Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@jagajaga ahoj, no aj my dvaja sme zhrozeni, ze sme ukazkovo zdravi a babo nic-nevieme si to vysvetlit ale ani ja uz nemam na co cakat.sice manzel ma len 27 ale ja uz 35, takze tak. inak my sme z juhu a do martina chodime 3 hodiny tam a tri spat. ale chodime do iscaru mt. sme zatial spokojni, tak uvidime. no proveru zacinam brat 23.5. a pichat diphereline 30.5. nemam pero, takze budeme miesat prasok-to sa mi ale nezda tazke. no a tie injekcie-no to ti bude sranda, ja sa toti nemozem divat ani ked mi beru krv.ale moja sestra robi v nemocnici tak na uvod snad ona, manzel vravi ze mi nechce pichanim sposobit bolest ale nejako to zvladneme-musime.a u teba to vyzera kedy na menzes-vedeli by sme vyratat kedy zacnes stimulovat ty, hoci ja tipujem, ze budes mat kratky protokol...takze mozno sa akurat stretneme🙂 a manzel ti chodi prec pracovat?
@mtb22 ...tak to si piš, ze smě zvládli..pred dvoma rokmi som bola operovana na myomiky..přišla som na izbu a boli tam dve baby po podobnom zákroku..stonali, ledva sa hybali a ked som sa ich spytala na co sa mam pripravit, obe mi povedali, ze ma nechcu strasit..ja kukla na nich a hovorim si, padavky jedny🙂 ked som mala po zakroku, vedela som, ze bolo dobre, ze mi o tom nehovorili..vždy si myslim,ze to nemoze byt az také strasne..ale tato skusenost ma uz drží v tom,ze nebudem radsej frajerkou dopredu..preto sa obavám injekcii a ked si v nedelu pichnem prvu, tak ti dam vediet..pred par rokmi som mala problem,ked mi brali krv..odpadavala som..ale ako som sa dala na boj, ze ja to dietatko nevzdam iba preto, lebo budem musiet prejst par krat branim krvi,tak sa ten strach z toho uplne stratil..je to urcite v hlave a o dobrej motivacii..a my ju mame velmi velku teraz!
..je super,ze sa mozeme takto navzajom motivovat..nie som velmi za takéto fora, ale myslím, ze v tomto pripade mi to pomoze..kto iny ta viac pochopi ako ten,co preziva nieco podobne!
..ja som z nitry..do Martina to mam asi hodinu a tristvrte..
@mtb22 ja odpadnem tak ten moj je tiež mladší má 32r a ja 38r, áno pracuje v zahraničí niekedy je preč 3-4týždne a pravda je aj taká, že máme málo príležitostí na to aby sme to bábo vobec urobili. Tak to máte kus cesty do Martina 3hod. Som preobjednaná na 20.5. takže ako to tu čítam všetky ste už začali 😉 Aj ja som chcela ísť do Iscaru ale potom mi bolo povedané, že su prepojený s nemocnicou a tam som moc dobre nepochodila. Tak som išla do Heliku 🙂
ahojte baby, ako to je tými injekciami?? Tiež plánujeme ísť na IVF do Heliosu a obávam sa, že injekcie nezvládnem alebo že budem mať nejaké komplikácie - čítala som o nejakej nahromadenej vode alebo niečo podobné. Napíšte ako to prežívate vy. dik
@jagajaga ja zacala prave tie tabletky..v nedelu začínam injekciami..a po 20tom dalšími injekciami..odporucili mi vzhladom na moje zamestnanie, aby som pocas poslednych injekcii sla na PN..zvazujem to..pracujem s ludmi, nechcem na nich byt mrzuta..samu ma to bude neskor mrziet a tym padom nebudem v pohode..len co povedat šéfovi? Nemam rada klamstva, no toto je velmi sukromna vec..cize nechcem s nim o tom hovorit..mate nějaké návrhy?🙂
@femibion neviem,ci hovorím dobre/nemam to az tak nastudovane/ale ta nahromadena voda je hyperstimulacny syndrom..mne povedal MUDr.krajkovic, ze by mi to nemalo hrozit..uz nie som na vrchole funkčnosti vajecnikov vraj..oni ta vysetria a povedia ti..skus tam ist a uvidís,ze na taketo základne otázky ti odpovedia..a tie injekcie🙂 to ti poviem v nedelu, ci sa to da zvladnut..ja si myslím,ze to zvladnes..pripadne při ziadosti o ivf si tam zadaj,ze chceš pero a to by nemal byt uz ziaden problém..
@linn32 ,
@femibion ja som si dala to pero ale ešte ho nemám. Ja som taký posero 😝 . Keď to bude aktuálne tiež zvažujem PN ale pokiaľ to budem zvládať tak nepojdem. Ale nepovedala by som čo je vo veci len že mám zdravotné problémy a keby sa pýtali, že aké? Tak by som povedala, že gynekologické. A to by si neklamala-veď to je pravda.
