icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

olivia31
7. máj 2013

@lucyfromuk super číslo inak to nebudú dvojičky ???🙂

vika2012
7. máj 2013

ahojte pridam sa ku vam ja som bola vcera na vklad a o dva tyzdne mam ist na krv chcem sa vas spytat ako ste to tie dva tyzdne zvladali nemali ste ziadne bolesti v nedelu by som inak mala mat menz ak pride mam volat do CAR zatial necitim nic dik

sefinka
7. máj 2013

dievčatá ďakujem za podporu,každý okolo mňa mi opatrne naznačuje,že si nemám robiť veľké nádeje,že to na 1.x výjde,a potom že nemám na to myslieť . Ale keď tu čítam ako to pekne zaradom ide hneď mi je lepšie...

lucyfromuk
7. máj 2013

@olivia31 Super ze uz idete pozerat srdiecko! A v kolkom tyzdni vlastne asi si? A este ze kolko krat po potvrdeni tehu si bola este v heliose? A vzdy ti beru aj krv? Juj dufam ze tie nevolnosti a pachy ti uz odidu nadobro a budes si moct plne uzivat tehu. Od kolkeho tyzdna si mala nevolnosti lebo ja zatial nic 😒 Inak s priatelom sa bojime aj tesit lebo z kazdej strany pocuvame ze je to skoro a kadeco sa moze stat, tak som rada za taku oporu 😀 a dvojky isto nebudu ja si myslim ze sa skor uhniezdilo tak preto to vyssie hcg 🙂

olivia31
7. máj 2013

@lucyfromuk ahoj ja to rátam od poslednej menštruacie tak zajtra končím 7 týždeň tak v piatok už budem 7+2 no uvidím čo mi povie Krajko ja som bola zatial dva krát a to to bude posledná kontrola a už budem iba k svojmu chodiť nie krv už ti neberú iba sono ti urobí . Neboj bude dobre ja som to cítila už v tedy keď som išla na prvú kontrolu a tie pachy asi tak týždeň po keď mi potvrdili tehotenstvo.

lucyfromuk
7. máj 2013

@olivia31 takze si bola po 14 dnoch po ET, potom este raz a teraz mas ist este v piatok? Dobre tomu rozumiem? 😀 Mne kazali prist niekedy koncom buduceho tyzdna tak pojdeme asi v piatok to by som mala byt 6+4tt ( ak dobre pocitam lebo posledna mrcha zacala 2.aprila) Drzim ti palce nech srdiecko bije ako zvon!!! Potom mi povies ako to prebiehalo. 🙂 Ja mam sem tam rano taky divny zaludok ze mi je zle a niekedy ked sa najem ale inak nic 😒

olivia31
7. máj 2013

@lucyfromuk No to takto začína ja som zatiaľ nevracala no občas tomu nebolo ďaleko ....áno po vklade na kontrolu potvrdili tehu a potom o týždeň znova a teraz po 10 dňoch znova posledna kontrola .

izzie27
7. máj 2013

@jonathana1 ahoj, celkom to ide. A ty? Co nove? 🙂

jonathana1
7. máj 2013

@izzie27 idem aj ja pomaličky za svojím cielom = 😲 tentokrat ešte prirodzene a ak to nevyjde tak skusime asi iui 😉

izzie27
7. máj 2013

@jonathana1 drzím palce, nech sa to podari 🙂

mtb22
7. máj 2013

@jagajaga taak a uz sme akurat dosli domov. pohovor s koordinatorkou bol ale narocny-tolko informacii naraz...mam teda dlhy protokol, naucila nas ako sa pichaju injekcie a tak a este nam obom brala krv. v lekarni som skoro odpadla, ked som videla to mnozstvo krabic s injekciami-bola toho plna taska suma sumarum 300 eur-pekne. dostala som proveru, menopur a diphereline. mam rozpis ako to pichat ale celkom jasne mi to nie je, takze budem stokrat volat a pytat sa aj dievcat na koniku. a este mam teraz problem-mala som v nedelu dostat menzes a nic len spinenie ale test negativny, tak neviem asi este pockam a uvidim. ty co nove, ako postupujes ty?v akom si teraz prave stadiu priprav na ivf?pisala si mi o endometrioze a o potrate ale viac neviem, tak popis, pa pa

