icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

angie2601
28. apr 2013

@olivia31 vaňu si dám pred spaním...už som na to veru myslela...a teraz cez deň vlažný čaj a ovocie...

pianina
28. apr 2013

ahojte.Chcem sa opytat,ci ste s opakovanymi potratmi navstivili Helios ?Dakujem za odpoved

magica78
28. apr 2013

@pianina ahoj ked sa nieco take deje mala by ta gynekologicka odporucit na vysetrenia aby zistili preco sa to deje . v heliku su aj baby ktore potratili po IVF alebo IUI ale potom zistovali preco sa to stalo aby sa to neopakovalo ale tusim ze vysetrenia a odporucanie zabezpecuje obvdony gynekolog lebo od 1.4. su vymenne listky a za niektore vysetrenia sa nieco plati. drzim palce

pianina
28. apr 2013

praveze mam vsetky vysetrenia,imunologiu/hranicne pozitivna/genetiku,s casti aj hematologiu a take ako hormon.profil,chlamidie ureoplazmy a kopmlet infekcne vysetrenie.ale napriek uzivaniu prednisonu a prevent.pichaniu fraxiku som znova potratil

magica78
28. apr 2013

@pianina tak sa objednaj do CARu a zober zo sebou aj vsetky prefotene papiere a mozno ti este nieco odporucia 🙂

pianina
28. apr 2013

ved tak som aj rozmyslala.Teraz som kratko po potrate ,tak to este necham tak.Mas nijaku skusenost ako ja?
@magica78

magica78
28. apr 2013

@pianina ja by t tebou sa aspon objednam na konzultaciu lebo mozno budes absolvovat nejake vysetrenie co bude dlho trvat a aj vysledky a mas zbytocne strateny cas 🙂 ja som teraz po mmt

pianina
28. apr 2013

@magica78 ved uvidim,lebo manzel mi pracuje v zahranici,samej sa mi nechce ist.ako dlho sa tam objednava?i

magica78
28. apr 2013

@pianina ako kedy maju volne ale cca 2 tyzdne asi mozno ked su dovolenky aj o tyzden vaic . ale mozno sa zadari a aj o tyzden ti daju termin

pianina
28. apr 2013

@magica78 dakujem. 🙂 tak sa objednam ,ked budem vediet kedy pride moj manzel.A ja tebe drzim palce,nech nam to raz vyjde 🙂

magica78
28. apr 2013

@pianina dakujem 🙂 dufam ze konecne ano

bambula27
29. apr 2013

Ahojte. 9.5. sme s mm objednani na prvu konzultaciu k Dr. Krajkovicovi. Ako to bude prebiehat? MM urobia SPG, mne horm.profil, USG a spisu anamnezu? A potom? Budeme si volat o vysledky alebo sa musime objednat k nim znova? Vdaka za odpoved.

magica78
29. apr 2013

@bambula27 ahoj tak u mna to prebiehalo tak ze mm sperm a mne krv + sono a este 2 krat som isa na krv a sono . potom sme isli nakonzultaciu s mm zas kde nam navrhli riesenie 🙂 DRZIM PALCE

bambula27
29. apr 2013

@magica78 Dakujem 🙂 A teda v akych casovych intervaloch si tam sla este 2x? Pytam sa preto, lebo som z daleka. A tiez ste boli u Dr. Krajkovica? Aky je pan doktor?

magica78
29. apr 2013

@bambula27 nie ja som bola vtedy u dr.Gatovej ale ona ma uz svoju ordinaciu. ale teraz chodim k nemu alebo k dr.Culbovej obaja su zlaty . vsetci su tam mily od recepcie az po DR. ked tam ppojdes sa vela pytaj co ta zaujima . no na krv som isla cez mrchu potom cca cez ovulku a pred mrchou . to sa tam potom chodi medzi 7-8 rano na krv a sono. ale lepsie prist na 7 lebo potom tam je plnka

bambula27
29. apr 2013

@magica78 dakujem ti krasne za odpoved. No, ze na 7:00 rano 😀 Aaaaach, to budem musiet cestovat uz od 4:00 😠

angie2601
29. apr 2013

@bambula27 musím súhlasiť s
@magica78 ...sú to naozaj príjemní lekári...tiež som bola na konzultácii u Krajkoviča a nemôžem si sťažovať...ja som na 1. konzultáciu prišla akurát v čase, keď som mala menzes - 3. deň, čo je vraj najoptimálnejšie....manželovi vtedy zobrali krv a tuším po 2-3 týždňoch sme šli na 2. konzultáciu, kde už boli výsledky, Dr. nám vysvetlil, čo by bolo pre nás najlepšie a hneď sme písali Žiadosť o schválenie do zdravotnej poisťovne...čakali sme cca 1,5 mesiaca, kým ju schválili...Viem, že sa náš ešte pýtal, že či chceme rýchlo bábätko, alebo nie...povedali sme, že na tom nezáleží, hlavne, nech to dobre dopadne...tak možno preto sme mali nakoniec dlhý protokol...

