icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

angie2601
12. máj 2013

ahojte...ja som o tom teda nepočula....ani v Heliose mi o tom nič nepovedali....a podarilo sa i bez toho...ale ak to pomáha a neškodí to, tak kľudne sa na to popýtajte...

sefinka
12. máj 2013

ja som o tom " lepidle" počula asi prf 2 rokmi ako o novinke,platilo sa za to,ma to byť špeciálny roztok v ktorom embrio transferuju do maternice ma take vlastnosti ako kultivačná pôda a pomáha uhniezdeniu...myslela som že sa to už použiva bežne...hm?

linn32
12. máj 2013

Dievcata, prva injekcia je v brusku! Myslela som si, ze si to dokazem pichnut sama,ale nedokázala som. Taky strach ma chytil,ze sa mi az ruky triasli..by som neverila,keby mi to niekto hovori..tak prisiel na rad plaaan B, ze mi to pichne priatel. Chvalabohu s tým nemal problém..ale ja som aj tak mala strach a ako isiel s injekciou k mojmu brusku tak som uhybala🙂 humorna situacia, on sa smial, ja nie🙂 uz ked si myslel,ze mi to nepichne a navrhol pohotovost,tak ma nieco osvietilo a podarilo sa. Vobec som necitila,ked mi to pichol! Úplne zbytocne obavy! Trosku to pobolelo potom, ale to sa neda ani povedat ako bolest! Len ze som to cítila..cize mozem povedat pre tie,ktore tato prvá skusenost caka,ze ziaden strach..fakt to nic neni!

A rozhodla som sa na podvečer,kedy si to budem pichat. Budem vediet včas ci nemam zvýšit alebo znizit dávku, nie je to v rannej hektike a hlavne /no to viem az teraz/priatel nebude spat..pretoze som uz rozhodnuta,ze mi to bude pichat on🙂

izzie27
12. máj 2013

@linn32 @mtb22 dievcata mam 4 vajicka. Tak uz sa im len prihovaram. Ale bola som v brne v RF. Ale aj tak mam pekne spomienky na Helios. Ja som teraz sice pri kratkom uzivala inofolic. A nebol problem
@linn32 OPU odber vajicok, a je to pod narkozou. Vzdy som sa tesila na uspavanie 😀

linn32
12. máj 2013

@izzie27 super, těším sa s tebou..dnes ta uspali,ci len kontrolovali,kolko mas vajicok? Pekne k nim hovor,jedno ta urcite bude chciet spoznat🙂

izzie27
12. máj 2013

@linn32 uspali tak som sa na to tesila 😀 V to dufam 😉

linn32
12. máj 2013

@izzie27 si statocna! Kamoska mala tri vajíčka, dve sa len vyvijali a je v 5tom mesiaciku..verím,ze aj teba také teraz caka..

jalovec
12. máj 2013

@linn32 ano ja som hlop, a zaujmame sa obaja! len ja tukam do klavas :o)

jalovec
12. máj 2013

@izzie27 a tebe uz zobrali 4 vajička co su OK , alebo ti 4 našli na sono?
Ďakujem

mtb22
12. máj 2013

@izzie27 jaaaaj tak to gratulujem🙂 a kedy ocakavate vklad? a kolko planujes dat vlozit?teda ak sa vsetky pekne posnazia a budu ok? a konzultovala si ten inofolic s lekarom ci si ho brala len tak sama od seba?

linn32
12. máj 2013

@jalovec klobuk dole pred takym chlopom..ja mojho informujem,ked sa tu nieco zaujimave dozviem,ale asi by si to so mnou necital.. 🙂

mtb22
12. máj 2013

@linn32 no parada, sikovni ste! a potesila si ma, ze to neboliiii, viidis a tak sme sa bali-zvladneme vsetko? drz sa!

jalovec
12. máj 2013

mi mame meno pur a mna to neboli, ale priatelku najprv nie a teraz uz hej to je asi 4 dni pred koncom.

chumar007
13. máj 2013

@linn32 mna to este len caka, ale som rada, ze je to tak ako pises, tiez stale rozmyslam ci budem mat odvahu pichat si ich sama...ale svokra je sestricka, tak mozno to necham na nu :D uvidime🙂

mtb22
13. máj 2013

@chumar007 kedy zacinas pichat, ja 30.5.?

