icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

mominko
21. máj 2013

@linn32 mala som rovno tri 😉 ale jedna z toho je fraxiparin na riedenie krvi...no mňa pri mrche výnimočne neboleli ani prsia ani brucho ale prvý deň keď sa mi pustila som dostala neskutočnú migrénu, musela som odísť z práce, myslela som, že umieram 😝

linn32
21. máj 2013

@mominko tak mna bolia aj prsia, aj brusko, aj mam také krciky do noh a do chrbta..a stale sa mi ne pustila,mrska jedna..uz na nu cakam3.den,tj.spinim 3.den..preto som aj ostala doma..z nedele na pondelok som sa skoro vobec nevyspala,behala som pozerat,ci ráno idem do martin/ak dostanem v noci/alebo do prace..ráno som sa cítila ako vlakom prejdena..tak som si povedala,ze toto chce klud a som na PN..este v nedelu vecer som mala taky divný stav,musela som si v kuchyni sadnut,lebo som stracala vedomie..cela som sa od slabosti triasla..ale myslim,ze je to tou mrskou..tak stale cakam,no udrzujem sa v pohode..

mtb22
21. máj 2013

@inava super, ja zacinem od stvrtku-tak sme na tom skoro rovnakooo.zacinas proverou a potom ti ake injekcie dali? ja diphereline a potom tusim menopur. a ak sa smiem opytat kolko ste nechali v lekarni za lieky? my asi 300 eur. o tyzden zacnem pichat, ta asi zase den predomnou, ze? a baby pisu, ze sa to da zvladnut. ja sa uz ani tak nebojim-ved ked zvladli ine baby, tak asi aj ja-teda dufam🙂

mtb22
21. máj 2013

@linn32 aha, vraj niekedy medzi 30. - 32. dnom ma prist mrcha, kolky den si? a mozno uz aj dosla, daj vediet...drz sa

mominko
21. máj 2013

@linn32 naozaj na to treba len kľud 😉 mne zase pre istotu prišla skôr 😝 ja mám teraz dovolenku ale po ET si vezmem PN, síce neviem čo mi na to povedia ale riskovať to nebudem...mám fyzicky náročnú prácu...

linn32
21. máj 2013

@mtb22 zajtra bude 32den..a stale len spinim..moja mrska si povedala,ze ma troska potrapi..zajtra mi urobia krvne testy na hormoniky v Martine a povedia,ci mam zacat s menopurom alebo nie..

Ja mam tak isto ako ty, diphereline a menopur..a proveru som mala tabletky..zatial sa to da vydrzat,keby mrska prisla v pohode,bolo by to vsetko OK.

linn32
21. máj 2013

@mominko ja planujem PN tak 3tyzdne..potom pojdem do prace,lebo chceme gen.vysetrenia a asi na zaciatku jula bude vklad..snažím sa nemysliet na pracu,co povedia alebo si myslia..verim,ze kolegovia to zvládnu a ak nie,tak mi pisu a volaju..aj u teba bude vsetko v pohode,teraz si ty prvorada..

mominko
21. máj 2013

@linn32 mne už dnes kolegyňa volala 3krát 🙂 strašne mi nafúklo brucho a bolí ma ako pri mrche 😒

inava
21. máj 2013

@mtb22
Tiež provera, decapentyl a gonal 350 euro. Začíname spoločne a skade si?

mtb22
21. máj 2013

@inava od rimavskej soboty do martina skoro 3 hodiny, a ty?

mtb22
21. máj 2013

@linn32 joj tak nech do zajtra pride! daj potom vediet ako ste v martine dopadli

certisko13
21. máj 2013

ahojte , viem ,ze je to tu isto pisane, ale nemam trpezlivost to hladat. :( moze mi niektora povedat ako dlho to trva od zacatia pichania inj. , cez odber vajicok az po PICSI. dakujem moc za odpoved

jonathana1
21. máj 2013

@izzie27 no my ideme v piatok do MT ...mali sme planovany styk,ale opat nič ☹ folíky som mala,všetko ok a aj tak len jedna / tak som zvedava čo dalej.

magica78
21. máj 2013

@certisko13 na 16 dc zacnes brat proveru tabletky 10 dni na23 dc zacnes pichat injekcie napr. decapeptyl pride ti mrcha cca 30- 32 dc . ale najneskor na 32 dc musis ist na kontrolu ak by ti aj neprisla mrcha . ak ti pride 30 tak hned volas aby ta objednali na krv. potom ti zavolaju kedy a aku davku napr. gonalu budes brat kolko jednotiek. ako sa vsetko picha kuknes ak zabudnes od navstevy koordinatorky na youtube. a priebezne budes chodit na sono a krv a poobede ti vzdy zavolaju kolko budes pichat. potom 1,5 dna pred odberom ktorý zalezi ako budu rast vajicka cca 14 dc si pichnes pregnyl do brucha vecer ako ti povedia presne na cas napr. o 22 00hod a o 2 dni rano dojdes na odber . predtym ako zacnes pichat tie druhe injekcie by ste s partnerom mali mat vsetky vysetrenia / interne ,infekcne,../aby ste zbytocne nezacali pichat tie drahsie injekcie. mas odber a vtey ti embriologicka povie kedy si budes volat rano do heliku ako casto budes a kedy volat ako sa dari bublinkam a potom mas vklad a o 14 dni kontrolne sono a krv . drzim palce

magica78
21. máj 2013

@certisko13 jaj a zabudla som ak mas PK tak na 6 den vychadza vklad po odbere

jagajaga
21. máj 2013

ahojte kočičky, tak už aj ja mám recepty. Zajtra prídu lieky a injekcie do lekárne. Počítam, že zajtra by mohol byť prvý deň cyklu, lebo mal byť dnes ale zatiaľ nič. Mám PROVERU,DECAPEPTYL a GONAL. 😉

certisko13
21. máj 2013

@magica78 dakujem 🙂

magica78
21. máj 2013

@certisko13 v pohode ak chces nieco vediet kludne sa pytaj 🙂

inava
22. máj 2013

@mtb22 z revúcej, dosť je to daleko.

