odber?neboj budem silno držat palce 😉

olivia31
24. apr 2013

@zuzu1108 Tak posielam a riadny pľuvanec tuj tuj tuj nech sa to tam prilepí ....inak ja som mala tiež také obdobie asi tak 2 rok. do zadu neboj ono to príde raz určite . Držím palce. 😉

sefinka
24. apr 2013

@jonathana1 v piatok idem este na poslednu krv a sono, ale naposledy Karajkovic hovoril, ze asi na pondelok al. utorok pripadne odber.

jonathana1
24. apr 2013

@sefinka Všetko bude ok...Oli nam teraz všetkym pošle tehu vírus..ved ide máj 😀 😀 😀

magica78
24. apr 2013

@olivia31 som velmi rada ze ti to dobre dopadlo dufam ze ta o 2 budem nasledovat ak sa nam dobre rozmrazia 🙂

sefinka
24. apr 2013

@olivia31 gratulujem a moc drzim palce nech ide vsetko tak ak ma ! 😉

olivia31
24. apr 2013

@sefinka
@jonathana1
@zuzu1108 Dievčatá ja som taká istá stale som stresovala a keď som sedela v čakárni vždy mi kadečo chodilo po rozume 🙂 no cvičiť som nikdy necvičila a teraz pred ivf som začala chodiť na rehabilitáciu k fyzioterapeut. a cvičila som cvičenie podľa mojžišovej a ponaprával mi chrbticu a to asi pomohlo a ešte mi manžel kúpil bežky na vianoce a chodili sme každý víkend bežkovať a to asi tam dole všetko rozhýbalo a teraz sa stal ten zázrak 🙂 takže cvičenie môže len pomôcť .Držím vám palce dievčatá .

waw
24. apr 2013

@olivia31 Vsetko len to najlepsie, nech sa vam dari a dotiahnete to uspesneho a radostneho konca.Zo srdca Ti prajem tieto urcite prekrasne pocity ktore prezivate i ked potichucky. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

jonathana1
24. apr 2013

@olivia31 Rozmýšlam aj ja nad Mojžišovou,a cvičila si dlho?Kiežky to aj mne pomohlo 😒

olivia31
24. apr 2013

@jonathana1 práve že iba dva mesiace no ja som pred tým necvičila vôbec tak to asi pomohlo 🙂 skús nič to nestojí ja som chodila do nemocnice a preplatila mi to poisťovňa . No a určite aj tie bežky pomohli .

kvietok1605
24. apr 2013

@olivia31 chodila si každý deň cvičiť alebo si aj sama doma cvičila ? lebo som čítala že cvičenie podľa Mojžišovej nemá význam ak sa necvičí denne

olivia31
24. apr 2013

@waw Ďakujem pekne tešíme sa no len tak trošku aby sme to nepokazili no vnútorne na to myslím stále 🙂 neviem to opísať dlho som na to čakala je to super pocit no aj zodpovednosť dosť si dávam celý deň pozor čo urobím aký pohyb a tak prajem to každej snažilke a som všetkým dievčatám tu na MK vďačná za podporu a všetky rady 🙂 .

olivia31
24. apr 2013

@kvietok1605 chodila som dva krát na rehabilitáciu a tam som cvičila pod dozorom a doma každý večer áno treba to poctivo a hlavne správne.

kvietok1605
24. apr 2013

@olivia31 veď to ja som doma cvičila lenže ja chodím domov z práce neskoro bola som unavená denno denne cvičiť a navyše nebola som si istá či je to presné aj ked mám DVD

olivia31
24. apr 2013

@kvietok1605 Mne fyzioterapeutka povedala, že ona ti sama musí určiť ktoré cviky sú práve pre teba vraj je rozdiel keď sa snažíš otehotnieť prirodzene , alebo plánuješ ivf a to som netušila......a to je skvelé, že ona mi ešte aj masáže robila vždy keď som docvičila a to bolo to čo doma nemáš a oni to vedia skvelé . Lebo ja som to na internete kukala no ja som nemala všetky cviky ona mi urobila zostavu cvikov . 😉

jalovec
24. apr 2013

volali sami boli sme tam 1.3.2013 a volali nejako po 10.4. a dnes sme doniesli aj Menopur 40 ampul 270€ :o)))

ivka1404
24. apr 2013

@olivia31 tak ak dobré čítam tak sa pošťastilo 🙂 júj táka som šťastnááááááá,že ti to vyšlo a potichučky gratulujem 😉 😉 veľmi silnooooo držím palce,aby si všetko dotiahla do šťastného konca 😉 Normálne sa teším z toho až ták,že mám hned lepšiu náladu je to táke nádherne,ked zo snažilky je konečné tehuľká.Tak sa drž a dávaj na seba pozor a hlavne dohováraj drobčekovi aby sa ťa držál ako kliešť 😉 😉