magica78
29. apr 2013

@bambula27 no alebo si urobit s muzickom romantiku v hotely 😀

angie2601
29. apr 2013

@bambula27 tiež som musela skoro vstávať, keď som tam chodila na krv...ináč, na tú 1. konzultáciu som nebola objednaná na ráno...to som si istá...keď si zavoláš na recepciu, tak Ti tam všetko vysvetlia....

bambula27
29. apr 2013

@angie2601 ano, na 1.konzultaciu sme objednani na 13hod. Tak ja uz jedno IVF za sebou mam v KE, a dokonca na 2krat, no prvykrat sme nemali ziadne vajicka, druhykrat to proste nevyslo ☹ ....teda ja by som mu hned odpovedala, ze babätko chcem rychlo. Ak sa da, tak aj dnes 🙂 Ale jasne, ze sa neda.....U mna je najhorsie to, ze mam nenormalne dlhe cykly, kedze som bez Duphastonu. A momentalne som od februara bez mrchy ☹ Mozno to robi aj stres, kedze teraz som ho mala dostatocny....A vyslo vam to?

magica78
29. apr 2013

@bambula27 neviem ako si bola v KE ale potom sa priprav ze pocas pripravy na IVF budes chodit na kontrolu krv+sono ked budes pichat uz aj tie druhe injekcie kazde 3 dni . ale urcite to bude stat za to 🙂

angie2601
29. apr 2013

@bambula27 zatiaľ sa len tak potichúčky tešíme.... 😎 😎 😎 myslím, že je ešte príliš skoro oslavovať, alebo sa tešiť...
o tom, že som tehotná vie veľmi málo ľudí...vlastne len môj manžel a svokrovci, keďže bývame spolu s nimi...ale za také 4 týždne to chcem povedať aj ostatným členom rodiny....držím palce...nech Vám to vyjde...ja som mala jedno neúspešne IVF a jedno neúspešné KET....v Bratislave...ja som si potom musela ešte dlho počkať, kým sme to rozbehli, lebo som mala zistené zvýšené hodnoty boreliózy v krvi....mimochodom...aj my sme tuším boli objednaní na 13.00 hodinu...

bambula27
29. apr 2013

@magica78 pocas stimulky som v KE bola na kontrolny USG asi 2 x. Ale ziadne odbery viac neboli. Tak urobim pre to vsetko.

@angie2601 Juuuj fakt? Tak drzim silno prsteky, nech to dotiahnete do stastneho konca. V MArtine vam to vyslo na prvy krat?

magica78
29. apr 2013

@bambula27 tu robia csto kontroly a podla toho bud uberu alebo pridaju lieky. a hned aj zistia ci mas naebh na OHSS

bambula27
29. apr 2013

@magica78 no tak to je fajn. Lebo prvykrat som mala taky ohss, ze som skoro skoncila v nemocnici. A to mi dr. spravil jeden usg pocas stimulky, ked mi pridal tie druhe injekcie. A nic nevravel.

angie2601
29. apr 2013

@bambula27 tak počas stimulácie sme chodili 2 krát do týždňa do MT...na krv a sono...

no a áno vyšlo to na prvý krát....ďakujem pekne...aj ja dúfam, že už keď sme to takto prekonali, nech do dotiahneme do víťazného deväť mesačného konca....

magica78
29. apr 2013

@bambula27 no nas na to upozornuju hned pri rozhovre s koordinatorkou IVF ze treba pit cca 3-4 litre. a jest bielkoviny

bambula27
29. apr 2013

@angie2601 Tak veru, spravili ste pre to vsetko a oplatilo sa 😉 Zasluzite si to.

bambula27
29. apr 2013

@magica78 noo..to ja sa k CAR v KE uz radsej nevyjadrujem. Vidim, ze to bude poriadny rozdiel.

magica78
29. apr 2013

@bambula27 ved povies ked budes mat po konzultacke ake mas pocity 🙂 ale myslim ze dobre , ja ked som tam bola pred mesiacom tak som zas Krajka zahrnula otazkami vsetko pekne vysvetll aj ukazal na fotkach