22ivanka22
7. máj 2013

Ahojte. Vidím, že veľa snažiliek sa rozhodlo pre Helios v Martine. Sú tam fakt úžasní ľudia 😉 . Chcem sa opýtať. S partnerom sme sa včera pustili na dlhú cestu s týmito ľuďmi. Ako dlho trvalo Vám, kým ste absolvovali priamo vklad?
My sme boli včera na prvej konzultácii a tam nám urobili len prvotné vyšetrenia. Na druhú ideme v júni. Ako dlho to všetko bude trvať? Ďakujem

angie2601
7. máj 2013

@lucyfromuk veru veľmi rýchlo to letí...ja som si myslela, že som v 6.+4tt, no nakoniec mi povedal, že som v 8. tt ja som sa ho to nepýtala, ale jedna babenka, čo bola somnou na odbere vajíčok sa pýtala, tak vlastne pri odbere vajíčok akoby som už bola v 2tt...takže zajtra budem presne v 9.tt
@olivia31 neboj sa mojka, všetko bude v poriadku....síce mne tiež nebolo všetko jedno, keď som šla na sono, kedy malo vidieť srdiečko...ale tak tie tehotenské príznaky ma zároveň aj utešovali, že je zrejme všetko OK..a veru v tom období aj mne všetko smrdelo....ja som už nevedela, čo robiť...ale teraz sa to akosi zmiernilo....dúfam, že nezakríknem, že som si už svoje odtrpela...ale bolesti mám stále...

lucyfromuk
7. máj 2013

@angie2601 No veru leti to. Pamatam si ako vcera, ked som stresovala pri posielani ziadosti o IVF ze ako to bude vsetko dlho trvat a ani neviem a uz mam po IVF a dnes podla vsetkeho zacinam 6 tyzden. A ty uz do heliosu nejdes ze? Ked uz potvrdili to male srdiecko 😉 Teraz mas ist az o mesiac k tvojmu dr, ci skor? 🙂 A super, ze tie nevolnosti ti uz odchadzaju....klop, klop aby som nezariekla 😉

angie2601
7. máj 2013

@lucyfromuk Krajkovič mi povedal, že už nemusím ísť k nim...ale ak chcem môžem...no ale tak mne je predsa len lepšie chodiť k môjmu lekárovi..predsa len to je oveľa bližšie...ale ako som už spomínala, v 24. tt chcem ísť do heliosu na 4D sono...to je optimálny týždneň na to...a objednať sa mám cca týždeň a pol pred tým... Teraz pôjdem na kontrolu 23.5., keď už budem v 12tt....ja som veru tiež rada, že už nie sú také, ako boli... 😀 😀

lucyfromuk
7. máj 2013

A to 4D sono je vlastne v com ine nez 3D sono?

angie2601
7. máj 2013

@lucyfromuk 4D by už malo zistiť, či bábo nebude mať nejakú vrodenú chorobu...

olivia31
7. máj 2013

@angie2601 No snažím sa upokojovať , že keď mám takéto tehu stavy tak to bude asi dobré no ten strach tu je stále už budem najšťastnejšie keď to uvidím na obrazovke. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

angie2601
7. máj 2013

@olivia31 úplne viem, o čom hovoríš...presne to isté som zažívala ja...ale keď potom uvidíš biť to srdiečko, tak to z Teba opadne a potom to budeš chcieť asi povedať do celého sveta, že čakáš bábätko...ja som aj chcela, no ešte sa zdržujem... 🙂 🙂 🙂 musím vydržať ešte také 3-4 týždne

jonathana1
7. máj 2013

@22ivanka22 ahoj,a vy už viete aky mate problém?lebo určite najprv zistuju SPG a ostatne veci z krvi,v heliosu su fakt všetci super,myslím,že si ste spravne vybrali 😉

jagajaga
7. máj 2013

@mtb22 ahojkaj, ja nič nové ohľadne IVF ešte nemám. Ty to by bola pecka, keby si bola tehu, no čo lieky by si predala a bolo by po probléme 😉 . Ja idem 13.5. do Heliku ale iba ak dojde drahý z roboty ak nie ,tak to posuniem ale vlasne vobec by to nevadilo lebo na tento cyklus by som to aj tak nestihla, takže budeš popredu 🙂 Prajem veľa šťastíčka. Ježiš, 😒 a ten pohovor určite to je náročné, normálne si ma nastrašila ale šak sú tu babenky čo to už vedia tak nám pomožu 🙂 . Inak nechápem ked máte všetky vysledky OK, že musíte podstúpiť IVF, nepomohla by dovolenka???Vieš len si oddýchnuť, zahodiť starosti a tak. Ja som na tej dovolenke otehotnela, lebo stále sa len naháname, len sa neudržalo-škoda.