kvietok1605
24. apr 2013

@olivia31 tak hlavne že to malo význam 🙂

olivia31
24. apr 2013

@ivka1404 Ahoj ďakujem no tešime sa ale len potichúčky musíme ešte počkať na srdiečko no dúfam a verím, že to bude dobré 🙂 ......som rada, že som ťa potešila....a tebe sa to už blíži držím palce . 😉

ivka1404
24. apr 2013

@olivia31 chápem to aj my sme sa tešili len tak potichučky a kým som nedržala tehu knižku tak sme to tajili v rodine a potom už len pred ostatnými až do 5.mesiaca stále tu bol strach čo ak ... a kým sa malinka nenárodi nebudem pokojná stále sa o ňu bojím či je všetko o.k. a tak. Držím palce,aby ti všetko dopadlo dobré 🙂 a ano už sa mi to kráti no niekedy mám pocit,že sa tie dni vlečú,ale tak posledný mesiac je už táky 🙂 Opatruj sa 🙂 🙂

lucyfromuk
25. apr 2013

Baby ktore uz mate za sebou nejaky ten Et alebo KET a dopadlo to tehu - mali ste nejake priznaky? Bolest prs, brucha, spinenie (mozne uhniezdenie), krce alebo ja uz neviem co? Lebo ja mam uz pomaly 5 dni po ET a teda necitim sa nijako zvlastne 😒 A uhniezdenie je vraj okolo 3.-4. dna a ja sa citim ako v kazdy iny den, tak neviem, ci mam zacat chytat paniku. @olivia31 porad ako si sa ty citila, lebo ma poraziiii 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄

magica78
25. apr 2013

@lucyfromuk ahoj po ket som mala asi 7 den mi smrdela cerstvo zaliata kava a potom som normalne krvacala tak som myslela ze je to v ... ked som isla na test do heliku a nakoniec som bola tehu ale MMT. drzim palce 🙂

lucyfromuk
25. apr 2013

@magica78 A predtym si mala nejake ine priznaky, lebo ja sa naozaj necitim nijako zvlastne, tak sa bojim, ci to nahodou neskonci zlou spravou. Vsetci pisali o bolesti prs, a krcoch v podbrusku a spineni a ja nic 😒 To mi je luto, ze si mala MMT. Kedy ides bojovat dalej? Mate mrazacikov? 😲

magica78
25. apr 2013

@lucyfromuk nic a prsia bolia podla infa od dr za ustrosu aj take tehu priiznaky . nic akurat ta kava a inak som sa citila uplne normalne. a normalne som krvacala ako pri mrche a bola som tehu a vobec som nemala klud ako pri ET skor naopak skusky, praca .tak nevesa j hlavu kazda je ina a aj baby co boli viac krat tehu mali niekedy uplne ine priznaky tehu pri kazdom tehotenstve.no dufam ze o mesiac 2 pojdem na vklad. este vyuzijem marzacikov co mame a ak sa nepodari uz kaslem na to. aj teraz budem 2 tyzdne cakat ako na ihlach ci sa to uhniezdy kde ma.

lucyfromuk
25. apr 2013

Aha, tak to ten utrogestan moze za tie priznaky, mne sa z neho akurat tak spat chce 😅 😅 😅 No dobre, nejdem teda este robit zaver, ved mam este 10 dni pred sebou, tak hadam to bude dobre. Dakujem za povzbudenie a drzim palce na ten KET, aby sme si potom mohli vymienat tehu rady 😉

magica78
25. apr 2013

@lucyfromuk presne neboj dobre to dopadne 🙂

olivia31
25. apr 2013

@lucyfromuk Nestresuj ja som na 3 deň mala strašné bolesti v krížoch a pri močení som si myslela že mám niečo z mechúrom a prsia ma boleli a bolia stále ....čo bola ešte jedna baba tak tá necítila nič a je tehu mali sme ten istý deň vklad tak nestresuj u každého je to iné .🙂 držím palce hlavne veľa odpočívaj nie stále a je dobré si občas poležať. Hlávku hore bude to dobré ver mi .🙂 😉 Inak niekoho aj preháňa na veľkú to viem lebo mi to vravela kamoška takže u každého inak .....a mne strašne chutilo jesť ....teraz už druhý deň mi je ťažšie na žalúdok tak jem častejšie a menej no pred tým som sa najedla na prasknutie .🙂 🙂 🙂 🙂 🙂