Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@zuzu1108 Jeeej tak to sa s tebou velmi tesim a kedze je maj lasky cas tak to znamena ze tam urcite budes mat \\ 🙂 Inak aj mna bolel jeden vajecnik ako besny, ani zakaslat som nemohla, lebo som myslela ze mi praskne 😒 No tyzdne pribudaju, velmi sa tesime, ale stale mi je zle a nepomaha mi vobec nic!!! Uz som skusala vsetko mozne aj nemozne a nic nepomohlo tak mi len ostava dufat ze to coskoro prejde 😒 Inak vedela som si predstavit ze to nebude med lizat ale ani ma nenapadlo ze to bude take hrozne. Odkedy oci otvorim a kym ich zase nezavrem mi je tak hrozne ako tesne pred zvracanim ale pritom nikdy nezvraciam 😒 Zvracala som iba 2 razy. Ale ked clovek vie ze to sposobuje ten maly drobec v brusku tak sa to da prezit 😀 A kedy mas ist na krv?
@lucyfromuk Juuj tak to mas teda teraz chvilu tazke 😉 . Ale to prejde , uvidis ked prejdes do 4mes tak vsetko prestane 🙂 . Ked si clovek uvedomi ze je to to malinke stvorenie tak presne si povie ze to nejako vydrzi 🙂 .
Lucy a ty si aj testovala skor? Alebo si isla rovno na krv? No ja som mala testovat az v nedelu na 12 den ale jasne ze mi to nedalo a vcera aj dnes som testla, lenze je tam uuplne slabulinky dusik 😅 . Tak sa trosku aj bojim. Lebo aj ten vajecnik prestal boliet. Na krv ? No asi na 14 den by som mala ist.o krvi mi nehovoril dr.nic len ze mam testovat a na krv nemusim ist k nim ale k svojmu dr.kedze som bola v Brne.
@zuzu1108 Zuzi ja som testovala prvy krat na 7.den po ET a uz tam bol slabulinky duch 🙂 A potom to pomaly silnelo a silnelo. Neviem ale ci je to rovnake aj pri KET. Neviem ci sa testuje v rovnaky den 😒 Ale ty uz vlastne mas 7.den dnes ze? Ak ti vysiel duch tak to moze byt tehu 🙂 🙂 🙂 a ty si si nepichala pregnyl ani nic take predtym ze? Vcera si testovala? Skus zase zajtra kedze HCG stupa kazde 2 dni, ja som si bola tiez hrozne neista kazdym naznakom, bala som sa ze z toho nakoniec nic nebude. Ten strach je normalny. Len sa snaz udrzat emocie na uzde ci uz je test pozitivny alebo negativny, lebo ista je len krv a stres nepomaha 🙂 No ja som si ista ze ti to vyslo 😉
@mtb22 ahoj, tak ako sa ti dari? Kedy pridavas injekcie?
Mna pobolieva lavy vajecnik..mam tam viac folikul,tak dufam,ze preto..magnezium som si dala,tak uvidim,ci to pomoze..inak mi uz tie injekcie lezu na nerves,ale asi nie som jediná.. 🙂 Este ma urcite tyzden s nimi caka, cize tesim na dalsiu,xixi..
@linn32 ahoooj, tie vajecniky-chudiatka-musia pobolievat, ved su tak plne....a verim, ze ti tie injekcie uz lezu na nervy, ale uz si skoro na konci, tak vydrz. a nezvykla si si uz na ne? uz je to kazdy den taky ritual, ci?🙂 ja si totiz naivne myslim, ze si na ne zvyknem-zacinam pozajtra...uz som sa dohodla so sestrou (ona je zdravotnicka), ze ma nauci pichat a skusat to budeme na mojom muzovi xixi-chudak--len neviem ci nam to schvali.este o tom nevie....
@mtb22 ale zvykla som si,no viem si predstavit den aj bez nich🙂 ..asi mi pomohol ten horcik,lebo mi bolest vo vajecniku povolila..a az take plne nie su..viac mam v lavom,no vo stvrtok si uz zapamatam kolko ich tam je🙂 ale ziadne čísla ako20 alebo 15..no to sme s lekarom ani necakali..
..ty si ma pobavila,ze skusat si to budes na mužovi..a to ako? Naostro? Moj by na to asi nepristal..ale ak rozumiem dobre,ides si to pichat sama..klobuk dole,drzim ti paste! Tiez uz si riadny kus dalej v procese..ten cas letiiiiiiii... 🙂
@linn32 ani ja necakam velku urodu-predsa v mojom veku uz tie vajecniky nie su na vrchole-co sa produktivity tyka, mne by stacilo aj po 3-4 na kazdej strane-hlavne nech su pekne a silne🙂 muz ma na bruchu tuku dost, tak by som skusila pichnut, ci to robim spravne, ci je spravny uhol a hlbka vpichu, no a sestra by mi to odkontrolovala...ale neviem ci k tomu dojde, chlapi su strachoprdi... akou ihlou si si pichala, sedou ci oranzovou?
@mtb22 ..prekvapilo by ma,ak by s tym pan manžel suhlasil..ale mas moj obdiv,ze ho pred to ides postavit..skor nech sestra nauci pichat manzela a tebe odpadne povinnost sa premoct,aby si si pichla injekciu..
..ja miesam zelenou a picham oranzovou..o sedej som ani nepocula..je este tensia? Ale stale si myslím,ze to neboli..v prvy den mrsky som to cítila viac,inak sa to da..niekedy to postipka,niekedy ani neviem,ze mi pichol nieco..
..veru inava sa uz dávno neozvala..zajtra by mala zacat injekciovat..ako sa den predtym citi?
@linn32 seda je vraj ostrejsia-vravela koordinatorka.ale zabudla povedat, ze aj dlhsia! takze posobi tak strasidelne.tak som sa prerozhodla a sestre som kazala doniest oranzove. skusime s tymi. pozajtra daj echo ako som dopadla 🙂 ale verim, ze dobre-som celkom v pohode(teoreticky) 🙂
@mtb22 no ukázal // ale tá druhá ja slabšia. Držím sa úplne pri zemi ani mm som ešte nevolala, ja to nechcem ako sa hovorí zakríknuť. A aj test niekedy môže ukázať blbosť. Počkám či sa to potvrdí a ak áno, budem pýtať niečo na udržanie. . Keď som bola naposledy v centre tak mi celkom chválili výsledky, že tie vaječníky ešte dobre fungujú, čo som bola prekvapená. V nemocnici mi povedali, že nefungujú. Ale, že endometrióza sa vždy snaží plod vypudiť. Tak preto idem radšej tam a nie k svojej gyn.

@zuzu1108 Mna dnes zase bolel pravý vaječník ale poriadne ma to tam pichalo