mtb22
22. máj 2013

@inava joj tak to sme skoro susedky, zacala si dnes s proverou? ja zajtra. kedy zacnes predoperacne vysetrenia riesit? treba tusim krv od gynekologa a ekg. ci? ja to budem riesit na buduci tyzden. a chystas sa aj na PN pri injekciach? ja podla reakcie organizmu uvidim.

mtb22
22. máj 2013

@jonathana1 iste IUI

inava
22. máj 2013

ahoj suseda 🙂 prvú som zjedla dneska.budúci pôjdem na krv ku internistke, rozmýšľam že asi pôjdem, koordinátorka povedala, že je lepšie ísť.

kyvetka
22. máj 2013

ahoj babenky, tak sa tu pridávam už aj ja, momentálne čakáme na schválenie poistovne a podla predpokladaného výpočtu mojich měsíčkou, začíname so stimulkou od začiatku júla. čím vyše sa to blíži, tým vyšše ma chytajú stresy - čo to bude a ako to bude, ako mi to zvládne telo - keď som taká mašinka 🙂 a či sa to vôbec podarí. čím vyše som čítala fóra a štatistiky, tým vyššia panika, že to nevyjde. ako ste vy na tom?

linn32
22. máj 2013

@mtb22 tak to sakramensky cestujes..ale ved vieme preco!

Ja dnes bola v Martine. Cakam kedy mi zavolaju,ake davky menopuru a od kedy mam brat. Ale stale ked tam pridem,viem ze som sa rozhodla pre dobre Sanatorium. Uz som dostala aj mrsku,dnes len polihujem.

Dnes som bola aj u svojho gynekologa..tam som sa troska vytocila..volala som mu v pondelok,ze idem na PN a do stredy mu donesiem odporucanie z Martina. On mi odmietol vystavit PN od pondelku, ze to nemoze..viem,ze sa da vystavit PN tri dni dozadu a pozna ma uz 17rokov,ze nie som nejaka blbana,co klame,tak mi to mohl vypisat hned v pondelok a len si to sparovat s mojim odporucanim..ale proste musim zmenit gynekologa..od vtedy co riesim ako alternativne otehotniet (3roky) sa vždy ku mne chová,ze vsak vy ste pacientka sanatoria a pridite ked budete tehotna! Teda pardon,okrem pravidelnych prehliadok, na to asi mam este narok aj u neho. Vždy ked od neho nieco potrebujem,vyhovara sa na poistovne..verim,ze je to s poistovnami tazke,ale ja som jeho klient a pacient a nie poistovna..ak zostane bez pacientov,poistovna sa na neho z vysoka vykasle! Som vytocena stale,verim, ze vy mate ine skusenosti so svojim gynekologom. Ci je to aj u Vas rovnake?

mtb22
22. máj 2013

@kyvetka mne o tom hovor, ja mam take nervy, zajtra zaciname stimulaciu.snazim sa mysliet racionalne a hlavne pozitivne ale....som na tom presne ako ty. drz sa nic ine nem nezostava

mtb22
22. máj 2013

@linn32 kasli na neho a hlavne sa teraz nerozculuj! radsej ho zmen a budes pokojnejsia.ja mam gynekologicku-este len teraz zacina tortura s umelym, tak neviem ako bude reagovat, ale ak bude treba tiez ju vymenim?🙂 tak a to je fajn ze mrska dorazila, tak pekne oddychuj a vela pi a ziadny stres na hlupostou a neustretovostou inych ludi, pa

mtb22
22. máj 2013

@inava ahoj, dnes som na youtube pozerala videa ako sa pichaju injekcie-no nemala som to robit, mne ti normalne prislo zle.jaaaj, boze, cim som si to zasluzila....p.s.a dufam ze pojdeme spolu rodit, ked uz to mame skoro na den rovnake a este k tomu sme susedky. kolko mas rokov?

linn32
22. máj 2013

@mtb22 🙂 ja som tie videa tiez pozerala..hlavne nad tym neuvazuj,iba ak tak,ze ak to zvladnu ine,napr.mysli na mna, tak to zvladnes aj ty..davaj si to pichat chlapovi alebo niekomu inemu..ja som tiez nenabrala odvahu,aby som si to pichla sama..nepozeraj na to,ked ti to picha a snaz sa rozptylit nejakou lahkou komunikaciou, napr.ci uz bol dnes na zachodd 🙂 🙂 🙂 ..potom ja mam pripraveny vzdy v pohariku rozpusteny inofolic a posrkavam ho..tym padom zamestnas ruky, cize pohybove ustrojenstvo,priecne svaly a odbremenis mozog..
..ale baby da sa to! Uvidíte,ze po prvom raze sa zasmejete, ze ste sa nemali coho bát!

linn32
22. máj 2013

@kyvetka mam obavy..pripustam..ale skor sa snazim si nahovorit, ze je to cesta k dietatku, mozem pri nej len získat,nie stratit..a hovorim si,ze budem tehotna hned po prvom raze a hotovo! Ostatne nechavam na buducnost..a konkretnu situaciu..zvladneme to! Verme si baby!!!

kyvetka
22. máj 2013

Joj baby,ja a aj napriek tým stresom a strachom dúfam,že to vyjde, niekedy si pripadal ako taká schyzofrenicka na jednej strane stresy,či to vôbec vyjde a na druhej už plánujem kde postavím postielky,aký koč či stihnem pozavarat presnidavky ;)