linn32
13. máj 2013

@chumar007 neboj..boliet to nebude..a ja som tu odvahu nenabrala ani dnes..ale priatel sa smeje,lebo som podrazdenejsia teraz ako inokedy,ze vecer si to užije pri stureni tej ihlicky do mna,ked mu pindam cely den🙂 aj on si nasiel v tom zalubenie..tak si mozem hubovat cely den a on vecer pustí ventilom🙂

linn32
13. máj 2013

@jalovec tak ale aj vy sa uz blizite ku koncu..chodite tiez do Martina?

linn32
13. máj 2013

@izzie27 halo,halo..volali dnes z centra ako dari malym izziuskam??? /tj.vajickam?/ 🙂

linn32
13. máj 2013

@miselka020 ako si dopadla dnes v heliose? A dala si sa vypisat na PN? Ak hej,tak teraz si pekne oddychuj..ide taky pocasim nijaky tyzden, cize domka ti bude najsamlepsie..

izzie27
13. máj 2013

@mtb22 ahoj, inofolik som si nasadila sama, a ked som bola v Brne a spomenula som to dokimu nehovoril ze by to bol problem. 🙂
@linn32 tak zatial su 3 oplodnene a 1 sa este nevie rozhodnut co bude. 😀 hadam sa rozhodne spravne a zrychli svoje oplodnovanie. 🙂

linn32
13. máj 2013

@mtb22 ten inofolik som aj ja nasla vo svojich poznámkách,co som si pisala pri navsteve koordinatorky..hm..asi som na to zabudla..myslíte,ze sa to oplati si nasadit teraz,ked uz injekciujem? /a mam dlhy protokol,cize to musí byt v pohode aj s nim/

linn32
13. máj 2013

@izzie27 zatial 75% uspesnost, izzie to je skvele..a to stvrte aby nebolo to pravé este🙂 ved posledny budu prvymi a prvy budu poslednymi, chichi 🙂

izzie27
13. máj 2013

@linn32 no to dufam len aby vydrzalo 9 mesiacov 😵

linn32
13. máj 2013

Inofolic obsahuje kyselinu listovu /to beriem aj teraz/ a inositol - vraj je to vitamin skupiny B vitaminov..po chemickej stranke sa jedna o nějaký blablabla alkohol - sem s nim..chichi..zajtra kupujem ten inofolic, myslím ze to nemoze uškodit v nijakom protokole..
..a citala som,ze moze posobit antikarcinogenne,cize brání vzniku rakoviny..čím nás teraz krmia, je skor opak,tak bude asi dobre si to nasadit..dalej posobi skludnujuce/presne co potrebujem/,budeme mat po nom pekne vlasy,plet a nechty🙂
Howk, lekarnica linn prehovorila🙂

linn32
13. máj 2013

@izzie27 ked ti ho tam vlozia,tak mu vsetky budeme dohovarat!

izzie27
13. máj 2013

@linn32 dakujem, a ja som si inofolic kupila preto, lebo vraj posilnuje kvalitu vajicok, tak som to skusila.
Sice mi skrati cyklus, ktory som mala 28 na 25 a ovulku na 8.den

mtb22
13. máj 2013

@linn32 konzultovala som to s lekarkou, vraj je to ok aj pri dlhom protokole-aj ja mam dlhy, takze som zacala s inofolikom dnes rano. ak si na zaciatku pichania mozes podla mna kludne nasadit inofolik.odporuca sa 2xdenne jeden sacok. ja to urobim takto.

jalovec
13. máj 2013

@linn32 ano dhodime do Martina, ideme aj zajtra a asi vo stvrtok na odobratie vajiok mame ich 8 4 v P. a 4 v Ľ.
tak uvidíme!

mtb22
13. máj 2013

@jalovec jeej, tak pekne, uz to budete mat o chvilu za sebou, my to mame az tak o mesiac a pol :(

jalovec
13. máj 2013

no uz aby to bolo, lebo ta cesta nas unavuje, a uvidíme ako to dopadne!