@jagajaga veď aj ja som posero 😝 😝 😝 ale finančna situacia nepusti, tak sa musím prekonať, už teraz sa mi točí hlava a to len na to myslím 😀 . Dúfam, že to nebudem musieť absolvovať, ešte počkáme na výsledky genetiky a ak bude všetko ok skusime ešte raz iui a ak nič tak ideme na to. UF
@linn32
@jagajaga dievcata prave som prisla z jogy-jaaj dobre padlo. inak aj mna trosku strasi ten hyperstimulacny syndrom, ale budeme veeela pit a predideme tomu. inak ja na pn ku nechcem ist, sme to ratali tak po vklade to uz bude len par dni do prazdnin a ja som ucitelka takze by to mohlo byt ok. linn32 napis potom v nedelu ako injekcie-drziiiim palce.
@mtb22 ale aj tak, ked si 30.5zacnes pichat diphereline, tak prave v juni si budeš pichat tie druhé injekcie a tam bývá najcastejsie zmena nálad..a hlavne ak deticky nebudu posluchat..ale ty najlepsie vies..a uvidis ako bude, netreba hned malovat čerta na stenu 🙂 ..ved vzdy mas moznost zmenit názor..a mas spravne nastavenie,bude to v pohode!
ved iste, uvidim ako budem reagovat na stimulku, a podla toho sa zariadim.ja uz ucim velke deti a to uz bude po maturitach takze bude malo hodin, malo stresu a tak ale ak bude treba jasne ze rada polenosim doma🙂
ahojte dievčatá....ja som šla na PN deň pred odberom vajíčok....a ostala som doma do potvrdenia tehotenstva...čiže cca 4 - 5 týždňov....a čo sa týka tých injekcií...nie je to nič príjemné, ale čo človek neurobí pre bábätko...ja som bral Decapeptyl a Puregon - pero...no a tiež som z tých "poserov", čo si neradi pichajú a dívajú sa na odber krvi...ale zvládli sme to spolu s manželom...takže aj vy to určite zvládnete...čo písali ostatné, tak aby injekcie neštípali, je dobré ich pred pichnutím na 20 minút vytiahnuť z chladničky...aby sa nepichali také studené...lebo preto štípu...ku koncu som to potom aj ja skúsila.. 🙂 🙂 🙂 a je to naozaj tak...
Tak prestudovala som to a uchovávat pri teplote do 25stupnov..to v dome určite mame..nechám to v spajzke,malo by to byt v pohode..este som sa nerozhodla kedy si to budem pichat,ak by to bolo ráno,nemam 20min.ma to aby som to najskor vybrala..a hlavne mysliet na to..do vtedy pokym si to nepojdem pichunt,budem sa tvářit,ze to neexistuje🙂
@linn32 ja asi radsej vecer, predsa len rano je vzdy hekticke-teda pre mna a vecer uz pohoda casu a casu.ale necham si poradit skusenejsimi,len to je este daleko...ale aj to je dobry napad, ze pichnut rano a potom mas cely den svaty pokoj, asi je to individualne-ja hlasujem za vecer🙂
@linn32 tak ja som si pichala ráno tesne pred odchodom do práce...ale je to na každej z Vás, ako to uznáte za vhodné....ak som dobre pochopila, tak ty si učiteľka, že? Tak pre Teba by to bolo asi dobré...ale ak si myslíš, že by si mala byť na PN, tak kľudne choď aj počas pichania....mala som síce iné lieky, ale nejaké zmeny nálad som nepostrehla...možno ku koncu mi všetko vadilo, aj injekcie, ale nejaké extrémne zmeny nálad, to nie....tie teraz prichádzajú.... 😀 😀 😀
@angie2601 angie učitelka je mtb22 😉 Ja pracujem vo vyrobnej spolocnosti na useku ludskych zdrojov..veeeeela kontaktov s ludmi denno denne! Teraz ked mam predmrchovy stav, je to niekedy tazke sa udrzat nad vecou a neposlat ich kade lahsie🙂 mam 3 podriadenych-treba ich viest, skontrolovat..mam tu prácu rada,ale musí byt clovek v pohode..no aj mtb22 musi byt v praci v pohode..deti tiez vedia vybadat,kedy ucitelku mozu potrapit🙂
Ange a ty kde pracujes? A preco tebe teraz prichadzaju zmeny nálad? Predpokladam odpoved, ze si tehu.. nepostrehla som to v min.prispevkoch,prepac..

@olusam 🙂 ja som šla za frajerku,cize si to miesam..mam roz ne stavy, raz si myslím, ze to bude v pohode..potom,ze si to nepichnem..ale myslím si,ze ked budem pred pichnutim,pojde to hladko..ja sa viem rozmyslanim o niecom dost vystresovat a ak pride uz k tej situacii, tak sa moje hrozne scenare nesplnia /Chvála Bohu/.. 🙂