jagajaga
7. máj 2013

@mtb22 asi si chcela vedieť viac o mne, tak vo februari som išla na tu laparku vybrať cysty, moja gyn. povedala, že možno sa mi skor podarí otehotnieť, ale vobec ich nevybrali, lebo zistili, že je toho veľa a museli by mi aj vaječník zobrať ale zas ked som nerodila tak mi ho chceli nechať. A ponukli mi injekcie aby mi odstavili vaječníky aby sa tie cysty scvrkli. Tak v nemocnici v Martine odpor. injekcie, moja gynekologička že v žiadnom prípade že to je zastaralé a strašne to odvapnuje kosti a poslala ma do CARu a tam povedali že ani operovať ani injekcie ale rovno IVF a tým pádom keby to vyšlo by som 9 mesiacov nemala menzes a tie cysty by sa aj vyliečili. Tak nech nám to všetkým vyjde 🙂 pa, napíš ty kedy začínaš pichať atd.

22ivanka22
8. máj 2013

@jonathana1 Áno sú tam fakt úžasní ľudia. Ešte presný problém nemáme určený, ale vieme že SPG sú nedobré.Nechce sa im. Brali mu SPG aj teraz a mne ultrazvuk a krv. Máme tam ísť na 2 konzultáciu v júni. Je to pre mňa ako večnosť ☹

jonathana1
8. máj 2013

@22ivanka22 neboj to vydržite...to je nič a potom sa budete už len tešit 😉

anna155
8. máj 2013

@vika2012 ahoj.Ja som bola na vklad 29.4 vcera dnes som zacala sa trocha cistit.13.5 idem do Martina my mame uz treti pokus tak velmy si zelame aby to vyslo.Maly sme 5 zmrazene,a tiez po pravde nechce sa my ist do toho od znova hlavne ze my byvame daleko a to 4.30 uz cestujem,ale co neurobim pre babetko.drzim palce vsetkym babam.Matrin je fakt skvely 🙂

mtb22
8. máj 2013

@jagajaga ahoj, no tak to ani vy nemate ruzove... asi ako nikto z nas co si tu piseme. mas podstatne zlozitejsiu situaciu, ani neviem ako by som to zvladla na tvojom mieste, si silna! my sa uz pokusame dlhsie, boli aj dovolenky a nic nepomohlo. pytala som sa aj na laparku, resp. prefuk vajickovodov ale vsetci lekari tvrdili ze na to nevidia dovod-tak som ju neabsolvovala-ale vela zien vravi ze im to pomohlo.no a dnes dosla menstruacia, takze o 15 dni zacneme stimulovat. troska sa obavam...a vy budete mat stretko v martine uz ohladne ivf, ci?inak kolko mas rokov, zda sa mi ze nejako podobne ako ja, ci? a odkial ste priblizne?

jagajaga
8. máj 2013

@mtb22 čauko, jééj škoda, šak mohla dojsť za 9 mesiacov 😀. Nejde mi do hlavy, že všetko máte dobré a nedarí sa. No ja mám o 3 dni 38rokov tak preto sme hneď v deň 1.pohovoru vypisovali žiadosť na IVF-nemám na čo čakať. Sme spolu 15 rokov a stále sme to bábo posúvali na neskôr až sme na to doplatili ☹. V Martine už máme pohovor s koordinátorkou ale ešte, že musíme absolvovať jedno vyšetrenie halosperm, tak nám to spojili na jeden deň. Sme z Kysúc. Máš perá či si to budeš miešať? A pichať si budeš sama? Mne srdce bije ako zvon keď si predstavujem tú tašku s tým arzenálom.

sefinka
8. máj 2013

@jagajaga,@mtb22 dievčatá,nebojte po 2-3injekcii budete pichať lepšie ako sestrička v nemocnici 😉

linn32
9. máj 2013

Ahojte dievcata..som tu uplne nova..ale mame nieco spolocne..tiez chodím do heliosu v Martine. Zatial si len pochvalujem..přístup sestriciek, lekara, koordinatorky a proste cely ich systém..pacient na prvom mieste..mam skusenost s iscare v blave,ale to sa nejdem ani rozculovat..ja prave zacinam prve ivf..od 5.5 dávám proveru ráno a večer..a od 12.5 zacinam pichat diphereline..potom menopur pridavam..uz to niektora z Vas přesně takto pisala..obavám sa hlavne tych injekcii..no citala som tu uz názor,ze po 2-3 razoch to budem pichat lepsie ako sestricka-dakujem za ten názor..po vzbudil ma...vsetkym nám držím paste,hlavne nech sme v pohode🙂

olusam
9. máj 2013

@linn32 vitaj v klube 🙂 aj ja som mala presne tie iste lieky,neboj sa pichania,nic hrozne to nie je 🙂 menpur si miesas,al.mas pero?